TRANSFERUURTJE: 'Vormer op weg naar Club-exit, Duivel naar PL'

TRANSFERUURTJE: 'Vormer op weg naar Club-exit, Duivel naar PL'

Nu het nieuwe seizoen in de startblokken staat, draait de transfercarrousel op volle toeren. Zowel in binnen- als buitenland worden volop deals afgesloten met oog op de komende jaargang, om nog maar te zwijgen van de vele geruchten die in wandelgangen circuleren. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Zondag weigerde Charles De Ketelaere te spelen tegen KRC Genk, daags nadien klonk het Blauw-Zwart alsnog een verbeterd bod van AC Milan mocht verwachten. Tot dusver gingen de Rossoneri niet verder dan een slordige 32 miljoen, terwijl Club mikt op enkele miljoenen meer. De landskampioen ontving zelfs een nog beter voorstel vanuit Leeds, maar vermits De Ketelaere zelf zijn zinnen gezet heeft op een overstap richting Italië is men in Jan Breydel bereid mee te werken. Er moet wel nog altijd boter bij de vis komen.

Het laatste aanbod bedraagt volgens Italiaanse media 35 miljoen inclusief bonussen, plus nog een percentage op een eventuele doorverkoop in de toekomst. Een ultiem voorstel dat naar verluidt wel te nemen of te laten is. Even dreigde de transfer zelfs helemaal te kapseizen. Maar AC Milan is inmiddels terug in actie geschoten.

Zo meldt transferautoriteit Fabrizio Romano dat de Milanezen de onderhandeling voort zullen zetten op dinsdag en woensdag. De Italianen hebben een positief gevoel dat een deal met Club bereikt kan worden. Volgens La Repubblica zou de Italiaanse kampioen dit keer 30 miljoen euro plus 5 miljoen euro bonussen én een percentage op de doorverkoopsom bieden.

Volgens Het Nieuwsblad zijn er tussen de clubleiding van Blauw-Zwart en Ruud Vormer afspraken gemaakt over de toekomst van de speler. Indien een buitenlandse club zich meldt, zou hij ondanks een lopend contract tot medio 2023 gratis mogen vertrekken. Belgische ploegen zullen allicht wel een transfersom moeten neerleggen. Tot dusver kwam er echter nog geen overtuigend bod binnen.

Vincent Kompany klopt aan bij Club Brugge. Volgens journalist Brad Jones staat Burnley namelijk op het punt om een eerste bod neer te leggen voor Jack Hendry. Burnley zou rond de 3 miljoen euro veil hebben voor de Schot, maar de verwachting is dat Club Brugge dat bod zal weigeren. De landskampioen blijft immers mikken op een transfersom rond de 5 miljoen.

Ook David Okereke lijkt op weg naar de uitgang bij de landskampioen. Eerder werden al diverse Italiaanse ploegen gelinkt aan de 24-jarige Nigeriaan, door Club daar drie jaar geleden nog voor een slordige acht miljoen weggeplukt bij Spezia. Vorig seizoen werd de voormalige recordaankoop daarom reeds bij Venezia gestald, waar hij goed was voor zeven doelpunten in 33 optredens.

Prestaties die volgens lokale media nu ook de aandacht van Cremonese hebben gewekt. De neo-eersteklasser beschouwt Okereke, die een definitieve terugkeer naar Italië zelf uiteraard wel ziet zitten, als de ideale spits om zich straks te handhaven op het hoogste niveau. Er zou een langdurig contract klaarliggen.

Volgens het Chileense Fichajes toont Club interesse voor Alexander Aravena (19). De jonge aanvaller komt momenteel uit voor Nublense. Die club huurt hem van CD Universidad Católica. Voor Nublense was Aravena al goed voor 7 goals in 19 wedstrijden. Daarmee speelde hij zich dus in de kijker van Club Brugge. Volgens Transfermarkt moet Aravena momenteel 700 duizend euro kosten. Een koopje in de huidige markt.

Corriere dello Sport meldt dat de kans nog steeds bestaat dat Christian Kouamé alsnog terugkeert naar RSC Anderlecht. De Ivoriaan kreeg in de voorbereiding een nieuwe kans bij Fiorentina, maar kon die niet grijpen en lijkt de club in de komende weken zeker te gaan verlaten. Anderlecht zou hem al een voorstel gedaan hebben, maar het is niet alleen. De voornaamste concurrentie komt van Galatasaray.

