Club Brugge zet nieuwe koers met gedurfd transferplan

Club Brugge zet nieuwe koers met gedurfd transferplan

De scouts van Club Brugge ondernemen een uitgebreide zoektocht in heel Europa om jong, betaalbaar en kwalitatief talent te vinden. In deze zoektocht hebben ze duidelijk ook de Oost-Europese competities in het vizier. Tot dusver hebben ze al twee zomerse aanwinsten uit Polen en Bulgarije binnengehaald, namelijk Michal Skoras van Lech Poznan en Igor Thiago van PFK Ludogorets. Naast deze twee spelers zijn er blijkbaar nog meer Oost-Europese transfers op komst voor Club Brugge. Ze hebben onlangs interesse getoond in Luka Stojkovic van Lokomotiva Zagreb in Kroatië, Milos Lukovic van IMT Belgrado in Servië, Dal Varesanovic van FK Sarajevo in Bosnië en Herzegovina, en Zan Vipotnik van NK Maribor in Slovenië.

Luka Stojkovic (Lokomotiva Zagreb, Kroatië)

Club Brugge legt de laatste tijd een sterke focus op de Oost-Europese transfermarkt, en hun doorgedreven scouting heeft geleid tot interesse in Luka Stojkovic, een getalenteerde offensieve middenvelder van Lokomotiva Zagreb. Op amper 19-jarige leeftijd wordt hij beschouwd als een van de grote ontdekkingen in de Kroatische competitie en wordt hij gezien als het nieuwste pareltje dat voortgebracht is door de voetbalacademie in Kajzerica. De grote hoop van het Kroatische voetbal wordt hij zelfs genoemd. Stojkovic onderscheidt zich ondanks zijn jonge leeftijd door zijn volwassen speelstijl en zijn groot technisch vermogen. De Kroatische media beschrijven Luka Stojkovic als een extreem getalenteerde speler met een indrukwekkend technisch potentieel. Hoewel hij aanvankelijk werd opgeleid als een flankaanvaller, heeft hij afgelopen seizoen veel indruk gemaakt als nummer tien bij Lokomotiva Zagreb. De 19-jarige is in de belangstelling gekomen van verschillende clubs, waaronder Club Brugge, Brentford en Torino. De vraagprijs die Lokomotiva hanteert voor Stojkovic ligt tussen de 3 à 4 miljoen euro, en als een mogelijke transfer plaatsvindt voor dit bedrag, zou het in de buurt komen van de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van de club. Deze eer staat momenteel op naam van Roko Simic, die vorig seizoen voor 4 miljoen euro naar RB Salzburg werd getransfereerd.

Michal Skoras (Lech Poznan, Polen)

Club Brugge legde eind april al hun eerste zomertransfer vast met Michal Skoras, de flankaanvaller van Lech Poznan. Met een basisbedrag van zes miljoen euro is de transfer van Skoras een van de duurste in de Poolse voetbalgeschiedenis, waar eerder enkel Jakub Kaminski (voor 10 miljoen euro naar VfL Wolfsburg) en Jakub Moder (voor 11 miljoen euro naar Brighton Hove & Albion) voor meer geld werden verkocht in de Poolse Ekstraklasa. Een van de grote troeven van Michal Skoras is zijn indrukwekkende snelheid, maar anders dan vaak het geval is bij snelle voetballers, die meestal ‘met oogkleppen’ aan voetballen, heeft Skoras ook het overzicht en de beslissingskracht om deze snelheid optimaal te benutten. Skoras' snelheid en techniek, gekoppeld aan zijn goede dribbel, stellen hem in staat om gemakkelijk zijn tegenstanders uit te schakelen. In Polen wordt hij ook geprezen om zijn onvoorspelbaarheid en dreiging voor het doel.

Igor Thiago (PFK Ludogorets, Bulgarije)

Club Brugge heeft onlangs Igor Thiago (PFK Ludogorets) aangetrokken als hun tweede zomeraanwinst, en de verwachtingen rond deze getalenteerde Braziliaan zijn nu al hooggespannen. Thiago bezit alle kwaliteiten die Club Brugge zoekt in een targetspits. De Braziliaan heeft een indrukwekkend atletisch profiel met een lengte van 1,90 meter. Daarnaast is hij jong en heeft hij nog veel ruimte om zich verder te ontwikkelen. Thiago toonde in Bulgarije zijn veelzijdigheid, want hij is niet alleen een doelpuntenmachine met 14 goals - wat hem op de derde plaatste van de topscorerslijst van de Parva Liga plaatst - maar hij had ook vijf assists op zijn naam staan. Bovendien beschikt Thiago over uitstekende fysieke capaciteiten en balvastheid, waardoor hij een waardevol aanspeelpunt kan zijn voor zijn team. Met zijn lengte is hij ook gevaarlijk in de lucht en wint hij veel duels.


