Spektakel op komst bij Anderlecht: 'snelste van Eredivisie'

Spektakel op komst bij Anderlecht: 'snelste van Eredivisie'

Anderlecht toont concrete interesse om Milan van Ewijk naar het Lotto Park te halen, en hij zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn binnen het nieuwe kader dat Jesper Fredberg bij de club aan het vormen is. Van Ewijk, een 22-jarige rechtsback, wordt geprezen om zijn attractieve speelstijl en zijn vermogen om de hele flank te bestrijken. Zowel defensief als offensief toont hij sterke kwaliteiten. In Nederland heeft Van Ewijk veel lof ontvangen, onder andere van Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, die zeer enthousiast over hem zijn. Hij wordt zelfs vergeleken met Denzel Dumfries (Internazionale).

Adiós Murillo

Jesper Fredberg houdt de vinger aan de pols in de spelersgroep en hij volgt de ontwikkelingen op de transfermarkt op de voet. De Deense CEO overweegt voortdurend of er versterking nodig is op bepaalde posities, en het lijkt er zeker op dat dit het geval is voor de rechtsbackpositie. Dit seizoen was Michael Murillo namelijk een van de vele tegenvallers bij Anderlecht. Het Laatste Nieuws adviseerde de Panamese speler daarom om tijdens de vakantie best eens lang en goed voor de spiegel te gaan staan en zijn matige prestaties te evolueren.Anderlecht keek in januari al uit naar een nieuwe rechtsachter om de concurrentie op te drijven, een zoektocht die uiteindelijk niet succesvol bleek. Maar in de aankomende zomermercato zal Jesper Fredberg drastisch te werk gaan, want volgens Het Laatste Nieuws mag/moet Murillo de club verlaten als er een goed bod binnenkomt. Dezelfde krant raadt Jesper Fredberg alvast aan om de zaak van Murillo kordaat en krachtig aan te pakken. Na dit seizoen heeft hij nog twee jaar contract in Brussel, een beter moment dan in de eerstkomende zomermercato zal er wellicht niet meer komen om nog enige financiële compensatie te verkrijgen.

Anderlecht concreet: 4-5 miljoen euro

Jesper Fredberg toont naar verluidt sterke interesse in Milan van Ewijk als de ideale opvolger van Michael Murillo. De 22-jarige rechtsback van sc Heerenveen heeft een uitstekend seizoen achter de rug in de Eredivisie, waardoor een transfer naar een grotere club zo goed als zeker lijkt te zijn. Heerenveen heeft zelfs al een opvolger voor van Ewijk gevonden in Leeroy Owusu van Willem II. Volgens Voetbal International heeft Fredberg ondertussen al de eerste verkennende gesprekken gevoerd met Heerenveen, en er wordt naar verluidt verwacht dat hij binnenkort met een eerste aanbieding naar Friesland zal komen.Het weekblad beschrijft de interesse van Anderlecht in Milan Van Ewijk als serieus, en er wordt verwacht dat er binnenkort een openingsbod zal worden gedaan. Algemeen en technisch directeur Ferry de Haan bevestigt dat er inderdaad een club informatie heeft opgevraagd over de speler. Hoogstwaarschijnlijk is deze club Anderlecht, aangezien zij op dit moment de meest concrete partij zijn in deze transferstrijd. PSV Eindhoven, Fulham en Sporting Lissabon volgen de ontwikkelingen rond Van Ewijk op de achtergrond. De 22-jarige rechtsback zal naar verluidt tussen de vier en vijf miljoen euro kosten, wat een aanzienlijk bedrag is voor Anderlecht, maar ook niet onhaalbaar.

Kruising tussen back met paardenlongen en straatvoetballer

Milan van Ewijk zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn binnen het nieuwe kader dat Jesper Fredberg bij Anderlecht creëert, dat een 4-3-3 veldbezetting als uitgangspunt neemt, met een dominante, agressieve en entertainende speelstijl. Van Ewijk is de ideale flankverdediger, die er defensief kort op zit, maar ook aanvallende impulsen voorziet en een grote drang naar voren toont - niet voor niets scoorde hij afgelopen seizoen zes doelpunten. “Als Van Ewijk de bal krijgt, veert men op”, omschrijft De Volkskrant de speelstijl van van Ewijk. De 22-jarige is zich er echter van bewust dat er meer rendement van hem verwacht zal worden als hij deze zomer de stap naar een hoger niveau maakt, want afgelopen seizoen had hij slechts één assist op zijn naam staan.Milan van Ewijk is niet alleen de snelste speler in de Eredivisie, afgelopen seizoen werd er een topsnelheid van 34,6 kilometer per uur gemeten, maar ook een veelzijdige speler die zijn snelheid zowel aanvallend als verdedigend benut. Hij is in staat om verdedigend zijn mannetje te staan en met zijn snelheid kan hij lacunes dichten die anderen openlaten. Dankzij zijn uitstekende volume kan hij de hele flank bestrijken, en spelers met dergelijke kwaliteiten en profiel zijn zeer gewild op de transfermarkt. Journalist Renze Lolkema beschreef Van Ewijk in de Leeuwarder Courant als een kruising tussen een back met paardenlongen en een straatvoetballer. Zijn ster is snel rijzende en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij steeds vaker wordt vergeleken met zijn positiegenoot Denzel Dumfries, die momenteel bij Internazionale speelt.

