Anderlecht zet zich schrap voor superdeal

Anderlecht zet zich schrap voor superdeal

Verkopen op het juiste moment is een kunst. En in het geval van Hendrik Van Crombrugge lijkt dat moment aangebroken te zijn. PSV Eindhoven meldt zich al voor de tweede keer bij Anderlecht voor hem, en volgens Het Eindhovens Dagblad heeft de Nederlandse topclub “er veel voor over” om Van Crombrugge naar het Philips Stadion te halen. Peter Verbeke hoort de kassa al rinkelen.


VACATURE BIJ PSV

L’Avenir stelde eerder deze week de vraag aan Hendrik Van Crombrugge of hij volgend seizoen nog bij RSC Anderlecht zal spelen. “We zullen zien”, antwoordde de doelman mysterieus. Enkele dagen later meldde Het Eindhovens Dagblad vervolgens dat PSV Eindhoven zich aangediend heeft voor Van Crombrugge. Dat was in 2020 trouwens ook al het geval, en toen raakte de 29-jarige goalie alvast gecharmeerd door de interesse van de Nederlandse topclub. Volgens Het Nieuwsblad zou Van Crombrugge “een kans om een stap hogerop te zetten niet laten liggen.”PSV Eindhoven zou een stap hogerop betekenen voor Hendrik Van Crombrugge, en in Noord-Brabant is men halsstarrig op zoek naar naar een nieuwe eerste doelman. Dit seizoen wisselden Joël Drommel en Yvon Mvogo elkaar af als nummer één, maar beide doelmannen lieten echter geen secure indruk na. Daarom heeft Drommel nu geen grote toekomst meer in het Philips Stadion, en ondanks een héél sterk seizoenseinde zal Mvogo ook niet meer te bewonderen zijn in het shirt van PSV. De Zwitser keert na zijn tweejarige huurbeurt namelijk terug naar RB Leipzig.

BELGIË BOVEN

Joël Drommel wordt volgend seizoen hoogstens een back-up voor de eerste doelman, een daarom start PSV Eindhoven een zoektocht waarin naast Hendrik Van Crombrugge, ook Jasper Cillessen (Valencia) een grote kanshebber is. Met Maxime Delanghe (20) heeft PSV reeds een Belgische doelman in de A-kern, maar momenteel wordt er onderzocht of het grote talent eerst elders ervaring kan opdoen op uitleenbasis. Daarnaast schuift de nieuwe coach Ruud van Nistelrooij een andere Belg Kjell Peersman (17) door naar het eerste elftal.Op De Herdgang is men ervan overtuigd dat Maxime Delanghe en Kjell Peersman mogelijkheden hebben in het betaald voetbal, maar vandaag is het nog te vroeg om de Belgische youngsters voor de leeuwen te gooien in de Eindhovense hoofdmacht. Een nieuwe ervaren doelman is daarom zeer welkom bij PSV Eindhoven en daarom staat de naam van Hendrik Van Crombrugge momenteel met stip genoteerd. Hij zou een betere versie moeten worden van Yvon Mvogo, die deze jaargang dramatisch startte, twee keer uit het basiselftal werd gegooid, maar het seizoenseinde alsnog met glans afrondde.

HET DILEMMA MVOGO

Tegen AZ Alkmaar ging Yvon Mvogo zwaar in de fout, waarna trainer Roger Schmidt hem onverbiddelijk uit zijn basiselftal zwierde. De Zwitserse doelman bleef daarna zeven wedstrijden lang op de bank gekluisterd. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik in februari niet begreep waarom ik zo weinig krediet had. Dat ik een duidelijke fout heb gemaakt, was voor iedereen zichtbaar. Natuurlijk moest ik die bal tegen AZ beter verwerken, maar het was mijn eerste wedstrijd na een heel lange periode. Als keeper heb je ritme nodig”, verklaarde Mvogo aan Het Eindhovens Dagblad.Maar in april kreeg Yvon Mvogo van Roger Schmidt terug zijn kans tussen de palen en die greep hij met beide handen. De doelman toonde zich erg betrouwbaar en hij rekende bijgevolg af met de harde kritiek die hij eerder dit seizoen moest incasseren. Mvogo speelde sindsdien op PSV-niveau waardoor de clubleiding zelf begon te twijfelen om de Zwitser niet permanent over te nemen van RB Leipzig. Zijn huurcontract loopt dan wel af bij PSV maar hij gaat tevens zijn laatste contractjaar in bij de Duitse topclub. Leipzig zou bovendien niet te veel geld eisen voor de viervoudige international.

SUPERDEAL OP KOMST

Uiteindelijk besloot PSV Eindhoven om Yvon Mvogo terug te laten keren naar RB Leipzig, en om volgend seizoen met een schone lei te starten tussen de palen. In die optiek is het niet vreemd dat de Nederlanders in die zoektocht uitkomen bij Hendrik Van Crombrugge, want de Belg werd in 2020 al geïdentificeerd de belangrijkste kandidaat om de eerste doelman te worden in het Philips Stadion. Toen dat niet lukte, schakelde PSV uiteindelijk over naar Mvogo, die goede reflexen zou afwisselen met uitstekend voetenwerk. Althans, zo werd hij destijds geïntroduceerd in Noord-Brabant.

