Deila pusht om ‘beste in België’ naar Club Brugge te halen

Deila pusht om ‘beste in België’ naar Club Brugge te halen

Ronny Deila heeft inspraak gekregen in het transferbeleid van Club Brugge en de Noorse coach wil meteen zijn stempel drukken bij zijn nieuwe club. Een van zijn prioriteiten is het aantrekken van Steven Alzate, de Colombiaanse middenvelder wiens first touch bekendstaat als de beste in de Belgische competitie. Het is wel niet duidelijk of Alzate, die dit seizoen door Standard wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, zelf openstaat voor een overstap naar Club Brugge.

Deila maakt direct gebruik van inspraak op transfers

Ronny Deila heeft Standard getransformeerd van de nummer 14 van vorig seizoen tot een serieuze kanshebber voor de Champions' play-offs in de huidige jaargang. De Noorse coach genoot bijgevolg een grote populariteit in de bestuurskamer, bij de spelers en onder de supporters van Standard. Deila heeft herhaaldelijk zijn grote liefde voor de club uitgesproken en hij had ook ambitieuze toekomstplannen met de Rouches, die veel hoger liggen dan te strijden voor de vijfde plaats. Deila wil titels en bekers winnen, maar dat leek op korte termijn niet haalbaar met Standard.

Ronny Deila zocht naar financiële garanties om zijn doelstellingen te verwezenlijken, maar eigenaar 777 Partners kon die (nog) niet bieden. Onlangs verklaarde Pierre Locht, CEO van Standard, dat het budget voor het komende seizoen vergelijkbaar zou zijn met dat van dit seizoen. Dit betekent dat de club weinig financiële middelen tot haar beschikking zal hebben om zich te versterken tijdens de aankomende zomertransferperiode, aangezien de club maar blijft besparen. Deila vond die financiële garanties wel bij Club Brugge - tot grote frustratie en ontgoocheling van de Standard-fans.Ronny Deila zal niet alleen financiële garanties krijgen bij Club Brugge, maar hij zou ook inspraak krijgen in het transferbeleid, een invloed die hij eerder al genoot bij Standard. In Luik werd zelfs een transfer pas goedgekeurd nadat potentiële nieuwkomers langs zijn kantoor passeerden. Deila wil alvast meteen zijn stempel drukken in Brugge en volgens Sacha Tavolieri wil hij Alzate meebrengen naar het Jan Breydelstadion. Alzate bloeide vorig seizoen onder Deila op tijdens zijn huurperiode bij Standard, maar de Colombiaan staat wel nog één jaar onder contract bij Brighton & Hove Albion.

Zeldzame parel

Het is goed begrijpelijk waarom Ronny Deila de 24-jarige middenvelder wil meebrengen naar Club Brugge. Aan het begin van dit seizoen waren de prestaties van Steven Alzate nog teleurstellend, maar sinds hij verhuisd is van de nummer zes naar het centrale middenveld, heeft hij zich sterk ontwikkeld en is zijn invloed op Standard toegenomen. De Colombiaan is een puur genot om naar te kijken wanneer hij vrank en vrij over het middenveld dartelt. Guy Hellers bijvoorbeeld, waardeert Noë Dussenne omdat hij een teamspeler is, maar hij beschouwt Alzate als een zeldzame parel. “Alzate bezit de levendigheid en de visie van het spel, en hij is altijd beschikbaar”, zei het clubicoon aan L’Avenir. “Als hij de overhand krijgt, kan hij Sclessin ontsteken.”Steven Alzate staat bekend om zijn directe speelstijl zonder onnodige tussenstations. Hij is altijd kalm, gemakkelijk en zuiver in zijn passes, waarbij hij constant de vrije man weet te vinden en daarbij zelden achteruit speelt. Hij vormt op het Luikse middenveld een complementair duo met Gojko Cimirot, de Bosnische werkmier die Alzate ontlast van zijn defensieve taken. “Hij is een topspeler”, beaamde coach Ronny Deila. “Met of zonder bal. Technisch is hij erg goed. Hij opent het spel en hij loopt veel. Zijn data zijn indrukwekkend.” Deila geeft Alzate de vrijheid om het spel te controleren en te dicteren, zonder dat de Colombiaan, die niet bekend staat om zijn fysieke kracht, in de duels betrokken hoeft te zijn. Dankzij Deila's benadering kan Alzate zich richten op zijn voetballende kwaliteiten

 Alzate’s first touch: de beste van België

Ook Alexandre Teklak bewondert de middenvelder enorm. De analist merkt op dat Steven Alzate een grote spelintelligentie bezit en een meester is in het verdedigend dribbelen. Teklak analyseerde dit en benadrukte dat Alzate perfect de situaties scant voordat hij de bal ontvangt, waardoor hij de bewegingen van de tegenstander kan gebruiken om ze te ontwijken. “Hij dribbelt nooit proactief. Dit type dribbels wordt verdedigende dribbels genoemd en hoewel ze misschien niet de meest spectaculaire zijn, zijn ze erg nuttig.” Daarnaast excelleert Alzate ook in het combineren in de korte ruimte en hij vormt een uitstekend voetballend partnerschap met andere creatieve spelers zoals William Balikwisha, Philip Zinckernagel en Aron Donnum.Zelfs onder druk durft Steven Alzate de bal op te eisen, omdat hij door zijn indrukwekkende first touch gemakkelijk onder die druk uit kan spelen. Volgens Alexandre Teklak in La Dernière Heure behoort zijn eerste balaanname tot een van de beste in de Jupiler Pro League. “Hij heeft een eerste controle zoals ik die zelden gezien heb in België.” Ronny Deila is zeer lovend over zijn middenvelder, en het is dan ook niet vreemd dat de Noorse coach hem graag naar Club Brugge wil halen. “Als je hem ziet spelen, ben je meteen onder de indruk en denk je: 'Wow, wat een geweldige speler.' Ik denk dat het beste nog moet komen en dat hij zelf misschien niet weet waartoe hij echt in staat is.”

