Club Brugge gaat all-in voor ‘nieuwe Kossounou’

Club Brugge gaat all-in voor ‘nieuwe Kossounou’

Het einde van het huidige voetbalseizoen is in zicht en dat betekent dat de zomermercato onvermijdelijk aan het naderen is. Club Brugge wordt alvast gelinkt aan Vinicius Souza, de sterke Braziliaanse beer die dit seizoen door Lommel SK verhuurd wordt aan KV Mechelen. De 22-jarige bezit een interessant profiel voor de Belgische landskampioen en Vinicius Souza vertoont ook veel gelijkenissen met Odilon Kossounou, de Ivoriaan die vorig jaar voor 23 miljoen euro werd verkocht aan Bayer Leverkusen.


TWEE VLIEGEN IN ÉÉN KLAP

Club Brugge verzekerde zich vorig weekend van een derde landstitel op een rij en dat behaalde succes ging uiteraard gepaard met de nodige festiviteiten. De spelers werden zondag aan het Jan Breydelstadion opgewacht en er werd gevierd tot in de late uurtjes. Deze week volgde een snoepreisje naar Ibiza en op 23 mei vindt er een grote kampioenenviering plaats op de Grote Markt van Brugge. Tussen al die festiviteiten in, bereidt Vincent Mannaert alvast de eerstkomende zomermercato voor.

En de manager van Club Brugge heeft alvast werk genoeg te doen: La Dernière Heure meldde eerder deze week dat er nog een pak versterking zal volgen. Vincent Mannaert zou onder meer een centrale verdediger zoeken, ongeacht wie er blijft of vertrekt bij de Belgische landskampioen. Daarnaast staat ook een centrale middenvelder hoog genoteerd op het verlanglijstje. In die optiek bericht Het Nieuwsblad dat de Bruggelingen gecharmeerd raakten door de polyvalente Vinicius Souza.



De 22-jarige Braziliaan speelde dit jaar een uiterst knap seizoen bij KV Mechelen, de club die hem tot eind juni 2022 huurt van Lommel SK. Vinicius Souza speelde Achter de Kazerne als centrale verdediger én als verdedigende middenvelder, waardoor Club Brugge dus meteen twee vliegen in één klap zou kunnen vangen. Hij zou bovendien ook een erg kwalitatieve aanvulling betekenen op de ploeg van de West-Vlamingen, want het profiel van Vinicius Souza is erg aantrekkelijk en interessant.

TOPTRANSFER VAN MALINWA

Vinicius Souza startte dit seizoen als centrale verdediger, maar gaandeweg schoof hij een rijtje hogerop het veld als verdedigende middenvelder. Hij viel vooral op door zijn defensieve bijdrage, want in de defensieve regelmaat, de gewonnen duels en aantal geslaagde intercepties, presteerde er dit seizoen geen enkele speler van KV Mechelen beter dan hem. Voor Tom Caluwé en Wouter Vrancken was de sterke prestaties van Vinicius Souza allerminst een verrassing. Het duo kent zijn kwaliteiten als geen ander, en toen de Braziliaan beschikbaar kwam voor KV Mechelen twijfelden ze geen seconde.



“Alle credits daarvoor aan Tom Caluwé. Hij weet precies welke profielen ik graag heb”, liet Vrancken eerder dit seizoen al vallen in Het Laatste Nieuws. En nu zijn de kwaliteiten van Vinicius Souza ook bekend bij het grote publiek. “Souza was sterk aan de bal, zonder gekke dingen te doen”, verklaarde Franky Van der Elst bijvoorbeeld aan Gazet van Antwerpen. “Hij wil niet per se laten zien hoe goed hij wel kan voetballen, wat ik toejuich. Stevige boy, trouwens.” Dat dankzij zijn krachtige postuur, Vinicius Souza weegt namelijk 84 kilo voor 1 meter 89 lengte. Inderdaad een stevige boy, dus.

