TU: 'Club lonkt naar Standard, Thorgan maakt Duitse transfer'

TU: 'Club lonkt naar Standard, Thorgan maakt Duitse transfer'

Nu het nieuwe seizoen weer dichter komt, draait de transfercarrousel op volle toeren. Zowel in binnen- als buitenland worden volop deals afgesloten met oog op de komende jaargang, om nog maar te zwijgen van de vele geruchten die in wandelgangen circuleren. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Bij Club Brugge zoeken ze nog volop naar een nieuwe spits. Even leek Andy Carroll zowaar een oplossing te kunnen bieden, maar de gewezen Engelse international zal uiteindelijk niet komen. Nu is ook de reden daarvoor bekend. Club zou niet onder de indruk geweest zijn van de medische en psychologische testen van de 33-jarige, die de voorbije jaren mager presteerde.



Mogelijk gaat Club nu wel voor een andere verrassende naam. Ze zouden namelijk bij Standard Jackson Muleka willen wegplukken. De Congolees maakte het laatste halfjaar grote sier op huurbasis bij Kasimpasa, waarmee hij ook interesse lokte van Burnley, Turkse topclubs en uit Duitsland. Muleka zou een transfer naar Jan Breydel alvast zien zitten, maar wil ook zijn andere opties nog bestuderen.

Aan uitgaande zijde lijkt er schot te komen in een vertrek van Charles De Ketelaere. De Rode Duivel wordt het hof gemaakt door Leeds United, maar ook AC Milan zou nu in actie schieten. De Rossoneri zouden een afspraak gemaakt hebben met het management van de 21-jarige. Volgende week zouden beide partijen met elkaar rond de tafel zitten. Daarnaast groeit ook de interesse voor de overbodige David Okereke, die nu ook naar Torino zou kunnen.



Ondertussen blijft het ook afwachten wat er met Noah Mbamba zal gebeuren. Het 17-jarige toptalent lijkt met de aanstelling van Carl Hoefkens weer meer kansen te gaan krijgen, maar gaat wel zijn laatste contractjaar in. Als hij niet snel bijtekent, zal Club mogelijk genoodzaakt zijn mee te werken aan een transfer. Intussen zou zelfs FC Barcelona de jonge middenvelder op zijn verlanglijstje gezet hebben.

Wie niet naar Club lijkt te komen, is Wilfried Gnonto. De 18-jarige Italiaanse international stond ook on de belangstelling van Anderlecht, maar lijkt uiteindelijk voor Feyenoord te gaan kiezen. De Rotterdammers zouden al een persoonlijk akkoord hebben met de speler en ook met FC Zürich zouden ze er al bijna uit zijn. De Zwitsers zouden 4 miljoen euro incasseren en 35 procent bij een eventuele doorverkoop krijgen.



Anderlecht haalt wel een andere spits, want Sebastiano Esposito lijkt snel neer te kunnen strijken. Er is een akkoord om de 19-jarige voor een seizoen te huren van Internazionale, met aankoopoptie. Die zou rond de 7 miljoen euro liggen, al hebben de Nerazzurri ook een terugkoopoptie in de deal laten opnemen. Esposito zou maandag zijn medische testen komen afleggen en het zou weleens kunnen dat hij meteen de laatste zomeraanwinst van Paars-Wit zal worden.

Nochtans lijken er nog enkele jongens te kunnen vertrekken. Zo is Francis Amuzu gegeerd en lijkt een vertrek van de flankaanvaller niet uitgesloten. Troyes zou zich alvast gemeld hebben en de gesprekken met Anderlecht zelfs al opgestart hebben. Van een akkoord is echter nog lang geen sprake en ze zullen ook de speler zelf moeten overtuigen.



KRC Genk ziet nog een jonge speler vertrekken. Het lijkt afscheid te moeten nemen van Yentl Van Genechten, die het voorbije seizoen bij de beloften speelde. De 21-jarige rechtsachter zou Bernd Storck volgen en één dezer dagen zijn handtekening bij AS Eupen zetten. Daarnaast blijft ook een vertrek van Jhon Lucumi aan de orde. Atalanta zou zich weldra opnieuw kunnen melden voor de Colombiaan, wanneer ze Merih Demiral met winst doorverkocht hebben.

Antwerp wil na de komst van Vincent Janssen meteen een volgende stunt realiseren. Het blijft immers werk maken van de komst van Toby Alderweireld. De Rode Duivel ziet een transfer naar de Bosuil wel zitten en intussen zou ook zijn club Al-Duhail wel bereid zijn om mee te werken aan een transfer. De onderhandelingen tussen de clubs zouden volop aan de gang zijn. Antwerp hoopt de deal zelfs al rond te hebben voor de stage, die volgende week gepland staat.



BUITENLAND

Het lijkt er alsmaar meer op dat Thorgan Hazard deze zomer zal vertrekken bij Borussia Dortmund. De flankaanvaller werd al genoemd bij Newcastle United, maar hij zou ook gewoon in Duitsland kunnen blijven. Ook Bayer Leverkusen zou de Rode Duivel namelijk graag willen binnenhalen. Alleen zou Hazard zelf niet staan te springen voor een transfer en wil hij zijn plaats bij Dortmund verdedigen. Afwachten dus wat het wordt.

