Club Brugge opgelucht na superdeal Van der Brempt

Club Brugge opgelucht na superdeal Van der Brempt

In de vorige zomermercato was Ignace Van der Brempt op weg naar een uitleenbeurt aan een club uit 1A of 1B. Maar nog geen halfjaar later ondertekent de 19-jarige een contract bij RB Salzburg, waarbij Club Brugge een onverhoopte transfersom vangt van ruim 5 miljoen euro. Hoewel de jonge Van der Brempt zeker een groot potentieel bezit, zal zijn vertrek geen groot verlies betekenen bij Club. Een onverwachte financiële opsteker des te meer. En dus zijn er enkel maar winnaars in dit verhaal.


GEEN MOOI EINDE

Het was zijn doel om ooit in de voetsporen van Clinton Mata en Thomas Meunier te treden, maar in die opzet is Ignace Van der Brempt niet geslaagd. De 19-jarige Antwerpenaar was dit seizoen een vaste klant in de wedstrijdselecties van Club Brugge, maar voor de status van basisspeler viel hij nog iets te licht uit. Van der Brempt kwam meestal in actie door onvoorziene omstandigheden zoals een coronagolf, blessures of schorsingen.

En dat zou gisteren ook het geval geweest zijn in de wedstrijd tegen Union SG. Jack Hendry was geblesseerd voor deze topwedstrijd waardoor Ignace Van der Brempt nog eens zou mogen opdraven in het basiselftal van Club Brugge. Maar door concrete transferonderhandelingen met RB Salzburg weigerde de tiener om te spelen. “We hadden met hem in de basis getraind, dan is dat zuur”, zei Alfred Schreuder daarover na de wedstrijd.



Daardoor zag de Nederlandse trainer van Club Brugge zich in extremis genoodzaakt om de bijna vergeten Matej Mitrovic van onder het stof te halen. “Er waren afspraken gemaakt”, stelde Alfred Schreuder over de vreemde situatie rond Ignace Van der Brempt. “Maar voor hem voelde het toch niet goed in zijn hoofd. Vervolgens heb ik besloten om hem niet op te stellen.” Van der Brempt tekent eerstdaags een contract voor 4,5 jaar bij RB Salzburg en Club Brugge vangt onverwachts nog een fraaie transfersom van meer dan 5 miljoen euro.

JACKPOT VOOR CLUB

Onverhoopt dus, want Ignace Van der Brempt is helemaal geen basisspeler bij Club Brugge. Dit seizoen telt hij bijvoorbeeld amper vier startplaatsen in de Jupiler Pro League. Daarnaast schat de gespecialiseerde website Transfermarkt.nl Van der Brempts marktwaarde vandaag in op ‘slechts’ 1,2 miljoen euro. Vincent Mannaert moest dus niet lang twijfelen over de transferaanbieding van RB Salzburg, die uiteindelijk een mooie financiële deal inhoudt voor Club.



Bovendien leek het verhaal van Ignace Van der Brempt vorige zomer een gans andere wending te nemen. Nu staat hij op het punt om te tekenen bij het gerenommeerde RB Salzburg, maar vorig jaar was het nochtans de algemene verwachting dat de polyvalente flankspeler dit seizoen zou worden uitgeleend aan een club in 1A of 1B. Ook die herinnering zal Club Brugge uiteraard staven om niet moeilijk te doen om Van der Brempt voor 5 miljoen euro van de hand te doen.

EXPERIMENT VAN CLEMENT

Ignace Van der Brempt hoopte om in de voetsporen te treden van Clinton Mata en Thomas Meunier, maar hun status kon hij nooit bereiken. Sommigen omschrijven hem als een grijze muis, die hard werkt en zich voorbeeldig gedraagt, maar in de wedstrijden toch te weinig opvalt. Dit seizoen kwam Van der Brempt twee keer nadrukkelijk aan de oppervlakte. De eerste keer was in de wedstrijd tegen AA Gent, waarbij Club Brugge met 6-1 de boot inging.



Ignace Van der Brempt kreeg tegen de Buffalo’s ietwat verrassend een basisplaats van Philippe Clement, die toen experimenteerde met een erg experimentele centrale verdediging die bestond uit Van der Brempt (19), Noah Mbamba (16) en Brandon Mechele (28). “Achteraf zeg je tegen jezelf dat je beter deze of gene speler had opgesteld. Maar ik heb het niet over Ignace Van der Brempt. Hij was misschien onze beste speler”, verdedigde Philippe Clement de jonge Ignace Van der Brempt na de afstraffing tegen AA Gent.

MAN VAN DE MATCH

Ondanks de fel uitgesproken steun en positieve woorden van Philippe Clement over Ignace Van der Brempt, moest de Antwerpenaar toch nog vijf wedstrijden wachten op zijn volgende basisplaats. Die kreeg hij uiteindelijk in de topmatch tegen Antwerp FC (1-1). Van der Brempt speelde op de Bosuil als aanvallende flankspeler bij Club Brugge, en de Belgische jeugdinternational liet daarbij een betere indruk na dan zijn tegenhanger op links, Noa Lang.



