Spektakel op komst bij Anderlecht: 'snelste van Eredivisie'

Spektakel op komst bij Anderlecht: 'snelste van Eredivisie'

Anderlecht toont concrete interesse om Milan van Ewijk naar het Lotto Park te halen, en hij zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn binnen het nieuwe kader dat Jesper Fredberg bij de club aan het vormen is. Van Ewijk, een 22-jarige rechtsback, wordt geprezen om zijn attractieve speelstijl en zijn vermogen om de hele flank te bestrijken. Zowel defensief als offensief toont hij sterke kwaliteiten. In Nederland heeft Van Ewijk veel lof ontvangen, onder andere van Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, die zeer enthousiast over hem zijn. Hij wordt zelfs vergeleken met Denzel Dumfries (Internazionale).

Adiós Murillo

Jesper Fredberg houdt de vinger aan de pols in de spelersgroep en hij volgt de ontwikkelingen op de transfermarkt op de voet. De Deense CEO overweegt voortdurend of er versterking nodig is op bepaalde posities, en het lijkt er zeker op dat dit het geval is voor de rechtsbackpositie. Dit seizoen was Michael Murillo namelijk een van de vele tegenvallers bij Anderlecht. Het Laatste Nieuws adviseerde de Panamese speler daarom om tijdens de vakantie best eens lang en goed voor de spiegel te gaan staan en zijn matige prestaties te evolueren.



Anderlecht keek in januari al uit naar een nieuwe rechtsachter om de concurrentie op te drijven, een zoektocht die uiteindelijk niet succesvol bleek. Maar in de aankomende zomermercato zal Jesper Fredberg drastisch te werk gaan, want volgens Het Laatste Nieuws mag/moet Murillo de club verlaten als er een goed bod binnenkomt. Dezelfde krant raadt Jesper Fredberg alvast aan om de zaak van Murillo kordaat en krachtig aan te pakken. Na dit seizoen heeft hij nog twee jaar contract in Brussel, een beter moment dan in de eerstkomende zomermercato zal er wellicht niet meer komen om nog enige financiële compensatie te verkrijgen.

Anderlecht concreet: 4-5 miljoen euro

Jesper Fredberg toont naar verluidt sterke interesse in Milan van Ewijk als de ideale opvolger van Michael Murillo. De 22-jarige rechtsback van sc Heerenveen heeft een uitstekend seizoen achter de rug in de Eredivisie, waardoor een transfer naar een grotere club zo goed als zeker lijkt te zijn. Heerenveen heeft zelfs al een opvolger voor van Ewijk gevonden in Leeroy Owusu van Willem II. Volgens Voetbal International heeft Fredberg ondertussen al de eerste verkennende gesprekken gevoerd met Heerenveen, en er wordt naar verluidt verwacht dat hij binnenkort met een eerste aanbieding naar Friesland zal komen.



Het weekblad beschrijft de interesse van Anderlecht in Milan Van Ewijk als serieus, en er wordt verwacht dat er binnenkort een openingsbod zal worden gedaan. Algemeen en technisch directeur Ferry de Haan bevestigt dat er inderdaad een club informatie heeft opgevraagd over de speler. Hoogstwaarschijnlijk is deze club Anderlecht, aangezien zij op dit moment de meest concrete partij zijn in deze transferstrijd. PSV Eindhoven, Fulham en Sporting Lissabon volgen de ontwikkelingen rond Van Ewijk op de achtergrond. De 22-jarige rechtsback zal naar verluidt tussen de vier en vijf miljoen euro kosten, wat een aanzienlijk bedrag is voor Anderlecht, maar ook niet onhaalbaar.

Kruising tussen back met paardenlongen en straatvoetballer

Milan van Ewijk zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn binnen het nieuwe kader dat Jesper Fredberg bij Anderlecht creëert, dat een 4-3-3 veldbezetting als uitgangspunt neemt, met een dominante, agressieve en entertainende speelstijl. Van Ewijk is de ideale flankverdediger, die er defensief kort op zit, maar ook aanvallende impulsen voorziet en een grote drang naar voren toont - niet voor niets scoorde hij afgelopen seizoen zes doelpunten. “Als Van Ewijk de bal krijgt, veert men op”, omschrijft De Volkskrant de speelstijl van van Ewijk. De 22-jarige is zich er echter van bewust dat er meer rendement van hem verwacht zal worden als hij deze zomer de stap naar een hoger niveau maakt, want afgelopen seizoen had hij slechts één assist op zijn naam staan.



Milan van Ewijk is niet alleen de snelste speler in de Eredivisie, afgelopen seizoen werd er een topsnelheid van 34,6 kilometer per uur gemeten, maar ook een veelzijdige speler die zijn snelheid zowel aanvallend als verdedigend benut. Hij is in staat om verdedigend zijn mannetje te staan en met zijn snelheid kan hij lacunes dichten die anderen openlaten. Dankzij zijn uitstekende volume kan hij de hele flank bestrijken, en spelers met dergelijke kwaliteiten en profiel zijn zeer gewild op de transfermarkt. Journalist Renze Lolkema beschreef Van Ewijk in de Leeuwarder Courant als een kruising tussen een back met paardenlongen en een straatvoetballer. Zijn ster is snel rijzende en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij steeds vaker wordt vergeleken met zijn positiegenoot Denzel Dumfries, die momenteel bij Internazionale speelt.

