Deila pusht om ‘beste in België’ naar Club Brugge te halen

Deila pusht om ‘beste in België’ naar Club Brugge te halen

Ronny Deila heeft inspraak gekregen in het transferbeleid van Club Brugge en de Noorse coach wil meteen zijn stempel drukken bij zijn nieuwe club. Een van zijn prioriteiten is het aantrekken van Steven Alzate, de Colombiaanse middenvelder wiens first touch bekendstaat als de beste in de Belgische competitie. Het is wel niet duidelijk of Alzate, die dit seizoen door Standard wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, zelf openstaat voor een overstap naar Club Brugge.

Deila maakt direct gebruik van inspraak op transfers

Ronny Deila heeft Standard getransformeerd van de nummer 14 van vorig seizoen tot een serieuze kanshebber voor de Champions' play-offs in de huidige jaargang. De Noorse coach genoot bijgevolg een grote populariteit in de bestuurskamer, bij de spelers en onder de supporters van Standard. Deila heeft herhaaldelijk zijn grote liefde voor de club uitgesproken en hij had ook ambitieuze toekomstplannen met de Rouches, die veel hoger liggen dan te strijden voor de vijfde plaats. Deila wil titels en bekers winnen, maar dat leek op korte termijn niet haalbaar met Standard.

Ronny Deila zocht naar financiële garanties om zijn doelstellingen te verwezenlijken, maar eigenaar 777 Partners kon die (nog) niet bieden. Onlangs verklaarde Pierre Locht, CEO van Standard, dat het budget voor het komende seizoen vergelijkbaar zou zijn met dat van dit seizoen. Dit betekent dat de club weinig financiële middelen tot haar beschikking zal hebben om zich te versterken tijdens de aankomende zomertransferperiode, aangezien de club maar blijft besparen. Deila vond die financiële garanties wel bij Club Brugge - tot grote frustratie en ontgoocheling van de Standard-fans.



Ronny Deila zal niet alleen financiële garanties krijgen bij Club Brugge, maar hij zou ook inspraak krijgen in het transferbeleid, een invloed die hij eerder al genoot bij Standard. In Luik werd zelfs een transfer pas goedgekeurd nadat potentiële nieuwkomers langs zijn kantoor passeerden. Deila wil alvast meteen zijn stempel drukken in Brugge en volgens Sacha Tavolieri wil hij Alzate meebrengen naar het Jan Breydelstadion. Alzate bloeide vorig seizoen onder Deila op tijdens zijn huurperiode bij Standard, maar de Colombiaan staat wel nog één jaar onder contract bij Brighton & Hove Albion.

Zeldzame parel

Het is goed begrijpelijk waarom Ronny Deila de 24-jarige middenvelder wil meebrengen naar Club Brugge. Aan het begin van dit seizoen waren de prestaties van Steven Alzate nog teleurstellend, maar sinds hij verhuisd is van de nummer zes naar het centrale middenveld, heeft hij zich sterk ontwikkeld en is zijn invloed op Standard toegenomen. De Colombiaan is een puur genot om naar te kijken wanneer hij vrank en vrij over het middenveld dartelt. Guy Hellers bijvoorbeeld, waardeert Noë Dussenne omdat hij een teamspeler is, maar hij beschouwt Alzate als een zeldzame parel. “Alzate bezit de levendigheid en de visie van het spel, en hij is altijd beschikbaar”, zei het clubicoon aan L’Avenir. “Als hij de overhand krijgt, kan hij Sclessin ontsteken.”



Steven Alzate staat bekend om zijn directe speelstijl zonder onnodige tussenstations. Hij is altijd kalm, gemakkelijk en zuiver in zijn passes, waarbij hij constant de vrije man weet te vinden en daarbij zelden achteruit speelt. Hij vormt op het Luikse middenveld een complementair duo met Gojko Cimirot, de Bosnische werkmier die Alzate ontlast van zijn defensieve taken. “Hij is een topspeler”, beaamde coach Ronny Deila. “Met of zonder bal. Technisch is hij erg goed. Hij opent het spel en hij loopt veel. Zijn data zijn indrukwekkend.” Deila geeft Alzate de vrijheid om het spel te controleren en te dicteren, zonder dat de Colombiaan, die niet bekend staat om zijn fysieke kracht, in de duels betrokken hoeft te zijn. Dankzij Deila's benadering kan Alzate zich richten op zijn voetballende kwaliteiten

 Alzate’s first touch: de beste van België

Ook Alexandre Teklak bewondert de middenvelder enorm. De analist merkt op dat Steven Alzate een grote spelintelligentie bezit en een meester is in het verdedigend dribbelen. Teklak analyseerde dit en benadrukte dat Alzate perfect de situaties scant voordat hij de bal ontvangt, waardoor hij de bewegingen van de tegenstander kan gebruiken om ze te ontwijken. “Hij dribbelt nooit proactief. Dit type dribbels wordt verdedigende dribbels genoemd en hoewel ze misschien niet de meest spectaculaire zijn, zijn ze erg nuttig.” Daarnaast excelleert Alzate ook in het combineren in de korte ruimte en hij vormt een uitstekend voetballend partnerschap met andere creatieve spelers zoals William Balikwisha, Philip Zinckernagel en Aron Donnum.