KOSSOUNOU OF BUSQUETS

In het licht van een potentiële transfer naar Club Brugge speelt de polyvalentie als centrale verdediger en middenvelder alvast in het voordeel van Vinicius Souza. Voor Tom Caluwé was de veelzijdigheid van Vinicius Souza een belangrijke factor om hem aan te trekken, want tijdens de persvoorstelling van de Braziliaan aan het begin van dit seizoen, was de sportief directeur van KV Mechelen namelijk erg lovend over zijn polyvalentie. En achteraf bekeken kreeg hij ook overschot van gelijk.

Het profiel van de 22-jarige Braziliaan vertoont zelfs meerdere gelijkenissen met dat van Odilon Kossounou, het voormalige goudhaantje van Club Brugge. De Ivoriaan werd bij Club Brugge namelijk geprezen door zijn polyvalentie als centrale verdediger en nummer zes, en net door die veelzijdigheid was Bayer Leverkusen bereid om in de zomermercato van vorig jaar nog enkele miljoenen meer te betalen voor Kossounou. Daarnaast laat Vinicius Souza zich ook op het technisch gebied nadrukkelijk gelden. Door zijn voetballend vermogen was hij twee seizoenen geleden bij Lommel SK bijvoorbeeld een ideaal verbindingspunt tussen de verdediging en de aanval.



Door de combinatie van zijn fysieke en voetballende kwaliteiten spiegelt Vinicius Souza zich zelfs aan Sergio Busquets. “Hij heeft ongeveer dezelfde stijl”, verklaarde de Braziliaan eerder aan Het Belang van Limburg. Het is dus duidelijk dat de 22-jarige Braziliaan een grote toekomst voor zich heeft en dat zijn plafond hoger ligt dan dat van KV Mechelen. Het is dan ook geen toeval dat Bologna eerder dit seizoen al belangstelling toonde voor hem, en nu dus ook Club Brugge. De West-Vlamingen zullen zich wel moeten voorbereiden op stevige onderhandelingen met de City Football Group, want Vinicius Souza ligt nog tot en met 2025 onder contract bij Lommel SK.

PATAT VAN EEN SPELER

Bovendien hoopt KV Mechelen ook om zijn sterkhouder langer bij de club te houden. Ook Vinicius Souza verklaarde eerder dit seizoen dat hij hoopt om volgend seizoen nog Achter de Kazerne te spelen, al zal de interesse van Club Brugge hem wellicht doen twijfelen. “Vini is niet ­alleen een belangrijke schakel voor het team, maar ook een toffe gast die goed in de groep ligt. We onderhouden nauwe contacten met de mensen van de City Group”, zei Tom Caluwé in januari aan Gazet van Antwerpen. “Een verlengd verblijf is dus een ­realistische optie. Wij staan daar zeker voor open. Ik denk dat hij bij ons nog stappen kan zetten.”



Ook Steven Defour is een groot bewonderaar van Vinicius Souza. De assistent-coach van KV Mechelen sprak mooie woorden over de polyvalente middenvelder en hij voorspelt hem een grote toekomst. “Echt waar. Vinicius gaat een patat van een speler worden. Ik kijk elke wedstrijd van KV Mechelen en Vinicius steekt er met kop en schouders bovenuit”, zei Defour deze week in de podcast 90 minutes. “Hoeveel aanvallen dat hij afbreekt en hoeveel opbouwen dat er via hem beginnen is ongelofelijk. Tegen AA Gent moest hij er bijvoorbeeld uit met een blessure en daarna kregen wij nog dubbel zoveel kansen tegen bijvoorbeeld.”

POLL: Is Vinicius Souza een topaanwinst voor Club Brugge?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Club virtueel leider! Zware blunder leidt instorting Genk in
Club virtueel leider! Zware blunder leidt instorting Genk in

In afwachting van het resultaat in Cercle Brugge-Anderlecht, is het Club Brugge dat de koppositie ...

