11 kleppers op weg naar snelle JPL-exit

11 kleppers op weg naar snelle JPL-exit

De zomermercato blijft nog meer dan een maand geopend, en dus zit er in de Jupiler Pro League wellicht nog heel wat inkomend én uitgaand verkeer aan te komen. Ook nu dreigen weer een pak smaakmakers de Belgische velden te verlaten. Sommige dossiers komen pas later in beweging, maar voor de volgende 11 namen kan het wel eens bijzonder snel gaan.


Afgelopen weekend trok het nieuwe seizoen zich dan wel in gang, tussen elke speeldag door zal het nog een tijdje wemelen van de transfergeruchten. Hier en daar neemt de nervositeit zelfs toe en sturen enkele sterkhouders reeds nadrukkelijk aan op een vertrek bij hun huidige werkgever. Spelers als Nikola Storm (KV Mechelen) en Faïz Selemani (KV Kortrijk) blijken voornamelijk gegeerd in de eigen competitie. Het onderstaande elftal lijkt daarentegen op weg naar het buitenland.

Hendrik VAN CROMBRUGGE (Anderlecht)
Wat de doelmannen betreft valt er tot dusver weinig nieuws te rapen. Daarom kiezen we voor Hendrik Van Crombrugge, die eerder deze zomer naast een overstap richting PSV greep. Net zoals rond Michael Murillo bleef het sindsdien stil omtrent de aanvoerder van Anderlecht, die zelf nochtans geen ‘neen’ zegt tegen een nieuwe uitdaging. Bij zijn doublure Bart Verbruggen hield RSCA het been ondanks een lucratief bod van Burnley alleszins stijf. Misschien toch een teken aan de wand?



Jack HENDRY (Club Brugge)
Vincent Kompany heeft blijkbaar wel meerdere targets in België op het oog. Jack Hendry bijvoorbeeld, tegenwoordig compleet op een zijspoor beland bij Club Brugge. Carl Hoefkens heeft daar zelfs in zijn ruime wedstrijdselectie geen plaats meer over voor de Schot. Nochtans kwamen vorig seizoen slechts zeven Brugse veldspelers vaker in actie dan de centrale verdediger. De landskampioen hoopt nu vooral haar stevige investering van ongeveer 4,5 miljoen grotendeels te recupereren.

Abdoulaye SECK (Antwerp)
Twee jaar geleden was Abdoulaye Seck nog een van de defensieleiders op de Bosuil, waar hij ondanks interesse vanuit Frankrijk en Duitsland op post bleef. Sindsdien ging het mede door blessureleed van kwaad naar erger met de Senegalese krachtpatser. Sinds de komst van Toby Alderweireld verkommert hij zelfs in de B-kern. Antwerp moet dus dringend op zoek naar een oplossing. Allicht in het buitenland, al blijft het voorlopig wachten op verdere ontwikkelingen in het heikele dossier.

Jhon LUCUMI (KRC Genk)
Ajax, Zenit, Bologna, Fulham, Nice: uit zowat alle grote competities staan ploegen naar verluidt in de rij om Jhon Lucumi in te lijven. De linkspoot verlengde vorige zomer zijn contract met de belofte dat Genk dit keer zou meewerken aan een stap hogerop. Om het onderste uit de kan te halen duimen de Limburgers ongetwijfeld voor een opbod tussen de diverse gegadigden. Indien de afspraken nageleefd worden volstaat een toereikend voorstel om een snelle doorbraak te forceren.



Ruud VORMER (Club Brugge)
Icoon, legende, fenomeen, symbool van de wederopstanding: woorden schieten eigenlijk tekort om de status van Ruud Vormer in Jan Breydel te omschrijven. Na 63 doelpunten en 95 assists in 354 duels loopt het geslaagde huwelijk helaas echter stilaan op haar laatste benen. Schikt de trotse aanvoerder zich in zijn nieuwe bijrol, of verkiest hij dan toch het ruime sop? Club gunt hem alvast een gratis transfer naar exotische oorden. Het einde van een tijdperk komt zo ineens erg dichtbij.

Selim AMALLAH (Standard)
In het openingsduel tegen AA Gent behoorde hij tot de uitblinkers, maar eerder liet Selim Amallah er geen enkel misverstand over bestaan: hij wil Sclessin verlaten. Naar eigen zeggen is de Marokkaans international zelfs uitgekeken op de JPL in zijn geheel, verhuizen naar een team dat wél meedoet om de knikkers zegt hem dus niets. Hoewel het de steunpilaar liever niet uit handen geeft, ziet Standard zich door financiële perikelen genoodzaakt mee te werken aan zijn vertrekwens.

Manuel BENSON (Antwerp)
Nadat hij even leek te floppen rechtvaardige de voormalige recordtransfer van Antwerp in de voorbije campagne alsnog zijn prijskaartje. Na nieuwjaar viel de motor van Manuel Benson dan wel stil, ook Mark van Bommel rekent op de ingevingen van de winger. Voorlopig althans, want zijn naam doet al een tijdje de ronde in de geruchtenmolen. Zo heeft, jawel, Burnley een oogje op hem laten vallen. Mits een aantrekkelijk aanbod legt het stamnummer één Benson vrij weinig in de weg.



Tarik TISSOUDALI (KAA Gent)
De onderhandelingen over een verbeterd contract liepen spaak, binnen een jaar trekt Tarik Tissoudali de deur van de Ghelmaco Arena gratis achter zich dicht. Een risico dat de Buffalo’s blijkbaar bereid zijn om te nemen. De kandidaat-overnemers stonden na zijn uitstekend seizoen niet in de rij, tot Qatar zich met de zaak ging bemoeien. Daar wil men wél tegemoetkomen aan Tissoudali zijn eisen, voor wie een riant loon klaarligt. Afwachten of ook AA Gent zich kan vinden in de voorwaarden.