Zelfs onder druk durft Steven Alzate de bal op te eisen, omdat hij door zijn indrukwekkende first touch gemakkelijk onder die druk uit kan spelen. Volgens Alexandre Teklak in La Dernière Heure behoort zijn eerste balaanname tot een van de beste in de Jupiler Pro League. “Hij heeft een eerste controle zoals ik die zelden gezien heb in België.” Ronny Deila is zeer lovend over zijn middenvelder, en het is dan ook niet vreemd dat de Noorse coach hem graag naar Club Brugge wil halen. “Als je hem ziet spelen, ben je meteen onder de indruk en denk je: 'Wow, wat een geweldige speler.' Ik denk dat het beste nog moet komen en dat hij zelf misschien niet weet waartoe hij echt in staat is.”

Alzate houdt van Standard

Het is nog maar de vraag of Steven Alzate zelf wel openstaat voor een overstap naar Club Brugge. Hoewel hij momenteel veel plezier beleeft bij Standard en graag in Luik wil blijven, heeft hij wel besef van de harde realiteit dat hij nog een jaar onder contract staat bij Brighton & Hove Albion. “Ik hou van deze club, ik hou van de mensen. Ik voel me belangrijk. Ik weet dat ik nog steeds bij Brighton hoor, maar we zullen aan het einde van het seizoen met beide clubs om de tafel zitten om het te bespreken. De Premier League is de grootste competitie ter wereld en daar terugkeren is ook een doel. Maar een deel van mij wil bij Standard blijven.” Als Club Brugge Alzate wil aantrekken, zullen ze wel diep in de buidel moeten tasten. Ondanks zijn resterende contractduur van één jaar bij Brighton, wordt zijn marktwaarde geschat op 4,5 miljoen euro. Het zal dus een aanzienlijke investering vergen om hem naar Brugge te halen.

POLL: Alzate zou een goede transfer voor Club Brugge zijn

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Bom op de Bosuil: Antwerp kondigt verrassende vertrekker aan
Bom op de Bosuil: Antwerp kondigt verrassende vertrekker aan

KRC Genk wachtte niet tot het einde van het seizoen om de samenwerking met hoofdoach Wouter Vrancken ...

20
20
"Cercle maakt echt wel goede kans op Europees ticket"
"Cercle maakt echt wel goede kans op Europees ticket"

Met nog drie speeldagen voor de boeg is er een afscheiding gekomen in de Champions' Play-Off. Club ...

65
65
Kortrijk wil behoud verzekeren: "Ik geloof in onze kansen"
Kortrijk wil behoud verzekeren: "Ik geloof in onze kansen"

In de Relegation Play-Off staat zaterdag de laatste speeldag op het programma en daarin moet nog ...

19
19
Vanhaezebrouck reageert op nakende komst Vrancken
Vanhaezebrouck reageert op nakende komst Vrancken

Donderdagnamiddag bevestigde KRC Genk dat het met onmiddellijke ingang afscheid neemt van Wouter ...

273
273
'Spanning bij Standard neemt verder toe na njet Ultra's'
'Spanning bij Standard neemt verder toe na njet Ultra's'

Sclessin zal vrijdagavond wellicht in vuur en vlam staan, maar dat zal niet zijn om sportieve ...

149
149
UEFA bevestigt extra CL-tickets, straffe prestatie België
UEFA bevestigt extra CL-tickets, straffe prestatie België

De voorbije dagen werden de finaletickets voor de Europese bekers uitgedeeld. Op 22 mei maken ...

292
292
De Mil bijt van zich af na ontslag bij Westerlo
De Mil bijt van zich af na ontslag bij Westerlo

De eerste maanden als hoofdtrainer van Rik De Mil zijn op zijn zachtst gezegd bewogen geweest. De ...

82
82
'Simons staat op een zucht van nieuwe club'
'Simons staat op een zucht van nieuwe club'

De Jupiler Pro League krijgt volgend seizoen twee onverwachte nieuwkomers, want niemand had op ...

102
102
'Onverwachte wending in dossier-Debast'
'Onverwachte wending in dossier-Debast'

Terwijl ze op Neerpede vooral proberen om de focus op de titelstrijd te houden, gonst het van de ...

482
482
Ancelotti komt met update over speelkansen Courtois
Ancelotti komt met update over speelkansen Courtois

Bijna een heel seizoen lag hij in de lappenmand, maar nu is Thibaut Courtois helemaal terug. De ...

71
71
Antwerp-fan Kim Huybrechts slachtoffer van gruwelijke aanval (update)  (🎥)
Antwerp-fan Kim Huybrechts slachtoffer van gruwelijke aanval (update) (🎥)

De bekerfinale liep voor de Antwerp-supporters uit op een grote ontgoocheling. Het team van Mark van ...

271
271
Peter Vandenbempt beleeft angstig moment: "Arme Joe!"
Peter Vandenbempt beleeft angstig moment: "Arme Joe!"

We kregen de laatste dagen een heerlijk voetbalmenu voorgeschoteld met wedstrijden in de Europese ...

111
111
Fors statement van Ultra's Standard: "777 zijn bandieten"
Fors statement van Ultra's Standard: "777 zijn bandieten"

Vrijdagavond zullen vele ogen gericht zijn op de wedstrijd tussen Standard en Westerlo, maar met het ...

113
113
'Ajax lijkt eindelijk nieuwe coach beet te hebben'
'Ajax lijkt eindelijk nieuwe coach beet te hebben'

Voor Ajax is het een seizoen om snel te vergeten. De Amsterdammers staan pas vijfde in de ...

63
63
'CL-blunder heeft grote gevolgen voor openingsmatch EK'
'CL-blunder heeft grote gevolgen voor openingsmatch EK'

De halve finales in de Champions League kenden deze week een spetterende ontknoping. Borussia ...

201
201