Mannaert dringt aan voor explosieve opvolger Noa Lang

Mannaert dringt aan voor explosieve opvolger Noa Lang

Club Brugge is op zoek naar flankspelers. En het is dringend. Het onvermijdelijke vertrek van Noa Lang, Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen aan het einde van dit seizoen betekent dat er hoognodig versterking nodig is op de aanvallende flankposities in het Jan Breydelstadion. Hoewel Michal Skoras van Lech Poznan al is aangetrokken als nieuwe flankaanvaller voor het komende seizoen, zijn er nog meer spelers met vergelijkbare profielen nodig. Vincent Mannaert is zich bewust van de urgentie en is alvast actief bezig om minstens één nieuwe flankaanvaller te vinden. Recentelijk lijkt hij een veelbelovende kandidaat te hebben gevonden in de Chileense competitie: Alexander Aravena van CD Universidad Católica.

Al sinds vorig jaar op de radar van Club Brugge

Vincent Mannaert heeft onlangs al zes miljoen euro geïnvesteerd in de transfer van Michal Skoras van Lech Poznan, maar in de komende zomertransferperiode hoeven we niet veel transfers van dezelfde omvang meer te verwachten bij Club Brugge. Het transferbudget zal namelijk aanzienlijk lager liggen dan vorig jaar, toen die begroting nog 50 miljoen euro bedroeg. Deze beperking van financiële middelen maakt de taak van Mannaert des te complexer, aangezien er straks een grondige doorselectie van de huidige spelersgroep nodig is. Deze zomermercato belooft dus intensief te worden in Brugge, aangezien Mannaert, als CEO en sportief directeur, creatief moet zijn en goede deals moet sluiten met een budget dat meer dan gehalveerd is.

Om de zware investering in Michal Skoras enigszins te compenseren, heeft Vincent Mannaert zijn oog laten vallen op een goedkopere extra flankaanvaller. Met een marktwaarde van twee miljoen euro wordt Alexander Aravena beschouwd als een koopje, vooral gezien zijn status als een van de grote opkomende talenten in het Chileense voetbal. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Aravena al 48 competitiewedstrijden gespeeld in de Primera Division, waarin hij bijna één op de twee wedstrijden beslissend is geweest met een doelpunt of een assist. Aravena's talent is ook opgemerkt door de nationale ploeg van Chili, aangezien de 20-jarige recentelijk zijn eerste cap verdiende tijdens de vorige interlandperiode. Alexander Aravena was al in beeld bij Club Brugge tijdens de vorige zomertransferperiode, toen hij op uitleenbasis speelde bij CD Nublense. Nu, een jaar later, heeft de jonge flankaanvaller aanzienlijke vooruitgang geboekt en is hij zowel meer ervaren als completer geworden. Zijn eerste selectie en interland voor het Chileense nationale team waren de ultieme bekroning voor zijn indrukwekkende ontwikkeling, waardoor hij nu serieus in aanmerking komt voor een transfer naar Europa. Het is niet alleen Club Brugge dat nauwlettend de prestaties van Aravena in de gaten houdt. Ook AZ Alkmaar, Sunderland en Granada zijn onder de indruk geraakt van deze ongepolijste diamant.

Opvolger Noa Lang

Dit seizoen heeft Alexander Aravena voornamelijk gespeeld als linker flankaanvaller, waardoor Club Brugge hem mogelijk beschouwt als een potentiële opvolger voor Noa Lang. Zijn snelheid en durf zijn de meest geprezen kwaliteiten van deze 20-jarige speler, waardoor zijn profiel enigszins vergelijkbaar is met dat van de Nederlander. Bovendien is Aravena bijzonder effectief voor het doel, zowel in het creëren van kansen voor zichzelf als voor zijn teamgenoten, en blinkt hij uit in één-tegen-één-duels. De jonge Chileen voegt een enorme dynamiek toe aan het offensieve spel en zijn mobiliteit zorgt voor een constante dreiging voor de tegenstander.

“Alexander Aravena is een speler die dodelijk is in de box en een potentieel topniveau heeft als het gaat om het afwerken”, verklaarde Ariel Holan, de coach van CD Universidad Católica. Het is geen toeval dat Aravena zich qua speelstijl spiegelt aan Karim Benzema, die wereldwijd wordt erkend als een van de beste spitsen vanwege zijn buitengewone intelligentie en vermogen om te scoren. “Hij is een jongen met enorm potentieel. Het is echter belangrijk dat hij met beide benen op de grond blijft staan. Hij bezit alle eigenschappen die nodig zijn om een voetballer op Europees niveau te worden”, concludeerde Holan vol vertrouwen over zijn veelbelovende sterspeler. Hoewel Alexander Aravena nog jong is, heeft hij al een sterke mentale kracht. Hij is hardwerkend, ambitieus en heeft een grote honger om zich verder te ontwikkelen. Bij een mogelijke transfer in de toekomst zal hij niet louter focussen op een royaal salaris, maar ook het sportieve project van de geïnteresseerde club in overweging nemen. Jaime Garcia, Aravena's coach bij Nublense vorig jaar, benadrukt dat ondanks zijn leeftijd van 20 jaar, Aravena al stappen heeft gezet om volwassener te worden. “Hij is een echte strijder, dat zie je aan de manier waarop hij traint. Hij zorgt goed voor zijn lichaam en leeft voor zijn vak.”