Volgens Het Nieuwsblad hebben Burnley en Kompany al een eerste bod uitgebracht op Benson. Dat zou echter niet hoog genoeg geweest zijn om de speler weg te halen bij Antwerp. Het geboden bedrag zou lager liggen dan de 3 miljoen die Antwerp in het verleden overmaakte aan KRC Genk.

Jhon Lucumi is gegeerd op de transfermarkt. Zo klonk het recent al dat Bologna en Torino hem graag richting de Serie A willen lonken. Vanuit zijn thuisland luidt het nu echter dat de 24-jarige Colombiaan bij Fulham eveneens bovenaan de verlanglijst staat. Daarnaast hebben volgens dezelfde bronnen ook Ajax, Zenit en Nice een oogje op Lucumi laten vallen.

Vorige week geraakte al bekend dat Serie A-promovendus Cremonese interesse toont in Cyriel Dessers. En volgens transferautoriteit Fabrizio Romano begint een transfer steeds meer vorm te krijgen. Hoewel een eerste bod zou zijn geweigerd door Genk, blijven de onderhandelingen lopen en is er vertrouwen dat het tot een akkoord zal komen.

In Schotland gaan geruchten dat Mikey Johnston naar Standard kan verhuizen. De 23-jarige flankaanvaller is een jeugdproduct van Celtic en voormalig Schots jeugdinternational. Hij is nog steeds aan de slag bij de Schotse kampioen, al is zijn inbreng daar eerder klein. Vorig seizoen kwam hij vooral als invaller in alle competities samen 20 keer in actie.

Qatarese media als Al-Douri en Al-Kass beweren dat Tarik Tissoudali op het punt staat een contract te tekenen bij een onbekende Qatarese club. Tissoudali zou er een gigantisch salaris kunnen opstrijken. Dat klinkt aanlokkelijk voor de 29-jarige spits die zo nog alles uit zijn beste jaren kan halen. Ook Valencia en een Zwitserse club toonden al interesse.

BUITENLAND

Het was de voorbije dagen al duidelijk dat Orel Mangala (VfB Stuttgart) heel wat interesse uit de Premier League genoot. De middenvelder werd gelinkt aan Nottingham Forest, Crystal Palace en West Ham United en nu zou hij ook zijn keuze gemaakt hebben. Volgens Sky Sport Deutschland staat de tweevoudige Rode Duivel namelijk op het punt om een contract te tekenen bij Nottingham Forest. Enkel de laatste details van de transfer moeten nog uitgeklaard te worden. Forest zou inclusief bonussen zo'n 15 miljoen euro neertellen.

In het verleden werden Ajax, Newcastle United, Manchester United en Tottenham Hotspur al in verband gebracht met Memphis Depay (FC Barcelona). Nu wordt echter ook een andere ploeg genoemd. Mundo Deportivo linkt Juventus aan Depay. De Oude Dame voldoet aan de eisen van de speler, die graag bij een topclub wil spelen die in de Champions League uitkomt.

Bayern München haalde al Matthijs de Ligt, maar wil daar niet stoppen. Maandag raakte immers bekend dat Der Rekordmeister dicht bij de komst van Mathys Tel staat. Het Franse toptalent komt naar alle waarschijnlijkheid over van Stade Rennes en zou tussen de 20 à 30 miljoen euro kosten.

Om het middenveld te versterken is het vizier daarnaast andermaal op RB Leipzig gericht. Zo wil Bayern ook Konrad Laimer weghalen bij de ex-club van coach Julian Nagelsmann. En hoewel de Oost-Duitsers in eerste instantie niet wilden meewerken, zou nu toch een akkoord in de maak zijn. Volgens Florian Plettenberg van Sky Sports drukt Bayern momenteel door voor de Oostenrijker en heeft men vertrouwen dat de deal beklonken kan worden voor de Duitse Supercup.

