Antwerp bereidt 3 knaltransfers voor

Antwerp bereidt 3 knaltransfers voor

Paul Gheysens houdt wel van een grote naam bij Antwerp FC. Steven Defour, Kevin Mirallas, Jordan Lukaku, Dieumerci Mbokani, Bjorn Engels en Radja Nainggolan werden in het verleden met hoge verwachtingen gehaald naar de Bosuil, maar niet iedere ‘referentietransfer’ was een onverdeeld succes. Desondanks probeert de voorzitter van Antwerp volgens de geruchtenmolen om nog meerdere spraakmakende transfers te realiseren zoals die van Toby Alderweireld (Al-Duhail), Ruud Vormer (Club Brugge) en Christian Eriksen (Brentford FC).


GHEYSENS WIL NAMEN

Toby Alderweireld (33), Ruud Vormer (34) en Christian Eriksen (30) zijn stuk voor stuk gerenommeerde namen, maar anderzijds niet meer van de jongste. Bovendien zijn de financiële eisen van dit trio ongetwijfeld niet al te gering, want Alderweireld, Vormer en Eriksen strijken bij hun huidige werkgevers zonder meer een erg fraai salaris op. En daarnaast bleek het aantrekken van grote namen in het verleden niet altijd een groot succes te zijn.



“Het zal het de komende jaren toch op een meer beredeneerde manier moeten uitgeven, in plaats van een megacontract te geven aan Toby Alderweireld, zoals we nu horen”, waarschuwde Peter Vandenbempt maandag in Sporza. Bij Alderweireld rijst de vraag of hij de overstap van de Qatarese competitie goed zou verteren. Vormer heeft zijn beste jaren reeds achter de rug. En Eriksen is op het financieel en sportief gebied helemaal geen spek voor de Antwerpse bek.

TOBY ALDERWEIRELD

Op zondag 8 mei was Toby Alderweireld een opgemerkte figuur op de Bosuil. De 33-jarige verdediger werd in de loges van het stadion gefotografeerd aan de zijde van Marc Overmars, en dat deed de geruchten aanwakkeren over een mogelijke transfer van de Rode Duivel naar Antwerp FC. De entourage van Alderweireld verklaarde daarna aan Voetbal International dat het louter om een recreatief bezoek ging. “Hij had zin om eens een wedstrijd in de Belgische competitie mee te pikken”, klonk het.

Maar volgens Het Nieuwsblad is er wel degelijk meer aan de hand dan enkel een recreatief bezoek aan de Bosuil. Volgens de krant zouden Marc Overmars en Antwerp hem effectief beschouwen als een interessante piste voor tijdens de komende zomermercato - indien Toby Alderweirelds financiële eisen haalbaar zijn, uiteraard. Ondanks een verleden in de jeugdreeksen van stadsrivaal Beerschot, sluit de speler een overstap naar Antwerp FC alvast niet uit.



“In het voetbal weet je nooit”, stelde de verdediger onlangs in het voetbalpraatprogramma Extra Time. “Ik begrijp het ook wel. Ik kom van Germinal Ekeren, ik zat in de jeugd van Germinal Beerschot. Maar ik ben gewoon fan van het Antwerpse voetbal, dat kan ik niet wegsteken. Iedereen weet dat ik een Antwerpenaar ben en de stad in mijn hart draag”, aldus Toby Alderweireld. Zijn achtergrond bij Beerschot hoeft ook helemaal geen probleem te vormen, want ook Radja Nainggolan kende een soortgelijke historie.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Toby Alderweireld in verband wordt gebracht met een transfer naar Antwerp FC. In de zomer van 2021 was The Great Old namelijk ook al een grote kandidaat om de 118-voudige Rode Duivel naar Deurne-Noord te halen. Volgens The Athletic was Antwerp toen zelfs ‘the leading candidate’ om de volgende werkgever van Alderweireld te worden, vóór de Nederlandse topclubs Ajax en PSV. Alderweireld verklaarde meermaals dat hij graag terug in België en hij volgt momenteel de bouw van zijn huis in Kapellen op de voet.

RUUD VORMER

Een andere grote naam die op de lijst van Antwerp FC staat, is naar verluidt die van Ruud Vormer. De aanvoerder van Club Brugge heeft geen grote toekomst meer als speler in het Jan Breydelstadion, waar hij zowel onder Philippe Clement als onder Alfred Schreuder op de bank verzeild raakte. Volgens Olivier Deschacht worden er alvast veel clubs genoemd die Vormer willen overnemen. “AA Gent, Zulte Waregem, zelfs Antwerp wordt genoemd”, zei de ex-speler van RSC Anderlecht op Eleven Sports.

Ruud Vormer heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst, maar dit seizoen was het nochtans erg duidelijk dat hij zich niet goed voelde in een rol in de schaduw. Op 34-jarige leeftijd zou de middenvelder nog enkele goede jaren voor zich hebben, zo voorspelde zijn goede vriend Davy De fauw alvast in Het Laatste Nieuws. “Iedereen zegt dat het voorbij is, dat Rudy te oud is. ‘Maar ik voel me gewoon perfect fit’, zegt hij dan. En ik ken dat - ik heb het zelf ook meegemaakt.”



