Onenigheid over miljoenendeal splijt Anderlecht

Onenigheid over miljoenendeal splijt Anderlecht

Volgens Het Laatste Nieuws zal Moussa Ndiaye alle kansen krijgen om zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen te bewijzen als linksachter bij Anderlecht. Daarnaast wordt de teruggekeerde huurling Bogdan Mykaylichenko mogelijk (tijdelijk) opgevist voor de zomerstage in Villach. Desondanks blijft Anderlecht volgens La Dernière Heure actief op de transfermarkt op zoek naar interessante linksachters. Eerder werd Dejuan Jones van New England Revolution genoemd als een mogelijke versterking, terwijl Omar Campos nu als het nieuwste doelwit wordt beschouwd voor de Brusselaars. De Mexicaan zou naar verluidt een prijskaartje van 3 miljoen euro hebben. Bovendien werd Campos onlangs door CIES gerekend tot de vijf beste linksbacks jonger dan 21 jaar ter wereld, waarbij zijn speelstijl veel overeenkomsten vertoont met die van Marcelo.

Fredberg houdt woord

Tot donderdag waren Anderlecht en KV Kortrijk de enige clubs in de Jupiler Pro League die nog geen enkele inkomende transfer hadden weten te realiseren tijdens de zomermercato. Volgens Het Laatste Nieuws begon de afwezigheid van cruciale versterkingen begrijpelijkerwijs zenuwachtigheid te veroorzaken bij de achterban. Jesper Fredberg bleef te midden van deze situatie kalm en stelde de supporters gerust: “We zullen versterkingen halen en we zullen klaar zijn voor de start van de competitie. Anderlecht zal klaar zijn: dat lijdt geen twijfel. Als de competitie begint, zullen er nieuwe jongens meedraaien. Ik beloof dat er aanwinsten zullen komen.”



Jesper Fredberg heeft woord gehouden, want de afgelopen dagen heeft Anderlecht twee inkomende transfers gerealiseerd. Zowel Kasper Dolberg (OGC Nice) als Louis Patris (Oud-Heverlee Leuven) werden definitief vastgelegd. Knap gedaan van de CEO Sports, die echter nog veel werk te doen heeft op de transfermarkt en moeilijke beslissingen moet nemen met betrekking tot het transferbeleid. Op dit moment is het bijvoorbeeld nog erg onzeker wat er zal gebeuren op de linksachter positie. Het versterken van deze positie was maandenlang een prioriteit, maar er is momenteel heel erg weinig duidelijkheid over.

Onduidelijkheid over linksachter

De bezetting op de linksachter is flinterdun en niet voldoende kwalitatief bezet. Afgelopen seizoen was Moussa Ndiaye de enige echte linksachter in de selectie van Sporting, Hannes Delcroix is beter als centrale verdediger, en er zijn al grote twijfels over Killian Sardella sinds zijn debuut voor Anderlecht in 2019. Bovendien is Sardella van nature geen linksachter. Een extra concurrent voor N’Diaye, die goed past in de 4-3-3 veldbezetting van Brian Riemer, is dus zeker welkom. De 20-jarige Senegalees is in volle ontwikkeling en het is dan ook geen toeval dat Anderlecht in januari al op het punt stond om Harry Toffolo, de linksback van Nottingham Forest, aan te trekken.



“Om van een echt succesvolle mercato te kunnen spreken had die linksback er moeten staan”, verwees Jesper Fredberg begin februari naar de gemiste transfer van Harry Toffolo. Desondanks meldt Het Laatste Nieuws dat Moussa Ndiaye in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen alle kansen zal krijgen op de linksachter. Bovendien wordt de teruggekeerde huurling Bogdan Mykaylichenko (tijdelijk?) opgevist voor de zomerstage in Villach. Niettemin blijft Anderlecht volgens La Dernière Heure actief op de transfermarkt op zoek naar interessante linksachters. Dejuan Jones (New England Revolution) werd eerder genoemd als potentiële aanwinst, terwijl Omar Campos nu het nieuwste doelwit is voor de Brusselaars.

Vijfde beste U21 back ter wereld

Omar Campos zou zonder twijfel goed passen in de visie van Brian Riemer. De 20-jarige van Santos Laguna beschikt over uitstekende fysieke en aanvallende kwaliteiten, waardoor hij een ideale optie is als linksback in de vooropgestelde 4-3-3 formatie. Campos heeft van nature een instinct om aanvallende impulsen te geven, aangezien hij oorspronkelijk is opgeleid als linkerflankaanvaller. Zijn speelstijl vertoont ook overeenkomsten met die van Marcelo, de voormalige Real Madrid-speler en Braziliaans international, die eveneens bekend stond om zijn aanvallende ingesteldheid als linksback. Met deze eigenschappen kan Campos een waardevolle toevoeging zijn aan de ploeg van Anderlecht. Omar Campos heeft onlangs erkenning gekregen van het CIES Football Observatory, dat hem heeft opgenomen in de lijst van de grootste jonge voetbaltalenten ter wereld. CIES publiceerde eind december een internationaal rapport waarin meer dan 26.500 spelers werden geanalyseerd. Het vermaarde onderzoeksbureau kwam zo, per positie en per profiel, tot de grootste talenten jonger dan 21 jaar ter wereld. Campos behaalde een indrukwekkende vijfde plaats in de categorie van linksbacks, slechts enkele posities achter de nummer één, Nuno Mendes van Paris Saint-Germain. Op slechts 20-jarige leeftijd is Campos tevens de derde meest waardevolle speler in de Mexicaanse competitie volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt.com.