Ignace Van der Brempt werd na de wedstrijd tegen Antwerp zelfs uitgeroepen tot Man van de Match, in tegenstelling tot de ondermaatse Noa Lang en Charles De Ketelaere. “Vandaag waren andere jongens beter dan Charles en Noa. Daarom ben ik bijvoorbeeld blij met de wedstrijd van Ignace”, gaf trainer Philippe Clement toe. “Ik ben zeker en vast tevreden over zijn match. Ignace heeft gebracht wat we ervan hoopten dat het ging zijn vandaag.

LOF VAN VERHEYEN EN VANDENBEMPT

Na zijn glansprestatie tegen Antwerp waren er ook verschillende analisten vol lof over het jonkie van Club. Peter Vandenbempt bijvoorbeeld. “Hij bezit een manier van voetballen die de Club-supporter graag ziet”, zei de analist op de televisiezender Eleven Sports. “Meteen 100% energie in zijn wedstrijd, en dat zag je al in de eerste minuut. Hij heeft punten gescoord in de tweestrijd met Sowah, als die er al is uiteraard.” En ook zijn collega Gert Verheyen sprak alleen maar positieve woorden uit over hem.



“Het is een gast met lef en die blijft aandringen”, vertelde Gert Verheyen toen bij Eleven Sports. “Hij laat de verdedigers niet met rust, maar hij maakt soms ook nog foutjes en de verkeerde keuzes. Maar dat is allemaal logisch uiteraard. Hij komt met veel lef en zelfvertrouwen op het plein en dat is een goede zaak. Hij heeft het lichaam om op dit niveau mee te doen. Da’s geen jong ventje meer qua lichaam. Het is een sterke boy.”

ALLEMAAL WINNAARS

Desondanks kon Ignace Van der Brempt zich dit seizoen niet opwerpen tot een vaste kracht in het elftal van Club Brugge. Op 19-jarige leeftijd heeft hij zijn volle potentieel nog lang niet bereikt, en daarom betekent een overstap naar de talentenfabriek van RB Salzburg een niet te missen opportuniteit. Maar ook Club Brugge is een winnaar in dit verhaal. De West-Vlamingen strijken namelijk een fraaie transfersom op van ruim 5 miljoen euro, en dat voor een speler die vorige zomer zou worden uitgeleend aan een club uit 1A of 1B.

POLL: Is dit een goede deal voor Club Brugge?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

<strong>Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer</strong>
Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer

KRC Genk maakte een vreemde zet door Eduard Sobol te huren in januari, en de Oekra&iuml;ense ...

81
81
Anderlecht incasseert extra opdoffer voor clash in Genk
Anderlecht incasseert extra opdoffer voor clash in Genk

Anderlecht kan de concurrentie zaterdag stevig onder druk zetten, want mits een zege in Genk loopt ...

145
145
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht

In de Champions' Play-Offs krijgt KRC Genk zaterdag Anderlecht over de vloer. Na een fraaie zeven op ...

131
131
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'

In de Europe Play-Offs staat voor koploper AA Gent zaterdag een cruciale thuismatch tegen eerste ...

130
130
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'

Sneller dan verwacht strijdt Anderlecht plots weer volop mee om de landstitel. Om die herworven plek ...

384
384
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'

Club Brugge schreef donderdag geschiedenis door zich te plaatsen voor de halve finale van de ...

404
404
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"

AA Gent opent zaterdag de deuren voor KV Mechelen, een belangrijke wedstrijd in de strijd in de ...

1177
1177
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"

Cercle Brugge speelt op speeldag 4 van de play-offs gastheer voor Royal Antwerp FC. De Vereniging ...

105
105
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"

KRC Genk liet op de vorige speeldag dure punten liggen tegen Cercle Brugge. De Limburgers willen ...

121
121
Hayen langer T1 Club Brugge? Madou schenkt klare wijn
Hayen langer T1 Club Brugge? Madou schenkt klare wijn

Club Brugge lijkt er opnieuw helemaal te staan. Na de revival in de competitie stootte Blauw-Zwart ...

529
529
'Gent trekt buidel open: nieuwe spits onderweg'
'Gent trekt buidel open: nieuwe spits onderweg'

AA Gent voert de Europe Play-offs nog altijd aan, maar zag zijn voorsprong op de vorige speeldag wel ...

228
228
Geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"
Geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"

Union SG wil dit weekend de rug rechten in de Champions' Play-offs. De Brusselaars pakten nog geen ...

343
343
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer

Een maand geleden zat Club Brugge nog zowat in zak en as, maar intussen is Blauw-Zwart weer ...

236
236
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'

Maar weinig trainers kunnen in de 21ste eeuw zo'n indrukwekkend palmares voorleggen als Zinedine ...

223
223
De Rossi komt met update over blessure Lukaku
De Rossi komt met update over blessure Lukaku

Het is donderdag een uitstekende avond geworden voor de Belgen die nog actief waren op het Europese ...

111
111