De Ketelaere op weg naar transferblunder?

De Ketelaere op weg naar transferblunder?

In januari kunnen voetbalclubs hun transferbeleid corrigeren tijdens de wintermercato, maar veel clubs vatten dan reeds de voorbereiding aan met het oog op de zomerse transferperiode. Daarom wordt Charles De Ketelaere nu al gelinkt aan verschillende clubs want een vertrek in januari is nagenoeg uitgesloten voor Club Brugge. De nieuwste gegadigde voor CDK is Leicester City, maar dat lijkt niet de beste carrièremove te zijn voor hem.


GEGEERD IN ENGELAND

Op een astronomisch bod van 40 miljoen euro na, is de kans zowat onbestaande dat Charles De Ketelaere in januari Club Brugge zal verlaten. Anderzijds lijkt een transfer in de zomermercato een uitgemaakte zaak te zijn. Oorspronkelijk heerste er voornamelijk vanuit Italië heel wat belangstelling voor het Brugse goudhaantje, maar in de voorbije weken is hij in het vizier gekomen van verschillende Premier League-clubs.

Zo kwam de interesse van Tottenham Hotspur reeds ter sprake, waar Antonio Conte naar verluidt een voorstander is van De Ketelaeres eventuele komst. Maar onlangs is ook Leicester City in de dans gesprongen voor de jonge Rode Duivel. De Foxes hebben een rijke historie aan Belgische voetballers met Franck Moussa, Ritchie De Laet, Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne.



De interesse vanuit Engeland is niet zo vreemd. Charles De Ketelaere liet namelijk een goede indruk na in de Champions League wedstrijd tegen Manchester City, en niemand minder dan Pep Guardiola was lovend over hem. Qua referentie kan dat dus wel tellen. Op die manier raakte De Ketelaere op de watchlist van verschillende Premier League clubs terecht, waaronder dus ook die van Leicester City.

INSTABIEL

Het is nog maar de vraag of een transfer naar Leicester City wel de juiste carrièrestap zou zijn voor Charles De Ketelaere. Volgende zomer wordt hij 21 jaar en op die leeftijd heeft hij vooral nood aan speelminuten en stabiliteit. En dat terwijl Leicester vandaag geen stabiele ploeg is. The Foxes profileren zich als ‘the best of the rest’ in de Premier League, maar hun huidige tiende plaats in de rangschikking bevestigt dat helemaal niet.



Sinds het befaamde seizoen 2015/16, waarin Leicester de historische eindoverwinning pakte in de Premier League, blijft de club zoeken naar stabiliteit. Sindsdien ontsloeg Leicester drie trainers. Claudio Ranieri, amper negen maanden nadat hij de club vanuit het degradatiemoeras naar de titel leidde. Craig Shakespeare, de ex-assistent van Ranieri die in de wandelgangen een enorm aandeel had in de titel. En ten slotte Claude Puel.

ONDER DE VERWACHTINGEN

Sinds 2019 staat Brendan Rodgers aan het roer in het King Power Stadium, maar ook de Noord-Ier slaagt er niet in om van Leicester echt ‘the best of the rest’ te maken. The Foxes zullen zich dit seizoen niet kwalificeren voor de Champions League en zelfs een plaats in de top zes van de Premier League is ver weg. Nochtans staat Rodgers te boek als een coach die bijna obsessief en met grote drive het beste nastreeft voor zijn ploeg. Hij leerde zelfs de Spaanse en Italiaanse taal om beter te kunnen communiceren met zijn spelers – en uiteraard met het oog op de toekomst.

Aan kwaliteit ontbreekt het de spelersgroep van Leicester nochtans niet. ’t Is vooral op het mentale gebied dat het probleem zich bevindt. Rodgers probeert verschillende zaken uit om de juiste oplossing voor het mentale probleem te vinden, maar de gouden formule heeft hij nog niet gevonden. De coach voert erg frequent tactische en personeelswissels door, maar die blijken zelden succesvol te zijn. Leicester lijkt vandaag dus niet meteen een stabiele omgeving te zijn, en dat geldt niet enkel op het veld. In de voorbije jaren speelden er zich zelfs verschillende machtspelletjes af in de kleedkamer.



In dat opzicht lijkt het King Power Stadium niet meteen de beste keuze te zijn voor Charles De Ketelaere. De golden boy van het Belgische voetbal maakt weldra zijn eerste buitenlandse transfer en die moet er hoe dan ook ‘boenk’ op zitten. De Ketelaere zal ongetwijfeld een eerste mislukt buitenlands avontuur willen vermijden, want op die manier kan hij kostbare tijd verliezen in zijn carrièreopbouw. “Hij zal naar het buitenland moeten gaan om te tonen dat hij dat niveau aankan”, vertelde Kevin De Bruyne onlangs over De Ketelaere in de podcast MidMid. Maar dan lijken er volgens ons veel betere opties weggelegd voor hem dan dit Leicester City.

SCHUIVEN, SCHUIVEN, SCHUIVEN

Nochtans beantwoordt het profiel van Leicester, dat zich profileert als ‘the best of the rest’ op papier goed aan de verwachtingen van De Ketelaere. Leicester is een leuke club met uitstraling, en bovendien ambitieus. The Foxes treven elk jaar om Europees voetbal en de top zes van de Premier League te behalen. Maar de club wordt in de voorbije jaren vooral gezien als een instabiele omgeving. En dat is niet de juiste biotoop voor het supertalent De Ketelaere.

