Antwerp wil grote slag slaan: 'topdoelman' als vervanger Butez

Antwerp wil grote slag slaan: 'topdoelman' als vervanger Butez

Het is niet ondenkbaar dat er tijdens de komende zomerse transferperiode een toptransfer op het spel staat voor Jean Butez. Begin april werd AS Monaco genoemd als een mogelijke bestemming, terwijl journalist Sacha Tavolieri onlangs de interesse van het Spaanse Villarreal heeft gemeld. Sven Jaecques, CEO van Antwerp FC, erkende in Extra Time dat de belangstelling voor Butez steeds concreter begint te worden. Om deze mogelijke leemte in het team op te vullen, wordt Senne Lammens (20 jaar, Club Brugge) genoemd als een potentiële versterking voor Antwerp FC. Club Brugge wil hem liever niet kwijt, Michel Preud’homme vindt hem toekomstige Rode Duivel en Peter Mollez noemt hem een gigantisch talent.

Butez out?

In het worst-case scenario zou Antwerp FC een groot deel, zo niet de volledige, belangrijke ruggengraat van het team kunnen verliezen als spelers zoals Jean Butez, Willian Pacho, Mandela Keita, Mathieu Vermeeren, Calvin Stengs en Vincent Janssen de club zouden verlaten. Hoewel Marc Overmars er ongetwijfeld alles aan zal doen om dit te voorkomen, is het realistisch om aan te nemen dat er ten minste enkele sterkhouders zouden kunnen vertrekken. Vooral het specifieke geval van doelman Butez lijkt precair te zijn. Begin april werd AS Monaco genoemd als een mogelijke bestemming, terwijl journalist Sacha Tavolieri onlangs de interesse van het Spaanse Villarreal heeft gemeld.Jean Butez werd afgelopen zomer beloond met een nieuw en verbeterd contract door Antwerp FC, maar zijn goede prestaties heeft de aandacht getrokken van verschillende buitenlandse clubs, met teams uit Engeland, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Het is dan ook niet ondenkbaar dat er tijdens de komende zomerse transferperiode een toptransfer op het spel staat voor de getalenteerde doelman. “Als er nu geen clubs uit Europese topcompetities gaan komen, stel ik me vragen bij de scouting”, zei Peder Hansen, ex-doelmannentrainer van Antwerp FC, in Het Laatste Nieuws. Sven Jaecques, CEO van Antwerp FC, erkende recentelijk in Extra Time dat de belangstelling voor Butez steeds concreter begint te worden.

Club Brugge wil Lammens houden

Marc Overmars is zich bewust van de huidige situatie in de kampioenenploeg en hij heeft al verschillende interessante doelwitten geïdentificeerd voor elke positie. Wat betreft de positie van doelman lijkt het erop dat naast Jean Butez ook de tweede doelman, Ortwin De Wolf, de club zal verlaten om elders meer speelminuten te krijgen. Om deze mogelijke leemte in het team op te vullen, wordt Senne Lammens (20 jaar, Club Brugge) genoemd als een potentiële versterking voor Antwerp FC. Volgens Gazet van Antwerpen verlopen de onderhandelingen goed met Lammens, wiens contract bij Club Brugge eind juni afloopt.Club Brugge is geen vragende partij om Senne Lammens te laten vertrekken en de West-Vlamingen hebben hem zelfs een contractverlenging aangeboden. Lammens heeft die aanbieding afgewezen en volgens Het Nieuwsblad staat hij open voor een transfer naar Antwerp FC, hoewel hij naar verluidt ook over andere binnenlandse en buitenlandse aanbiedingen beschikt. Het is duidelijk dat Lammens het volgende seizoen graag de eerste doelman wil zijn, en daarvoor lijken de mogelijkheden groter bij Antwerp FC, vooral als Jean Butez zou vertrekken, in vergelijking met clubs zoals Leeds United en Everton FC, waar hij eerder mee in verband werd gebracht.