POLL: Zullen Club en Milan een akkoord vinden over CDK?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Delaney: "Het is Club Brugge, dat is te verwachten"
Delaney: "Het is Club Brugge, dat is te verwachten"

RSC Anderlecht heeft na vijf speeldagen 9 punten gehaald in de Play-Offs. De Brusselaars staan ...

18
18
Vrancken teleurgesteld: "Daarom verloren we van Club"
Vrancken teleurgesteld: "Daarom verloren we van Club"

KRC Genk verloor kansloos met 4-0 van Club Brugge. De Limburgers speelden een zwakke partij en gaven ...

84
84
'Club slaat toe en heeft tweede dure zomeraanwinst beet'
'Club slaat toe en heeft tweede dure zomeraanwinst beet'

Club Brugge is sterk bezig. Ze doen het onder Nicky Hayen zeer goed in Europa en de competitie en ...

122
122
Anderlecht herpakt zich: "Dat is de volgende stap"
Anderlecht herpakt zich: "Dat is de volgende stap"

RSC Anderlecht won makkelijk met 3-0 van Cercle Brugge. De score had zelfs hoger kunnen oplopen, ...

83
83
<strong>Antwerp FC leidt grootverdiener met krachtige hand buiten</strong>
Antwerp FC leidt grootverdiener met krachtige hand buiten

Antwerp FC haalde Dorian Dessoleil drie seizoenen geleden voor 2,5 miljoen euro, maar zijn tijd bij ...

106
106
AA Gent haalt uit en deelt mee: "Contract tot 2028"
AA Gent haalt uit en deelt mee: "Contract tot 2028"

AA Gent is op weg om de Europe Play-Offs te winnen. Achter de schermen is de club bezig met de ...

71
71
Club Brugge rekent niet meer: "Kunnen kampioen worden"
Club Brugge rekent niet meer: "Kunnen kampioen worden"

Igor Thiago scoorde eindelijk nog eens. De Braziliaan wist sinds januari eindelijk nog eens de weg ...

289
289
Aanwinst zoekende bij Anderlecht: "Haalde mijn niveau nog niet"
Aanwinst zoekende bij Anderlecht: "Haalde mijn niveau nog niet"

RSC Anderlecht haalde in januari Mads Kikkenborg naar Brussel. De Deense doelman kwam nog niet in ...

122
122
<strong>Union SG kampt al heel het seizoen met dit grote probleem</strong>
Union SG kampt al heel het seizoen met dit grote probleem

Het probleem van Union SG van dit seizoen ligt duidelijk in de topmatchen. We haalden het al voor de ...

43
43
<strong>Anderlecht maakt werk van transfers: dit zijn de plannen</strong>
Anderlecht maakt werk van transfers: dit zijn de plannen

Bij RSC Anderlecht gaan er in de zomer de nodige transfers plaatsvinden. Paars-Wit wil de nodige in- ...

155
155
Riemer laat zich uit over blessures Dreyer en Schmeichel
Riemer laat zich uit over blessures Dreyer en Schmeichel

Na vijf speeldagen blijft het RSC Anderlecht dat aan de leiding staat in de Champions' Play-Offs. ...

501
501
Hayen bejubelt uitblinker: "Als je ziet hoe de groep reageert ..."
Hayen bejubelt uitblinker: "Als je ziet hoe de groep reageert ..."

Sinds Nicky Hayen het roer overnam als interim-coach, staat er geen maat meer op Club Brugge. ...

373
373
Drama bij Anderlecht: supporter overlijdt tijdens match
Drama bij Anderlecht: supporter overlijdt tijdens match

RSC Anderlecht wist zijn koppositie woensdagavond vast te houden met een 3-0-overwinning tegen ...

552
552
CDK assisteert Atalanta naar bekerfinale, titelfiasco Liverpool
CDK assisteert Atalanta naar bekerfinale, titelfiasco Liverpool

In de Engelse titelstrijd heeft Liverpool FC woensdagavond een bijzonder slechte zaak gedaan. De ...

122
122
Leoni held van Lotto Park: Anderlecht wint wéér van Cercle
Leoni held van Lotto Park: Anderlecht wint wéér van Cercle

Halfweg de Champions' Play-Offs is het RSC Anderlecht dat het klassement blijft aanvoeren. De ...

199
199