Club Brugge gaat all-in voor ‘nieuwe Kossounou’

Foto: Club Brugge gaat all-in voor ‘nieuwe Kossounou’

Het einde van het huidige voetbalseizoen is in zicht en dat betekent dat de zomermercato onvermijdelijk aan het naderen is. Club Brugge wordt alvast gelinkt aan Vinicius Souza, de sterke Braziliaanse beer die dit seizoen door Lommel SK verhuurd wordt aan KV Mechelen. De 22-jarige bezit een interessant profiel voor de Belgische landskampioen en Vinicius Souza vertoont ook veel gelijkenissen met Odilon Kossounou, de Ivoriaan die vorig jaar voor 23 miljoen euro werd verkocht aan Bayer Leverkusen.


TWEE VLIEGEN IN ÉÉN KLAP

Club Brugge verzekerde zich vorig weekend van een derde landstitel op een rij en dat behaalde succes ging uiteraard gepaard met de nodige festiviteiten. De spelers werden zondag aan het Jan Breydelstadion opgewacht en er werd gevierd tot in de late uurtjes. Deze week volgde een snoepreisje naar Ibiza en op 23 mei vindt er een grote kampioenenviering plaats op de Grote Markt van Brugge. Tussen al die festiviteiten in, bereidt Vincent Mannaert alvast de eerstkomende zomermercato voor.

En de manager van Club Brugge heeft alvast werk genoeg te doen: La Dernière Heure meldde eerder deze week dat er nog een pak versterking zal volgen. Vincent Mannaert zou onder meer een centrale verdediger zoeken, ongeacht wie er blijft of vertrekt bij de Belgische landskampioen. Daarnaast staat ook een centrale middenvelder hoog genoteerd op het verlanglijstje. In die optiek bericht Het Nieuwsblad dat de Bruggelingen gecharmeerd raakten door de polyvalente Vinicius Souza.De 22-jarige Braziliaan speelde dit jaar een uiterst knap seizoen bij KV Mechelen, de club die hem tot eind juni 2022 huurt van Lommel SK. Vinicius Souza speelde Achter de Kazerne als centrale verdediger én als verdedigende middenvelder, waardoor Club Brugge dus meteen twee vliegen in één klap zou kunnen vangen. Hij zou bovendien ook een erg kwalitatieve aanvulling betekenen op de ploeg van de West-Vlamingen, want het profiel van Vinicius Souza is erg aantrekkelijk en interessant.

TOPTRANSFER VAN MALINWA

Vinicius Souza startte dit seizoen als centrale verdediger, maar gaandeweg schoof hij een rijtje hogerop het veld als verdedigende middenvelder. Hij viel vooral op door zijn defensieve bijdrage, want in de defensieve regelmaat, de gewonnen duels en aantal geslaagde intercepties, presteerde er dit seizoen geen enkele speler van KV Mechelen beter dan hem. Voor Tom Caluwé en Wouter Vrancken was de sterke prestaties van Vinicius Souza allerminst een verrassing. Het duo kent zijn kwaliteiten als geen ander, en toen de Braziliaan beschikbaar kwam voor KV Mechelen twijfelden ze geen seconde.“Alle credits daarvoor aan Tom Caluwé. Hij weet precies welke profielen ik graag heb”, liet Vrancken eerder dit seizoen al vallen in Het Laatste Nieuws. En nu zijn de kwaliteiten van Vinicius Souza ook bekend bij het grote publiek. “Souza was sterk aan de bal, zonder gekke dingen te doen”, verklaarde Franky Van der Elst bijvoorbeeld aan Gazet van Antwerpen. “Hij wil niet per se laten zien hoe goed hij wel kan voetballen, wat ik toejuich. Stevige boy, trouwens.” Dat dankzij zijn krachtige postuur, Vinicius Souza weegt namelijk 84 kilo voor 1 meter 89 lengte. Inderdaad een stevige boy, dus.

KOSSOUNOU OF BUSQUETS

In het licht van een potentiële transfer naar Club Brugge speelt de polyvalentie als centrale verdediger en middenvelder alvast in het voordeel van Vinicius Souza. Voor Tom Caluwé was de veelzijdigheid van Vinicius Souza een belangrijke factor om hem aan te trekken, want tijdens de persvoorstelling van de Braziliaan aan het begin van dit seizoen, was de sportief directeur van KV Mechelen namelijk erg lovend over zijn polyvalentie. En achteraf bekeken kreeg hij ook overschot van gelijk.

