Topdeal Kompany in stroomversnelling

Topdeal Kompany in stroomversnelling

Niets of niemand lijkt Burnley FC af te stoppen van de titel in de Championship en de bijhorende promotie naar de Premier League. Vincent Kompany is bezig aan een meesterwerk bij The Clarets en het is slechts een kwestie vooraleer de absolute topclubs komen aankloppen voor hem. Tottenham Hotspur wordt in de geruchtenmolen over Het Kanaal al genoemd als de ideale volgende bestemming voor Kompany. Maar blijft het wel enkel bij geruchten? TalkSPORT host Alan Brazil heeft zelfs weet van een concrete toenadering van de Spurs.


KOMPANY IS DE CHAMPIONSHIP AL ONTGROEID

Vincent Kompany drukte meteen zijn stempel bij Burnley FC en in de Championship. Hij zorgde voor een totale omslag bij de club, die onder Sean Dyche vooral met de lange bal speelde en een fysieke strijd leverde. Dyche liet het initiatief steeds aan de tegenpartij over en hij verkoos direct voetbal boven dominantie en controle. Dat resulteerde vorig seizoen in een dramatisch balbezit van 39%, waarmee Burnley in dat onderdeel de allerlaatste plaats bezette in de Premier League. Maar Kompany pakte het helemaal anders aan, volledig volgens zijn eigen visie en filosofie. En met groot succes.

Burnley FC is momenteel de autoritaire leider in de Championship met maar liefst dertien punten voorsprong op de dichtste achtervolger Sheffield United. The Clarets scoren momenteel ook het meeste aantal doelpunten van de competitie, leggen het hoogste tempo aan de dag, en pakt uit met het meeste balbezit: 64,8%. Vincent Kompany verwezenlijkt dus een waar huzarenstukje bij Burnley FC, een club die eind vorig seizoen ei zo na dood was. De gaffer wil zijn ploeg aantrekkelijk, dominant en aanvallend voetbal laten spelen, maar nog belangrijker wil hij zijn jongens hongerig en agressief zien.Burnley is een echte machine geworden onder Kompany, met uitstekende resultaten en prima voetbal. De coach wil niet enkel de Championship winnen, hij wil ze ook domineren. En daar lijkt hij dus wonderwel in te slagen. “Ze zijn de beste ploeg uit de Championship van de afgelopen 25 jaar”, zei Neil Warnock, manager van Huddersfield eerder dit seizoen. “Dit heb ik nog niet gezien in mijn carrière. Ik denk niet dat Kompany al genoeg krediet heeft gekregen voor wat hij hier bewerkstelligt. Ik denk dat dit team nu al zou kunnen meedraaien in de Premier League”, aldus Warnock.

“KOMPANY WERD BENADERD DOOR SPURS"

"Filip Joos vroeg zich onlangs af of Vincent Kompany niet klaar zou zijn voor een stapje hogerop. “Zijn we zeker dat Kompany blijft? Hij heeft nu veel meer exposure en maakt veel meer naam dan in België. Zou hij naar pakweg West Ham United verkassen?”, aldus Joos in de podcast 90 Minutes. Ook over Het Kanaal wordt er flink gesproken over de toekomst van Kompany. Verschillende analisten opperen dat hij de ideale vervanger zou zijn voor Antonio Conte, die volgend seizoen wellicht geen coach meer is van Tottenham Hotspur. Het contract van de Italiaan loopt eind juni af en een verlenging is onwaarschijnlijk.

“Mijn contract loopt eind juni af. We zien wel”, zei Antonio Conte vorige week na de nederlaag van Tottenham tegen AC Milan in de Champions League. “Misschien ontslaan ze me wel nog voor het einde van dit seizoen. Wie weet, misschien zijn ze ontgoocheld.” Tottenham is alvast bezig met verschillende potentiële opvolgers op te lijsten. Roberto De Zerbi, Luis Enrique en Mauricio Pochettino werden alvast genoemd. Maar ook Vincent Kompany. En volgens TalkSPORT host Alan Brazil is de interesse van Spurs in de Belgische coach zelfs concreet te noemen.


 “Hier is een nieuwtje voor jullie. Ik kan niet bevestigen of dit 100% betrouwbaar is of niet. Maar er werd me verteld dat Kompany benaderd werd door Tottenham”, aldus Alan Brazil. Daarnaast zijn er verschillende analisten en media die Kompany zien als de perfecte coach voor Spurs. “Vergeet Pochettino, Tottenham moet voor Kompany gaan”, schrijft The Times. “Kompany heeft de manier waarop Burnley speelt compleet getransformeerd. Ik weet dat Burnley-fans het niet graag horen, maar voor Kompany zou het ook een perfecte timing zijn om de stap te zetten”, stelde analist Ally McCoist.

IS KOMPANY DE IDEALE COACH VOOR TOTTENHAM?

Tony Cascarino, ex-spits van onder meer Chelsea en Aston Villa, sloot zich aan bij zijn collega. “Als Conte vertrekt, wat er ook naar uitziet in de komende zomer, dan is er één persoon die eruit springt voor mij: Vincent Kompany. Hij springt boven de rest uit omdat ik heb geluisterd naar zijn speeches voor de spelers, omdat je kan zien hoe hij een voetbalclub drastisch veranderde in een erg korte tijdspanne.” De buitenwereld vindt dat Kompany de geknipte man is om Tottenham naar de absolute Engelse top te brengen, maar een gemakkelijke opdracht zou dat niet worden voor hem.

