TRANSFERUURTJE: 'Club loopt blauwtje, felle strijd om Vanheusden'

TRANSFERUURTJE: 'Club loopt blauwtje, felle strijd om Vanheusden'

Nu het nieuwe seizoen weer dichter komt, draait de transfercarrousel op volle toeren. Zowel in binnen- als buitenland worden volop deals afgesloten met oog op de komende jaargang, om nog maar te zwijgen van de vele geruchten die in wandelgangen circuleren. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Club Brugge houdt zijn hart vast in het dossier van Charles De Ketelaere. De jongeling is erg gewild door AC Milan. Volgens Tuttosport blijft De Ketelaere ook één van de belangrijkste pistes. Paolo Maldini zou in hem zelfs de 'nieuwe Kaka' zien. Er worden ook alternatieve pistes zoals Hakim Ziyech (Chelsea) en Marco Assensio gevolgd. Hun salaris zou echter een pak hoger liggen. Bovendien is CDK een investering voor de toekomst en past zijn profiel beter binnen de clubfilosofie.

Zowel Anderlecht als Club Brugge werden al gelinkt aan Wilfried Gnonto. Beide clubs lijken nu achter het net te gaan vissen. Naast het Algemeen Dagblad meldt nu ook Goal dat er een akkoord nadert tussen Feyenoord en Zürich. Op persoonlijk vlak zouden Gnonto en de Rotterdammers al enkele dagen een deal hebben, maar het vaarwater tussen de clubs zou nog te diep geweest zijn. Feyenoord zou in totaal zeven miljoen euro betalen voor de 18-jarige Italiaan.

Enkele weken geleden raakte bekend dat Club Brugge naar een akkoord zocht met Benik Afobe. De Engelse spits van Stoke City leek ook zelf voor een transfer richting het Jan Breydelstadion te kiezen, maar haakte op het laatste moment af. Volgens Sky Sports staat Benik Afobe ondertussen op het punt om een contract te tekenen bij Millwall. Hij zal er een contract voor één seizoen ondertekenen.

Bij SudPresse weten ze dat ook Selim Amallah op het Brugse verlanglijstje staat. De Marokkaanse international ligt nog tot medio 2023 onder contract bij Standard, maar zou bij een goed bod mogen vertrekken.

RSC Anderlecht staat dicht bij de komst van Sebastiano Esposito van Internazionale. Volgens Tuttomercatoweb zou de delegatie van de Italiaanse topclub niet alleen voor de afronding van de transfer van de aanvaller naar Brussel afzakken. Zo zou Inter ook willen informeren naar Sergio Gomez. De Spanjaard zou een interessante piste zijn voor de Italiaanse vice-kampioen na het vertrek van Ivan Perisic.

Volgens Foot Mercato staat Ablie Jallow op de lijst van Anderlecht. De 23-jarige Gambiaan werd de voorbije twee seizoenen door FC Metz verhuurd aan Seraing, waar hij zich afgelopen seizoen in de kijker speelde met zijn dribbels. Anderlecht is lang niet alleen voor Jallow. Zo lonken in eigen land ook nog AA Gent en Zulte Waregem naar de flankaanvaller, terwijl in Frankrijk FC Nantes en FC Lorient interesse tonen.

Amir Murillo maakte er de voorbije maanden geen geheim van dat hij droomde van een transfer richting een Europese topcompetitie. Die droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden. Volgens RPC staat Valencia immers dicht bij een overeenkomst met de Panamese international. Van een transferbedrag wordt echter geen gewag gemaakt.

Afgelopen weekend werd de makelaar van Manuel Benson (Antwerp) al gespot bij Olympique Marseille, maar de vice-kampioen zou niet de enige Franse club zijn die aan zijn mouw trekt. Volgens journalist Ekrem Konur heeft namelijk ook Olympique Lyon de gesprekken al aangeknoopt.

Volgens Het Laatste Nieuws is Christopher Scott zijn medische testen al aan het afleggen bij Antwerp. Het zou daarvoor de toestemming hebben van Bayern München. Daarna zouden er enkel nog wat details uitgeklaard moeten worden, en dan kan Scott zijn handtekening zetten onder een contract in Antwerpen.

Volgens Sport Aktuality zal KAA Gent zich binnenkort versterken met Jakub Kadak (AS Trencin). De 21-jarige middenvelder wordt in Slowakije aanzien als een enorm talent, en zou zelf ook klaar zijn voor een nieuwe stap in zijn carrière.

Nikola Storm sprak afgelopen weekend zijn vertrekwens openlijk uit en nu lijkt de strijd om zijn diensten ook los te barsten. Zijn naam viel deze zomer al meermaals bij KRC Genk, maar volgens Het Nieuwsblad heeft Istanbul Basaksehir nu een prioriteit gemaakt van Storm. De club zou al in actie geschoten zijn om hem binnen te halen en legden in het weekend zelfs al een tweede officiële aanbieding neer. Die werd net als het eerste bod vorige week echter van tafel geveegd. Die vraagprijs wordt geschat op 6 à 7 miljoen euro.

BUITENLAND

Volgens CalcioMercato staat Zinho Vanheusden in de belangstelling van meerdere clubs. In Italië zien Verona, Udinese, Spezia en Sampdoria wel iets in Vanheusden, die ook belangstelling geniet uit de Bundesliga en de Ligue 1. Er wordt gesproken over een zowel een huur- als een definitieve transfer. Die eerste optie (in de Serie A) lijkt de meest waarschijnlijke.

