Anderlecht begaat grote blunder op transfermarkt

Anderlecht begaat grote blunder op transfermarkt

Vorig weekend ging Hendrik Van Crombrugge pijnlijk in de fout tegen Club Brugge. En dat terwijl Timon Wellenreuther op wekelijkse basis een grote indruk nalaat bij Willem II. De huurling van Anderlecht is één van de beste doelmannen in de Eredivisie, maar vorig seizoen werd Wellenreuther pijnlijk aan de kant geschoven bij Sporting.


UPS & VEEL DOWNS

Vorig jaar was Timon Wellenreuther één van de minst belichte Anderlecht-spelers, al kwam de doelman wel telkens ter sprake wanneer hij de mist inging. Dat was bijvoorbeeld het geval tegen Eupen, Charleroi en Oostende. Maar na verloop van tijd kwam Wellenreuther steeds meer positief in het daglicht te staan. Hij was op een bepaald moment bijvoorbeeld na Simon Mignolet de minst gepasseerde doelman van de Jupiler Pro League

Daarnaast redde hij op dat moment ook 70 procent van al zijn geïncasseerde doelpogingen, waarmee Timon Wellenreuther tot de top vijf doelmannen van de Belgische voetbalcompetitie behoorde. Bovendien was de Duitser ook de best uitvoetballende keeper op de Belgische velden met een passing-zuiverheid van maar liefst 90,16 procent. Maar Timon Wellenreuther bleek echter geen grote puntenpakker te zijn. 



Na zijn indrukwekkende prestaties op het vlak van verrichtte doelpogingen en het betere voetenwerk, begon zijn meerwaarde bij Anderlecht toch stelselmatig af te nemen. Timon Wellenreuther liet geen al te beste indruk meer na, en oogde hij ook niet meer zelfverzekerd. Terwijl de ganse ploeg van Anderlecht een veelbesproken sportieve revival inzette, devalueerden de prestaties van Wellenreuther op een negatieve wijze. 

Timon Wellenreuther bleef nog de op één na minst gepasseerde doelman van de Jupiler Pro League, maar dat was grotendeels te danken aan de sterk presterende verdediging van Anderlecht. Bij de start van de Champions’ Play-Offs werd Wellenreuther finaal vervangen door de jonge debutant Bart Verbruggen. Verrassend enerzijds, maar anderzijds ook helemaal terecht. En dat luidde meteen ook het einde in van Wellenreuther bij Anderlecht.

ZUUR AFSCHEID

Timon Wellenreuther ondertekende in juli 2020 een contract tot en met 2024 bij RSC Anderlecht, maar daar moet hij aldus op niet veel speelgelegenheid meer rekenen. De 25-jarige Duitser werd in de hiërarchie voorbijgestoken door de 19-jarige Bart Verbruggen en bovendien is Hendrik Van Crombrugge terug wedstrijdfit na een aanslepende rugblessure. Daarnaast werd er met Colin Coosemans nog een derde doelman naar het Lotto Park gehaald.



Hoewel het passeren van Timon Wellenreuther enigszins te verklaren viel, kwam de degradatie hard aan bij de Duitse doelman. “Hoe dat kwam? Laat ik het zo zeggen; het heeft niet altijd te maken met hoe goed je presteert. In de voetbalwereld wordt er ook veel politiek bedreven”, antwoordde hij opmerkelijk in Brabants Dagblad. Wellicht met een vingerwijzing naar Bart Verbruggen en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, die eerder samenwerkten bij NAC Breda.

GROTE UITBLINKER

De overbodige Timon Wellenreuther werd in het voorbije tussenseizoen uitgeleend aan zijn ex-club Willem II, en in Tilburg floreert de 25-jarige opnieuw. Eind september was hij bijvoorbeeld al de gevierde man na de verrassende 2-1 overwinning tegen PSV Eindhoven. Het Brabants Dagblad omschreef Wellenreuther zelfs als de absolute uitblinker die zijn ploeg keer op keer redde. 



Zelfs ploegmaat Ché Nunnely, die eveneens de spotlights stal tegen PSV, noemde Wellenreuther de speler van de avond. En ook Willem II coach Fred Grim had speciale aandacht voor de beresterke prestatie van zijn doelman. “Een paar jongens hebben vanavond een bijna ultieme wedstrijd gespeeld. Daarin moet ik met name Timon Wellenreuther noemen. Hij had een paar ge-wel-di-ge reddingen”, citeerde het Brabants Dagblad.

BLOEDVORM

Timon Wellenreuther steekt dus in een uitstekende vorm bij Willem II, waar hij zelfs uitgroeit tot één van de beste doelmannen van de Eredivisie. De huurling van Anderlecht zet een redding percentage neer van meer dan 80% waarmee hij de derde beste doelman is van de Nederlandse competitie. Om het nog straffer te maken, incasseert Wellenreuther ook enorm veel doelkansen per wedstrijd. Amper één andere doelman in de Eredivisie heeft namelijk nog meer werk op te knappen dan hem. Wellenreuther is dus erg goed bezig in Nederland.



