Mannaert dringt aan voor explosieve opvolger Noa Lang

Mannaert dringt aan voor explosieve opvolger Noa Lang

Club Brugge is op zoek naar flankspelers. En het is dringend. Het onvermijdelijke vertrek van Noa Lang, Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen aan het einde van dit seizoen betekent dat er hoognodig versterking nodig is op de aanvallende flankposities in het Jan Breydelstadion. Hoewel Michal Skoras van Lech Poznan al is aangetrokken als nieuwe flankaanvaller voor het komende seizoen, zijn er nog meer spelers met vergelijkbare profielen nodig. Vincent Mannaert is zich bewust van de urgentie en is alvast actief bezig om minstens één nieuwe flankaanvaller te vinden. Recentelijk lijkt hij een veelbelovende kandidaat te hebben gevonden in de Chileense competitie: Alexander Aravena van CD Universidad Católica.

Al sinds vorig jaar op de radar van Club Brugge

Vincent Mannaert heeft onlangs al zes miljoen euro geïnvesteerd in de transfer van Michal Skoras van Lech Poznan, maar in de komende zomertransferperiode hoeven we niet veel transfers van dezelfde omvang meer te verwachten bij Club Brugge. Het transferbudget zal namelijk aanzienlijk lager liggen dan vorig jaar, toen die begroting nog 50 miljoen euro bedroeg. Deze beperking van financiële middelen maakt de taak van Mannaert des te complexer, aangezien er straks een grondige doorselectie van de huidige spelersgroep nodig is. Deze zomermercato belooft dus intensief te worden in Brugge, aangezien Mannaert, als CEO en sportief directeur, creatief moet zijn en goede deals moet sluiten met een budget dat meer dan gehalveerd is.

Om de zware investering in Michal Skoras enigszins te compenseren, heeft Vincent Mannaert zijn oog laten vallen op een goedkopere extra flankaanvaller. Met een marktwaarde van twee miljoen euro wordt Alexander Aravena beschouwd als een koopje, vooral gezien zijn status als een van de grote opkomende talenten in het Chileense voetbal. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Aravena al 48 competitiewedstrijden gespeeld in de Primera Division, waarin hij bijna één op de twee wedstrijden beslissend is geweest met een doelpunt of een assist. Aravena's talent is ook opgemerkt door de nationale ploeg van Chili, aangezien de 20-jarige recentelijk zijn eerste cap verdiende tijdens de vorige interlandperiode. Alexander Aravena was al in beeld bij Club Brugge tijdens de vorige zomertransferperiode, toen hij op uitleenbasis speelde bij CD Nublense. Nu, een jaar later, heeft de jonge flankaanvaller aanzienlijke vooruitgang geboekt en is hij zowel meer ervaren als completer geworden. Zijn eerste selectie en interland voor het Chileense nationale team waren de ultieme bekroning voor zijn indrukwekkende ontwikkeling, waardoor hij nu serieus in aanmerking komt voor een transfer naar Europa. Het is niet alleen Club Brugge dat nauwlettend de prestaties van Aravena in de gaten houdt. Ook AZ Alkmaar, Sunderland en Granada zijn onder de indruk geraakt van deze ongepolijste diamant.

Opvolger Noa Lang

Dit seizoen heeft Alexander Aravena voornamelijk gespeeld als linker flankaanvaller, waardoor Club Brugge hem mogelijk beschouwt als een potentiële opvolger voor Noa Lang. Zijn snelheid en durf zijn de meest geprezen kwaliteiten van deze 20-jarige speler, waardoor zijn profiel enigszins vergelijkbaar is met dat van de Nederlander. Bovendien is Aravena bijzonder effectief voor het doel, zowel in het creëren van kansen voor zichzelf als voor zijn teamgenoten, en blinkt hij uit in één-tegen-één-duels. De jonge Chileen voegt een enorme dynamiek toe aan het offensieve spel en zijn mobiliteit zorgt voor een constante dreiging voor de tegenstander.

“Alexander Aravena is een speler die dodelijk is in de box en een potentieel topniveau heeft als het gaat om het afwerken”, verklaarde Ariel Holan, de coach van CD Universidad Católica. Het is geen toeval dat Aravena zich qua speelstijl spiegelt aan Karim Benzema, die wereldwijd wordt erkend als een van de beste spitsen vanwege zijn buitengewone intelligentie en vermogen om te scoren. “Hij is een jongen met enorm potentieel. Het is echter belangrijk dat hij met beide benen op de grond blijft staan. Hij bezit alle eigenschappen die nodig zijn om een voetballer op Europees niveau te worden”, concludeerde Holan vol vertrouwen over zijn veelbelovende sterspeler. Hoewel Alexander Aravena nog jong is, heeft hij al een sterke mentale kracht. Hij is hardwerkend, ambitieus en heeft een grote honger om zich verder te ontwikkelen. Bij een mogelijke transfer in de toekomst zal hij niet louter focussen op een royaal salaris, maar ook het sportieve project van de geïnteresseerde club in overweging nemen. Jaime Garcia, Aravena's coach bij Nublense vorig jaar, benadrukt dat ondanks zijn leeftijd van 20 jaar, Aravena al stappen heeft gezet om volwassener te worden. “Hij is een echte strijder, dat zie je aan de manier waarop hij traint. Hij zorgt goed voor zijn lichaam en leeft voor zijn vak.”

