Club Brugge waanzin voorbij met moordend offensief

Club Brugge waanzin voorbij met moordend offensief

Ferran Jutgla, Igor Thiago, Roman Yaremchuk, Victor Barbera en Romeo Vermant. De centrale aanvalslinie van Club Brugge voor het volgende seizoen oogt nu al ruim en meer dan voldoende gestoffeerd, maar volgens de Duitse tak van Sky Sports wil Club er nog een doelpuntenkanon bij. Zan Vipotnik heeft afgelopen seizoen indruk gemaakt door maar liefst 23 doelpunten te scoren in 34 wedstrijden bij NK Maribor. Met een gemiddelde van bijna één doelpunt per twee wedstrijden heeft Vipotnik bewezen een uiterst productieve spits te zijn voor de Sloveense topclub. De 21-jarige is een voorbeeld van een pure en instinctieve doelpuntenmaker. Daarnaast onderscheidt zijn sterkte met het hoofd, uitstekende traptechniek en agressieve speelstijl hem ten opzichte van andere spitsen.

5 spitsen bij Club Brugge

Het aanvallende compartiment van Club Brugge voor het komende seizoen ziet er bijzonder veelbelovend uit. Ondanks het feit dat Ferran Jutgla afgelopen seizoen veel leergeld heeft betaald, heeft hij ook regelmatig zijn grote waarde als pocketspits laten zien en hij zal naar verwachting nog verder groeien. De club heeft onlangs ook Igor Thiago (PFK Ludogorets) aangetrokken als de nieuwe targetspits, en de verwachtingen rond deze getalenteerde Braziliaan zijn nu al hooggespannen. Met zijn indrukwekkende atletische kwaliteiten bezit Thiago alvast alle kwaliteiten die Club Brugge zoekt in een targetspits.



Daarnaast heeft Club Brugge vorige week ook al Victor Barbera (FC Barcelona Atlètic) aangetrokken, een veelbelovende spits van slechts 18 jaar oud. Het is echter nog afwachten hoe hij zich zal aanpassen aan het hoogste niveau, maar zijn potentieel en talent maken hem zeker een interessante toevoeging aan het team. De club hoopt ook dat de nieuwe coach, Ronny Deila, het maximale uit Roman Yaremchuk kan halen. De record- en flopaankoop van 16 miljoen euro heeft tot nu toe erg zwaar ontgoocheld. Tot slot is er ook nog de jonge en talentvolle Romeo Vermant, die volgend seizoen ook speelkansen verwacht.

Zoals Haaland en Vardy

Voornoemde aanvallers beschikken allemaal over een redelijk scorend vermogen, maar er ontbreekt duidelijk nog een echte doelpuntenmachine in de selectie. Daarom toont Club Brugge interesse in Zan Vipotnik (21), een doelpuntenkanon van NK Maribor. Vipotnik heeft afgelopen seizoen indruk gemaakt door maar liefst 23 doelpunten te scoren in 34 wedstrijden in Slovenië. Met een gemiddelde van bijna één doelpunt per twee wedstrijden heeft Vipotnik bewezen een uiterst productieve spits te zijn voor de Sloveense topclub. Wat Vipotnik onderscheidt, is zijn vermogen om dreiging te creëren, zijn sterke koptechniek, uitstekende traptechniek en agressieve speelstijl. Hij wordt zelfs vergeleken met topspitsen zoals Erling Haaland van Manchester City en Jamie Vardy van Leicester City, die bekendstaan om hun scoringsdrift en doelpuntenproductie.

Concurrentie van half Europa voor spits van (minstens) 4 miljoen

Zan Vipotnik werd in april al genoemd als mogelijke versterking bij Club Brugge en bij Anderlecht, en volgens de Duitse tak van Sky Sports is de Brugse interesse nog steeds actief. Vipotnik bevindt zich in zijn laatste contractjaar bij NK Maribor, waardoor hij een gewild doelwit is op de transfermarkt. De concurrentie is intens voor Club Brugge, met interesse van clubs uit verschillende landen zoals Duitsland (Hamburger SV, Hertha BSC, Augsburg, Borussia Mönchengladbach, VfB Stuttgart en TSG Hoffenheim), Spanje (Betis), Frankrijk (Bordeaux), Italië (Atalanta, Genoa, Fiorentina, Empoli en Lecce), Nederland (FC Twente en Feyenoord), Schotland (Celtic), Kroatië (Dinamo Zagreb), Servië (Rode Ster) en de Verenigde Staten (New York City FC). Club Brugge heeft de financiële middelen om Zan Vipotnik aan te trekken, aangezien zijn geschatte prijs van minstens 4 miljoen euro binnen hun bereik ligt. De club heeft al aanzienlijke bedragen uitgegeven in de voorbije weken, met 7,80 miljoen euro voor Igor Thiago van PFK Ludogorets en 6 miljoen euro voor Michal Skoras van Lech Poznan. Daarnaast lijkt ook de Noorse middenvelder Hugo Vetlesen van Bodo/Glimt goed op weg naar Club Brugge, waarvoor naar schatting 7 à 8 miljoen euro moet worden neergelegd. “Ik hoop dat onze directeur niet boos zal zijn, maar ik kan zo openhartig zijn en zeggen dat ik met geen enkele club ter wereld zou praten voor Žan Vipotnik voor minder dan drie, drie en een half miljoen euro. En zelfs dat is momenteel niet genoeg”, zei Damir Krznar, coach van NK Maribor eerder dit seizoen over de mogelijke verkoop van zijn topspits.