Ruud Vormer is er zelf wel nog niet helemaal uit waar hij volgend seizoen zal voetballen. Wellicht zal het uitzicht op speelminuten een doorslaggevende factor zijn. “Ik heb nog een jaar”, zei hij zondag voor de camera's van Eleven Sports. “Ik zit hier nog heel goed, voor volgend jaar weet ik het nog niet. We gaan het wel zien. Ik mag niet klagen. Ik en mijn gezin wonen ook heel gelukkig in Knokke.” De afstand tussen Deurne en Knokke is alvast niet onoverbrugbaar.

CHRISTIAN ERIKSEN

Volgens analist Eddy Snelders staat Christian Eriksen hoog genoteerd op het verlanglijstje van Antwerp FC, maar op de Bosuil moeten ze alvast niet te vroeg victorie kraaien. De Deense middenvelder gooit momenteel héél hoge ogen in de Premier League en daarnaast is hij op het financieel vlak gewoon onhaalbaar voor The Great Old. Sinds zijn hartstilstand in de zomer van 2021 maakt Eriksen een indrukwekkende sportieve evolutie mee bij Brentford FC en op die manier is hij zeker geen spek voor de Antwerpse bek.

Christian Eriksen beschikt bij Brentford FC over een aflopend contract maar de Engelse club wil hem dolgraag langer aan boord houden. Ook Eriksen zelf maakt er geen geheim van dat hij graag wil voetballen in Engeland. Daarnaast wordt de Deense middenvelder, die stilaan zijn beste niveau bereikt bij Brentford, alweer gelinkt aan topclubs zoals Tottenham Hotspur en Manchester United. Dat zijn clubs waarmee Antwerp op het sportief en financieel vlak, maar ook qua prestige en reputatie, nooit kan concurreren.



Bovendien zou de transfer van Christian Eriksen ook niet ‘gratis’ zijn, want Antwerp zal altijd een substantiële bijdrage moeten leveren om de Deen met een aantrekkelijk contract naar de Bosuil te kunnen lokken. Bij Internazionale verdiende hij bijvoorbeeld 11 miljoen euro per jaar, hoewel zijn salaris bij Brentford vandaag weliswaar van een lager niveau is. Eriksen pikt ondertussen wel terug aan met zijn beste voetbalniveau - in de beste competitie ter wereld trouwens -, waardoor zijn marktwaarde als vrije speler vreselijk toeneemt en daarom quasi onhaalbaar wordt voor The Great Old.

POLL: Wie moet Antwerp zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk

AA Gent was een van de verliezers van de slotspeeldag. Nochtans vervulden de Buffalo's zelf hun ...

290
290
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen

Op zijn oude dag is Jan Vertonghen nog steeds een baken van rust centraal achterin bij Anderlecht. ...

78
78
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge

Ronny Deila beleefde zijn zwanenzang bij Club Brugge zondag helemaal op zijn eentje, want het ...

599
599
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie stond er op een aantal velden nog bijzonder veel ...

170
170
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'

Na het ontslag van Ronny Deila rekent Club Brugge op Nicky Hayen om alsnog succes te boeken in de ...

174
174
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs

Daags na de afsluiter van de reguliere competitie stelde de Pro League de kalender van de Play-Offs ...

610
610
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job

Club Brugge moet wederom op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ronny Deila werd maandag immers op ...

238
238
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker

De Rode Duivels verzamelden maandag in Tubeke. Daar bereiden ze tijdens de komende dagen de ...

98
98
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'

Bayern München neemt na het seizoen afscheid van hoofdcoach Thomas Tuchel. En mogelijk ziet Der ...

88
88
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'

Wat al enkele weken in de lucht hing, is sinds maandagochtend ook een feit. Zo heeft Club Brugge dan ...

586
586
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats

KRC Genk plaatste zich zondag dan toch voor de Champions' Play-Offs. Die kwalificatie werd maandag ...

476
476
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'

Verschillende Rode Duivels komen tijdens de zomermercato in aanmerking voor een fraaie transfer. ...

146
146
<strong>Geraerts rekent genadeloos af met Club Brugge</strong>
Geraerts rekent genadeloos af met Club Brugge

Na een teleurstellende nederlaag tegen Sint-Truiden heeft Club Brugge afscheid genomen van ...

1716
1716
'Verhaeghe versus Deila: sappige details ontslag lekken uit'
'Verhaeghe versus Deila: sappige details ontslag lekken uit'

Vlak voor de play-offs besloot Club Brugge om Ronny Deila de laan uit te sturen.&nbsp;Behalve de ...

1066
1066
'Fredberg in actie: Anderlecht opent onderhandelingen'
'Fredberg in actie: Anderlecht opent onderhandelingen'

Ondanks de valse noot tegen KV Kortrijk begint Anderlecht straks als de grote uitdager van koploper ...

284
284