Het profiel van de 22-jarige Braziliaan vertoont zelfs meerdere gelijkenissen met dat van Odilon Kossounou, het voormalige goudhaantje van Club Brugge. De Ivoriaan werd bij Club Brugge namelijk geprezen door zijn polyvalentie als centrale verdediger en nummer zes, en net door die veelzijdigheid was Bayer Leverkusen bereid om in de zomermercato van vorig jaar nog enkele miljoenen meer te betalen voor Kossounou. Daarnaast laat Vinicius Souza zich ook op het technisch gebied nadrukkelijk gelden. Door zijn voetballend vermogen was hij twee seizoenen geleden bij Lommel SK bijvoorbeeld een ideaal verbindingspunt tussen de verdediging en de aanval.Door de combinatie van zijn fysieke en voetballende kwaliteiten spiegelt Vinicius Souza zich zelfs aan Sergio Busquets. “Hij heeft ongeveer dezelfde stijl”, verklaarde de Braziliaan eerder aan Het Belang van Limburg. Het is dus duidelijk dat de 22-jarige Braziliaan een grote toekomst voor zich heeft en dat zijn plafond hoger ligt dan dat van KV Mechelen. Het is dan ook geen toeval dat Bologna eerder dit seizoen al belangstelling toonde voor hem, en nu dus ook Club Brugge. De West-Vlamingen zullen zich wel moeten voorbereiden op stevige onderhandelingen met de City Football Group, want Vinicius Souza ligt nog tot en met 2025 onder contract bij Lommel SK.

PATAT VAN EEN SPELER

Bovendien hoopt KV Mechelen ook om zijn sterkhouder langer bij de club te houden. Ook Vinicius Souza verklaarde eerder dit seizoen dat hij hoopt om volgend seizoen nog Achter de Kazerne te spelen, al zal de interesse van Club Brugge hem wellicht doen twijfelen. “Vini is niet ­alleen een belangrijke schakel voor het team, maar ook een toffe gast die goed in de groep ligt. We onderhouden nauwe contacten met de mensen van de City Group”, zei Tom Caluwé in januari aan Gazet van Antwerpen. “Een verlengd verblijf is dus een ­realistische optie. Wij staan daar zeker voor open. Ik denk dat hij bij ons nog stappen kan zetten.”Ook Steven Defour is een groot bewonderaar van Vinicius Souza. De assistent-coach van KV Mechelen sprak mooie woorden over de polyvalente middenvelder en hij voorspelt hem een grote toekomst. “Echt waar. Vinicius gaat een patat van een speler worden. Ik kijk elke wedstrijd van KV Mechelen en Vinicius steekt er met kop en schouders bovenuit”, zei Defour deze week in de podcast 90 minutes. “Hoeveel aanvallen dat hij afbreekt en hoeveel opbouwen dat er via hem beginnen is ongelofelijk. Tegen AA Gent moest hij er bijvoorbeeld uit met een blessure en daarna kregen wij nog dubbel zoveel kansen tegen bijvoorbeeld.”

Maak nu je account aan bij Unibet en beleef wedstrijden zo nog intenser.
MEER SPORTNIEUWS

POLL: Is Vinicius Souza een topaanwinst voor Club Brugge?

'Ronaldo stuurt zijn kat, Man Utd gaat akkoord'

PSV steekt Antwerp de loef af, Man City haalt uit

'Antwerp wil nieuwe toptransfer afronden met Bayern München'

Vandaag 04 Juli 2022

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

'Ronaldo stuurt zijn kat, Man Utd gaat akkoord'

De kans wordt met de dag groter dat Cristiano Ronaldo Manchester United na één seizoen weer gaat ...

31
{insert image alt}

PSV steekt Antwerp de loef af, Man City haalt uit

Royal Antwerp FC mag nu ook alle hoop opbergen: Guus Til heeft vandaag zijn transfer naar PSV ...

40
{insert image alt}

'Done deal: Ajax doet aankoop van 30 miljoen euro'

PSV haalde al stevig uit op de transfermarkt , maar Ajax schakelt ook een versnelling hoger. De ...

40
{insert image alt}

'Dompé naar Duitsland, OHL haalt man van 5 miljoen'

Zulte Waregem en Oud-Heverlee Leuven laten er geen gras over groeien tijdens de zomermercato. De ...

51
{insert image alt}

'Antwerp wil nieuwe toptransfer afronden met Bayern München'

Royal Antwerp FC mikt hoog op de transfermarkt. Guus Til koos dan wel voor PSV, maar Vincent Janssen ...

132
{insert image alt}

Arsenal rondt megatransfer af met Man City

De transfer hing al maanden in de lucht, maar nu is het ook officieel. Gabriel Jesus heeft ...

52
{insert image alt}

Union pakt uit met miljoenenaanwinst Brighton

Union SG eindigde vorig seizoen als vice-kampioen en zal in augustus dus aantreden in de voorrondes ...