Vorig weekend bevestigde Timon Wellenreuther zijn bloedvorm en eerdere puike match tegen PSV Eindhoven. Want ook in zijn zesde wedstrijd van het seizoen was de koele kikker één van de grote uitblinkers tegen Heracles Almelo, hoewel die wedstrijd met 3-2 verloren ging voor de Tricolores. Maar stoefen doet hij niet met zijn indrukwekkende prestaties. “Nee joh, waarom zou ik? Ik weet ook wel dat ik dit niveau niet elke week ga halen, dus heeft het geen zin om nu stoer te doen”, citeerde het Brabants Dagblad.

TERUG NAAR ANDERLECHT?

Timon Wellenreuther haalt aldus zijn beste niveau bij Willem II, en dat was vorig seizoen bij Anderlecht niet meteen het geval – althans niet op een duurzame basis. Dat is ook geen toeval, want in Tilburg voelt hij zich goed thuis. “Wat ik vier jaar geleden bij Willem II heb gevonden, toen ik hier voor het eerst kwam... Ik weet niet of ik dat ooit nog bij een andere club ga vinden. Dit voelt als een familie, ik hou van alles bij deze club. En als ik door Tilburg loop, dan voelt het gewoon als mijn tweede thuis. Dat gevoel is uniek.”



Timon Wellenreuther wacht dan ook nog af wat de toekomst in petto heeft voor hem. Hij wil in ieder geval tot het einde van het seizoen doorgaan zoals hij nu bezig is, en daarna ziet hij wel. “Het zal uiteindelijk niet alleen mijn beslissing zijn, helaas, maar ook die van Anderlecht. Ik heb daar nog een contract tot 2024, maar voetbal is een rare business.” Wellenreuther heeft alvast een pak betere stats dan Hendrik Van Crombrugge dit seizoen bij Anderlecht … Maar of dat voldoende is om de Duitser volgend seizoen een nieuwe kans te geven, is uiteraard een andere vraag.

POLL: Moet Wellenreuther nog een kans krijgen bij Anderlecht?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Riemer houdt voetjes op de grond: "Hij spreekt niet over de titel"
Riemer houdt voetjes op de grond: "Hij spreekt niet over de titel"

RSC Anderlecht droomt volop van een nieuwe titel. Paars-Wit is momenteel de trotse leider in de ...

8
8
Emond doet schrijnend boekje open over Standard
Emond doet schrijnend boekje open over Standard

Standard beleeft al enkele jaren sportief allesbehalve hoogdagen. Ook financieel heeft de Luikse ...

53
53
Simons verklapt ambitie Dender in JPL
Simons verklapt ambitie Dender in JPL

FCV Dender mag volgend seizoen opnieuw aantreden in de Jupiler Pro League. De Oost-Vlaamse club ...

78
78
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne

Manchester City moest deze week op pijnlijke wijze de aftocht blazen in de Champions League. The ...

100
100
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'

KV Oostende verzekerde zich vrijdag van een langer verblijf in de Challenger Pro League. De Kustboys ...

70
70
<strong>Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal</strong>
Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal

Antwerp FC deed in januari een ambitieuze zet om Eliot Matazo (22) te halen als vervanger voor ...

209
209
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"

Brian Riemer moet tegen KRC Genk met Yari Verschaeren, Thorgan Hazard en Zeno Debast heel veel ...

167
167
Leko reageert op geruchten: "Is onderwerp van discussie"
Leko reageert op geruchten: "Is onderwerp van discussie"

Standard is een club op drift. Afwezige eigenaars die de club vanuit een kantoor in de VS besturen, ...

108
108
<strong>Hoe spanning tussen Genk en Anderlecht al 1,5 jaar oploopt</strong>
Hoe spanning tussen Genk en Anderlecht al 1,5 jaar oploopt

KRC Genk en RSC Anderlecht nemen het vanavond om 20u45 tegen elkaar op. Dat belooft een zeer pittige ...

306
306
Coucke haalt zijn grote gelijk: "Hij verdient de titel"
Coucke haalt zijn grote gelijk: "Hij verdient de titel"

Er zijn uiteraard nog zeven speeldagen te gaan waarin nog heel wat kan gebeuren, maar RSC Anderlecht ...

268
268
<strong>Club Brugge 'voor gek aanschouwd' met nieuwe hoofdcoach</strong>
Club Brugge 'voor gek aanschouwd' met nieuwe hoofdcoach

Club Brugge's keuze voor Nicky Hayen als interim-hoofdcoach werd aanvankelijk met grote scepsis ...

925
925
'City moet 'erfgenaam De Bruyne' op zijn buik schrijven'
'City moet 'erfgenaam De Bruyne' op zijn buik schrijven'

Manchester City sneuvelde afgelopen woensdag op pijnlijke wijze uit de Champions League. De Engelse ...

66
66
Keita doet boekje open over zomers vertrek bij Antwerp
Keita doet boekje open over zomers vertrek bij Antwerp

Antwerp FC wil dit weekend tegen Cercle Brugge zijn eerste punten in de Champions' Play-Offs ...

307
307
'Fredberg draait overuren: volgende zomertransfer op tafel'
'Fredberg draait overuren: volgende zomertransfer op tafel'

RSC Anderlecht gaat zaterdagavond op bezoek bij KRC Genk, opnieuw een sleutelwedstrijd binnen de ...

386
386
'Afscheid nabij: absolute smaakmaker vertrekt bij Club'
'Afscheid nabij: absolute smaakmaker vertrekt bij Club'

Club Brugge plaatste zich afgelopen donderdag als eerste Belgische ploeg ooit voor de halve finales ...

1020
1020