Fredberg trekt alle registers open voor peperdure toptransfer

Fredberg trekt alle registers open voor peperdure toptransfer

Momenteel voert Anderlecht intensieve onderhandelingen met Boca Juniors voor Luis Vazquez, en het is duidelijk dat de jonge Argentijn de topprioriteit is van de club, met Kasper Dolberg (OGC Nice) als alternatieve optie. Jesper Fredberg zet alles op alles om Vazquez naar het Lotto Park te halen, want hij heeft zijn openingsbod verhoogd van 4 miljoen euro op naar 7 miljoen euro (5 miljoen euro vast met 2 miljoen euro aan variabelen, met behoud van 30% van de transferrechten voor Boca). Hoewel vicevoorzitter Juan Roman Riquelme een vraagprijs van minstens 7 miljoen euro hanteert, lijkt het huidige aanbod van Anderlecht al meer dan in lijn te zijn met de huidige prestaties en marktwaarde van Vazquez.

Onderhandelingen met een grote inzet

Met nog minder dan drie weken te gaan tot de opening van de zomertransfermarkt, heeft Jesper Fredberg al grote plannen. De CEO Sports beschikt over een aanzienlijk transferbudget, zeker in vergelijking met de vorige mercato’s, maar hij is vastbesloten om die middelen verstandig te besteden. Bij het aantrekken van nieuwkomers wil Anderlecht zich richten op spelers die oprecht willen spelen voor de club, en daarnaast moeten hun salarissen passen binnen de financiële grenzen. Het is duidelijk dat Anderlecht streeft naar een maximaal rendement uit weloverwogen investeringen.

Anderlecht is wel bereid om grote transferbedragen (lees: meer dan 5 miljoen euro) te besteden aan spelers waarin ze volledig geloven. Dit lijkt het geval te zijn met Luis Vazquez, de 22-jarige spits van Boca Juniors, die wordt beschouwd als een geschikte en zelfs interessantere optie als Islam Slimani, de aanvalsleider van Anderlecht in het afgelopen seizoen. Momenteel voert Anderlecht intensieve onderhandelingen met Boca voor Vazquez, en het is duidelijk dat de jonge Argentijn de topprioriteit is van de club, met Kasper Dolberg (OGC Nice) als alternatieve optie. Anderlecht startte de onderhandelingen met een openingsbod van 4 miljoen euro, maar die aanbieding heeft Boca Juniors meteen van de tafel geveegd. Vervolgens stuurde Jesper Fredberg een verbeterd voorstel naar Buenos Aires, bestaande uit een vaste som van 5 miljoen euro, aangevuld met 2 miljoen euro aan bonussen. Daarnaast behoudt Boca Juniors nog 30% van de transferrechten van Luis Vazquez. Deze transferaanbieding lijkt het beste en definitieve bod te zijn van Anderlecht, dat snel wil handelen en niet veel tijd wil verspillen aan doodlopende pistes op de transfermarkt.

Anderlecht benadert droomdeal Boca Juniors

Enkele jaren geleden gold Luis Vazquez als een van de meest veelbelovende talenten in het Argentijnse voetbal en hij werd zelfs genoemd als een mogelijke optie voor de nationale ploeg, de Albiceleste. De spits maakte indruk in de Superliga en trok interesse van clubs zoals Club Brugge, Ajax, Valencia, AC Milan, Fiorentina en Borussia Dortmund. Maar na een teleurstellend seizoen wordt Vazquez niet langer beschouwd als de eerste keuze voor Boca Juniors. In de huidige jaargang krijgen zijn rechtstreekse concurrenten Dario Benedetto (753 minuten) en Miguel Merentiel (898 minuten) opvallend veel meer speeltijd dan hij (260 minuten). De marktwaarde van Luis Vazquez is inmiddels gehalveerd, van 5 miljoen euro eind vorig jaar naar 2,5 miljoen euro op dit moment. Door de opkomst van Dario Benedetto en Miguel Merentiel staat Vazquez in de schaduw, wat Boca Juniors aanzet om de spits te verkopen, zij het tegen de juiste prijs. Volgens Argentijnse media heeft vicevoorzitter Juan Roman Riquelme de ambitie om minstens 7 miljoen euro te vangen voor de transfer, een bedrag dat Anderlecht benadert met een vaste som van 5 miljoen euro en 2 miljoen euro aan variabele bonussen. Bovendien behoudt Boca 30% van de transferrechten in eigen handen.