Ter verdediging van Brendan Rodgers kan de hoge blessurelast worden ingeroepen. De kwetsuren van Ricardo Pereira en Wesley Fofana betekenden een grote domper voor Leicester. Daarnaast wisselden de sterkhouders Youri Tielemans, James Madisson en Wilfried Ndidi elkaar af in de ziekenboeg, waardoor The Foxes zelden met hun beste elftal konden aantreden.



Daarnaast zijn de stand-ins van bovengenoemde namen niet meteen kwalitatieve vervangers gebleken. In bijna vier jaar tijd maakte Caglar Soyuncu nooit zoveel foutjes zoals dit seizoen. Zomeraanwinst Boubakary Soumare heeft moeite om zich aan te passen en het constante geschuif van pionnen en formaties door Brendan Rodgers helpt daar uiteraard niet bij. We vragen ons al af hoeveel posities de polyvalente Charles De Ketelaere onder Rodgers zou bekleden bij Leicester?

POLL: Moet De Ketelaere naar Leicester trekken?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Antwerp draait knop om na pandoering: "Dat is onze prioriteit"
Antwerp draait knop om na pandoering: "Dat is onze prioriteit"

Royal Union SG won afgelopen donderdag voor het eerst in de Champions' Play-Offs. De Brusselaars ...

10
10
Waar liep het mis voor KV Kortrijk? "Moeilijk om daarmee een ploeg te bouwen"
Waar liep het mis voor KV Kortrijk? "Moeilijk om daarmee een ploeg te bouwen"

KV Kortrijk wist ook in de play-downs nog geen enkele wedstrijd te winnen. De kans dat de ...

28
28
Grote problemen bij Antwerp: "Van Bommel lijkt radeloos"
Grote problemen bij Antwerp: "Van Bommel lijkt radeloos"

Halfweg de Champions' Play-Off lijken er nog drie titelkandidaten te zijn. Anderlecht beschikt als ...

45
45
Geraerts zaait weer twijfel over toekomst: "Geen garanties"
Geraerts zaait weer twijfel over toekomst: "Geen garanties"

Vorig seizoen knokte Karel Geraerts in deze fase van het seizoen nog volop met Union voor de ...

29
29
'Vergeten Didillon heeft volgende bestemming gekozen'
'Vergeten Didillon heeft volgende bestemming gekozen'

Cercle Brugge is bezig aan een zeer knap seizoen. De Vereniging wist zich in de top zes te scharen ...

60
60
'FC Barcelona zoekt centen: 3 kleppers naar uitgang geduwd'
'FC Barcelona zoekt centen: 3 kleppers naar uitgang geduwd'

Bij FC Barcelona waren ze donderdag in de wolken, want ze konden officieel bekend maken dat Xavi ...

88
88
Rechterhand Mazzu sneert naar De Mil en Riemer
Rechterhand Mazzu sneert naar De Mil en Riemer

Charleroi kan zich komend weekend helemaal verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League. Als ...

152
152
'Ajax verbaast met kandidaten in trainerszoektocht'
'Ajax verbaast met kandidaten in trainerszoektocht'

Het seizoen in de Nederlandse Eredivisie zit er bijna op en dat betekent dat er stilaan een ...

52
52
Filip Joos slikt daverende verrassing: "Hopelijk krijgt hij dat"
Filip Joos slikt daverende verrassing: "Hopelijk krijgt hij dat"

Filip Joos is een echt voetbaldier en kreeg de laatste jaren bij VRT steeds meer ...

147
147
'Standard maakt werk van transfereis Leko'
'Standard maakt werk van transfereis Leko'

Standard sleept zich naar het einde van het seizoen, want de Rouches spelen in de Europe Play-Off ...

127
127
<strong>Vanhaezebrouck gaat helemaal over de schreef bij AA Gent</strong>
Vanhaezebrouck gaat helemaal over de schreef bij AA Gent

Hein Vanhaezebrouck zal geen nieuw contract krijgen bij AA Gent, en dat werd beslist door voorzitter ...

406
406
Vetlesen onthult hoe Hayen Club Brugge weer deed draaien
Vetlesen onthult hoe Hayen Club Brugge weer deed draaien

Club Brugge onderging de voorbije maand een complete metamorfose. Daar waar Blauw-Zwart in de ...

697
697
'Atletico heeft beslissing over toekomst Witsel genomen'
'Atletico heeft beslissing over toekomst Witsel genomen'

Voor Atletico Madrid lijkt het al bij al een seizoen om snel te vergeten. Het kon zich in La Liga ...

95
95
Union doet weer helemaal mee: "We zijn niet dood, nee"
Union doet weer helemaal mee: "We zijn niet dood, nee"

Union kende de voorbije weken een onverklaarbare inzinking. Nadat het de reguliere competitie ...

67
67
Duivel voor Club Brugge? "Moet hij niet mee naar het EK?"
Duivel voor Club Brugge? "Moet hij niet mee naar het EK?"

Club Brugge blijft maar door de Champions' Play-Off razen. Woensdagavond moest ook KRC Genk eraan ...

480
480