Lang zorgt voor grote verbazing bij Club Brugge

Lang zorgt voor grote verbazing bij Club Brugge

Louis Van Gaal kan niet langer om Noa Lang heen. De aanvaller van Club Brugge is dit seizoen opnieuw allesbepalend bij Club Brugge, en ook in de Champions League maakt hij een fantastische indruk. Lang is zelfs de uitgesproken en afgetekende dribbelkoning in het Kampioenenbal én in de Jupiler Pro League


DE NIEUWE GALACTICO 

't Is de week van Noa Lang geweest. Woensdag was ie één van de grote uitblinkers in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Vrijdag maakte Club Brugge de contractverlenging van Nederlander bekend – aan verbeterde voorwaarden uiteraard – én werd hij voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Oranje. Op 22-jarige leeftijd bevindt Lang zich op het toppunt van zijn prille carrière. En dan moeten zijn beste jaren er nog aankomen …

Noa Lang scoorde punten vorige week tegen Paris Saint-Germain. “Er is een nieuwe Galactico geboren”, titelde de Spaanse krant AS op haar website. “Hij is amper 22, maar Noa Lang slaagde er tegen PSG in om de spotlights te stelen van spelers als Messi, Neymar en Mbappé. De onverwachte hoofdrolspeler - een machine die voortdurend gevaar creëert - overschaduwde de drietand van PSG en ging met de Man van de Match-award aan de haal.”



Veel bondiger kon de knalprestatie van Noa Lang tegen het Parijse sterrenensemble niet verwoord worden. Het Franse medium RMC voorspelde alvast dat hij een telefoontje mocht verwachten van Louis Van Gaal, de bondscoach van de Nederlandse nationale ploeg. Dat is de grote droom van Lang, maar een eerste selectie voor de A-ploeg is hem nog nooit gelukt. Lang weet immers heel goed dat hij via Oranje gemakkelijker in het vizier terechtkomt van de grote Europese clubs.

VECHTEN TEGEN DE BIERKAAI

Dit seizoen is Noa Lang opnieuw één van de beste spelers van Club Brugge én van de Jupiler Pro League. Maar zijn sterke en bepalende prestaties verantwoordden voorlopig nog geen eerste selectie voor Oranje. Eind augustus viel Lang voor de zoveelste keer niet te bespeuren in de voorselectie van Oranje, terwijl verschillende Nederlandse analist de kans nochtans opportuun vonden om Lang bij de nationale ploeg te halen. Het zorgde ongetwijfeld voor een wrang gevoel bij de 22-jarige aanvaller.

Dat heeft grotendeels te maken met de perceptie die er rond de voetballer en persoon Noa Lang hangt in zijn thuisland. Terwijl in Nederland ook het sportieve niveau van de Belgische competitie als minderwaardig wordt gepercipieerd. En dan mag ie nog op wekelijkse basis uitblinken en beslissend zijn bij Club Brugge, al twee jaar op rij de beste club van het land met goeie prestaties in Europa, voor Noa Lang het blijft toch vechten tegen de bierkaai.



“Bij Ajax vonden ze hem simpelweg te licht en daarnaast bijzonder arrogant”, verklaarde onze columnist bijvoorbeeld. “Ajax was hem liever kwijt dan rijk, omdat Lang zichzelf de beste voetballer op de aardbol vindt. Bij FC Twente deed hij het op huurbasis best redelijk, maar heeft ook niemand een traan gelaten na zijn vertrek. In België klonk razendsnel dat Lang een wondervoetballer was. In een deuk lagen we hier.”

ORANJE

Maar de knalprestatie van Noa Lang tegen Paris Saint-Germain veranderde alles. Eind augustus verklaarde Louis Van Gaal nog dat zijn selectie mager bezet was op de aanvallende vleugels, en zelfs dan werd Lang nog niet opgenomen in de voorselectie. Maar twee dagen na de match tegen Paris Saint-Germain, waarin hij tot 'Man van de Match' verkozen werd, behoorde hij opeens wél tot de voorselectie van bondscoach Van Gaal. Of hoe één wedstrijd in de Champions League zo bepalend kan zijn in een spelerscarrière.

Noa Lang behoort aldus voor het eerst tot de Nederlandse voorselectie, en het is de algemene verwachting dat hij ook effectief de Oranje-selectie zal halen. Nederland speelt op 8 oktober tegen Letland in de WK-kwalificaties en drie dagen later wacht het nietige Gibraltar. Een eerste A-cap zou een welverdiende en langverwachte beloning betekenen voor Lang, en tevens een heerlijke repliek op de doorgaans negatieve kritieken vanuit Nederlandse hoek.