AS meldt dat Real Madrid in 2023 zijn pijlen op Jude Bellingham zal richten. Ook hij moet voor jeugdige impulsen zorgen op het Madrileense middenveld. De jonge Engelsman van Borussia Dortmund zal wel de nodige centen moeten kosten. Zo hangt er een prijskaartje van maar liefst 100 miljoen euro aan hem vast. De concurrentie is bovendien loodzwaar: ook Liverpool en Chelsea willen Bellingham binnenhalen.

Volgens DiscoMirror overweegt Christian Eriksen om zijn handtekening te zetten onder een meerjarig contract bij Manchester United. De Deense spelverdeler werd de voorbije weken meermaals genoemd bij Antwerp, maar gezien de enorme interesse in de diensten van Eriksen was een transfer al vrij ondenkbaar te noemen bij het starten van de geruchten. De transfervrije Eriksen zou echter wel nog enkele zaken afwachten vooraleer hij een definitieve beslissing wil nemen.

FC Barcelona lijkt op zoek te moeten gaan naar een vervanger voor Frenkie de Jong. Volgens Fichajes zou het Catalaanse bestuur lonken naar de diensten van Carlos Soler. De 25-jarige Spanjaard is al enkele seizoenen titularis bij Valencia, en zou gezien zijn aflopende contract in 2023 amper 20 miljoen euro moeten kosten.

Chelsea wil zich versterken met Raheem Sterling. De Engelse international gaat bij Manchester City alvast zijn laatste contractjaar in. En de Londenaren zouden van die situatie willen profiteren om Sterling voor een relatief beperkte transfersom over te nemen. Volgens The Telegraph zat sterke man Todd Boehly maandag al rond de tafel met City. Fabrizio Romano meldde ook al dat er een deal zit aan te komen.

POLL: Vertrekt CDK deze zomer al?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Spraakmakend statement Herman Brusselmans: "7 jaar in bak gezeten"
Spraakmakend statement Herman Brusselmans: "7 jaar in bak gezeten"

Dat Herman Brusselmans nooit een blad voor de mond neemt is algemeen geweten. De schrijver/columnist ...

10
10
Wanneer neemt Messi definitief afscheid? "Van het leven genieten"
Wanneer neemt Messi definitief afscheid? "Van het leven genieten"

Lionel Messi (36) is voor velen de beste voetballer aller tijden, maar ook de Argentijn nadert zo ...

5
5
België moeten deze 2 ex-JPL'ers vrezen: "Altijd op niveau"
België moeten deze 2 ex-JPL'ers vrezen: "Altijd op niveau"

De Rode Duivels weten nu ook wie het derde land is dat ze treffen op het EK: Oekraïne. Dat is ...

84
84
FC Utrecht maakt komst van Belgische rechtsachter bekend
FC Utrecht maakt komst van Belgische rechtsachter bekend

FC Utrecht heeft vandaag een ingaande transfer meegedeeld. De Nederlandse subtopper maakte de komst ...

53
53
Verheyen kiest: deze sterkhouder uit de basis bij België
Verheyen kiest: deze sterkhouder uit de basis bij België

De interlandperiode ligt achter de rug. De Rode Duivels hebben zich kunnen bewijzen aan hun coach. ...

297
297
Albert overtuigd van jonge Duivel: "Hij gaat op het EK starten"
Albert overtuigd van jonge Duivel: "Hij gaat op het EK starten"

De interlandperiode ligt achter de rug. De Rode Duivels speelden twee keer gelijk tegen Ierland en ...

230
230
Van Bommel én Vincent Janssen weg bij Antwerp?
Van Bommel én Vincent Janssen weg bij Antwerp?

Bij Royal Antwerp FC gaan er mogelijk heel wat spelers de club verlaten in de zomer. De Great Old ...

497
497
Vrancken en Genk niet akkoord: "Ik kan het moeilijk begrijpen"
Vrancken en Genk niet akkoord: "Ik kan het moeilijk begrijpen"

KRC Genk moet Wouter Vrancken mogelijk enkele matchen. Het Bondsparkt eist een straf van 2 ...

424
424
"Hoffenheim legde al bod neer bij Standard"
"Hoffenheim legde al bod neer bij Standard"

Standard is op zoek naar geld en moet in de zomer spelers verkopen. De Rouches kunnen ...

262
262
<strong>‘Club Brugge haalt zwaar uit: beste verdediger in België’</strong>
‘Club Brugge haalt zwaar uit: beste verdediger in België’

Club Brugge richt zich op het versterken van de verdediging en toont interesse in Emin Bayram, de ...

964
964
Gerits voert druk op: "Financieel belangrijk voor Genk"
Gerits voert druk op: "Financieel belangrijk voor Genk"

KRC Genk kende tot op heden een pover seizoen. Het Europese luik en de Croky Cup waren geen succes. ...

282
282
Perez wild van Rode Duivel: "Voor hem steek ik hand in het vuur"
Perez wild van Rode Duivel: "Voor hem steek ik hand in het vuur"

De Rode Duivels hebben een aantal zeer talentvolle jonge spelers in de kern. Analist Kenneth Perez ...

197
197
'Bliksemtransfer Koni De Winter naar Premier League'
'Bliksemtransfer Koni De Winter naar Premier League'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

120
120
Liep wintertransfer tussen RSCA en Gent spaak door Bayat?
Liep wintertransfer tussen RSCA en Gent spaak door Bayat?

Een aantal Belgische clubs werken nog steeds intensief samen met Mogi Bayat. Nochtans is de makelaar ...

247
247
Vrancken weg bij KRC Genk? Dit is zijn antwoord
Vrancken weg bij KRC Genk? Dit is zijn antwoord

Onlangs kwam het bericht dat Wouter Vrancken KRC Genk na het seizoen mogelijk zal verlaten. ...

799
799