Lang grote stap dichter bij riante megadeal

Lang grote stap dichter bij riante megadeal

Club Brugge blijft maar schitteren in de Champions League en dat doet Noa Lang ook. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn vooraleer de Europese (top)clubs komen aankloppen voor hem. En als hij op deze manier blijft imponeren in het Kampioenenbal, dan kan Club misschien wel dromen van een transferprijs die meer dan 30 miljoen euro bedraagt.


CLUB BLIJFT STUNTEN

En of ze bij Club Brugge fier zijn met de onverhoopte vier op zes in het Europese tweeluik tegen Paris Saint-Germain en RB Leipzig. Dinsdag startten de West-Vlamingen ronduit impressionant in de Red Bull Arena Leipzig, waarbij ‘de meesters van de gegenpress’ zélf versmacht werden door de immense opgevoerde druk van Club Brugge. Ook in de tweede helft bleef blauw-zwart goed stand houden en werd er uiteindelijk een fantastisch resultaat behaald met een 1-2 zege.

“Dat is voor een Belgische club een heel sterke prestatie, waar België op z’n geheel fier mag op zijn”, verklaarde Simon Mignolet na afloop van de wedstrijd. “Wie ons na twee matchen op kop zag in deze poule werd gek verklaard”, klonk het bij matchwinnaar Hans Vanaken. En ook de nationale en internationale pers was uiteraard vol lof over de glansrijke prestatie van Club Brugge in de Champions League. En dat is alvast de eerste keer niet meer …



Al in de openingswedstrijd van hun Champions League-campagne pakte Club Brugge namelijk al onverhoopt een puntje tegen Paris Saint-Germain. De ambitieuze West-Vlamingen blijven dus maar stunten in het Kampioenenbal en daardoor komen verschillende sterkhouders nadrukkelijk en uitgebreid in de spotlights te staan. Zo acteren onder andere Hans Vanaken, Clinton Mata Charles De Ketelaere en Stanley Nsoki telkens op een hoogstaand niveau. Maar ook Noa Lang laat uiteraard van zich spreken.

ALOMTEGENWOORDIG

In de wedstrijd tegen RB Leipzig was Noa Lang weliswaar iets minder bepalend dan tegen Paris Saint-Germain, maar Noa Lang was dinsdag toch een bepalende figuur bij Club Brugge. Hij won dit keer niet de trofee als Player of the Match, maar desondanks was de prestatie van de Nederlander nog steeds uitermate positief. Lang fungeerde uitstekend als een betrouwbaar aanspeelpunt voor zijn ploegmaats en bovendien was hij ook nadrukkelijk aanwezig in en rond de zestienmeter van RB Leipzig.

De 22-jarige aanvaller was daarnaast ook enorm hardwerkend en gretig, mooie eigenschappen die zich vertaalden in een enorm aantal aangegane duels. Noa Lang telde namelijk 27 verrichtte duels tegen RB Leipzig, een hoeveelheid die enkel Eder Balanta en Christopher Nkunku konden overtreffen. En Lang concentreerde zich overigens niet alleen op zijn offensieve impulsen. De Nederlander verloor ook zijn defensieve taken niet uit het oog. En dat moest uiteraard ook, tegen een tegenstander van dit kaliber.



Het is daarom dat Noa Lang dinsdag bijvoorbeeld vaak terug te vinden was op de positie van linksachter. Op die manier cijferde hij zich vaak weg voor de ploeg, maar desondanks kon hij zich blijven onderscheiden met zijn offensieve kwaliteiten. Lang was steeds betrokken in het aanvallende spel van Club Brugge, en helaas zag hij een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. “Een lastpak”, was hij volgens La Dernière Heure. Geen enkele speler van Club Brugge én RB Leipzig telde dinsdag meer aangegane offensieve duels dan Lang..

VIA DE CHAMPIONS LEAGUE NAAR ORANJE

Alsof hij nog niet ‘hot’ genoeg was. Noa Lang scoorde reeds veel punten na zijn masterclass tegen Paris Saint-Germain, en ook tegen RB Leipzig zette hij dus zijn voetafdruk op het Europese voetballandschap. Na de match tegen PSG omschreef de Spaanse krant hem als “de nieuwe Galactico”, waarin hij de spotlights stal van de gerenommeerde spelers Lionel Messi, Neymar Jr., en Kyian Mbappé. De trofee als Player of the Match had ie toen allerminst gestolen.



Twee dagen na zijn glansprestatie tegen het Parijse sterrenensemble, werd Noa Lang voor het eerst opgenomen in de voorselectie van de Nederlandse nationale ploeg – 't was hem nog nooit eerder overkomen. De algemene verwachting is trouwens dat bondscoach Louis Van Gaal de sterspeler van Club Brugge straks effectief zal opnemen bij Oranje. Het is dus duidelijk dat de reputatie van de 22-jarige Lang stilaan indrukwekkende vormen aanneemt, nadat hij zijn grote kwaliteiten ook succesvol demonstreert in de Champions League.

