Sergi Canós loopt al zwaar tegen de lamp bij Anderlecht

Sergi Canós loopt al zwaar tegen de lamp bij Anderlecht

Sergi Canós (Brentford FC) wordt in de voorbije dagen steeds nadrukkelijker gelinkt aan een transfer naar Anderlecht. Volgens Sacha Tavolieri zou de Spanjaard zelfs helemaal overtuigd zijn geraakt van het project van Sporting. Maar de grote wens van Canós is echter om te spelen voor Valencia CF. Hij werd geboren in Nules, een gemeente in de provincie Castellón in de regio Valencia, en hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor Los Che wil voetballen. “ik sta te popelen om voor Valencia te spelen, het is de waarheid”, zei de Spanjaard onlangs in een interview met Relevo. In de afgelopen dagen zou hij zelfs geprobeerd hebben om de clubleiding van Brentford te overtuigen om een akkoord te bereiken over zijn transfer naar Valencia, waardoor Anderlecht slechts zijn tweede keuze lijkt te zijn.

Voorbereiden op vertrek Amuzu

Het lijkt erop dat Francis Amuzu en RSC Anderlecht zich voorbereiden op een afscheid. De snelle flankaanvaller heeft onlangs aangegeven dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en Anderlecht neemt alvast proactieve maatregelen om zich voor te bereiden op zijn vertrek. Jesper Fredberg heeft Sergi Canós (26 jaar, Brentford) geïdentificeerd als een mogelijke vervanger. Volgens Het Nieuwsblad zou er een huurovereenkomst met aankoopoptie kunnen worden gesloten, waardoor de Spaanse flankaanvaller mogelijk deze week nog kan aansluiten bij de oefenstage in Altach, Oostenrijk.



Het Laatste Nieuws meldt momenteel alleen dat er “verregaande interesse” is vanuit Anderlecht. Feit is wel dat Sergi Canós in de voorbije dagen steeds nadrukkelijker gelinkt wordt aan een transfer naar Anderlecht. Volgens Sacha Tavolieri zou de Spanjaard zelfs helemaal overtuigd zijn geraakt van het project van Anderlecht. Riemer en Canós kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Brentford FC, waar de Deen destijds assistent-coach was onder Frank Thomas.

Fantastische Riemer

En Brian Riemer heeft destijds een grote indruk achtergelaten op Sergi Canós. “Hij is fantastisch”, zei Canós eens over Brian Riemer. “Hij is één van de beste coach met wie ik getraind heb. Zijn intensiteit is fenomenaal. Onder hem zijn er no days off”, verklaarde de Spanjaard op de clubwebsite van Brentford FC. “De mentaliteit die hij in de club pompte is ongelofelijk. We genieten er zelfs van om te verdedigen. Dat is de attitude die we moeten hebben. Dat we zover gekomen zijn als ploeg is de grote verdienste van Thomas (Frank, red.) en Brian (Riemer, red.).” Naast de persoonlijke klik tussen Brian Riemer en Sergi Canós, zou de Spanjaard ook op puur sportief gebied een waardevolle aanwinst kunnen zijn voor Anderlecht. De 26-jarige is een snelle flankspeler met een grote aanvallende dreiging. Zijn enorme veelzijdigheid stelt hem in staat om te spelen als aanvaller, aanvallende middenvelder of zelfs als wingback. Canós is een doelgerichte speler met uitstekende technische vaardigheden, een groot dribbelvermogen en een aanstekelijk enthousiasme. Hij is tevens erg populair in de bestuurskamer, kleedkamer en bij de fans van Brentford.

Ongewilde contractverlenging bij Brentford

Sergi Canós is zeer geliefd bij Brentford FC, maar de club is niet van plan om hem zomaar te laten vertrekken. Ondanks zijn grote populariteit binnen de club wordt hij beschouwd als een overbodige speler zonder sportieve toekomst bij The Bees, maar dit betekent echter niet dat Brentford geen financieel voordeel hoopt te halen uit zijn vertrek. Hoewel Canós dit jaar een aflopend contract had, heeft Brentford op 1 juni besloten om de eenzijdige cluboptie te activeren, ondanks de sterke wens van de publiekslieveling om dat niet te doen. In een interview met Relevo begin mei gaf Canós duidelijk aan dat hij hoopte dat Brentford hem op 30 juni transfervrij zou laten vertrekken. “Ik denk dat ik veel aan Brentford heb gegeven, en Brentford heeft mij veel gegeven. Ik denk dat deze relatie hier mooi moet eindigen. Als ze de +1 gebruiken, is er een probleem, want de teams waar ik naar toe wil, zullen het zeker niet met hen eens zijn. Dat gebeurde al met Kerstmis. Ik begrijp dat dit een bedrijf is, maar als je denkt dat dit de manier is om verder te gaan... laat ze het dan maar doen. Als ze me laten verlengen, is het team dat wil betalen voor mij misschien niet het team waar ik naar toe wil. En kan het team waar ik naar toe wil, mij niet betalen”, aldus een wanhopige Canós . Het lijdt dus geen twijfel dat de Spanjaard niet opgezet was met zijn contractverlenging bij Brentford.