Meest waardevolle speler van de Primera Division

Alexander Aravena maakte indruk op Ben Brereton Díaz van Blackburn Rovers toen hij zijn debuut maakte in het Chileense nationale team tegen Paraguay. Brereton Díaz sprak lovend over de debutant en verklaarde op Radio ADN dat Aravena een geweldige speler is. Zelfs bondscoach Eduardo Berizzo gaf aan dat hij Aravena sindsdien beschouwt als een kwalitatieve optie voor het Chileense nationale team, La Roja. De 20-jarige flankaanvaller vormde een aanvalsduo met Alexis Sanchez, die wordt beschouwd als een van de beste voetballers ooit uit Chili, en hij deed dat met groot zelfvertrouwen en zonder enige complexen. Jaime Garcia, de coach van Nublense die Alexander Aravena vorig jaar onder zijn hoede had, verklaarde dat hij geen idee heeft waar de grenzen liggen van de explosieve ontwikkeling van zijn voormalige speler. De reputatie en opwinding rond Alexander Aravena in het Chileense voetbal zijn immens, en dat werd nog verder benadrukt door een onderzoek van het gerenommeerde CIES Football Observatory. Dit vooraanstaande onderzoeksbureau heeft een model opgesteld van de meest waardevolle spelers in de Primera Division, en uit dat onderzoek kwam Aravena als absolute koploper naar voren, met een marktwaarde van 2,5 miljoen euro. Een koopje voor Club Brugge, nietwaar?

POLL: Is Aravena een interessante opvolger voor Lang?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Hayen krijgt kans: Club Brugge staakt zoektocht naar T1'
'Hayen krijgt kans: Club Brugge staakt zoektocht naar T1'

Van een schokeffect gesproken. Sinds het ontslag van Ronny Deila onderging Club Brugge een heuse ...

51
51
Riemer verschaft update over terugkeer van Verschaeren
Riemer verschaft update over terugkeer van Verschaeren

Na het uitvallen van Anders Dreyer en Kasper Schmeichel dreigt Anderlecht de titelrace flink ...

42
42
Verwachte 11: Van Bommel onthult plan, 2 wissels bij Union
Verwachte 11: Van Bommel onthult plan, 2 wissels bij Union

Na de zeges van Anderlecht en Club Brugge kan Union maar beter winnen van Antwerp op de ...

88
88
'Over en out: grootverdiener richting exit bij Club Brugge'
'Over en out: grootverdiener richting exit bij Club Brugge'

Terwijl de sportieve successen mekaar plots weer in sneltempo opvolgen blijkt Club Brugge ook reeds ...

426
426
AA Gent deelt heuglijk nieuws: toptalent tekent tot 2027
AA Gent deelt heuglijk nieuws: toptalent tekent tot 2027

Jorthy Mokio vierde dinsdag zijn debuut als titularis bij AA Gent, dat het 16-jarig toptalent op die ...

150
150
Anderlecht krijgt hoopgevende update uit ziekenboeg
Anderlecht krijgt hoopgevende update uit ziekenboeg

Dankzij een vlotte 3-0 zege tegen Cercle Brugge blijft Anderlecht voorlopig eenzaam koploper. Niks ...

476
476
Club Brugge reageert na njet van Raad van State
Club Brugge reageert na njet van Raad van State

Het stadiondossier van Club Brugge is de voorbije jaren een echte calvarietocht gebleken. In 2007 ...

850
850
Onderschatte sterkhouder bij Anderlecht: "Hij is zo belangrijk"
Onderschatte sterkhouder bij Anderlecht: "Hij is zo belangrijk"

Anderlecht speelt tot dusver wisselvallige play-offs, maar in het eigen Lotto Park staat Paars-Wit ...

208
208
Union krijgt slecht nieuws voor cruciale trip naar Bosuil
Union krijgt slecht nieuws voor cruciale trip naar Bosuil

Voor Union is de Champions' Play-Off tot dusver een langgerekte ontgoocheling. Het begon nog als ...

129
129
Club Brugge slikt nieuwe domper in stadiondossier
Club Brugge slikt nieuwe domper in stadiondossier

Op sportief vlak gaat het Club Brugge dezer dagen voor de wind. Het dwong een historische ...

584
584
Xavi en Laporta komen met uitleg voor bocht van 180 graden
Xavi en Laporta komen met uitleg voor bocht van 180 graden

Vanuit Barcelona kwam woensdagavond zeer opmerkelijk nieuws doorgesijpeld. Eind januari had Xavi nog ...

53
53
Ontmoet Laura, bloedmooie liefde van Bellingham uit de Lage Landen
Ontmoet Laura, bloedmooie liefde van Bellingham uit de Lage Landen

Eén van de absolute sensaties momenteel op de Europese velden is de Engelse middenvelder Jude ...

141
141
Ondanks ruime zege: "Anderlecht was totaal niet indrukwekkend"
Ondanks ruime zege: "Anderlecht was totaal niet indrukwekkend"

Na de wanvertoning van vorig weekend in Genk heeft Anderlecht zich woensdagavond herpakt. Het zette ...

201
201
Ancelotti dropt verrassend bommetje over fitheid Courtois
Ancelotti dropt verrassend bommetje over fitheid Courtois

Voor Real Madrid komen er opnieuw belangrijke weken aan. De Koninklijke heeft met nog zes speeldagen ...

116
116
'Meer details over tweede aanwinst Club Brugge bekend'
'Meer details over tweede aanwinst Club Brugge bekend'

Club Brugge is met het ingaan van de lente weer helemaal opengebloeid. Sinds de aanstelling van ...

350
350