Geblokkeerd door Simon Mignolet

Bij Club Brugge heeft Senne Lammens weinig perspectief vanwege de aanwezigheid van Simon Mignolet. De voormalige Rode Duivel heeft dit jaar de Gouden Schoen gewonnen, staat al meerdere seizoenen bekend als een van de beste doelmannen van het land en hij heeft zich ook onsterfelijk gemaakt tijdens de vorige Champions League-campagne. Op 35-jarige leeftijd kan Mignolet nog vele jaren op het hoogste niveau spelen, en dat is ook zijn intentie. In januari verklaarde de ervaren doelman bij Sporza: “Ik zie mezelf niet stoppen aan het einde van mijn contract in 2026.” Bij Het Laatste Nieuws voegde hij daaraan toe: “Het is aan mij om dat steeds te kunnen verlengen. Zolang ik fit ben, ga ik door. Ik ben erg blij dat ik mijn contract tot 2026 kon verlengen. Tegen die tijd zal ik 38 jaar oud zijn.”Op zowel de korte, middel- als lange termijn zal de positie van nummer één dus ongewijzigd blijven bij Club Brugge. Hoewel Senne Lammens graag zijn status als veelbelovend talent wil bevestigen door de rol van eerste doelman op zich te nemen, zal dat niet meteen mogelijk zijn in het Jan Breydelstadion. Lammens heeft de wens om speeltijd en ervaring op te doen als eerste doelman, en daarom zal hij Club Brugge verlaten, want op 20-jarige leeftijd kan hij natuurlijk niet concurreren met zo’n clubicoon. Club Brugge hecht veel belang aan de doorstroming van jeugdspelers en had op termijn gehoopt dat Lammens de nummer één zou worden in het Jan Breydelstadion, maar door de aanwezigheid van Mignolet zal dit nooit werkelijkheid worden.

Extreem talent Senne Lammens

Michel Preud’homme sprak zich eerder dit jaar nog erg lovend uit over Senne Lammens. “Ik kijk altijd graag naar Arnaud (Bodart, nvdr.), die ik heb gelanceerd bij Standard. Ik kijk ook naar de wedstrijden van Club Brugge, en Club NXT waarvan Guilian (zijn zoon, nvdr.) CEO is. Daar is de jonge Senne Lammens mij opgevallen. Hij is erg goed en ik was echt onder de indruk van zijn niveau. Als hij goed blijft werken en geduld heeft, kan hij in de toekomst Rode Duivel worden”, aldus Preud’homme in een interview met La Dernière Heure.

Peter Mollez werkte bijna vier jaar samen met Senne Lammens bij Club Brugge, maar na de komst van Scott Parker werd hij aan de kant geschoven. De 42-jarige Engelsman bracht met Rob Burch een eigen keeperstrainer mee naar Club Brugge en dat betekende een serieuze klap voor Mollez. In een interview met Krant van West-Vlaanderen praatte hij uitgebreid over zijn ontslag bij Club Brugge, en in dat gesprek benadrukte hij ook de immense kwaliteiten van Lammens, die hij omschrijft als een gigantisch talent dat klaargestoomd werd om Simon Mignolet op te volgen.Ook Simon Mignolet heeft Senne Lammens hoog zitten. Hij zei in 2021 al dat Lammens zeker de kwaliteiten heeft om eerste doelman te zijn. “Hij staat verder dan ikzelf op 21-jarige leeftijd”, zei Mignolet toen zelfs aan Het Laatste Nieuws. Lammens is een proactieve doelman die perfect tweevoetig is, een kwaliteit die perfect aansluit bij een dominante en voetballende ploeg. Hij kan het spel goed lezen en kan de situaties ook sterk inschatten. Lammens is bovendien erg sterk op de lijn en hij pakt uit met goede reacties. Kortom, door omstandigheden kan Club Brugge naast een gigantisch talent, gewoon ook een complete en moderne keeper verliezen aan Antwerp FC.

POLL: Is Lammens klaar als nummer één voor Antwerp?

