Antonio Conte onthult masterplan met De Ketelaere

Antonio Conte onthult masterplan met De Ketelaere

Charles De Ketelaere vierde zaterdag tegen Estland zijn derde A-cap bij de Rode Duivels en één club hield zijn prestatie ongetwijfeld nauwlettend in de gaten. Tottenham Hotspur wordt de laatste tijd opgevoerd als de nieuwste kandidaat-overnemer van het goudhaantje van Club Brugge. De Engelse club met Antonio Conte als coach is misschien wel de ideale bestemming voor De Ketelaere.

CDK MOET CLUB VERLATEN
Niemand die erover twijfelt dat Charles De Ketelaere bezig is aan zijn laatste seizoen bij Club Brugge. ’t Is enkel nog de vraag hoeveel de West-Vlamingen zullen vangen voor hun goudhaantje. En ook naar welke club hij trekt. De straffe prestaties van De Ketelaere in de Champions League zorgen ervoor dat de buitenlandse belangstelling een nieuwe dimensie krijgt. “Hij mag zich opmaken voor een transfer naar een Europese topclub volgende zomer”, schreef Het Laatste Nieuws bijvoorbeeld in zijn ‘Next Gen’-reeks.
Een transfer naar een Europese topclub zou alvast een logische stap betekenen in de prille carrière van De Ketelaere. En een noodzakelijke ook. De aanvallende middenvelder annex aanvaller wil een vaste waarde worden bij de Rode Duivels en alles uit zijn carrière halen. Maar dan moet ie wel weldra verhuizen naar het buitenland. “In België zullen ze het misschien niet graag horen, maar hij zal naar het buitenland moeten gaan om te tonen dat hij dat niveau aankan”, vertelde Kevin De Bruyne onlangs over De Ketelaere in de podcast MidMid.

Ook De Ketelaere wil niet zijn ganse carrière onder de kerktoren vertoeven en hij verklaarde al meermaals dat hij op termijn de stap naar een grotere Europese club wil zetten. De 20-jarige heeft er alvast de juiste kwaliteiten voor. De Ketelaere bezit een uniek profiel door onder meer zijn uitmuntende balbehandeling, snelheid, positionering en vista. Een combinatie die je niet vaak ziet in het hedendaagse voetbal. ’t Zorgt ervoor dat De Ketelaere stilaan materiaal wordt voor een club in één van de vijf grootste voetbalcompetities.
HOT IN ENGELAND
AC Milan, alsook een resem andere Italiaanse clubs, wordt al maandenlang gelinkt aan de Rode Duivel, maar sinds kort wordt ook Tottenham Hotspur toegevoegd aan het lange lijstje van geïnteresseerde teams. Het doorgaans betrouwbare Calciomercato meldt namelijk dat de nieuwe coach Antonio Conte een voorstander is van CDK’s komst naar Londen. Onder de fans van de Spurs geniet hij nog geen al te grote reputatie, velen weten zelfs niet echt wie hij is, maar de echte kenners over Het Kanaal kennen de waarde van De Ketelaere uiteraard wel.

Zo was Pep Guardiola recentelijk onder de indruk van de prestatie van De Ketelaere in de Champions League wedstrijd tussen Manchester City en Club Brugge. Op die manier raakte de veelzijdige West-Vlaming zelfs op de watchlist terecht van de Engelse topclub. Dat betekent op zich niet dat De Ketelaere op korte termijn in aanmerking komt voor een transfer naar City, maar het geeft een indicatie van zijn status en reputatie op de Britse voetbalmarkt. En daarom is de interesse van Tottenham, een minder ‘grote’ Engelse club, dus allerminst een verrassing.
STIJLBREUK BIJ SPURS
Tottenham nam begin november afscheid van Nuno Espirito Santo, de coach die er in Londen een (te) behouden tactiek op nahield. De Portugese liet het tempo en initiatief over aan de tegenstander en hij hanteerde doorgaans een defensieve aanpak, vooral georiënteerd op een grote compactheid en speculeren op de counter. Dat was echter niet naar de zin van het clubbestuur van Spurs, waardoor Nuno zijn tactiek vervolgens aanpaste maar daardoor ook veel van zijn geloofwaardigheid en authenticiteit verloor in de kleedkamer. Conte houdt er een andere filosofie op na, en die zou De Ketelaere alvast moeten liggen.