Milos Lukovic (IMT Belgrado, Servië)

Deze 17-jarige Serviër speelt momenteel in eigen land bij IMT Belgrado en kan daar veelbelovende cijfers voorleggen. Zo scoorde hij al 17 in 43 duels dit seizoen. Volgens Servische bronnen is Club dan ook gecharmeerd door de jongeling, al heerst er wel concurrentie. Ook het AS Monaco van coach Philippe Clement zou Lukovic in het vizier hebben. Daarnaast zouden AZ Alkmaar, FC Twente en Hamburg SV eveneens belangstelling tonen. Pedrag Govedarica, sportdirecteur van IMT Belgrado, meldde onlangs aan Telegraf dat er van elk van deze clubs, waaronder dus ook Club Brugge, officiële aanbiedingen zijn binnengekomen voor Lukovic. “Manchester City volgt hem al anderhalf jaar, clubs uit Italië hebben ook interesse, maar het probleem is dat het clubs uit West-Europa zijn. Ze sturen hun scouts elke wedstrijd, maar de wet van de Europese Unie is zo dat het voor al die clubs niet mogelijk is dat een speler voor de leeftijd van 18 tekent.”

Dal Varesanovic (FK Sarajevo, Bosnië en Herzegovina)

Dal Varesanovic heeft onlangs een plek verdiend in het beste elftal van de Premijer Liga, waar hij dit seizoen indruk maakte met 8 doelpunten en 4 assists. Met deze uitstekende statistieken was hij zelfs de meest beslissende nummer tien in de Bosnische competitie. Vanwege zijn indrukwekkende prestaties werd Varesanovic ook nog eens bekroond met de titel van Beste Jonge Speler van het Jaar. Maar de 22-jarige speler biedt echter veel meer dan alleen doelpunten en assists. Hij is een genot om naar te kijken en een uiterst aantrekkelijke speler op het veld. Zijn prestaties in de Bosnische competitie hebben ervoor gezorgd dat hij stilaan het niveau van de Premijer Liga ontstijgt en er is steeds meer buitenlandse belangstelling voor hem. Varesanovic staat op het punt om zijn tweede buitenlandse avontuur aan te gaan, nadat hij op 16-jarige leeftijd al een kans kreeg bij Liverpool, dat destijds FC Barcelona wist af te troeven voor zijn handtekening.

Zan Vipotnik (NK Maribor, Slovenië)

Zan Vipotnik heeft afgelopen seizoen indruk gemaakt door maar liefst 23 doelpunten te scoren in 34 wedstrijden in Slovenië. Met een gemiddelde van bijna één doelpunt per twee wedstrijden heeft Vipotnik bewezen een uiterst productieve spits te zijn voor de Sloveense topclub in de voorbije jaren. Wat Vipotnik onderscheidt, is zijn vermogen om dreiging te creëren, zijn sterke koptechniek, uitstekende traptechniek en agressieve speelstijl. Hij wordt zelfs vergeleken met topspitsen zoals Erling Haaland van Manchester City en Jamie Vardy van Leicester City, die bekendstaan om hun scoringsdrift en doelpuntenproductie. Zan Vipotnik werd in april al genoemd als mogelijke versterking bij Club Brugge en bij Anderlecht, en volgens de Duitse tak van Sky Sports is de Brugse interesse nog steeds actief. Vipotnik bevindt zich in zijn laatste contractjaar bij NK Maribor, waardoor hij een gewild doelwit is op de transfermarkt.

POLL: Goed plan van Club Brugge om te focussen op de Oost-Europese markt?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"

Het is intussen al van 16 maart geleden dat Standard nog eens een wedstrijd gewonnen heeft. Toen ...

41
41
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten

Het heeft er alle schijn van dat Hein Vanhaezebrouck bezig is aan zijn laatste weken bij AA Gent. ...

439
439
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af

De afsluiter van de zaterdag in de Premier League heeft voor spektakel gezorgd. Aston Villa leek op ...

28
28
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen

In de Ligue 1 was de verwachting dat Paris Saint-Germain zaterdagavond de champagne zou kunnen laten ...

24
24
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent

Na een wedstrijd met heel wat defensief geklungel heeft AA Gent andermaal de maat genomen van een ...

52
52
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"

Het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool lijkt er stilaan één in mineur te ...

52
52
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa

Domenico Tedesco legt momenteel wellicht de laatste hand aan zijn selectie voor het komende EK met ...

107
107
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL

Het reguliere seizoen was al een pijnlijke zaak voor de supporters van Zulte Waregem, vanavond kreeg ...

207
207
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'

AA Gent kan zaterdag tegen Westerlo opnieuw een grote stap zetten richting de eindwinst in de Europe ...

322
322
Leysen komt met verklaring voor vormdipje
Leysen komt met verklaring voor vormdipje

OH Leuven heeft zaterdagavond na een reeks van vier ongeslagen wedstrijden nog eens kennis gemaakt ...

29
29
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'

Het worden nog spannende weken voor Alexis Saelemaekers. Onze landgenoot moet met Bologna nog een ...

128
128
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers

Ook wedstrijd nummer zes van Standard in de Europe Play-Off heeft geen overwinning opgeleverd. Deze ...

228
228
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep

De strijd om het behoud in de Premier League blijft razend spannend, maar voor Everton is ze dat ...

78
78
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

59
59
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

197
197