Antwerp bereidt 3 knaltransfers voor

Antwerp bereidt 3 knaltransfers voor

Paul Gheysens houdt wel van een grote naam bij Antwerp FC. Steven Defour, Kevin Mirallas, Jordan Lukaku, Dieumerci Mbokani, Bjorn Engels en Radja Nainggolan werden in het verleden met hoge verwachtingen gehaald naar de Bosuil, maar niet iedere ‘referentietransfer’ was een onverdeeld succes. Desondanks probeert de voorzitter van Antwerp volgens de geruchtenmolen om nog meerdere spraakmakende transfers te realiseren zoals die van Toby Alderweireld (Al-Duhail), Ruud Vormer (Club Brugge) en Christian Eriksen (Brentford FC).


GHEYSENS WIL NAMEN

Toby Alderweireld (33), Ruud Vormer (34) en Christian Eriksen (30) zijn stuk voor stuk gerenommeerde namen, maar anderzijds niet meer van de jongste. Bovendien zijn de financiële eisen van dit trio ongetwijfeld niet al te gering, want Alderweireld, Vormer en Eriksen strijken bij hun huidige werkgevers zonder meer een erg fraai salaris op. En daarnaast bleek het aantrekken van grote namen in het verleden niet altijd een groot succes te zijn.



“Het zal het de komende jaren toch op een meer beredeneerde manier moeten uitgeven, in plaats van een megacontract te geven aan Toby Alderweireld, zoals we nu horen”, waarschuwde Peter Vandenbempt maandag in Sporza. Bij Alderweireld rijst de vraag of hij de overstap van de Qatarese competitie goed zou verteren. Vormer heeft zijn beste jaren reeds achter de rug. En Eriksen is op het financieel en sportief gebied helemaal geen spek voor de Antwerpse bek.

TOBY ALDERWEIRELD

Op zondag 8 mei was Toby Alderweireld een opgemerkte figuur op de Bosuil. De 33-jarige verdediger werd in de loges van het stadion gefotografeerd aan de zijde van Marc Overmars, en dat deed de geruchten aanwakkeren over een mogelijke transfer van de Rode Duivel naar Antwerp FC. De entourage van Alderweireld verklaarde daarna aan Voetbal International dat het louter om een recreatief bezoek ging. “Hij had zin om eens een wedstrijd in de Belgische competitie mee te pikken”, klonk het.

Maar volgens Het Nieuwsblad is er wel degelijk meer aan de hand dan enkel een recreatief bezoek aan de Bosuil. Volgens de krant zouden Marc Overmars en Antwerp hem effectief beschouwen als een interessante piste voor tijdens de komende zomermercato - indien Toby Alderweirelds financiële eisen haalbaar zijn, uiteraard. Ondanks een verleden in de jeugdreeksen van stadsrivaal Beerschot, sluit de speler een overstap naar Antwerp FC alvast niet uit.



“In het voetbal weet je nooit”, stelde de verdediger onlangs in het voetbalpraatprogramma Extra Time. “Ik begrijp het ook wel. Ik kom van Germinal Ekeren, ik zat in de jeugd van Germinal Beerschot. Maar ik ben gewoon fan van het Antwerpse voetbal, dat kan ik niet wegsteken. Iedereen weet dat ik een Antwerpenaar ben en de stad in mijn hart draag”, aldus Toby Alderweireld. Zijn achtergrond bij Beerschot hoeft ook helemaal geen probleem te vormen, want ook Radja Nainggolan kende een soortgelijke historie.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Toby Alderweireld in verband wordt gebracht met een transfer naar Antwerp FC. In de zomer van 2021 was The Great Old namelijk ook al een grote kandidaat om de 118-voudige Rode Duivel naar Deurne-Noord te halen. Volgens The Athletic was Antwerp toen zelfs ‘the leading candidate’ om de volgende werkgever van Alderweireld te worden, vóór de Nederlandse topclubs Ajax en PSV. Alderweireld verklaarde meermaals dat hij graag terug in België en hij volgt momenteel de bouw van zijn huis in Kapellen op de voet.

RUUD VORMER

Een andere grote naam die op de lijst van Antwerp FC staat, is naar verluidt die van Ruud Vormer. De aanvoerder van Club Brugge heeft geen grote toekomst meer als speler in het Jan Breydelstadion, waar hij zowel onder Philippe Clement als onder Alfred Schreuder op de bank verzeild raakte. Volgens Olivier Deschacht worden er alvast veel clubs genoemd die Vormer willen overnemen. “AA Gent, Zulte Waregem, zelfs Antwerp wordt genoemd”, zei de ex-speler van RSC Anderlecht op Eleven Sports.

Ruud Vormer heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst, maar dit seizoen was het nochtans erg duidelijk dat hij zich niet goed voelde in een rol in de schaduw. Op 34-jarige leeftijd zou de middenvelder nog enkele goede jaren voor zich hebben, zo voorspelde zijn goede vriend Davy De fauw alvast in Het Laatste Nieuws. “Iedereen zegt dat het voorbij is, dat Rudy te oud is. ‘Maar ik voel me gewoon perfect fit’, zegt hij dan. En ik ken dat - ik heb het zelf ook meegemaakt.”



Ruud Vormer is er zelf wel nog niet helemaal uit waar hij volgend seizoen zal voetballen. Wellicht zal het uitzicht op speelminuten een doorslaggevende factor zijn. “Ik heb nog een jaar”, zei hij zondag voor de camera's van Eleven Sports. “Ik zit hier nog heel goed, voor volgend jaar weet ik het nog niet. We gaan het wel zien. Ik mag niet klagen. Ik en mijn gezin wonen ook heel gelukkig in Knokke.” De afstand tussen Deurne en Knokke is alvast niet onoverbrugbaar.