VIA ORANJE NAAR DE TOP 

En die sterke Europese prestaties van Noa Lang zullen ongetwijfeld worden opgepikt bij verschillende Europese (top)clubs. In de voorbije zomermercato profileerde Leeds United zich als de enige kandidaat-overnemer voor de Nederlandse aanvaller, maar de Engelse interesse nam nooit concrete vormen aan. Het lijdt echter geen twijfel dat er straks meer gereputeerde en kapitaalkrachtigere clubs zich zullen aanmelden in het Jan Breydelstadion. 't Is enkel een kwestie van tijd.

Zijn sterke prestaties in de Champions League tegen Paris Saint-Germain en RB Leipzig zullen de marktwaarde van Noa Lang alvast serieus doen toenemen. En ook zijn te verwachten eerste A-cap bij Oranje zal hem nog aantrekkelijker maken voor Europese (top)clubs. Door de combinatie van beide elementen, rekent Club Brugge zich al rijk. “Zijn marktwaarde gaat door het dak. Straks is-ie Oranje-international - dat etiket blijft goed voor een paar miljoen extra”, schreef Het Laatste Nieuws bijvoorbeeld ook.



En dat was nu ook exact de voorspelling van Philippe Clement over zijn Nederlandse goudhaantje, nog voor Club Brugge hun eerste wedstrijd speelde in de huidige Champions League-campagne. “Als Noa stappen blijft zetten, acht ik hem in staat om volgende zomer naar een grote club in een grote competitie te gaan”, verklaarde de coach van Club Brugge eind augustus aan Het Laatste Nieuws. Zo'n 30 miljoen euro hoopt Vincent Mannaert te vangen voor Noa Lang. En zou het ook iets meer kunnen zijn?

KNAPPE STATS IN CHAMPIONS LEAGUE

'De Neymar van de lage landen' maakt een impact op de Champions League, da's wel duidelijk. Noa Lang behoort namelijk tot de beste spelers in het Kampioenenbal op het gebied van aantal voorzetten en aantal balcontacten in de zestienmeter van de tegenstander. Zijn hoge scores in die betreffende onderdelen staven de grote meerwaarde van de Nederlander in het offensieve spel van Club Brugge. Na twee speeldagen in de Champions League schaart Lang zich eveneens in de top tien qua ondernomen dribbels. Met een gemiddelde van 9,9 individuele acties per wedstrijd is hij in dat onderdeel de achtste beste presterende speler van het Kampioenenbal. Indrukwekkende stats die ongetwijfeld de interesse doen aanwakkeren van een groot aantal Europese clubs.

POLL: Speelt Lang volgend seizoen nog bij Club Brugge?

Meer sportnieuws

Meer over

Laatste Voetbalnieuws

Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"

Club Brugge liep afgelopen weekend een zoveelste teleurstelling op en verloor met 2-1 op het veld ...

5
5
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"

Antwerp FC heeft de reguliere competitie uiteindelijk afgesloten op een knappe derde plaats. De ...

63
63
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"

De slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League leverde weer heel wat voet tot ...

195
195
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'

Maandagochtend is definitief een einde gekomen aan de lijdensweg van Ronny Deila bij Club Brugge. ...

333
333
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'

Kylian Mbappé mag sinds januari met andere ploegen praten over een transfervrije overgang na ...

91
91
Anderlecht gaat in beroep: "Zonde voor Belgisch voetbal"
Anderlecht gaat in beroep: "Zonde voor Belgisch voetbal"

Een jaartje geleden zat het seizoen van RSC Anderlecht er al op na de reguliere competitie. Nu moet ...

531
531
<strong>'Europese topcoach' trapt aanbod Club Brugge in de vuilbak</strong>
'Europese topcoach' trapt aanbod Club Brugge in de vuilbak

Ondanks interesse van Club Brugge blijft Jesse Marsch op zoek naar een uitdaging die zijn ambities ...

601
601
'Manchester City hakt knoop door over transfer De Bruyne'
'Manchester City hakt knoop door over transfer De Bruyne'

Kevin De Bruyne meldde zich deze week niet bij de Rode Duivels. Bondscoach Domenico Tedesco wou geen ...

239
239
Union benadeeld in Play-Offs? Kalendermaker reageert
Union benadeeld in Play-Offs? Kalendermaker reageert

Het clubvoetbal maakt in de komende dagen eventjes plaats voor de internationale ploegen. Maar ...

380
380
'Verrassing in Genk: Vrancken op weg naar uitgang'
'Verrassing in Genk: Vrancken op weg naar uitgang'

KRC Genk plaatste zich zondag alsnog voor de Champions' Play-Offs. Maar eigenlijk was dat slechts ...

964
964
'Club vol voor nieuwe trainer: één man in pole-positie'
'Club vol voor nieuwe trainer: één man in pole-positie'

Club Brugge heeft maandag zoals verwacht afscheid genomen van Ronny Deila als hoofdcoach. Op de ...

994
994
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk

AA Gent was een van de verliezers van de slotspeeldag. Nochtans vervulden de Buffalo's zelf hun ...

754
754
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen

Op zijn oude dag is Jan Vertonghen nog steeds een baken van rust centraal achterin bij Anderlecht. ...

224
224
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge

Ronny Deila beleefde zijn zwanenzang bij Club Brugge zondag helemaal op zijn eentje, want het ...

1487
1487
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie stond er op een aantal velden nog bijzonder veel ...

345
345