97
97
Verrassing bij Cercle, vervangers Schmeichel en Dreyer bekend
Verrassing bij Cercle, vervangers Schmeichel en Dreyer bekend

RSC Anderlecht rondde de heenronde van de Champions' Play-Offs af als leider, maar is nog lang niet ...

130
130
'Slot legt meteen transfereis op tafel bij Liverpool'
'Slot legt meteen transfereis op tafel bij Liverpool'

Liverpool FC lijkt zijn nieuwe trainer beet te hebben. Verschillende bronnen maken immers gewag van ...

41
41
'Anderlecht hakt knoop door over Schmeichel en Dreyer'
'Anderlecht hakt knoop door over Schmeichel en Dreyer'

De Champions' Play-Offs zijn exact halfweg en het is RSC Anderlecht dat momenteel aan de leiding ...

124
124
Genk geeft Club gigantisch cadeau: "Kampioenengeluk"
Genk geeft Club gigantisch cadeau: "Kampioenengeluk"

Club Brugge maakte afgelopen woensdag op eigen veld brandhout van KRC Genk en haalde het ...

227
227
AA Gent komt goed weg: "Ik stond te zwemmen"
AA Gent komt goed weg: "Ik stond te zwemmen"

AA Gent behoudt ook na zes speeldagen de controle over de Europe Play-Offs. Maar zaterdag kwamen de ...

42
42
Antwerp stort in: "Dan speelden ze misschien wél voor de titel"
Antwerp stort in: "Dan speelden ze misschien wél voor de titel"

Antwerp FC wil op 9 mei beslag leggen op zijn tweede bekerwinst op evenveel seizoenen tijd. Maar dan ...

186
186
'Barça slaat toe: mondeling akkoord met eerste zomeraanwinst'
'Barça slaat toe: mondeling akkoord met eerste zomeraanwinst'

Bij FC Barcelona draaien de voorbereidingen op volgend seizoen inmiddels op volle toeren. Zo raakte ...

40
40
'Anderlecht wil zomertransfer aan absolute spotprijs'
'Anderlecht wil zomertransfer aan absolute spotprijs'

RSC Anderlecht gaat zondagnamiddag op bezoek bij Cercle Brugge, opnieuw een sleutelwedstrijd binnen ...

367
367
Hayen wisselt drie keer, Genk heeft sterkhouder terug
Hayen wisselt drie keer, Genk heeft sterkhouder terug

Club Brugge maakte afgelopen woensdag flink indruk door met zware 4-0-cijfers van KRC Genk te ...

400
400
TU: 'Anderlecht wil JPL-smaakmaker, miljoenendeal Saelemaekers'
TU: 'Anderlecht wil JPL-smaakmaker, miljoenendeal Saelemaekers'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

284
284
'Zirkzee maakt toptransfer naar verrassende grootmacht'
'Zirkzee maakt toptransfer naar verrassende grootmacht'

Internazionale mag zich na winst in de Milanese derby opnieuw kampioen van Italië noemen. De ...

105
105
'Anderlecht slikt dubbele opdoffer voor Cercle Brugge'
'Anderlecht slikt dubbele opdoffer voor Cercle Brugge'

RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij Cercle Brugge. Paars-Wit gaat in Jan Breydel op zoek naar ...

529
529
Maakt Defour spraakmakende comeback bij Sporting Hasselt?
Maakt Defour spraakmakende comeback bij Sporting Hasselt?

Steven Defour is ondertussen al een jaar of drie gestopt als speler bij KV Mechelen, eind vorig jaar ...

146
146
KV Mechelen-pion maakt indruk: "Neemt ons mee op sleeptouw"
KV Mechelen-pion maakt indruk: "Neemt ons mee op sleeptouw"

KV Mechelen nam zaterdag vlot de maat van OH Leuven. De Maneblussers haalden het thuis met 3-0. ...

70
70