Snelste speler van de Eredivisie en type-Dumfries

Bij sc Heerenveen hebben ze zich er al bij neergelegd dat Milan van Ewijk binnenkort de club zal verlaten, en zelfs coach Kees van Wonderen moedigt zijn sterspeler actief aan om een transfer te maken. Van Wonderen is van mening dat Van Ewijk de volgende stap in zijn carrière moet zetten. “Hoe ik ernaar kijk is dat hij een volgende stap móét gaan maken. Hij móét opnieuw uitgedaagd gaan worden, de lat moet veel hoger komen te liggen, zodat hij echt op zijn tenen moet gaan lopen”, zei van Wonderen aan Voetbal International. “Als ik hem soms bij ons aan het werk zie, denk ik: het is wel erg comfortabel geworden. Milan heeft nieuwe prikkels nodig, absoluut. Hij is bijvoorbeeld beresterk én er is gemeten dat hij de snelste speler van de Eredivisie is.”



Milan van Ewijk was ook een veelbesproken onderwerp in Studio Voetbal. Pierre van Hooijdonk merkte op dat de Nederlandse topclubs hebben zitten slapen, omdat de 22-jarige verdediger deze zomer voor veel geld verkocht zal worden. Van Hooijdonk verklaarde: “Hij valt niet meer binnen het bereik van Nederlandse clubs. Zijn drang naar voren, zijn kracht en zijn snelheid... Hij heeft alles gespeeld en hij is zo bepalend. Hij heeft veel doelpunten gemaakt en hij is zo sterk in de duels.” Ook Rafael van der Vaart liet weten een fan te zijn van Van Ewijk. Hij vergeleek hem met Denzel Dumfries, maar noemde Van Ewijk ook nog eens ‘zachter’ in zijn voeten. “Daarmee zeg je eigenlijk dat hij beter is, maar Dumfries heeft natuurlijk een imposanter lichaam”, aldus van der Vaart.

POLL: Van Ewijk zou goed passen bij Anderlecht

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union
Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union

De voorbije weken kende Union een spectaculaire implosie. Maandenlang waren de Brusselaars de ...

2
2
Hazard legt uit waarom terugkeer naar België niet doorging
Hazard legt uit waarom terugkeer naar België niet doorging

Afgelopen zomer slaagde Anderlecht erin om Thorgan Hazard terug naar België te halen. Een ...

19
19
'Antwerp bibbert: Van Bommel in polepositie bij grootmacht'
'Antwerp bibbert: Van Bommel in polepositie bij grootmacht'

Bij Antwerp lijken we in de zomer een uittocht te mogen verwachten. De club zal enkele smaakmakers ...

51
51
Ramazani krijgt waanzinnige sanctie opgelegd in La Liga
Ramazani krijgt waanzinnige sanctie opgelegd in La Liga

Het voorbije jaar stroomden al een aantal jonge talenten door naar de Rode Duivels en er zit nog het ...

29
29
'Standard neemt beslissing over transfer Balikwisha'
'Standard neemt beslissing over transfer Balikwisha'

Standard kon vorig weekend alweer niet winnen, want het bleef deze keer steken op een 0-0 tegen KV ...

91
91
OH Leuven meldt dramatisch nieuws over aanvaller
OH Leuven meldt dramatisch nieuws over aanvaller

Dinsdagavond wist OH Leuven zijn ongeslagen reeks te verlengen tot vier wedstrijden, want het ...

29
29
'Liverpool heeft opvolger Klopp gekozen'
'Liverpool heeft opvolger Klopp gekozen'

Liverpool werd onlangs wel uitgeschakeld in de Europa League, maar heeft nog steeds uitzicht op de ...

86
86
KRC Genk haalt opmerkelijke aanwinst bij OH Leuven
KRC Genk haalt opmerkelijke aanwinst bij OH Leuven

OH Leuven kende een woelig seizoen, waarin heel wat oudgedienden de club verlieten. Het begon met ...

169
169
Paniek in Argentinië: Tevez met spoed naar ziekenhuis
Paniek in Argentinië: Tevez met spoed naar ziekenhuis

Het Argentijnse voetbal werd dinsdagnacht opgeschrikt door een zorgwekkend voorval. Een zeer grote ...

37
37
TRANSFERUURTJE: 'Club aast op oude bekende, AA Gent vol voor toptalent'
TRANSFERUURTJE: 'Club aast op oude bekende, AA Gent vol voor toptalent'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

254
254
Ivan Leko: "Dan kunnen we iedereen aan in België"
Ivan Leko: "Dan kunnen we iedereen aan in België"

Heel Standard hunkert naar het einde van het seizoen. De trainerswissel bracht helemaal niks bij en ...

230
230
Vanhaezebrouck looft JPL-coach: "Ben fan van hem"
Vanhaezebrouck looft JPL-coach: "Ben fan van hem"

AA Gent gaat de Europe Play-Offs winnen. Ze wisten gevleid met 0-2 te winnen van STVV en staan nu al ...

228
228
<strong>Mag Westerlo weer uitgaande miljoenentransfer afronden?</strong>
Mag Westerlo weer uitgaande miljoenentransfer afronden?

KVC Westerlo haalde de afgelopen jaren de nodige jonge spelers naar &rsquo;t Kuipje. Dat zorgde ...

76
76
'Belgische rivalen vangen bot bij 'topper in spe' van AA Gent'
'Belgische rivalen vangen bot bij 'topper in spe' van AA Gent'

Bij AA Gent hopen ze de meeste sterkhouders komende zomer aan boord te houden. De ploeg mo&eacute;t ...

244
244
Hayen ziet cruciale rol voor speler: "Is heel polyvalent"
Hayen ziet cruciale rol voor speler: "Is heel polyvalent"

Nicky Hayen doet het fantastisch bij Club Brugge. Vanavond neemt hij het op tegen KRC Genk. Als ze ...

413
413