Louis Van Gaal hecht in zijn selectiebeleid veel waarde aan de vorm van zijn spelers, en dan springt Noa Lang uiteraard nadrukkelijk in het oog. Met 7 beslissende acties is hij na Dante Vanzeir (Union SG) en Michaël Frey (Antwerp FC) momenteel de derde meest bepalende speler op de Belgische velden. Vorig seizoen was Lang de zevende meest bepalende speler, maar de Nederlander speelde toen geen volledig seizoen, want hij sloot pas in oktober aan bij Club Brugge.

DRIBBELKONING

Eind augustus liet Louis Van Gaal verstaan dat hij op de aanvallende vleugels over te weinig opties beschikt. Een Noa Lang in grootse vorm kan daarom wel eens heel interessante piste betekenen voor de bondscoach van Nederland, en zeker al omdat hij zijn grote kwaliteiten succesvol kon aantonen op het niveau van de Champions League. Lang haalt dit seizoen zelfs een hoger rendement dan de vaste Oranje-wingers Cody Gakpo (PSV) en Steven Bergwijn (Tottenham).

De gerenommeerde Nederlandse analist Süleyman Öztürk was alvast wild van Noa Lang, zelfs voordat de aanvaller van Club Brugge schitterde tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. “In België is iedereen gek van hem en dat begrijp ik ook wel. Hij doet me denken aan Neymar. Hij is niet zó goed. Maar qua spel, positie, ... dan denk ik: Lang is de Neymar van de lage landen.” En op het gebied van dribbels doet Lang die officieuze titel alvast alle eer aan.



Zowel in de Champions League als in de Jupiler Pro League is Noa Lang namelijk de onvervalste dribbelkoning. De Nederlander ondernam tegen Paris Saint-Germain maar liefst 13 dribbels, en met dat aantal is hij de speler die het meeste dribbels ondernam. In de top tien vinden we klinkende namen terug zoals Vinicius Junior (11), Yannick Carrasco (9), Lionel Messi (8), Neymar (7), Kylian Mbappé (6) en Sadio Mané (6). In de Belgische competitie telt Lang alweer 74 dribbels, waarmee hij Konan N'Dri (KAS Eupen, 66) en Anass Zaroury (Charleroi, 60) aftroeft.

POLL: Is Noa Lang klaar voor een Europese topclub?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

<strong>Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer</strong>
Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer

KRC Genk maakte een vreemde zet door Eduard Sobol te huren in januari, en de Oekra&iuml;ense ...

77
77
Anderlecht incasseert extra opdoffer voor clash in Genk
Anderlecht incasseert extra opdoffer voor clash in Genk

Anderlecht kan de concurrentie zaterdag stevig onder druk zetten, want mits een zege in Genk loopt ...

130
130
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht

In de Champions' Play-Offs krijgt KRC Genk zaterdag Anderlecht over de vloer. Na een fraaie zeven op ...

120
120
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'

In de Europe Play-Offs staat voor koploper AA Gent zaterdag een cruciale thuismatch tegen eerste ...

124
124
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'

Sneller dan verwacht strijdt Anderlecht plots weer volop mee om de landstitel. Om die herworven plek ...

370
370
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'

Club Brugge schreef donderdag geschiedenis door zich te plaatsen voor de halve finale van de ...

398
398
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"

AA Gent opent zaterdag de deuren voor KV Mechelen, een belangrijke wedstrijd in de strijd in de ...

1160
1160
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"

Cercle Brugge speelt op speeldag 4 van de play-offs gastheer voor Royal Antwerp FC. De Vereniging ...

105
105
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"

KRC Genk liet op de vorige speeldag dure punten liggen tegen Cercle Brugge. De Limburgers willen ...

120
120
Hayen langer T1 Club Brugge? Madou schenkt klare wijn
Hayen langer T1 Club Brugge? Madou schenkt klare wijn

Club Brugge lijkt er opnieuw helemaal te staan. Na de revival in de competitie stootte Blauw-Zwart ...

524
524
'Gent trekt buidel open: nieuwe spits onderweg'
'Gent trekt buidel open: nieuwe spits onderweg'

AA Gent voert de Europe Play-offs nog altijd aan, maar zag zijn voorsprong op de vorige speeldag wel ...

227
227
Geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"
Geheim wapen tegen Club Brugge: "Hij is niet blij"

Union SG wil dit weekend de rug rechten in de Champions' Play-offs. De Brusselaars pakten nog geen ...

339
339
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer

Een maand geleden zat Club Brugge nog zowat in zak en as, maar intussen is Blauw-Zwart weer ...

235
235
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'

Maar weinig trainers kunnen in de 21ste eeuw zo'n indrukwekkend palmares voorleggen als Zinedine ...

221
221
De Rossi komt met update over blessure Lukaku
De Rossi komt met update over blessure Lukaku

Het is donderdag een uitstekende avond geworden voor de Belgen die nog actief waren op het Europese ...

111
111