Het spelersmateriaal van Spurs is momenteel helemaal niet afgestemd op de methodes en de speelstijl van Vincent Kompany. Antonio Conte hanteert een tactiek die gebaseerd is op de omschakeling, terwijl Kompany een totale dominantie op het veld nastreeft. Dat zijn dus twee totaal tegenstrijdige gedachtegangen. Daarnaast heeft Spurs veel meer ego’s in de kleedkamer in vergelijking met Burnley. Kompany kan op korte termijn wel orde op zaken stellen, dat bewijst hij bij Burnley, maar er zullen nog drastische ingrepen moeten gebeuren om Tottenham volledig naar zijn hand te kunnen zetten.Bovendien vindt Vincent Kompany zichzelf momenteel nog een Championship-manager. “Dat is mijn niveau momenteel”, zei hij onlangs nog in de Britse pers. “Ik focus mij gewoon om Burnley beter te maken en dan zullen we zien. Misschien wordt het wel duidelijk hoe ver ik nog van dat niveau verwijderd ben. Maar uiteindelijk werk ik gewoon zo hard als ik kan om steeds beter te worden.” Maar dat hij de kwaliteiten heeft om ooit een topclub op het hoogste niveau te coachen, dat is alvast een zekerheidje. De vraag is alleen maar: wanneer?

Kijk en wed live op Europees topvoetbal

POLL: Kompany en Tottenham: een goede match?

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

Wissel Tedesco niet gesmaakt: "Dat is het niet"
Wissel Tedesco niet gesmaakt: "Dat is het niet"

De Rode Duivels begonnen indrukwekkend aan hun oefenwedstrijd in Duitsland, waar ze na acht minuten ...

30
30
Jonge Duivel twijfelt nog: "Dan maak ik mijn definitieve keuze"
Jonge Duivel twijfelt nog: "Dan maak ik mijn definitieve keuze"

De Jonge Duivels sloten maandag hun stage in Spanje af met een 3-2-zege tegen Japan, waardoor ze hun ...

15
15
Lapoussin reageert na nieuw incident rond 'ongepast gedrag'
Lapoussin reageert na nieuw incident rond 'ongepast gedrag'

Bij Union scheert Loïc Lapoussin op sportief vlak hoge toppen, maar de flankaanvaller komt ...

15
15
Rode Duivels stelen alle harten: "We worden los Europees kampioen"
Rode Duivels stelen alle harten: "We worden los Europees kampioen"

De Rode Duivels lijken helemaal herboren te zijn onder Domenico Tedesco. Vrijdag namen ze al een ...

187
187
Tedesco legt 'verrassing' uit: "Daarom speelt hij"
Tedesco legt 'verrassing' uit: "Daarom speelt hij"

België speelt om 20u45 tegen Duitsland. De Rode Duivels moeten tonen dat ze stappen zetten onder ...

75
75
De Bilde: "Tedesco wil iets bewijzen"
De Bilde: "Tedesco wil iets bewijzen"

België wist al sinds het vorige EK niet meer te winnen van een topploeg. Toen wisten ze Portugal ...

36
36
Fans zien één grote afwezige bij Duivels: "Waarom speelt hij niet?"
Fans zien één grote afwezige bij Duivels: "Waarom speelt hij niet?"

België neemt het vanavond op tegen Duitsland. Domenico Tedesco roteert amper en voerde slechts twee ...

198
198
De 11 namen: Tedesco zorgt voor één verrassing
De 11 namen: Tedesco zorgt voor één verrassing

België neemt het om 20u45 op tegen Duitsland. Na de 0-3-zege in Zweden vragen velen zich uiteraard ...

486
486
'Real Madrid en Man Utd kloppen aan bij KRC Genk'
'Real Madrid en Man Utd kloppen aan bij KRC Genk'

KRC Genk heeft een aantal spelers in de rangen die zeker mogen dromen van een toptransfer. Zelfs de ...

248
248
Vertonghen: "Tot dan kan ik zeker nog mee bij België"
Vertonghen: "Tot dan kan ik zeker nog mee bij België"

Jan Vertonghen kende een sterk WK en snoerde de criticasters de mond. Nadat hij was aangepast aan ...

184
184
'Origi en De Ketelaere moeten plots vrezen bij AC Milan'
'Origi en De Ketelaere moeten plots vrezen bij AC Milan'

Divock Origi en Charles De Ketelaere kennen een zeer matig seizoen bij AC Milan. De twee Belgen ...

136
136
Bounida op weg naar toptransfer?
Bounida op weg naar toptransfer?

Ajax wist Rayane Bounida weg te halen bij RSC Anderlecht. Zijn eerste jaar is er een met vallen en ...

278
278
Sneer voor Genk: "Zij zijn beter dan Heynen en Trésor"
Sneer voor Genk: "Zij zijn beter dan Heynen en Trésor"

KRC Genk was bijzonder boos dat Bryan Heynen en Mike Trésor niet werden opgeroepen voor de Rode ...

594
594
'Newcastle wil shoppen bij Ajax'
'Newcastle wil shoppen bij Ajax'

Na de nederlaag in de Klassieker tegen Feyenoord van afgelopen weken dreigt Ajax voor het eerst ...

39
39
'Terugkeer naar Londen voor Eden Hazard?'
'Terugkeer naar Londen voor Eden Hazard?'

Een van de redenen waarom Eden Hazard afscheid nam als Rode Duivel is het gebrek aan speelminuten op ...

215
215