Riquelme dreigt hand te overspelen

Boca Juniors moet zich voorbereiden op een constructieve benadering tijdens de volgende onderhandelingsronde, omdat de Argentijnse topclub zijn hand kan overspelen door een te hoog tegenbod. Luis Vazquez heeft namelijk al bijna een jaar geen doelpunt meer gescoord, sinds 22 augustus vorig jaar. Dit seizoen is Vazquez op gemiddelde basis ook de minst dreigende en minst doelgerichte spits in het team: na 8 competitiewedstrijden en 260 minuten speeltijd staat zijn doelpuntenteller niet toevallig nog steeds op nul. Daarnaast heeft Boca Juniors al plannen gemaakt voor de verwachte miljoenenopbrengsten uit de verkoop van Vazquez. Juan Roman Riquelme heeft een sterke wens om Nahitan Nandez (Cagliari, marktwaarde 5 miljoen euro) naar Boca Juniors te halen en hoopt dat de centrale middenvelder een belangrijke rol kan spelen in de Copa Libertadores. Daarnaast staat ook flankaanvaller Franco Cervi (Celta de Vigo, marktwaarde 3 miljoen euro) hoog op het verlanglijstje van de club. Het huidige bod van Anderlecht, bestaande uit 5 miljoen euro + 2 miljoen euro aan variabelen, met behoud van 30% van de transferrechten voor Boca, biedt ruime mogelijkheden om de komst van Nandez en Cervi naar Buenos Aires te realiseren.

Vazquez kan ontploffen bij Anderlecht

Op basis van de huidige prestaties en marktwaarde lijkt het erop dat Luis Vazquez niet veel meer waard is dan het huidige aanbod van Anderlecht. De ambitie van Juan Roman Riquelme om een vraagprijs van 7 miljoen euro te hanteren, lijkt in dit geval het maximale te zijn, zeker gezien het feit dat Vazquez niet langer in de plannen van de Argentijnse topclub voorkomt. Bij Anderlecht krijgt de 22-jarige spits de kans om een nieuwe start te maken, en de club kan profiteren van Vazquez's grote intrinsieke kwaliteiten. Met een imposante gestalte van 1 meter 90 en fysieke kracht is Luis Vazquez een indrukwekkende verschijning, maar zijn kwaliteiten gaan verder dan alleen zijn fysiek. Technisch begaafd en wendbaar, kan Vazquez zich goed positioneren in het samenspel en voor het doel. Bovendien is hij bedreven in het behouden van balbezit en kan hij zich slim losdraaien van zijn tegenstanders. Het is dan ook geen toeval dat zijn grote voorbeeld Robert Lewandowski is. Oscar Regenhardt, die Vazquez al van jongs af aan volgt, voorspelt een veelbelovende toekomst voor hem. “Hij is een spits met een doel, hij kopt goed, hij is snel ondanks zijn lengte. Morgen zal hij veel geld waard zijn.”

POLL: Vazquez zou kunnen aanslaan bij Anderlecht

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Barça slaat toe: mondeling akkoord met eerste zomeraanwinst'
'Barça slaat toe: mondeling akkoord met eerste zomeraanwinst'

Bij FC Barcelona draaien de voorbereidingen op volgend seizoen inmiddels op volle toeren. Zo raakte ...