De toekomst van Neymar oogt ook onzeker. Bij PSG lijken ze niet gekant tegen een transfer en de Braziliaan zou zelf ook geïrriteerd zijn dat hij door de club publiekelijk niet onvoorwaardelijk gesteund wordt. Als ze hem in Parijs kwijt willen, zou de vedette een vertrek alsnog overwegen. Alleen zal dat wel moeilijk worden gezien zijn zware financiële eisen. Momenteel zouden slechts drie clubs in aanmerking kunnen komen: Manchester United, Chelsea en Newcastle United. Die laatste club zou Neymar echter al niet zien zitten.



Chelsea lijkt zijn zinnen echter gezet te hebben op een andere offensieve versterking. Thomas Tuchel zou namelijk zijn zinnen gezet hebben op Raheem Sterling en de club zou al onderhandeld hebben met de Engelse aanvaller. Ze zouden ook een nieuw bod voorbereiden om Manchester City te overtuigen hem te laten vertrekken. Aangezien Sterling zijn laatste contractjaar ingaat, lijkt de kans reëel dat City bij een goed bod zal meewerken.

Anderzijds had Chelsea-eigenaar Todd Boehly enkele dagen geleden ook een gesprek met Jorge Mendes, de makelaar van Cristiano Ronaldo. Maar die meeting viel niet in goede aarde bij Manchester United. De club zou Ronaldo en zijn entourage laten weten hebben dat ze niet opgezet zijn met de meeting en dat de Portugees deze zomer onder geen beding mag vertrekken.

POLL: Zou Muleka een goede spits zijn voor Club?

Meer sportnieuws

Meer over

Laatste Voetbalnieuws

Atalanta spreekt klare taal over transfer De Ketelaere
Atalanta spreekt klare taal over transfer De Ketelaere

Charles De Ketelaere kon woensdagavond opnieuw vieren bij Atalanta. De Rode Duivel stond immers de ...

8
8
TRANSFERUURTJE: 'Tweede aanwinst voor Club, schokkende wending Barça'
TRANSFERUURTJE: 'Tweede aanwinst voor Club, schokkende wending Barça'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

69
69
Gouden advies voor Union en Blessin: "De 0 op 12 is voorbij"
Gouden advies voor Union en Blessin: "De 0 op 12 is voorbij"

Royal Union SG zit in een bijzonder penibele situatie. De Brusselse traditieclub wist nog geen ...

54
54
Muslic legt vinger op de wonde na zware nederlaag tegen Anderlecht
Muslic legt vinger op de wonde na zware nederlaag tegen Anderlecht

Cercle Brugge kreeg gisteren een pandoering op het veld van RSC Anderlecht. De 'Vereniging' verloor ...

170
170
Ten Hag sabelt eigen ploeg neer na zege: "Dat was onacceptabel"
Ten Hag sabelt eigen ploeg neer na zege: "Dat was onacceptabel"

Manchester United legde afgelopen woensdag Sheffield United over de knie met 4-2. Een klinkende zege ...

19
19
'Topclub haalt alles uit de kast voor Mokio'
'Topclub haalt alles uit de kast voor Mokio'

Bij AA Gent mocht dinsdag Jorthy Mokio zijn basisdebuut maken op Stayen. Er was de voorbije maanden ...

118
118
Vanaken ziet onverwachte uitblinker en oordeelt over titelstrijd
Vanaken ziet onverwachte uitblinker en oordeelt over titelstrijd

Club Brugge heeft woensdagavond opnieuw grote indruk gemaakt in de Champions' Play-Off. KRC Genk, ...

213
213
'AC Milan zet Saelemaekers in voor topdeal'
'AC Milan zet Saelemaekers in voor topdeal'

Bij AC Milan deden ze vorige zomer alle vier hun Belgen van de hand. De aankoopoptie van Aster ...

76
76
Komt Courtois dit seizoen alsnog in actie?
Komt Courtois dit seizoen alsnog in actie?

Real Madrid is op weg om snel de titel te veroveren in La Liga en is ook nog steeds in de running in ...

36
36
Hayen blijft indruk maken: "Het is verbazingwekkend"
Hayen blijft indruk maken: "Het is verbazingwekkend"

Club Brugge blijft maar door de Champions' Play-Off wervelen. Woensdagavond wist Blauw-Zwart ook ...

445
445
Coosemans houdt het niet droog na Anderlecht-debuut
Coosemans houdt het niet droog na Anderlecht-debuut

Bij Anderlecht bleven ze wellicht met gemengde gevoelens achter na de 3-0-zege tegen Cercle Brugge. ...

139
139
Vanaken looft revelatie: "Toonde het eerder al op training"
Vanaken looft revelatie: "Toonde het eerder al op training"

Bij Club Brugge verkeren ze in bloedvorm. Tegen RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC en KRC Genk ...

560
560
Delaney: "Het is Club Brugge, dat is te verwachten"
Delaney: "Het is Club Brugge, dat is te verwachten"

RSC Anderlecht heeft na vijf speeldagen 9 punten gehaald in de Play-Offs. De Brusselaars staan ...

758
758
Vrancken teleurgesteld: "Daarom verloren we van Club"
Vrancken teleurgesteld: "Daarom verloren we van Club"

KRC Genk verloor kansloos met 4-0 van Club Brugge. De Limburgers speelden een zwakke partij en gaven ...

464
464
'Club slaat toe en heeft tweede dure zomeraanwinst beet'
'Club slaat toe en heeft tweede dure zomeraanwinst beet'

Club Brugge is sterk bezig. Ze doen het onder Nicky Hayen zeer goed in Europa en de competitie en ...

534
534