TRANSFERUURTJE: 'Club strijdt met Gent, Nainggolan vindt onderdak'

TRANSFERUURTJE: 'Club strijdt met Gent, Nainggolan vindt onderdak'

Het nieuwe kalenderjaar is ingezet en dus heeft ook de winterse transferperiode officieel zijn deuren geopend. Heel wat clubs uit binnen- en buitenland zijn dan ook volop bezig met hun transferplannen te ontrollen. VoetbalNieuws verzamelt al het belangrijkste transfernieuws daarom dagelijks om 12u in het Transferuurtje.


JUPILER PRO LEAGUE
Het Griekse Gazzetta meldt dat Club Brugge en AA Gent zondag allebei een scout gestuurd hebben naar de wedstrijd tussen PAOK en Panathinaikos om er Giannis Konstantelias te bekijken. Gent en Club zijn echter lang niet de enige clubs die Konstantelias ontdekt hebben, want de belofteninternational is gegeerd over heel Europa. Ook Red Bull Salzburg, Atalanta, Sevilla, Villarreal, Real Sociedad, Torino, Genoa, FC Groningen, Feyenoord, VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach volgen hem.

Club Brugge werd door diverse Engelse bronnen in verband gebracht met Chiedozie Ogbene. De Ier van Rotherham United is een sensatie in de Britse Championship, en is met zes doelpunten en twee assists een van de weinige lichtpunten bij de laagvlieger uit de Britse tweede divisie. Toch meldt WalesOnline nu dat Club Brugge geen interesse meer toont in Ogbene. Datzelfde medium weet ondertussen ook dat Swansea de beste papieren heeft om de speler binnen te gaan halen.

Blauw-Zwart werd met nog meer spitsen in verband gebracht. Zo geraakte eerder al bekend dat Timothy Weah op de Brugse verlanglijst zou staan. En dat wordt nu ook bevestigd bij USMNT Only. Daar beweert men dat Club Brugge één van de vier Europese clubs die Weah een nieuwe uitdaging wil aanbieden, naast Borussia Mönchengladbach, Sevilla FC en Torino. Zijn huidige club Lille OSC zou de Amerikaanse international echter ten vroegste komende zomer willen laten gaan.

Volgens Het Nieuwsblad is de Duitse topclub Borussia Dortmund, dat in het verleden ook al interesse toonde, bereid om deze maand nog 10 miljoen euro op tafel te leggen voor Julien Duranville. Daarbovenop zouden ook nog eens bonussen komen. Het zou gaan om een basissom van 10 miljoen euro, maar volgens LDH kan daar via bonussen en variabelen nog eens 10 miljoen euro bovenop komen. Een gepeperde som voor een speler met nog geen 400 speelminuten op de teller bij de eerste ploeg.

De Italiaanse journalist Marco Conterio beweert dat Eintracht Frankfurt de strijd gewonnen heeft om Willian Pacho. Er zou al een akkoord op tafel liggen waarbij Pacho komende zomer de overstap naar Frankfurt zou maken. Welke som Antwerp uiteindelijk zal vangen wordt niet vermeld, maar het lijkt zeker dat het record van 4 miljoen euro voor Benson verpulverd zal worden. Duitse bronnen beweerden onlangs dat de Great Old een transfersom van maar liefst 15 miljoen euro verlangde.

Eindhovens Dagblad meldt dat Antwerp zijn zinnen heeft gezet op Yorbe Vertessen. De Belgische belofte-international is momenteel aan de slag bij PSV, waar hij schippert tussen bank en basis. Vertessen, die onlangs ook aan Anderlecht werd gelinkt, zou niet weigerachtig staan tegenover een verhuis naar Antwerpen.

De Duitse eersteklasser Eintracht Frankfurt zou Paul Onuachu nog naar de Bundesliga willen halen. De Duitse club zou zijn zinnen hebben gezet op de aanvaller van Racing Genk en ook de Italiaanse eersteklasser Salernitana heeft interesse. Al lijkt die laatste club geen optie, want zij zouden een huurdeal met aankoopoptie willen. Dat is uiteraard geen optie voor de leider uit de Jupiler Pro League.

BUITENLAND
Radja Nainggolan wordt door Het Nieuwsblad stevig gelinkt aan SPAL. Bij de Italiaanse tweedeklasser zou Nainggolan ex-Romaploegmaat Daniele De Rossi terugvinden. Samenwerken met De Rossi zou 'Il Ninja' wel als muziek in de oren klinken. Ex-club Cagliari zou zo dus mogelijk nul op het rekest krijgen dit transferdossier, al is er nog zeker niets officieel.

Volgens The Athletic zou Harry Kane langer willen doorgaan bij Tottenham dan zijn contract, dat midden 2024 afloopt. De Spurs lijken zo een goede kans te maken om die overeenkomst te verlengen, ondanks de vele geruchten in het verleden. Het zou Kane vooral een doorn in het oog geweest zijn dat hij nog geen enkele trofee kon pakken met de club, maar nu zou hij zijn kar dus gekeerd hebben.

Met het oog op volgend seizoen wil Real Madrid stevig gaan uithalen op de transfermarkt. Fichajes weet nu dat de Madrilenen tijdens de komende zomermercato Bukayo Saka richting het Santiago Bernabeu willen halen. De 21-jarige Saka speelt op dit moment een werelds seizoen bij Arsenal. Het Spaanse medium weet dat het contract van Saka medio 2024 afloopt, waardoor hij deze zomer wel eens voor een ‘kleiner’ bedrag zou kunnen opgepikt worden.