Junya ITO (KRC Genk)
Kristian Thorsvedt maakte zijn kastje al leeg, Théo Bongonda volgt binnenkort. De derde component van de gevierde drietand achter Paul Onuachu, wiens toekomst eveneens onzeker oogt, is evenwel de belangrijkste. Zondag dartelde Junya Ito nog tegen Club Brugge, in totaal was de Japanner goed voor 29 treffers en 49 assists in 144 optredens voor Genk. Stade Reims wil nu zijn clausule van een tiental miljoen lichten. Onze competitie verliest op die manier een van haar trekpleisters.

Cyriel DESSERS (KRC Genk)
Een etiket dat Cyriel Dessers nooit verdiende, al leverde hij op de eerste speeldag wel meteen zijn visitekaartje af. Die veelbelovende prestatie krijgt vermoedelijk geen vervolg: twee dagen later werd de spits van KRC Genk reeds in Kopenhagen gespot. Jammer, want na een succesvolle uitleenbeurt aan Feyenoord leek hij volledig klaar om ook in België brokken te maken. Dimitri de Condé moet voorin dus echter elders op zoek naar een concurrent annex vervanger voor Onuachu.



Charles DE KETELAERE (Club Brugge)
De soap van de zomer is uiteraard die rond Charles De Ketelaere. Terwijl er voor maatje Noa Lang vooralsnog weinig schot in de zaak komt, vult zijn nakende overstap naar AC Milan dagelijks de kranten. Zelf heeft het goudhaantje van Club Brugge zijn zinnen alvast gezet op een verhuis naar San Siro, in afwachting van een akkoord kan Hoefkens al geen beroep op hem doen. CDK breekt eerstdaags het Belgisch transferrecord, de enige vragen die resten is wanneer en voor hoeveel.

POLL: Wie zal de JPL het hardst missen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"
Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"

Club Brugge begint onder grote druk aan de Champions' Play-Offs. Ze moeten op 'bezoek' gaan bij ...

0
0
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"

AA Gent speelt nog maar eens een bijrol aan het einde van het seizoen. Ze moeten wéér ...

27
27
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker van Anderlecht'
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker van Anderlecht'

Bij RSC Anderlecht lopen heel wat spelers in de kijker. De Brusselaars willen hun kern zo goed ...

147
147
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"

Romeo Lavia kent een rotseizoen. De Belgische middenvelder komt dit seizoen niet meer aan spelen toe ...

24
24
'Zirkzee heeft knaltransfer naar topclub zo goed als beet'
'Zirkzee heeft knaltransfer naar topclub zo goed als beet'

Joshua Zirkzee ontploft dit seizoen helemaal bij Bologna. De Nederlandse aanvaller doet het ...

50
50
Hayen geeft ambities Club Brugge prijs: "Dat ga ik niet doen"
Hayen geeft ambities Club Brugge prijs: "Dat ga ik niet doen"

Nicky Hayen moet Club Brugge in de play-offs naar een Europees ticket loodsen en hopelijk doorstoten ...

187
187
'Club Brugge heeft toptransfer beet en betaalt 5 miljoen'
'Club Brugge heeft toptransfer beet en betaalt 5 miljoen'

Club Brugge heeft volgens Het Laatste Nieuws zijn eerste zomertransfer al beet. De Bruggelingen ...

471
471
John van't Schip stopt als hoofdtrainer van Ajax
John van't Schip stopt als hoofdtrainer van Ajax

Ajax gaat de komende maanden op zoek naar een Europees ticket. Dat is uiteraard een must. De club ...

29
29
'Charleroi laat na Trebel nog 4 dure vogels gratis gaan'
'Charleroi laat na Trebel nog 4 dure vogels gratis gaan'

Sporting Charleroi moet zich in de Play-Downs proberen te handhaven in de Jupiler Pro League. De ...

95
95
'Milan en Barça neus aan neus voor topverdediger'
'Milan en Barça neus aan neus voor topverdediger'

De Europese topcompetities zijn nog volop aan de gang, maar dat houdt de geruchtenmolen niet tegen ...

35
35
'Exit Lukaku? Roma zoekt en vindt opvolger'
'Exit Lukaku? Roma zoekt en vindt opvolger'

Romelu Lukaku is tot op nader order nog altijd een speler van AS Roma. De Italiaanse club huurt de ...

117
117
Albert waarschuwt Rode Duivel: "Kruis over het EK"
Albert waarschuwt Rode Duivel: "Kruis over het EK"

De Rode Duivels speelden twee keer gelijk de afgelopen interlandperiode. Nu is het uitkijken naar ...

129
129
'Concurrentie beeft: Union krijgt fikse opsteker voor titel'
'Concurrentie beeft: Union krijgt fikse opsteker voor titel'

Union SG begint in polepositie aan de Champions' Play-offs. De Brusselaars willen na twee jaren ...

198
198
Anderlecht waagt zich op glad ijs: "Er is iets gebroken"
Anderlecht waagt zich op glad ijs: "Er is iets gebroken"

Anderlecht is in blijde verwachting van de Play-Offs. De recordkampioen kende eindelijk nog eens een ...

378
378
'Toptransfer Johan Bakayoko verandert in PSV-ramp'
'Toptransfer Johan Bakayoko verandert in PSV-ramp'

Johan Bakayoko is aan een goed seizoen bezig bij PSV. De Rode Duivel heeft een belangrijk aandeel in ...

96
96