3 miljoen euro

Omar Campos koestert de grote droom om ooit in Europa te kunnen voetballen en daarmee in de voetsporen te treden van zijn landgenoot en mede-linksback Gerardo Arteaga (KRC Genk). Anderlecht zal echter bereid moeten zijn om een bedrag van 3 miljoen euro te betalen om Omar Campos van Santos Laguna naar het Lotto Park te halen, aangezien dat het bedrag is dat in zijn contract is vastgelegd voor buitenlandse clubs. Er zijn echter sterke concurrenten in de race om Omar Campos' handtekening, met name Club América, Galatasaray en vooral Lazio. Volgens Corriere dello Sport ziet Lazio hem als een kwalitatieve en goedkope optie om naar Rome te halen. De interesse in Campos wordt gezien als een mogelijke vervanging voor de vacante positie van Stefan Radu, aangezien de Roemeen zijn laatste seizoen bij Lazio heeft gespeeld en op 36-jarige leeftijd afscheid heeft genomen als de speler met de meeste wedstrijden ooit in de clubgeschiedenis.

POLL: Anderlecht moet Campos halen als nieuwe linksback

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Union herrijst: "Alles uit reguliere competitie lukt weer"
Union herrijst: "Alles uit reguliere competitie lukt weer"

Na een nul op twaalf leek stilaan afgeschreven te mogen worden voor de titel, maar sindsdien zijn de ...

20
20
Late goal Fofana doet de champagne bij PSG alsnog knallen
Late goal Fofana doet de champagne bij PSG alsnog knallen

Zaterdagavond liet Paris Saint-Germain zijn titelfeestje nog verstoren door niet verder te raken dan ...

40
40
KV Kortrijk grijpt laatste strohalm met zege op RWDM
KV Kortrijk grijpt laatste strohalm met zege op RWDM

Dit weekend had de degradatiestrijd in de Jupiler Pro League helemaal beslist kunnen worden, maar ...

95
95
Club Brugge waarschuwt concurrentie: "Kunnen iedereen pakken"
Club Brugge waarschuwt concurrentie: "Kunnen iedereen pakken"

Club Brugge blijft doorstomen in de Champions' Play-offs. Na een 4-0 thuis boekte Blauw-Zwart nu een ...

160
160
Dirigent Puertas brengt Union opnieuw helemaal in titelstrijd
Dirigent Puertas brengt Union opnieuw helemaal in titelstrijd

De titelstrijd lijkt alsmaar spannender te worden. Union SG liet zondag de kans niet liggen om ...

131
131
Vrancken zag kantelpunt tegen Club Brugge: "Dat was een tik"
Vrancken zag kantelpunt tegen Club Brugge: "Dat was een tik"

KRC Genk heeft geen revanche kunnen nemen voor de 4-0-nederlaag op het veld van Club Brugge. De ...

381
381
Anderlecht panikeert niet: "Alle respect voor Club, maar ..."
Anderlecht panikeert niet: "Alle respect voor Club, maar ..."

RSC Anderlecht blijft ook na zes speeldagen aan de leiding staan in het klassement van de Champions' ...

642
642
Assist-fenomeen De Bruyne leidt City persoonlijk naar zege
Assist-fenomeen De Bruyne leidt City persoonlijk naar zege

Manchester City heeft zondagavond geen steken laten vallen binnen de Engelse titelstrijd. De ...

217
217
Duidelijkheid over penaltyfases in Cercle-Anderlecht
Duidelijkheid over penaltyfases in Cercle-Anderlecht

RSC Anderlecht heeft voor de derde keer op rij punten verspeeld tijdens een uitwedstrijd in de ...

592
592
Club Brugge kampioen? Vetlesen klaar en duidelijk
Club Brugge kampioen? Vetlesen klaar en duidelijk

Na een teleurstellend reguliere competitie en het daaropvolgend ontslag van coach Ronny Deila, leek ...

595
595
Anderlecht stelt teleur: ervaren kracht krijgt 4 op 10
Anderlecht stelt teleur: ervaren kracht krijgt 4 op 10

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag dure punten verspeeld in de titelstrijd. Paars-Wit slaagde er ...

369
369
Mechele na 'beangstigende' fase met Tolu: "Van mijn melk"
Mechele na 'beangstigende' fase met Tolu: "Van mijn melk"

Club Brugge heeft zondagmiddag voor de twee keer op enkele dagen tijd kunnen winnen van KRC Genk: ...

509
509
Club Brugge grijnst: matig Anderlecht niet voorbij Cercle
Club Brugge grijnst: matig Anderlecht niet voorbij Cercle

RSC Anderlecht is er wederom niet in geslaagd om een wedstrijd op verplaatsing te winnen in de ...

622
622
Union zonder Castro-Montes, drie wissels bij Antwerp
Union zonder Castro-Montes, drie wissels bij Antwerp

Union SG heeft afgelopen donderdag eindelijk kunnen winnen in de Champions' Play-Offs en haalde het ...

79
79
Arsenal zet City onder zware druk na spectaculaire derby
Arsenal zet City onder zware druk na spectaculaire derby

Terwijl Liverpool FC definitief lijkt af te haken, laat Arsenal FC voorlopig geen steken vallen in ...

76
76