CHRISTIAN ERIKSEN

Volgens analist Eddy Snelders staat Christian Eriksen hoog genoteerd op het verlanglijstje van Antwerp FC, maar op de Bosuil moeten ze alvast niet te vroeg victorie kraaien. De Deense middenvelder gooit momenteel héél hoge ogen in de Premier League en daarnaast is hij op het financieel vlak gewoon onhaalbaar voor The Great Old. Sinds zijn hartstilstand in de zomer van 2021 maakt Eriksen een indrukwekkende sportieve evolutie mee bij Brentford FC en op die manier is hij zeker geen spek voor de Antwerpse bek.

Christian Eriksen beschikt bij Brentford FC over een aflopend contract maar de Engelse club wil hem dolgraag langer aan boord houden. Ook Eriksen zelf maakt er geen geheim van dat hij graag wil voetballen in Engeland. Daarnaast wordt de Deense middenvelder, die stilaan zijn beste niveau bereikt bij Brentford, alweer gelinkt aan topclubs zoals Tottenham Hotspur en Manchester United. Dat zijn clubs waarmee Antwerp op het sportief en financieel vlak, maar ook qua prestige en reputatie, nooit kan concurreren.



Bovendien zou de transfer van Christian Eriksen ook niet ‘gratis’ zijn, want Antwerp zal altijd een substantiële bijdrage moeten leveren om de Deen met een aantrekkelijk contract naar de Bosuil te kunnen lokken. Bij Internazionale verdiende hij bijvoorbeeld 11 miljoen euro per jaar, hoewel zijn salaris bij Brentford vandaag weliswaar van een lager niveau is. Eriksen pikt ondertussen wel terug aan met zijn beste voetbalniveau - in de beste competitie ter wereld trouwens -, waardoor zijn marktwaarde als vrije speler vreselijk toeneemt en daarom quasi onhaalbaar wordt voor The Great Old.

POLL: Wie moet Antwerp zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Fiorentina haalbare kaart voor Club? "Ze hebben hun zwaktes"
Fiorentina haalbare kaart voor Club? "Ze hebben hun zwaktes"

Historisch, anders kan de prestatie van Club Brugge op donderdagavond niet omschreven worden. Het ...

85
85
'Belgische Charleroi-flop voor miljoenen naar Bundesliga'
'Belgische Charleroi-flop voor miljoenen naar Bundesliga'

Een aantal Belgische voetballers legden de voorbije jaren een opmerkelijk parcours af. Denk ...

10
10
Nagelsmann bezorgt Bayern mokerslag in zoektocht naar coach
Nagelsmann bezorgt Bayern mokerslag in zoektocht naar coach

Bayern München kondigde al een hele tijd geleden aan dat het na dit seizoen afscheid neemt van ...

21
21
TRANSFERUURTJE: 'Overmars vertrekt, AA Gent passeert langs kassa'
TRANSFERUURTJE: 'Overmars vertrekt, AA Gent passeert langs kassa'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

203
203
'Kandidaat-overnemer duikt al op bij Standard'
'Kandidaat-overnemer duikt al op bij Standard'

Standard kent de zoveelste crisis. De Rouches hopen zo snel mogelijk verlost te zijn van de ...

169
169
Hayen verklaart hoe hij Club Brugge weer op de rails zette
Hayen verklaart hoe hij Club Brugge weer op de rails zette

Nicky Hayen heeft Club Brugge weer helemaal op de rails gezet. In Europa en de Jupiler Pro League ...

370
370
Smaakmaker Genk doet onthulling over Anderlecht
Smaakmaker Genk doet onthulling over Anderlecht

Als KRC Genk zich nog in de titeldebatten wil mengen, moet het morgenavond winnen van RSC ...

206
206
Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt
Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt

Club Brugge won afgelopen donderdag tegen het Griekse PAOK en mag zich opmaken voor de halve finales ...

426
426
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"

RSC Anderlecht is bijzonder goed begonnen aan de Champions' Play-Offs. De Brusselse recordkampioen ...

107
107
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie

Beerschot kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen in de Challenger Pro League en treedt volgend ...

177
177
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats

De strijd om de titel in de Jupiler Pro League blijft razend spannend. Ook bij KRC Genk dromen ze ...

293
293
Europese kwalificatie levert Club Brugge fraai extraatje op
Europese kwalificatie levert Club Brugge fraai extraatje op

Club Brugge heeft donderdagavond zijn afspraak met de geschiedenis niet gemist, want het wist de hel ...

409
409
'Union grijpt drastisch in na pijnlijke 0 op 9'
'Union grijpt drastisch in na pijnlijke 0 op 9'

Maandenlang was Union dé gedoodverfde kampioen voor dit seizoen, want ze stonden vrijwel de ...

301
301
Club Brugge krijgt meteen antwoord van kalendermanager
Club Brugge krijgt meteen antwoord van kalendermanager

Decennia lang vertolkten Belgische teams slechts een bijrol op het Europese toneel, maar dit seizoen ...

815
815
Verhaeghe sneert naar Deila en spreekt over positie Hayen
Verhaeghe sneert naar Deila en spreekt over positie Hayen

Wat een metamorfose heeft Club Brugge ondergaan. Een maand geleden leek het zich nog naar het einde ...

950
950