Canos wil naar Valencia, Anderlecht tweede keus?

In het interview met Relevo maakte Sergi Canós duidelijk dat de club waar hij naar verwees en graag voor wil spelen, Valencia CF is. Hij werd geboren in Nules, een gemeente in de provincie Castellón in de regio Valencia, en hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor Los Che wil voetballen. “Ik heb het altijd gezegd, ik zou heel graag voor Valencia willen spelen, ondanks dat de situatie waarin ze zich bevinden erg complex is. Ik wil het niet zo zeggen, maar het is zo: ik sta te popelen om voor Valencia te spelen, het is de waarheid. Voor één keer in mijn leven wil ik transparant zijn, want met Kerstmis zou ik veel moeite hebben gedaan om voor Valencia te spelen.” Volgens Spaanse media, waaronder Estadio Deportivo en Super Deporte, heeft Sergi Canós zijn droom om voor Valencia te spelen zeker niet opgegeven. In de afgelopen dagen zou hij zelfs geprobeerd hebben om de clubleiding van Brentford te overtuigen om een akkoord te bereiken over zijn transfer naar Valencia. Hoewel de clubs al geruime tijd aan het onderhandelen zijn, biedt Valencia momenteel alleen een percentage op een toekomstige verkoop, terwijl Brentford nog steeds een vaste transfersom wil ontvangen. Volgens Super Deporte blijft de wens van Canós om voor Valencia te spelen, waardoor Anderlecht slechts zijn tweede keuze lijkt te zijn.

POLL: Moet Anderlecht doorduwen voor Canós?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Alderweireld: "Zo kunnen we er fantastisch seizoen van maken"
Alderweireld: "Zo kunnen we er fantastisch seizoen van maken"

Antwerp FC wil op 9 mei beslag leggen op zijn tweede bekerwinst op evenveel seizoenen tijd. Maar dan ...

13
13
JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"
JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"

De Champions' Play-Offs zijn inmiddels halfweg en nog steeds zijn er drie ploegen die een grote kans ...

327
327
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn

Het dreigt dan toch een afscheid in mineur te worden voor Jürgen Klopp als hoofdcoach van ...

125
125
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?

Davy Roef zette zijn reputatie als penaltypakker dinsdag tegen STVV nog maar eens in de verf. De ...

78
78
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL

KV Mechelen moet straks de drie punten thuishouden tegen OH Leuven wil het nog aanspraak maken op ...

39
39
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'

KRC Genk ging afgelopen woensdag kansloos onderuit tegen Club Brugge. In de eigen Cegeka Arena, die ...

145
145
'Nieuwe sportieve baas drukt al stempel bij Club Brugge'
'Nieuwe sportieve baas drukt al stempel bij Club Brugge'

Het vertrek van Vincent Mannaert luidt straks een nieuw tijdperk in bij Club Brugge. Om hem te ...

288
288
'Opdoffer voor Anderlecht: duo langer in de lappenmand?'
'Opdoffer voor Anderlecht: duo langer in de lappenmand?'

Op bezoek bij Cercle Brugge hoopt Anderlecht zondag voor het eerst in deze play-offs ook buitenshuis ...

392
392
<strong>Shopt Gent bij concurrentie? 7 opvolgers voor Vanhaezebrouck</strong>
Shopt Gent bij concurrentie? 7 opvolgers voor Vanhaezebrouck

De offici&euml;le aankondiging zal nog even op zich laten wachten, maar naar verluidt staat het ...

468
468
Foden houdt zich niet in met De Bruyne-uitspraak
Foden houdt zich niet in met De Bruyne-uitspraak

Manchester City maakt een goede kans om zich wederom tot Engels kampioen te kronen. Indien de ...

290
290
KVK vreest noodscenario: "Dat wil niemand meemaken"
KVK vreest noodscenario: "Dat wil niemand meemaken"

De nacompetities in de Jupiler Pro League draaien momenteel op volle toeren, zo ook de Relegation ...

112
112
Frank Boeckx: "Zij hebben de beste troeven voor de titel"
Frank Boeckx: "Zij hebben de beste troeven voor de titel"

Zondag begint de terugronde van de Champions' Play-Offs en binnen de titelstrijd is nog lang geen ...

388
388
'Barça bezegelt toekomst Xavi met zomerse toptransfer'
'Barça bezegelt toekomst Xavi met zomerse toptransfer'

Xavi Hernandez blijft dan toch de hoofdtrainer van FC Barcelona. De Spanjaard liet deze week weten ...

96
96
Vanaken wervelt weer: "Moet hij niet mee naar het EK?"
Vanaken wervelt weer: "Moet hij niet mee naar het EK?"

Club Brugge scheert momenteel bijzonder hoge toppen, zowel in de competitie als in de Conference ...

184
184
TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendeal voor Club, recordtransfer Boniface'
TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendeal voor Club, recordtransfer Boniface'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

432
432