105
{insert image alt}

'Anderlecht krijgt oplossing Bundu aangereikt'

RSC Anderlecht wil zich komend seizoen verzekeren van een Europees najaar en zal er binnen enkele ...

170
{insert image alt}

'Chelsea-baas wil naam maken met transferstatement'

Na weken van onderhandelingen maakte Chelsea FC eind vorig seizoen bekend dat er eindelijk een ...

60
{insert image alt}

Genk verwacht leegloop: topdeal op komst

Volgens Het Belang van Limburg hebben KV Kortrijk en KRC Genk een akkoord gevonden over de transfer ...

163
{insert image alt}

'Verrassende twist: steenrijke club wil Noa Lang'

Club Brugge-coach Carl Hoefkens en zijn troepen vertrekken maandag naar Wageningen voor een zomers ...

363
{insert image alt}

'FC Barcelona sluit transferpact met Lewandowski'

FC Barcelona heeft het seizoen in La Liga afgesloten op de tweede plaats, waardoor het volgend ...

107
{insert image alt}

'Mazzu hakt knopen door: duo al zeker van basisplaats'

Ook voor RSC Anderlecht breekt deze een nieuw luik aan binnen de voorbereiding op het komende ...

236
{insert image alt}

'Genk laat drietal thuis van stage: transfer wenkt'

KRC Genk is meer dan behoorlijk begonnen aan zijn eerste voorbereiding onder het bewind van coach ...

198
{insert image alt}

Spanjaarden in de wolken na vakantiekiekje Hazard

Ook voor de meeste buitenlandse ploegen gaat de voorbereiding op het nieuwe seizoen eerstdaags weer ...

362

Gisteren 03 Juli 2022

{insert image alt}

'Frenkie de Jong zet Barça voor het blok'

FC Barcelona wil zich de komende weken stevig gaan versterken. Voorzitter Joan Laporta kondigde dit ...

57
{insert image alt}

Reynolds legt verrassende transfer naar Westerlo uit

Zijn naam viel in het niet zo verre verleden met de regelmaat van de klok bij Club Brugge en ...

81
{insert image alt}

'OHL vindt opvolger voor Kaba in Frankrijk'

OH Leuven mikte vorig seizoen op de top acht, maar slaagde er niet in die ambitie waar te maken. Het ...

50
{insert image alt}

'Ronaldo-soap krijgt snel nieuw hoofdstuk'

Er viel dit weekend een bom bij Manchester United, want daar raakte bekend dat Cristiano Ronaldo aan ...

111
{insert image alt}

'Scherpen hakt na uitleenbeurt aan Oostende knoop door'

KV Oostende kende vorig seizoen geen makkelijk jaar, waarin het de vijfde plaats van het voorgaande ...

57
{insert image alt}

'Van Bommel gooit 2 spelers overboord bij Antwerp'

Het is voor Antwerp al een zeer drukke zomer geweest. Het trok met Vincent Janssen en Christopher ...

524
{insert image alt}

Deila ziet nog enorme problemen bij Standard

Standard is niet al te best begonnen aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste twee ...

131
{insert image alt}

Geen Union: Hanni heeft nieuwe club gevonden

De voorbije weken werd er gespeculeerd dat Union weleens zou kunnen uitpakken met een opmerkelijke ...

201
{insert image alt}

Meunier keert met grote domper terug uit vakantie

Juli is stilaan goed onderweg en dat betekent dat ook voor de internationals hun zomervakantie er ...

100
{insert image alt}

Hoefkens maakt 30 spelers bekend voor oefenstage

Club Brugge vertrekt morgen op oefenstage richting Wageningen. Trainer Carl Hoefkens heeft 30 ...

245
{insert image alt}

KV Oostende rekent op ex-talent van RSCA: "Geen uitleenbeurt"

Yves Vanderhaeghe is altijd een voorstander geweest van een grote groep Belgische spelers in een ...

103
{insert image alt}

'Palermo wil uitpakken met transfer van Belgische aanvaller'

De Belgische clubs speuren vooral rond in het buitenland naar aanvallende versterking. Misschien ...

94
{insert image alt}

Tweespalt bij RSCA-fans omtrent 'aanwinst'

Bij RSC Anderlecht hebben ze centraal op het middenveld enorm veel keuzeopties. Adrien Trebel is ...

307
{insert image alt}

Benson maakt indruk op Van Bommel met heerlijk doelpunt (🎥)

Manuel Benson staat voor enkele cruciale weken. Hij aast op een transfer en tal van clubs worden al ...

140
{insert image alt}

'OHL snoept speler weg voor de neus van Standard'

Oud-Heverlee Leuven blijft van jetje geven op de transfermarkt. Volgens het Deense Ekstra Bladet ...

72