Meest waardevolle speler van de Primera Division

Alexander Aravena maakte indruk op Ben Brereton Díaz van Blackburn Rovers toen hij zijn debuut maakte in het Chileense nationale team tegen Paraguay. Brereton Díaz sprak lovend over de debutant en verklaarde op Radio ADN dat Aravena een geweldige speler is. Zelfs bondscoach Eduardo Berizzo gaf aan dat hij Aravena sindsdien beschouwt als een kwalitatieve optie voor het Chileense nationale team, La Roja. De 20-jarige flankaanvaller vormde een aanvalsduo met Alexis Sanchez, die wordt beschouwd als een van de beste voetballers ooit uit Chili, en hij deed dat met groot zelfvertrouwen en zonder enige complexen. Jaime Garcia, de coach van Nublense die Alexander Aravena vorig jaar onder zijn hoede had, verklaarde dat hij geen idee heeft waar de grenzen liggen van de explosieve ontwikkeling van zijn voormalige speler. De reputatie en opwinding rond Alexander Aravena in het Chileense voetbal zijn immens, en dat werd nog verder benadrukt door een onderzoek van het gerenommeerde CIES Football Observatory. Dit vooraanstaande onderzoeksbureau heeft een model opgesteld van de meest waardevolle spelers in de Primera Division, en uit dat onderzoek kwam Aravena als absolute koploper naar voren, met een marktwaarde van 2,5 miljoen euro. Een koopje voor Club Brugge, nietwaar?

Kijk en wed live op Europees topvoetbal

POLL: Is Aravena een interessante opvolger voor Lang?

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

<strong>VACATURE: Passie voor voetbal én journalistiek? Wij zoeken jou!</strong>
VACATURE: Passie voor voetbal én journalistiek? Wij zoeken jou!

VoetbalNieuws is de voorbije jaren uitgegroeid tot hét grootste voetbalmedium van Vlaanderen, zowel ...

0
0
'Ronkende naam mengt zich in de strijd om Tielemans'
'Ronkende naam mengt zich in de strijd om Tielemans'

De komende tien dagen zal Youri Tielemans zich wellicht vooral focussen op de interlands tegen ...

5
5
'Koude douche Anderlecht: miljoenenbod van tafel geveegd'
'Koude douche Anderlecht: miljoenenbod van tafel geveegd'

Terwijl de voorbereiding donderdag van start is gegaan voor een deel van de selectie, wordt bij RSC ...

136
136
'Club Brugge-kassa rinkelt na nieuwe transferwending'
'Club Brugge-kassa rinkelt na nieuwe transferwending'

Terwijl de spelers zonder interland-verplichtingen inmiddels op vakantie zijn vertrokken, wordt ...

113
113
'Man City akkoord met eerst topaanwinst voor 2023-2024'
'Man City akkoord met eerst topaanwinst voor 2023-2024'

Zaterdagavond krijgt Manchester City de kans om beslag te leggen op de historische treble, maar dan ...

80
80
Antwerp-fans 'bedanken' Club: spandoek en ... aardappelen
Antwerp-fans 'bedanken' Club: spandoek en ... aardappelen

Na 66 jaar wachten heeft Antwerp FC zich opnieuw verzekerd van de landstitel. De Great Old haalde ...

251
251
'Slimani-soap nadert ontknoping bij Anderlecht'
'Slimani-soap nadert ontknoping bij Anderlecht'

Dat RSC Anderlecht tijdens de zomerse transferperiode verschillende spelers van de hand zal trachten ...

315
315
De Bruyne plakt percentage op CL-kansen Man City
De Bruyne plakt percentage op CL-kansen Man City

Aanstaande zaterdag staat de laatste grote afspraak van het seizoen in het clubvoetbal op het ...

108
108
Ongezien: Benzema op waanzinnige wijze gepresenteerd
Ongezien: Benzema op waanzinnige wijze gepresenteerd

Karim Benzema heeft afgelopen weekend definitief afscheid genomen van Real Madrid. Enkele dagen ...

114
114
Leegloop Standard: vertrek tweetal officieel bevestigd
Leegloop Standard: vertrek tweetal officieel bevestigd

Bij Standard staat de sportieve leiding voor een bijzonder drukke periode. Zo zullen de Rouches een ...

213
213
KBVB bevestigt zware domper: titelmach kost Vermeeren EK
KBVB bevestigt zware domper: titelmach kost Vermeeren EK

Antwerp FC kroonde zich afgelopen weekend tot landskampioen na een onwaarschijnlijke titelmatch op ...

631
631
'Anderlecht drukt door: bod van 4.5 miljoen euro'
'Anderlecht drukt door: bod van 4.5 miljoen euro'

Het seizoen in de Jupiler Pro League zit er nog maar enkele dagen op, of bij RSC Anderlecht gaat de ...

436
436
'Real Madrid bezorgt De Ketelaere nieuwe levenslijn'
'Real Madrid bezorgt De Ketelaere nieuwe levenslijn'

Charles De Ketelaere heeft een dramatisch eerste seizoen in loondienst van AC Milan achter de rug. ...

335
335
Anderlecht krijgt transferadvies: "Drie prioriteiten"
Anderlecht krijgt transferadvies: "Drie prioriteiten"

Bij RSC Anderlecht zit de verlofperiode er inmiddels al op. Een deel van de selectie legde donderdag ...

232
232
<strong>Club Brugge in grote problemen door transferlimiet</strong>
Club Brugge in grote problemen door transferlimiet

Tijdens de aanstaande zomertransferperiode beschikt Club Brugge over een transferbudget van ...

1054
1054
Neymar terug naar Barcelona? Xavi klaar en duidelijk
Neymar terug naar Barcelona? Xavi klaar en duidelijk

Lionel Messi zal dan toch niet terugkeren naar FC Barcelona. De Catalanen konden de Argentijnse ...

187
187