Snelste speler van de Eredivisie en type-Dumfries

Bij sc Heerenveen hebben ze zich er al bij neergelegd dat Milan van Ewijk binnenkort de club zal verlaten, en zelfs coach Kees van Wonderen moedigt zijn sterspeler actief aan om een transfer te maken. Van Wonderen is van mening dat Van Ewijk de volgende stap in zijn carrière moet zetten. “Hoe ik ernaar kijk is dat hij een volgende stap móét gaan maken. Hij móét opnieuw uitgedaagd gaan worden, de lat moet veel hoger komen te liggen, zodat hij echt op zijn tenen moet gaan lopen”, zei van Wonderen aan Voetbal International. “Als ik hem soms bij ons aan het werk zie, denk ik: het is wel erg comfortabel geworden. Milan heeft nieuwe prikkels nodig, absoluut. Hij is bijvoorbeeld beresterk én er is gemeten dat hij de snelste speler van de Eredivisie is.”Milan van Ewijk was ook een veelbesproken onderwerp in Studio Voetbal. Pierre van Hooijdonk merkte op dat de Nederlandse topclubs hebben zitten slapen, omdat de 22-jarige verdediger deze zomer voor veel geld verkocht zal worden. Van Hooijdonk verklaarde: “Hij valt niet meer binnen het bereik van Nederlandse clubs. Zijn drang naar voren, zijn kracht en zijn snelheid... Hij heeft alles gespeeld en hij is zo bepalend. Hij heeft veel doelpunten gemaakt en hij is zo sterk in de duels.” Ook Rafael van der Vaart liet weten een fan te zijn van Van Ewijk. Hij vergeleek hem met Denzel Dumfries, maar noemde Van Ewijk ook nog eens ‘zachter’ in zijn voeten. “Daarmee zeg je eigenlijk dat hij beter is, maar Dumfries heeft natuurlijk een imposanter lichaam”, aldus van der Vaart.

POLL: Van Ewijk zou goed passen bij Anderlecht

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

Tottenham velt op de valreep 9 spelers van Liverpool
Tottenham velt op de valreep 9 spelers van Liverpool

Liverpool had zaterdagavond de koppositie kunnen veroveren in de Premier League, maar het heeft die ...

6
6
Bayern stopt briljante Openda nog, Real maakt einde aan sprookje
Bayern stopt briljante Openda nog, Real maakt einde aan sprookje

Er stonden zaterdagavond in het buitenland nog enkele topwedstrijden op het programma. In de ...

18
18
Eupen baalt hard: "Waren een tijdlang beter dan Anderlecht"
Eupen baalt hard: "Waren een tijdlang beter dan Anderlecht"

Anderlecht schaarde zich zaterdagavond voorlopig naast AA Gent aan de leiding, want na drie gelijke ...

21
21
Hoefkens krijgt Rouches op de rails met dank aan ex-Club pion
Hoefkens krijgt Rouches op de rails met dank aan ex-Club pion

Een volwassen voetballend Standard lijkt bezig aan een remonte in de Jupiler Pro League. Hoefkens en ...

83
83
AC Milan neemt koppositie over na zege in topduel
AC Milan neemt koppositie over na zege in topduel

AC Milan doet het uitstekend dit seizoen. Ze staan bovenaan in de Serie A en boekten een 15 op 18. ...

14
14
Loïs Openda speelt Bayern hélémaal op een hoopje (🎥)
Loïs Openda speelt Bayern hélémaal op een hoopje (🎥)

Loïs Openda maakt indruk in de Bundesliga, dat is het minste wat je kan zeggen. De Belgische ...

195
195
Deila maakt selectie bekend: twee opvallende afwezigen
Deila maakt selectie bekend: twee opvallende afwezigen

Club Brugge zit even in een dipje. De Bruggelingen verloren de afgelopen weken toch de nodige ...

266
266
Riemer ziet nog een groot werkpunt: "Dat moet beter"
Riemer ziet nog een groot werkpunt: "Dat moet beter"

RSC Anderlecht won met 1-3 op het veld van KAS Eupen. Een logische zege. De Brusselaars kregen ...

191
191
Vazquez scoort zijn eerste voor Anderlecht: "Zo een type is handig"
Vazquez scoort zijn eerste voor Anderlecht: "Zo een type is handig"

RSC Anderlecht heeft na drie draws op rij met 1-3 gewonnen op het veld van KAS Eupen. Het was een ...

158
158
Van Himst over Rode Duivel: "Wordt een van de beste in Europa"
Van Himst over Rode Duivel: "Wordt een van de beste in Europa"

Paul Van Himst is een van de beste spelers die België ooit heeft gehad. De 80-jarige ex-Rode ...

150
150
Vreven viert terugkeer op Het Kiel met zuur puntenverlies
Vreven viert terugkeer op Het Kiel met zuur puntenverlies

Stijn Vreven heeft zijn terugkeer op Het Kiel niet bekroond met een zege. KV Oostende was in grote ...

50
50
Man City verrassend onderuit, Kompany baalt opnieuw
Man City verrassend onderuit, Kompany baalt opnieuw

In de Premier League gingen om 16u zes duels van start. Zo kwamen onder meer Manchester City, ...

51
51
Spartelend Anderlecht houdt moeizaam strijdende Panda's af
Spartelend Anderlecht houdt moeizaam strijdende Panda's af

Een andermaal wisselvallig Paars-Wit heeft met moeite de zege gepakt aan de Kehrweg. Het team van ...

137
137
Leverkusen maakt indruk, Undav treft twee keer raak
Leverkusen maakt indruk, Undav treft twee keer raak

In de Bundesliga stonden er om 15u30 vijf duels op het programma. Bayer Leverkusen bewees dat het in ...

56
56
Vreven verwacht meer van Club-huurling: "Brengt te weinig"
Vreven verwacht meer van Club-huurling: "Brengt te weinig"

Bij Club Brugge lieten ze afgelopen zomer heel wat spelers de club verlaten. Blauw-Zwart stalde ...

75
75