TU: 'Club strikt international, Barça haalt opgelucht adem'

TU: 'Club strikt international, Barça haalt opgelucht adem'

Zowel in binnen- als buitenland wordt achter de schermen al volop gewerkt aan de komende transferperiode. Gezien de situatie in Oost-Europa, kunnen spelers uit Oekraïense en Russische competities momenteel zelfs al van club veranderen. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Bij Club Brugge zien ze wellicht de nodige spelers vertrekken. Blauw-Zwart zal dus op zoek moeten naar vervangers. Club zou daarbij volgens de Bournemouth Daily Echo denken aan de komst van Nya Kirby. De 22-jarige middenvelder is gratis op te pikken, want bij Crystal Palace krijgt hij geen nieuw contract. Er zijn echter nog andere teams die de komst van Kirby wel zien zitten, zoals Bournemouth en Watford.

Op het middenveld is vers bloed welgekomen bij Club Brugge. Daarvoor zou Blauw-Zwart nu ook naar de Zuid-Afrikaanse markt lonken. Verschillende lokale bronnen, waaronder het medium Libero, melden dat Club nadrukkelijk aan het doordrukken is voor de komst van Jesus Castillo, een 20-jarige Peruviaan van Sporting Cristal. De international heeft volgens Libero wel nog een contract tot medio 2023, er zal dus een bepaalde transfersom betaald moeten worden, maar de onderhandelingen op clubniveau zouden goed opschieten.

Volgens Het Nieuwsblad blijft Sargis Adamyan niet bij de landskampioen. Dat is opvallend, want de balans van de 28-jarige Armeniër is overwegend positief. Adamyan werd sinds januari op voorspraak van Alfred Schreuder gehuurd van Hoffenheim en had toch een serieus aandeel in de landstitel. Bovendien bedraagt zijn aankoopoptie naar verluidt 'slechts' drieënhalf miljoen, geen onoverkomelijke som, en moet Blauw-Zwart op zoek naar vervangers voor Noa Lang en/of Charles De Ketelaere.

Bij RSC Anderlecht zou Hendrik Van Crombrugge volgens Nederlandse media opnieuw interesse genieten van PSV. Volgens HLN zou de doelman voorzichtig op een transfer azen. In het Lotto Park ligt het sluitstuk wel nog vast tot medio 2025, maar nog volgens het medium is Anderlecht eveneens bereid om mee te werken aan een eventueel afscheid door de grote poort. RSCA zal dus mogelijk op zoek moeten gaan naar een extra doelman.

Ook op andere posities moet Paars-Wit allicht op zoek naar vervanging. Op de rechtsback-positie bijvoorbeeld. Michael Murillo flirtte tijdens de voorbije mercato's al met vertrek en na zijn wisselvallig seizoen lijkt Paars-Wit niet van plan hem veel in de weg te leggen. In dat geval moet wel een directe opvolger worden aangetrokken. Volgens Het Laatste Nieuws doet de naam van Thomas Foket daarvoor de ronde. De Rode Duivel van Stade Reims bleek tot dusver echter altijd al onhaalbaar.

Eintracht Frankfurt zal weldra Aurelio Buta voorstellen als nieuwe aanwinst. De Duitse eersteklasser zou nu volgens journalist Loïc Tanzi ook geïnteresseerd zijn in Kristian Thorstvedt van KRC Genk. De Noor tekende enkele weken geleden nog een nieuw contract tot medio 2025, maar een transfer is niet uitgesloten.

Bij Union SG verliezen ze na dit seizoen een aantal sterkhouders. Een nieuwe potentiële vertrekker is Teddy Teuma. Er zou de nodige interesse zijn in hem. Zo weet het Franse Foot Mercato dat verschillende Belgische topclubs Teuma op de radar hebben staan. Het is wel niet bekend over welke clubs het gaat. De Griekse topclub Olympiacos heeft ook een oogje op de 28-jarige middenvelder. Teuma ligt er nog tot medio 2024 onder contract.

Beerschot zag al sterkhouders als Joren Dom en Raphael Holzhauser vertrekken. Daar zal het bovendien niet bij blijven, want Gazet van Antwerpen weet dat ook Tom Pietermaat en Ryan Sanusi wellicht zullen vertrekken op het Kiel. De twee middenvelders wachten al weken tevergeefs op een nieuw contractvoorstel van de club en hebben hun makelaars nu de opdracht gegeven om een nieuwe club te zoeken. Sanusi is einde contract, terwijl Pietermaat zou gebruikmaken van een clausule in zijn contract waardoor hij na de degradatie gratis weg kan.

BUITENLAND

Bij Bayern München lijkt Robert Lewandowski op weg naar de uitgang. Der Rekordmeister is volop op zoek naar een vervanger en zou daarbij uitgekomen zijn bij Sasa Kalajdzic van VfB Stuttgart. Bij die club heeft hij nog maar een jaar contract. Stuttgart wil nog 20 miljoen euro vangen, maar daarmee is Kalajdzic nog steeds een pak goedkoper dan andere opties. Volgens Sport1 is de interesse van Bayern concreet, maar hebben er nog geen gesprekken plaatsgevonden. Daar zou wel snel verandering in kunnen komen, want BILD meldt dat er voor deze week een 'geheime meeting' met het management van Kalajdzic gepland staat.

Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt dat FC Barcelona maandag opnieuw aan tafel zat met zaakwaarnemer Ivan de la Peña om te onderhandelen over een contractverlenging van Gavi. De onderhandelingen met het 17-jarige supertalent liepen de voorbije maanden bijzonder moeizaam, maar lijken stilaan op hun ontknoping af te stevenen. Er zouden immers nog maar enkele details geregeld moeten worden om tot een akkoord te komen over een nieuwe verbintenis tot 2027. Dat is niets te vroeg, want Gavi zou zijn laatste contractjaar ingaan.

Barça zou bovendien interesse tonen in Raphinha (Leeds United). De Braziliaanse flankspeler is al twee seizoenen één van de weinige smaakmakers bij de Engelse traditieclub, en zou azen op een stap hogerop. Bij de Blaugrana moet hij een doublure/concurrent vormen voor Ousmane Dembélé. Naast FC Barcelona is ook het Engelse Chelsea geïnteresseerd in de diensten van de 25-jarige Braziliaan. Zij lijken net iets meer financiële slagkracht te hebben in vergelijking met de Catalanen, maar maken volgens de Spaanse pers toch het minste kans.

Kylian Mbappé zou volgens The Athletic een persoonlijk akkoord bereikt hebben met Real Madrid. De doorgaans betrouwbare Engelse krant meldt echter wel dat Paris Saint-Germain de hoop om zijn goudhaantje te houden nog niet heeft opgegeven. De Parijse topclub zou Mbappé nog willen verleiden met een astronomisch voorstel.

Aangezien het huidige contract van de Fransman volgende maand afloopt, hoeft Real Madrid geen transferbedrag te betalen voor de 23-jarige aanvaller. Volgens AS zal Mbappé wel de best betaalde speler ooit in de clubgeschiedenis worden. Bij Marca voegt men daar aan toe dat de aanvaller een tekenbonus opstrijkt van liefst 120 miljoen euro. Ondanks zijn transfervrije status is er van een koopje dus allerminst sprake.

POLL: Moet Club Castillo halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil
Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil

Union SG is dan toch nog niet uitgeteld voor de landstitel. Na vier opeenvolgende nederlagen, konden ...

20
20
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"

RSC Anderlecht won woensdag overtuigend van Cercle Brugge, maar betaalde daar wel een behoorlijke ...

35
35
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen

In de Engelse titelstrijd stond Manchester City donderdagavond behoorlijk onder druk. De regerende ...

79
79
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'

Antwerp FC was vorig seizoen bijzonder succesvol en plukte daar ook de vruchten van op de ...

365
365
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'

Nicky Hayen levert momenteel uitstekend werk als interim-coach bij Club Brugge. Steeds vaker wordt ...

391
391
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling

In de Nederlandse Eredivisie lijkt het kampioenschap zo goed als binnen voor PSV. De Eindhovenaren ...

57
57
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"

Club Brugge maakte woensdagavond opnieuw een flink statement binnen de titelstrijd. Zo haalde ...

143
143
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend

Declan Rice en Arsenal spelen voorlopig een dijk van een seizoen. De recordtransfer paste zich ...

79
79
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'

RSC Anderlecht staat halfweg de Champions' Play-Offs in pole-positie om met de landstitel aan de ...

347
347
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder

Union SG is dramatisch aan de Champions' Play-Offs begonnen en moet donderdagavond op het veld van ...

55
55
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"

Nog één wedstrijd en de heenronde van de Champions' Play-Offs zit erop. Sowieso zal ...

600
600
'Wending op Anfield: Liverpool kent prijskaartje nieuwe coach'
'Wending op Anfield: Liverpool kent prijskaartje nieuwe coach'

Liverpool FC gaat momenteel door enkele moeizame weken. Desondanks wordt er achter de schermen op ...

55
55
Tessa Wullaert kondigt spetterend nieuws aan met Coucke
Tessa Wullaert kondigt spetterend nieuws aan met Coucke

Tessa Wullaert is ongetwijfeld de vaandeldraagster van het vrouwenvoetbal in België. De ...

243
243
'KBVB houdt adem in: Europese topclub zet zinnen op Tedesco'
'KBVB houdt adem in: Europese topclub zet zinnen op Tedesco'

Domenico Tedesco is momenteel druk in de weer met het vormen van zijn EK-selectie bij de Rode ...

87
87
<strong>Attractie voor Anderlecht: jonge ster die Europa verbaast</strong>
Attractie voor Anderlecht: jonge ster die Europa verbaast

Anderlecht richt zijn pijlen op David Oduro, een veelbelovende 17-jarige Ghanese wingback die indruk ...

207
207