Yvon Mvogo was dit seizoen niet erg efficiënt in zijn reddingen, maar hij viel vooral zwaar door de mand door zijn matige passing. In dat onderdeel haalde hij slechts 83%, een gemiddelde waarmee hij pas de dertiende beste doelman is in de Eredivisie. Dan presteert Hendrik Van Crombrugge toch wel enkele niveautjes hoger in dat onderdeel, want met 91% is hij veruit de best uitvoetballende doelman van de Jupiler Pro League.PSV Eindhoven zal in de zomermercato geen vrede nemen met een nieuwe B-versie van Hendrik Van Crombrugge, zoals Yvon Mvogo er dus zo ééntje was, de Nederlandse topclub zal enkel willen settelen voor ‘the real deal’. Volgens Het Eindhovens Dagblad moet de doelman van Anderlecht meerdere miljoenen kosten, “maar PSV heeft er veel voor over om in het hok weer een echt onomstreden sluitpost te hebben”, stelt de krant. Sporting mag zich aldus verheugen op een miljoenenbod vanuit Eindhoven. En Van Crombrugge mag beginnen dromen van zijn eerste buitenlands avontuur.

POLL: Moet Anderlecht Van Crombrugge verkopen?

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

'Anderlecht tast diep in de buidel voor riskante topdeal'
'Anderlecht tast diep in de buidel voor riskante topdeal'

Na drie draws op een rij sloot Anderlecht in Eupen opnieuw aan met de zege. Een paar dagen eerder ...

67
67
Gebeten hond De Cremer verduidelijkt rode kaart Bonsu Baah
Gebeten hond De Cremer verduidelijkt rode kaart Bonsu Baah

Déjà vu in Genk, waar de fans voor de tweede thuismatch op rij getrakteerd werden op ...

131
131
'Van Bommel overweegt drastische ingreep bij Antwerp'
'Van Bommel overweegt drastische ingreep bij Antwerp'

Antwerp kreeg tegen KV Mechelen al voor de derde competitiematch op rij de nul niet van het bord. ...

166
166
Eden Hazard trekt voetbalschoenen opnieuw aan
Eden Hazard trekt voetbalschoenen opnieuw aan

Terwijl broer Thorgan stilaan zijn stempel drukt bij Anderlecht blijft het stil rond Eden Hazard. De ...

181
181
Raman zet Riemer voor schut met bizarre actie: "Hopeloos"
Raman zet Riemer voor schut met bizarre actie: "Hopeloos"

Door de blessure van Kasper Dolberg kreeg en greep Luis Vazquez zondag zijn kans bij Anderlecht. ...

281
281
<strong>Het ontspoort volledig bij zorgwekkend Antwerp FC</strong>
Het ontspoort volledig bij zorgwekkend Antwerp FC

Op het gebied van de kansencreatie, de kwaliteit van de kansen, en de dreiging voor het doel, zit ...

306
306
Kompany beseft: "Dit wordt een heel zware test"
Kompany beseft: "Dit wordt een heel zware test"

Burnley speelt morgenavond een zeer belangrijk duel tegen Luton Town. De Clarets mogen die partij ...

54
54
Degryse kritisch: "Dat is geen excuus voor Deila"
Degryse kritisch: "Dat is geen excuus voor Deila"

Club Brugge moet de criticasters de mond gaan snoeren. Die kritiek neemt toe nadat Blauw-Zwart vier ...

123
123
De Boeck greep net naast topjob: "Kozen voor iemand anders"
De Boeck greep net naast topjob: "Kozen voor iemand anders"

KV Kortrijk kende een zeer moeilijke zomer. Een mercato die niet echt geslaagd was wegens ...

119
119
Anderlecht weigerde dit opvallende voorstel voor Dupé
Anderlecht weigerde dit opvallende voorstel voor Dupé

RSC Anderlecht zag in de zomer Bart Verbruggen en Hendrik Van Crombrugge andere oorden opzoeken. Het ...

435
435
Anderlecht eert Paul Van Himst op prachtige wijze
Anderlecht eert Paul Van Himst op prachtige wijze

Paul Van Himst is vandaag 80 jaar geworden. De meest legendarische speler ooit van RSC Anderlecht ...

132
132
De  Bilde ziet dit groot probleem bij Club Brugge
De Bilde ziet dit groot probleem bij Club Brugge

Club Brugge blijft wisselvallig voor de dag komen. Tegen STVV speelden ze 1-1 nadat ze weer niet ...

245
245
Is het huwelijk tussen Mazzu en Charleroi weldra over?
Is het huwelijk tussen Mazzu en Charleroi weldra over?

Felice Mazzu zal grote spijt hebben dat hij Union SG verliet. De trainer kende nadien een ...

139
139
Vrancken opvallend positief: "Heel goed"
Vrancken opvallend positief: "Heel goed"

KRC Genk krijgt de trein maar niet op de rails. De Limburgers speelden 3-3 tegen KVC Westerlo. ...

154
154
Weldra vijfde Belg in de Major League Soccer?
Weldra vijfde Belg in de Major League Soccer?

In de Major League Soccer spelen heel wat grote namen, met uiteraard Lionel Messi als de grootste. ...

42
42