TRANSFERUURTJE: 'CDK beslist, Barça dumpt clubicoon'

TRANSFERUURTJE: 'CDK beslist, Barça dumpt clubicoon'

Nu de clubcompetities erop zitten, draait de transfercarrousel op volle toeren. Zowel in binnen- als buitenland worden al volop deals afgesloten met oog op komend seizoen, om nog maar te zwijgen van de vele geruchten die in wandelgangen circuleren. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

AC Milan lijkt volop zijn zinnen gezet te hebben op Charles de Ketelaere. Volgens La Repubblica is sportieve baas Paolo Maldini helemaal overtuigd van de 21-jarige Rode Duivel, in wie hij de ideale verbindingsman tussen middenveld en aanval ziet. Volgens dezelfde bron heeft De Ketelaere zelfs eveneens al zijn persoonlijk jawoord gegeven aan AC Milan.

Volgens La Gazzetta dello Sport zou AC Milan in een poging om de prijs te drukken overwegen om zélf een speler te betrekken in de deal. Het is wel niet duidelijk in welke vorm dat zou zijn, maar de twee namen die naar voren worden geschoven zijn Ante Rebic en onze landgenoot Alexis Saelemaekers.

Volgens Italiaans voetbaljournalist Gianluca Di Marzio zou er wel nog geen officieel contact geweest zijn met Club Brugge over een overgang van CDK. De speler, die zo'n 25 à 30 miljoen moet opleveren, zou in de weegschaal liggen met Italiaans toptalent Giacomo Raspadori, nu aan de slag bij Sassuolo.

Ook Noa Lang staat hoog op het lijstje van Milan. In Engeland brengen ze Lang nu echter in verband met Aston Villa. David Webb, die voor verschillende Premier League-clubs heeft gewerkt in de rekrutering, zegt bij The Athletic dat Lang een goed transferdoelwit zou zijn voor de club uit Birmingham. Webb vergelijkt Lang met Emile Smith-Rowe van Arsenal.

Club lijkt in het dossier van Williot Swedberg achter het net te vissen. AS meldt immers dat de Zweed zo goed als rond is met Celta de Vigo. Alle partijen zouden zich al akkoord verklaard hebben met een transfer en enkel de handtekeningen moeten nog gezet worden. De verwachting is dat Celta één van de komende dagen de komst van Swedberg officieel zal aankondigen.

Club-flop Faitout Maouassa keert waarschijnlijk terug naar Frankrijk. Zowel L'Equipe als GOAL melden dat hij op huurbasis aan de slag gaat bij Montpellier. De transfer zou de komende dagen afgerond worden, een aankoopoptie wordt in de deal niet opgenomen.

Volgens Corrierre dello Sport denkt Club Brugge aan Christian Kouamé. De vermeende interesse van de landskampioen is verrassend en werd vooralsnog niet bevestigd door andere bronnen. Al kan Blauw-Zwart door het verwachte vertrek van Bas Dost, Sargis Adamyan en mogelijk ook Loïs Openda en Charles De Ketelaere, nog wel een extra spits gebruiken.

Volgens GhanaSoccernet heeft Francis Amuzu (RSC Anderlecht) zijn zinnen gezet op een zomertransfer. Ondanks het feit dat we het medium niet echt als geloofwaardig kunnen beschouwen, lijkt de interesse in de jonge flankaanvaller wel terecht. Zo zou Olympiqe Marseille al geïnformeerd hebben bij de entourage van Amuzu, én zou Anderlecht niet meteen weigerachtig staan tegenover een transfer.

AA Gent wil de gehuurde Jordan Torunarigha overnemen van Hertha Berlijn. Alleen beschikte Gent niet over een aankoopoptie en dus moest het opnieuw met de Duitsers rond de tafel zitten. Dat is inmiddels al gebeurd en volgens Kicker leidde dat tot een Gents bod van 1,5 miljoen euro. Hertha veegde dat echter zonder pardon van tafel, want zij verlangen meer. Volgens Het Laatste Nieuws hebben zich ondertussen ook andere ploegen aan het front gemeld.

SudPresse meldt dat Antwerp onderhandelt met Dodi Lukebakio. De flankaanvaller heeft een ietwat tegenvallend seizoen achter de rug op huurbasis bij VfL Wolfsburg. Hierdoor maakte hij ook geen deel meer uit van de meest recente selecties bij de nationale ploeg. Er zouden ook enkele Spaanse en Italiaanse opties zijn, maar een terugkeer naar België draagt de voorkeur. Bovengenoemde bron beweert dat er ook met Club Brugge concrete gesprekken lopen.

Nicolas Raskin was één van de weinige lichtpunten bij Standard dit seizoen. Bovendien heeft hij op zijn 21ste nog heel wat doorgroeimogelijkheden. Aan interesse dan ook geen gebrek. Zo meldt La Dernière Heure dat zowel Club Brugge als KRC Genk hun zinnen hebben gezet op Raskin. Beide ploegen zouden meer dan behoorlijk gecharmeerd zijn door de middenvelder, toch acht de Waalse krant de kans klein dat hij uiteindelijk naar een andere Belgische ploeg zal trekken.