Alzate houdt van Standard

Het is nog maar de vraag of Steven Alzate zelf wel openstaat voor een overstap naar Club Brugge. Hoewel hij momenteel veel plezier beleeft bij Standard en graag in Luik wil blijven, heeft hij wel besef van de harde realiteit dat hij nog een jaar onder contract staat bij Brighton & Hove Albion. “Ik hou van deze club, ik hou van de mensen. Ik voel me belangrijk. Ik weet dat ik nog steeds bij Brighton hoor, maar we zullen aan het einde van het seizoen met beide clubs om de tafel zitten om het te bespreken. De Premier League is de grootste competitie ter wereld en daar terugkeren is ook een doel. Maar een deel van mij wil bij Standard blijven.” Als Club Brugge Alzate wil aantrekken, zullen ze wel diep in de buidel moeten tasten. Ondanks zijn resterende contractduur van één jaar bij Brighton, wordt zijn marktwaarde geschat op 4,5 miljoen euro. Het zal dus een aanzienlijke investering vergen om hem naar Brugge te halen.

POLL: Alzate zou een goede transfer voor Club Brugge zijn

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

Bayern stopt briljante Openda nog, Real maakt einde aan sprookje
Bayern stopt briljante Openda nog, Real maakt einde aan sprookje

Er stonden zaterdagavond in het buitenland nog enkele topwedstrijden op het programma. In de ...

3
3
Eupen baalt hard: "Waren een tijdlang beter dan Anderlecht"
Eupen baalt hard: "Waren een tijdlang beter dan Anderlecht"

Anderlecht schaarde zich zaterdagavond voorlopig naast AA Gent aan de leiding, want na drie gelijke ...

13
13
Hoefkens krijgt Rouches op de rails met dank aan ex-Club pion
Hoefkens krijgt Rouches op de rails met dank aan ex-Club pion

Een volwassen voetballend Standard lijkt bezig aan een remonte in de Jupiler Pro League. Hoefkens en ...

60
60
AC Milan neemt koppositie over na zege in topduel
AC Milan neemt koppositie over na zege in topduel

AC Milan doet het uitstekend dit seizoen. Ze staan bovenaan in de Serie A en boekten een 15 op 18. ...

13
13
Loïs Openda speelt Bayern hélémaal op een hoopje (🎥)
Loïs Openda speelt Bayern hélémaal op een hoopje (🎥)

Loïs Openda maakt indruk in de Bundesliga, dat is het minste wat je kan zeggen. De Belgische ...

185
185
Deila maakt selectie bekend: twee opvallende afwezigen
Deila maakt selectie bekend: twee opvallende afwezigen

Club Brugge zit even in een dipje. De Bruggelingen verloren de afgelopen weken toch de nodige ...

241
241
Riemer ziet nog een groot werkpunt: "Dat moet beter"
Riemer ziet nog een groot werkpunt: "Dat moet beter"

RSC Anderlecht won met 1-3 op het veld van KAS Eupen. Een logische zege. De Brusselaars kregen ...

176
176
Vazquez scoort zijn eerste voor Anderlecht: "Zo een type is handig"
Vazquez scoort zijn eerste voor Anderlecht: "Zo een type is handig"

RSC Anderlecht heeft na drie draws op rij met 1-3 gewonnen op het veld van KAS Eupen. Het was een ...

142
142
Van Himst over Rode Duivel: "Wordt een van de beste in Europa"
Van Himst over Rode Duivel: "Wordt een van de beste in Europa"

Paul Van Himst is een van de beste spelers die België ooit heeft gehad. De 80-jarige ex-Rode ...

138
138
Vreven viert terugkeer op Het Kiel met zuur puntenverlies
Vreven viert terugkeer op Het Kiel met zuur puntenverlies

Stijn Vreven heeft zijn terugkeer op Het Kiel niet bekroond met een zege. KV Oostende was in grote ...

46
46
Man City verrassend onderuit, Kompany baalt opnieuw
Man City verrassend onderuit, Kompany baalt opnieuw

In de Premier League gingen om 16u zes duels van start. Zo kwamen onder meer Manchester City, ...

49
49
Spartelend Anderlecht houdt moeizaam strijdende Panda's af
Spartelend Anderlecht houdt moeizaam strijdende Panda's af

Een andermaal wisselvallig Paars-Wit heeft met moeite de zege gepakt aan de Kehrweg. Het team van ...

136
136
Leverkusen maakt indruk, Undav treft twee keer raak
Leverkusen maakt indruk, Undav treft twee keer raak

In de Bundesliga stonden er om 15u30 vijf duels op het programma. Bayer Leverkusen bewees dat het in ...

52
52
Vreven verwacht meer van Club-huurling: "Brengt te weinig"
Vreven verwacht meer van Club-huurling: "Brengt te weinig"

Bij Club Brugge lieten ze afgelopen zomer heel wat spelers de club verlaten. Blauw-Zwart stalde ...

73
73
Twee spelers krijgen de volle laag bij Anderlecht: "Drama!"
Twee spelers krijgen de volle laag bij Anderlecht: "Drama!"

RSC Anderlecht is om 16u begonnen aan zijn match op het veld van KAS Eupen. De Brusselaars begonnen ...

417
417