Conte is persoonlijkheid, winnaarsmentaliteit en passie. Bovendien houdt de Italiaan er van om zijn spelers als één geheel achter zijn visie en ideologie te krijgen. Zijn succesvolle ervaringen bij Juventus, Chelsea en Internazionale, waar hij tal van prijzen won, maken van Conte ook één van de meest gevierde coaches in Europa. Met zo’n trainer zou De Ketelaere wellicht heel graag willen werken. Conte zoekt op zijn beurt dan weer vers bloed in zijn voorlinie. Met Harry Kane en Heung-Min-Son heeft Tottenham al een indrukwekkende aanvallende tandem, maar de 52-jarige wil er vooraan graag nog minstens één optie bij.
DE ROL VAN CDK
Conte hanteerde in de voorbije seizoenen bij Internazionale doorgaans een 3-1-4-2 formatie maar bij Tottenham lijkt hij eerder te neigen naar een 3-4-2-1, de opstelling die hij neerzette in zijn eerste match met Spurs tegen Everton. Kane acteerde als de diepste spits met Son en Moura, die onder Nuno als flankspeler werd uitgespeeld, in compacte steun. En ’t is net voor de posities als ondersteuning voor Kane waarvoor Conte momenteel versterking zoekt. 
Zo’n rol lijkt op alvast het lijf van De Ketelaere geschreven. Bovendien wordt er van een extra wisselmogelijkheid op korte termijn geen prominente rol gevraagd. Op die manier kan De Ketelaere rustig ontwikkelen onder de vleugels van Conte, iets wat Romelu Lukaku bij Internazionale bijvoorbeeld geen windeieren heeft gelegd. Daarnaast is De Ketelaere een enorm polyvalente speler en dat spreekt uiteraard ook in zijn voordeel.

Het is alvast veelzeggend dat Conte in de eerstvolgende transferperiode wil overgaan tot een transfer. De wintermercato wordt doorgaans gebruikt als een momentum om correcties door te voeren in de spelersgroep, en dat wil zeggen dat de Italiaan effectief plannen heeft met De Ketelaere. Maar Conte zal minstens nog moeten wachten tot de zomermercato volgend jaar, want de drievoudige Rode Duivel liet heel duidelijk verstaan dat een winters vertrek bij Club Brugge uitgesloten is ...

POLL: Is Tottenham de ideale club voor De Ketelaere?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Albert zet RSC Anderlecht met voetjes op de grond vlak voor play-offs
Albert zet RSC Anderlecht met voetjes op de grond vlak voor play-offs

RSC Anderlecht begint morgen aan de Champions' Play-Offs met een duel tegen Royal Antwerp FC. ...

18
18
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?

Standard neemt het zaterdagavond op tegen AA Gent. Als ze nog iets van hun seizoen willen maken, dan ...

49
49
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

24
24
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"

Bij Standard hopen ze hun betere spelers aan boord te houden, maar dat wordt zeer moeilijk. Zo is er ...

170
170
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?

Bij KV Mechele grepen ze alsnog naast de Champions’ Play-Offs. De club likte zijn wonden, maar ...

91
91
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"

Nog voor nieuwjaar kwam er een einde aan het sprookje tussen Marc Brys en OHL. De trainer was al ...

137
137
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren

Yari Verschaeren viel tegen KV Kortrijk uit met een spierblessure. De aanvallende middenvelder zal ...

79
79
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"

Bij vlagen maakte Jérémy Doku afgelopen week indruk in de interland tussen Engeland en ...

82
82
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs

Standard moet investeren in nieuwe spelers, want anders dreigt het volgend jaar weer mis te lopen. ...

127
127
<strong>De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"</strong>
De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"

De Rode Duivels hebben hun laatste grote test voor het EK afgewerkt. Het was de laatste kans voor de ...

530
530
Mignolet evalueert Club Brugge: "Ronny heeft dat onderschat"
Mignolet evalueert Club Brugge: "Ronny heeft dat onderschat"

Ronny Deila werd bedankt voor bewezen diensten na de nederlaag tegen STVV. De Noorse coach deed het ...

185
185
<strong>‘Blessin-deal Club Brugge schudt de boel op bij Union’</strong>
‘Blessin-deal Club Brugge schudt de boel op bij Union’

Alexander Blessin heeft bij Union SG indruk gemaakt door een superseizoen te draaien, waaronder een ...

974
974
Cannavaro ving bot: "Had hen gratis willen coachen"
Cannavaro ving bot: "Had hen gratis willen coachen"

Fabio Cannavaro was een geweldige verdediger, maar zijn carri&egrave;re als coach was nog geen ...

28
28
Kompany: "Het stopt niet na deze 9 wedstrijden"
Kompany: "Het stopt niet na deze 9 wedstrijden"

Burnley boekte een 4 op 6 en door de puntenaftrek van Nottingham Forest is er plots weer hoop op het ...

107
107
Verheyen schuift twee Duivels naar de bank: "Te wisselvallig"
Verheyen schuift twee Duivels naar de bank: "Te wisselvallig"

Gert Veheyen keek uiteraard ook naar de matchen van de Rode Duivels tegen Ierland en Engeland. De ...

162
162