Volgens Fabrizio Romano heeft AC Milan zijn zinnen gezet op Nicolo Zaniolo. De sterspeler van AS Roma mag vertrekken bij de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad, en zou kunnen rekenen op interesse van de Rossoneri. De transfergoeroe meldt dat Milan op dit moment in gesprek is met Roma over een tijdelijke huurdeal met een verplichte aankoopoptie van 25-30 miljoen euro. Ook Tottenham wil Zaniolo naar verluidt.

The Guardian meldt dat Liverpool de situatie rond Mason Mount nauwgezet opvolgt. De 23-jarige international van Engeland is momenteel een vaste waarde bij Chelsea FC. Maar zijn contract op Stamford Bridge loopt na volgend seizoen af en de onderhandelingen over een eventuele verlenging verlopen moeizaam, met name omdat Mount een flinke opwaardering van de voorwaarden verlangt. Het bestuur van de Blues blijft weliswaar optimistisch dat het alsnog tot een akkoord komt, maar bij Liverpool hoopt men natuurlijk op een omgekeerd scenario.

POLL: Moet Nainggolan voor SPAL tekenen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

<strong>Nieuwe topspits geeft KRC Genk koude rillingen</strong>
Nieuwe topspits geeft KRC Genk koude rillingen

Na aanhoudende kritiek op zijn prestaties bij KRC Genk door fysieke tekortkomingen, bewijst Tolu ...

1
1
Bom in 1B: Seraing dient klacht in tegen KV Oostende
Bom in 1B: Seraing dient klacht in tegen KV Oostende

Wie eventueel nog Beerschot en Dender vervoegt als promovendi valt nog af te wachten, maar voor het ...

38
38
Anderlecht gewaarschuwd: Genk reageert op exit goudhaantje
Anderlecht gewaarschuwd: Genk reageert op exit goudhaantje

De rivaliteit tussen KRC Genk en RSC Anderlecht neemt alsmaar toe. Niet alleen op het veld, maar ook ...

112
112
'Riemer moet schuiven: nieuw experiment bij Anderlecht?'
'Riemer moet schuiven: nieuw experiment bij Anderlecht?'

Na een magere een op negen buitenshuis hoopt Anderlecht zondag punten te sprokkelen op het veld van ...

230
230
Verhaeghe koopt Mannaert volledig uit bij Club Brugge
Verhaeghe koopt Mannaert volledig uit bij Club Brugge

Eerder dit seizoen geraakte bekend dat Vincent Mannaert stopt als CEO bij Club Brugge. Als ...

357
357
Tedesco laat zich uit over Milan-geruchten
Tedesco laat zich uit over Milan-geruchten

De Rode Duivels zijn momenteel nog allemaal actief bij hun clubs, waar ze de laatste fase van het ...

36
36
Verbluft Lionel Messi met spectaculaire carrièrezet?
Verbluft Lionel Messi met spectaculaire carrièrezet?

De ondertussen 36-jarige Lionel Messi geniet zichtbaar nog steeds van het voetbal, net zoals ...

149
149
'Slot begint met mokerslag: sterrenduo trekt Liverpool-deur dicht'
'Slot begint met mokerslag: sterrenduo trekt Liverpool-deur dicht'

Liverpool moet afhaken in de titelrace in de Premier League. De Reds dreigen zo zonder prijs ...

104
104
'Antwerp beeft: Van Bommel plots in polepositie bij topclub'
'Antwerp beeft: Van Bommel plots in polepositie bij topclub'

Royal Antwerp FC beleeft tegenvallende play-offs. De Great Old is laatste en dreigt zo het kneusje ...

111
111
Nainggolan schenkt klare wijn: "Dáár ligt mijn toekomst"
Nainggolan schenkt klare wijn: "Dáár ligt mijn toekomst"

Radja Nainggolan verbaasde vriend en vijand door in november vorig jaar aan de slag te gaan bij het ...

68
68
Franky Van der Elst krijgt prachtig eerbetoon: "Sluwe vos!"
Franky Van der Elst krijgt prachtig eerbetoon: "Sluwe vos!"

Na zijn carri&egrave;re als voetballer kende Franky Van der Elst nog een mooie loopbaan als trainer. ...

110
110
El Khannouss doet boekje open over transfer: "Pijnlijk verhaal"
El Khannouss doet boekje open over transfer: "Pijnlijk verhaal"

KRC Genk en Bilal El Khannouss werden het afgelopen weekend helemaal uit de titelstrijd gekegeld ...

186
186
'Man City dumpt Bernardo Silva en strikt knalaanwinst'
'Man City dumpt Bernardo Silva en strikt knalaanwinst'

Manchester City ligt nog steeds in polepositie om de Premier League te winnen. De Citizens zijn ...

170
170
Problemen voor Courtois? "Hij zal helemaal fit moeten zijn"
Problemen voor Courtois? "Hij zal helemaal fit moeten zijn"

Real Madrid moet dinsdagavond aan de bak in de Champions League. De Koninklijke gaat in de halve ...

44
44
'Everton vervangt Onana door ex-goudhaantje Genk'
'Everton vervangt Onana door ex-goudhaantje Genk'

Everton en Amadou Onana mogen ook volgend seizoen aantreden in de Premier League. Maar speelt ...

81
81