BUITENLAND

Volgens Il Secolo XIX wil Sampdoria Dennis Praet binnenhalen. De nummer vijftien uit de Serie A zou 'dromen' van een terugkeer van Praet, die van 2016 tot 2019 al een mooie periode beleefde bij de club. Er blijven ook andere opties op tafel liggen. Zo zou Praet ook nog belangstelling genieten uit Spanje en Engeland.

FC Barcelona en Ousmane Dembélé leken weer naar elkaar toe te groeien en een verlengd verblijf leek alsmaar meer tot de mogelijkheden te behoren. Maar nu lijkt het toch niet zover te komen. Aan Cadena SER verzekert de entourage van Dembélé dat hij niet zal bijtekenen aan de voorwaarden die Barça momenteel biedt, terwijl de clubleiding laat weten dat het geen nieuw voorstel meer zal doen. Het heeft er dus alle schijn van dat Dembélé vanaf 1 juli een vrije speler zal zijn.

Volgens El Mundo Deportivo heeft Xavi aan Gerard Piqué verteld dat hij mag beschikken. Het hoge loon van de verdediger zou een te grote invloed hebben op de vele versterkingen die de Catalaanse topclub nog wil halen. Zo zou er binnenkort een einde komen aan een indrukwekkende én veertienjarige periode van Piqué bij Barcelona, al wil de verdediger zelf niet weten van een vertrek.

Robert Lewandowski wil absoluut naar Barça. Volgens Mundo Deportivo werd inmiddels zelfs een overeenkomst met Barça gevonden over de persoonlijke voorwaarden. Zo zouden club en speler het eens zijn over een contract van drie seizoenen, waarbij de spits zo'n 9 miljoen per jaar zou opstrijken.

Manchester City ziet Fernandinho afzwaaien en zal waarschijnlijk op zoek gaan naar versterking op het middenveld. Iets wat nu ook bevestigd wordt door The Times. Het doorgaans betrouwbare medium schuift Kalvin Philips van Leeds United naar voren als het nieuwe topdoelwit in het Etihad Stadium. Leeds heeft het behoud in de Premier League kunnen verzekeren en zal de hoofdprijs verlangen voor zijn sterkhouder.

POLL: Zal CDK deze zomer al vertrekken bij Club Brugge?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Hayen scoort punten bij Verhaeghe: "Bijzonder gecharmeerd"
Hayen scoort punten bij Verhaeghe: "Bijzonder gecharmeerd"

Na de zeven op negen in de Champions' Play-Offs kwalificeerde Club Brugge zich donderdag voor de ...

0
0
<strong>Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer</strong>
Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer

KRC Genk maakte een vreemde zet door Eduard Sobol te huren in januari, en de Oekra&iuml;ense ...

98
98
Anderlecht incasseert extra opdoffer voor clash in Genk
Anderlecht incasseert extra opdoffer voor clash in Genk

Anderlecht kan de concurrentie zaterdag stevig onder druk zetten, want mits een zege in Genk loopt ...

179
179
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht

In de Champions' Play-Offs krijgt KRC Genk zaterdag Anderlecht over de vloer. Na een fraaie zeven op ...

142
142
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'

In de Europe Play-Offs staat voor koploper AA Gent zaterdag een cruciale thuismatch tegen eerste ...

147
147
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'

Sneller dan verwacht strijdt Anderlecht plots weer volop mee om de landstitel. Om die herworven plek ...

401
401
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'

Club Brugge schreef donderdag geschiedenis door zich te plaatsen voor de halve finale van de ...

423
423
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"

AA Gent opent zaterdag de deuren voor KV Mechelen, een belangrijke wedstrijd in de strijd in de ...

1218
1218
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"

Cercle Brugge speelt op speeldag 4 van de play-offs gastheer voor Royal Antwerp FC. De Vereniging ...

110
110
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"

KRC Genk liet op de vorige speeldag dure punten liggen tegen Cercle Brugge. De Limburgers willen ...

124
124
Hayen langer T1 Club Brugge? Madou schenkt klare wijn
Hayen langer T1 Club Brugge? Madou schenkt klare wijn

Club Brugge lijkt er opnieuw helemaal te staan. Na de revival in de competitie stootte Blauw-Zwart ...

542
542
'Gent trekt buidel open: nieuwe spits onderweg'
'Gent trekt buidel open: nieuwe spits onderweg'

AA Gent voert de Europe Play-offs nog altijd aan, maar zag zijn voorsprong op de vorige speeldag wel ...

234
234
Geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"
Geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"

Union SG wil dit weekend de rug rechten in de Champions' Play-offs. De Brusselaars pakten nog geen ...

353
353
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer

Een maand geleden zat Club Brugge nog zowat in zak en as, maar intussen is Blauw-Zwart weer ...

240
240
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'

Maar weinig trainers kunnen in de 21ste eeuw zo'n indrukwekkend palmares voorleggen als Zinedine ...

225
225