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

Limburgse derby levert hattrickheld en grandioze remontada op
Limburgse derby levert hattrickheld en grandioze remontada op

Wat een Limburgse derby! Na een hattrick van uitblinker Koita leek STVV op weg naar een ...

38
38
Lommel duwt promovendus kopje onder richting koppositie CPL
Lommel duwt promovendus kopje onder richting koppositie CPL

Lommel heeft deze namiddag komaf gemaakt met een mindere periode. De Limburgers wonnen thuis ...

26
26
Eén wissel bij Cercle, sterkhouders op bank bij Union
Eén wissel bij Cercle, sterkhouders op bank bij Union

In de Europa League slaagde Union SG er afgelopen donderdag in om Toulouse in bedwang te houden, ...

13
13
Alderweireld sneert naar RWDM na zuur puntenverlies
Alderweireld sneert naar RWDM na zuur puntenverlies

Antwerp FC heeft een behoorlijk tegenvallende week achter de rug. Afgelopen dinsdag werd de ...

85
85
'Anderlecht dekt zich in bij contractverlenging Riemer'
'Anderlecht dekt zich in bij contractverlenging Riemer'

RSC Anderlecht staat zondagavond voor één van zijn belangrijkste opdrachten van het ...

106
106
Koita vernedert Genk tot op het bot: "Staat De Condé al beneden?"
Koita vernedert Genk tot op het bot: "Staat De Condé al beneden?"

KRC Genk was goed uit de interland-break gekomen. De vicekampioen pakte de volle buit op het veld ...

93
93
Noa Lang verovert Nederland: "Te goed voor Eredivisie"
Noa Lang verovert Nederland: "Te goed voor Eredivisie"

In de Nederlandse Eredivisie is het zondagnamiddag uitkijken naar de Klassieker tussen Feyenoord en ...

184
184
Brys haalt spelers van wolkje: "Mag hopen dat ze het weten"
Brys haalt spelers van wolkje: "Mag hopen dat ze het weten"

OH Leuven lijkt zich te herpakken na een behoorlijk moeizame start van het seizoen. Zaterdagavond ...

21
21
'Onverzadigbaar Chelsea reserveert 60 miljoen voor januari-bom'
'Onverzadigbaar Chelsea reserveert 60 miljoen voor januari-bom'

Chelsea FC liet afgelopen zomer opnieuw de miljoenen rollen op de transfermarkt. Maar het geld van ...

51
51
'Miljoenenaankoop moet vrezen voor plek bij Club Brugge'
'Miljoenenaankoop moet vrezen voor plek bij Club Brugge'

Club Brugge zette tot dusver behoorlijk goede resultaten neer, toch blijft er heel wat ruimte voor ...

294
294
Vrancken wisselt twee keer, STVV zonder Steuckers
Vrancken wisselt twee keer, STVV zonder Steuckers

KRC Genk heeft een mooie week achter de rug tot dusver, maar staat zondag opnieuw voor een ...

85
85
TRANSFERUURTJE: 'Club krijgt buitenkans, spectaculaire City-deal'
TRANSFERUURTJE: 'Club krijgt buitenkans, spectaculaire City-deal'

De zomermercato is inmiddels gesloten, maar heel wat ploegen in binnen- en buitenland zijn al bezig ...

244
244
Einde discussie penaltydrama: "Hij is de strafschopnemer"
Einde discussie penaltydrama: "Hij is de strafschopnemer"

Vincent Janssen miste zaterdag niet één, maar tot twee keer toe een penalty tegen ...

166
166
Basisspeler Club Brugge onder vuur: "Argeloze spookrijder"
Basisspeler Club Brugge onder vuur: "Argeloze spookrijder"

Zondag is het uitkijken naar de klassieker tussen Anderlecht en Club Brugge in de Jupiler Pro ...

319
319
'AA Gent maakt zich grote zorgen om Gift Orban'
'AA Gent maakt zich grote zorgen om Gift Orban'

Tegen alle verwachtingen in heeft AA Gent deze zomer hun koningskoppel, Gift Orban en Hugo Cuypers, ...

507
507