12
12
'Anderlecht wil zomertransfer aan absolute spotprijs'
'Anderlecht wil zomertransfer aan absolute spotprijs'

RSC Anderlecht gaat zondagnamiddag op bezoek bij Cercle Brugge, opnieuw een sleutelwedstrijd binnen ...

158
158
Hayen wisselt drie keer, Genk heeft sterkhouder terug
Hayen wisselt drie keer, Genk heeft sterkhouder terug

Club Brugge maakte afgelopen woensdag flink indruk door met zware 4-0-cijfers van KRC Genk te ...

361
361
TU: 'Anderlecht wil JPL-smaakmaker, miljoenendeal Saelemaekers'
TU: 'Anderlecht wil JPL-smaakmaker, miljoenendeal Saelemaekers'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

215
215
'Zirkzee maakt toptransfer naar verrassende grootmacht'
'Zirkzee maakt toptransfer naar verrassende grootmacht'

Internazionale mag zich na winst in de Milanese derby opnieuw kampioen van Italië noemen. De ...

72
72
'Anderlecht slikt dubbele opdoffer voor Cercle Brugge'
'Anderlecht slikt dubbele opdoffer voor Cercle Brugge'

RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij Cercle Brugge. Paars-Wit gaat in Jan Breydel op zoek naar ...

440
440
Maakt Defour spraakmakende comeback bij Sporting Hasselt?
Maakt Defour spraakmakende comeback bij Sporting Hasselt?

Steven Defour is ondertussen al een jaar of drie gestopt als speler bij KV Mechelen, eind vorig jaar ...

100
100
KV Mechelen-pion maakt indruk: "Neemt ons mee op sleeptouw"
KV Mechelen-pion maakt indruk: "Neemt ons mee op sleeptouw"

KV Mechelen nam zaterdag vlot de maat van OH Leuven. De Maneblussers haalden het thuis met 3-0. ...

49
49
Nachtmerrie Antwerp? 'Exit Van Bommel, Overmars én Gheysens'
Nachtmerrie Antwerp? 'Exit Van Bommel, Overmars én Gheysens'

Royal Antwerp FC heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken in de Champions' Play-offs. Stamnummer ...

772
772
Tissoudali vernietigend voor Gent, Goor lyrisch voor Westerlo
Tissoudali vernietigend voor Gent, Goor lyrisch voor Westerlo

AA Gent pakte zaterdag met 3-2 de scalp van KVC Westerlo. De Buffalo's blijven zo vlot op kop in de ...

217
217
Standard-pion verbaast: "Blijft een van de grootste clubs van België"
Standard-pion verbaast: "Blijft een van de grootste clubs van België"

Standard kon zaterdag opnieuw niet winnen in de Conference League Play-offs. De Rouches hielden het ...

104
104
<strong>Tikkende tijdbom in de ploeg doet Club Brugge beven</strong>
Tikkende tijdbom in de ploeg doet Club Brugge beven

Na de gemiste transfer van Antonio Nusa naar Brentford FC streeft Club Brugge er nog steeds naar om ...

671
671
Horrorscenario voor Tielemans? "Moeten het accepteren"
Horrorscenario voor Tielemans? "Moeten het accepteren"

Wacht er een horrorscenario voor Youri Tielemans? De in vorm zijnde middenvelder van Aston Villa en ...

181
181
Zinderende PO1-dag: 'Geheim wapen Union cruciaal in titelstrijd'
Zinderende PO1-dag: 'Geheim wapen Union cruciaal in titelstrijd'

Stevenen we opnieuw af op een cruciale speeldag in de Jupiler Pro League? Afgelopen week pakte Union ...

250
250
'JPL-eigenaar op radar buitenlandse inlichtingendiensten'
'JPL-eigenaar op radar buitenlandse inlichtingendiensten'

Ligt er een klein drama in het verschiet voor een Belgische club? De Jupiler Pro League was de ...

102
102