Geboren doelpuntenmaker

Zan Vipotnik is een voorbeeld van een pure en instinctieve doelpuntenmaker. Zijn sterkte met het hoofd, uitstekende traptechniek en agressieve speelstijl onderscheiden hem ten opzichte van andere spitsen. Hij maakt ook goede loopbewegingen en beschikt over een goede actie, en kan met zowel zijn linker- als rechtervoet scoren. Naast zijn neus voor doelpunten heeft Vipotnik nog andere interessante kwaliteiten. Op 21-jarige leeftijd is hij al krachtig en sterk, heeft hij een goed afstandsschot en een goed gevoel voor het benutten van ruimtes en het maken van diepgang. Bovendien is Vipotnik een gedisciplineerde voetballer die goed in de kleedkamer ligt en openstaat voor advies en instructies van de coach. Vipotnik maakte eind maart zijn debuut voor het Sloveense nationale team en wist zelfs in een invalbeurt van 20 minuten meteen te scoren. Damir Krznar, de coach van NK Maribor, vergeleek hem met Andrej Kramaric vanwege zijn scherpte voor het doel en zijn vermogen om gemakkelijk te scoren, maar merkte op dat Zan Vipotnik qua profiel een ander type speler is. Volgens Milomir Kondic, die Vipotnik al 10 jaar volgt, is hij een buitengewoon getalenteerde centrumspits en een geboren doelpuntenmaker. Kondic getuigt dat Vipotnik een grote uitdaging ziet in het maken van doelpunten en dat hij een natuurlijk gevoel heeft voor afwerken. Van zijn vijf schoten op doel belanden er vier of zelfs alle vijf in de verre hoek, aldus Kondic. Een nadeel is dat Vipotnik niet erg snel is, waardoor hij minder geschikt kan zijn voor teams die veel gebruikmaken van snelle omschakelingen.

POLL: Club Brugge heeft een type zoals Vipotnik nodig

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

RWDM grijpt drastisch in na degradatie met 3 ontslagen
RWDM grijpt drastisch in na degradatie met 3 ontslagen

Na amper één seizoen kwam er al een einde aan het avontuur van RWDM in de Jupiler Pro ...

16
16
'Antwerp weer stap dichter bij nieuwe coach'
'Antwerp weer stap dichter bij nieuwe coach'

Het wordt een bijzonder drukke zomer op de Bosuil, want na een seizoen dat wellicht afgesloten zal ...

63
63
'Anderlecht wil groots uitpakken met komst Rode Duivel'
'Anderlecht wil groots uitpakken met komst Rode Duivel'

Anderlecht hoopt vurig om de landstitel over de streep te trekken. Liefst van al zondag al tegen ...

180
180
Bommetje bij FC Barcelona: Xavi tóch naar uitgang?
Bommetje bij FC Barcelona: Xavi tóch naar uitgang?

FC Barcelona won donderdagavond met 0-2 van degradant UD Almeria en zette zo een grote stap richting ...

62
62
Immense Hein-verrassing bij Gent? "Sluit het zeker niet uit"
Immense Hein-verrassing bij Gent? "Sluit het zeker niet uit"

AA Gent maakt zich momenteel op voor zijn drie laatste wedstrijden van het seizoen. Meteen ook de ...

443
443
Matig Barça ruikt plek twee, Leeds richting Premier League
Matig Barça ruikt plek twee, Leeds richting Premier League

In de Spaanse Primera Division is FC Barcelona goed op weg om zich van de tweede plaatst te ...

19
19
'Antwerp nadert akkoord: transfertarget volledig overtuigd'
'Antwerp nadert akkoord: transfertarget volledig overtuigd'

Antwerp FC heeft stilaan nood aan een klein mirakel indien het zich alsnog van een Europees ticket ...

175
175
Schmeichel of Mignolet? "Hij is met voorsprong de beste"
Schmeichel of Mignolet? "Hij is met voorsprong de beste"

Komende zondag nemen RSC Anderlecht en Club Brugge het tegen mekaar op in een clash die de ...

794
794
Dramatisch seizoen eindigt met koude douche voor Noa Lang
Dramatisch seizoen eindigt met koude douche voor Noa Lang

Noa Lang keerde vorige zomer terug naar Nederland en tekende een meerjarig contract bij PSV. In ...

239
239
Nieuwe wending bij Standard: rechtbank grijpt stevig in
Nieuwe wending bij Standard: rechtbank grijpt stevig in

De soap rond Standard blijft maar duren. Donderdag raakte immers bekend dat de rechtbank beslag liet ...

276
276
Titelclash in Lotto Park: nieuwe domper voor Club Brugge
Titelclash in Lotto Park: nieuwe domper voor Club Brugge

Er moeten weliswaar nog aan verschillende voorwaarden voldaan worden, maar zondag kan het doek over ...

1306
1306
EK-selectie Frankrijk: Deschamps voorziet één grote surprise
EK-selectie Frankrijk: Deschamps voorziet één grote surprise

Binnen minder dan een maand is het zover, dan wordt het Europees kampioenschap in Duitsland op gang ...

77
77
Nieuwe coach voor Genk: "Er is maar één logische naam"
Nieuwe coach voor Genk: "Er is maar één logische naam"

KRC Genk hoopt zich in het slot van de competitie alsnog van een Europees ticket te verzekeren. ...

461
461
Kim Huybrechts slaat keihard terug na bekerdrama: "Pure onwaarheden"
Kim Huybrechts slaat keihard terug na bekerdrama: "Pure onwaarheden"

Het is ondertussen een week geleden dat Antwerp de bekerfinale verloor tegen Union. Een finale die ...

149
149
'Chelsea accepteert monsterverlies: vraagprijs Lukaku gelekt'
'Chelsea accepteert monsterverlies: vraagprijs Lukaku gelekt'

Nog twee speeldagen en ook in de Serie A zit het seizoen erop. Het avontuur van Romelu Lukaku bij AS ...

238
238