De Ketelaere nadert megatransfer: 'Top 10 in Europa'

De Ketelaere nadert megatransfer: 'Top 10 in Europa'

Superlatieven kwamen te kort bij de knalprestatie van Charles De Ketalaere tegen Paris Saint-Germain. Op dit moment behoort de 20-jarige tot één van de beste spelers op het Kampioenenbal, een status die hij uiteraard nog moet bevestigen. Daarnaast is De Ketelaere ook veel beslissender én  rendabeler geworden bij Club Brugge. Neem dit alles in combinatie met een recente contractverlenging, en blauw-zwart mag hopen op een transferdeal van meer dan 30 miljoen euro.


CDK IS HOT

Een 7 op 10 in de toonaangevende Franse krant L’Équipe. “Een wervelwind”, volgens het Spaanse Marca. Voor wie er nog aan mocht twijfelen: Charles De Ketelaere laat een stevige indruk na in Europa. Het jeugdproduct was vorige week één van de absolute uitblinkers in de Champions League-opener van Club Brugge tegen Paris Saint-Germain. In het Jan Breydelstadion waren niet Lionel Messi, Neymar of Kylian Mbappé de grote mannen, maar wel de 20 jaar jonge De Ketelaere.

't Was al veel langer duidelijk dat Club Brugge een groeibriljant in handen had met Charles De Ketelaere. Maar dat ie zo’n dikke prestatie kon neerzetten tegen het Parijse sterrenensemble, was toch eerder onverhoopt. De Ketelaere bevestigde zijn status als één van de grootste Europese talenten van het moment, en zijn glansprestatie tegen Paris Saint-Germain verraadt dat hij het erg ver kan schoppen in het mondiale voetbal. De vraag is alleen nog hoe ver precies …



Het lijdt geen twijfel dat de naam van Charles De Ketelaere welbekend is bij elke zelfrespecterende Europese topclub. En na zijn sterke match tegen Paris Saint-Germain, zal diezelfde naam beslist met rood omcirkeld staan in hun betreffende notitieboekjes. Bayern München, FC Barcelona, Juventus, AC Milan, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, Ajax. Allen stuurden ze vorige week woensdag vertegenwoordigers naar het Jan Breydelstadion.

RENDEMENT

De vele aanwezigen bij deze wedstrijd – fans, scouts, media - konden enkel maar met een grote bewondering het grote talent van Charles De Ketelaere aanschouwen. De youngster van Club Brugge was alomtegenwoordig en onderscheidde zich met een hoge voetbalintelligentie, werklust, vista, balvastheid techniek, een grote flair … We kunnen zo wel eventjes doorgaan. “Na twee jaar kennen we zijn kwaliteiten en zijn mindere punten”, verklaarde Philippe Clement na de match tegen Paris Saint-Germain. “En Charles blijft maar stappen zetten.”



In het voorbije tussenseizoen had Philippe Clement één groot doel voor ogen met Charles De Ketelaere. De coach van Club Brugge wilde namelijk zijn statistieken opkrikken, net zoals de 20-jarige zelf. Clement had daarvoor het plan voor ogen om De Ketelaere als tweede aanvaller of valse negen uit te spelen. Dichtbij Noa Lang en met Hans Vanaken ter ondersteuning. Voetbal ziet voetbal, zoals dit seizoen al vaak bleek met deze gouden drietand in de aanvalslinie. En op die manier brengt De Ketelaere een veel groter rendement dan in het vorige seizoen.

STATISTIEKEN 

“Op persoonlijk vlak moet ik mijn statistieken verbeteren en meer beslissend zijn voor de ploeg.” 't Zijn de woorden van Charles De Ketelaere in Het Nieuwsblad op 31 juli. “Meer goals en assists. Al durf ik er geen getal op plakken. Ik probeer het week per week te bekijken en mijn stempel te drukken. Het zou al mooi zijn als ik meer kan scoren dan vorig jaar.” De Ketelaere is dit seizoen alvast op goeie weg om zijn persoonlijk record qua doelpunten en assists te overstijgen. En dat is alvast duidelijk zichtbaar in de cijfers. 



Charles De Ketelaere heeft vandaag namelijk al 4 doelpunten gemaakt na 10 wedstrijden, terwijl hij vorig seizoen 5 goals scoorde na 46 (!) wedstrijden. Dat is een enorm verschil, maar daarbij moet er dus vermeld worden dat De Ketelaere dit jaar door Philippe Clement doorgaans veel offensiever wordt gepositioneerd. En dat is ook merkbaar in het aantal afgeleverde assists. Momenteel voorzag De Ketelaere 2 assists in het huidige seizoen, terwijl dat vorig jaar 6 stuks waren. En het is slechts een kwestie van tijd vooraleer hij deze cijfers verbreekt.

TOPTRANSFER 

Zijn statistieken opkrikken. Het is één van de zeldzame werkpunten bij Charles De Ketelaere, maar ondertussen is ie reeds veel bepalender en beslissender geworden bij Club Brugge. En dat zal ook zijn invloed hebben bij een potentiële transfer in de volgende zomermercato. Transfers worden vandaag steeds vaker bepaald door de statistieken op de langere termijn, en in die optiek is De Ketelaere bezig aan een uitstekend jaar. Het wordt voor hem dan wel zaak om dit nog het ganse seizoen lang te kunnen bevestigen.



Als we zijn gemiddeldes erbij halen, dan is het duidelijk dat Charles De Ketelaere een enorme offensieve inhaalbeweging heeft gemaakt op het gebied van effectiviteit én kansencreatie. Hij scoort dit seizoen bijvoorbeeld 0,40 doelpunt per 90 minuten tegenover 0,14 doelpunt per 90 minuten vorig jaar. Zijn expected goals en assists zijn dit jaar (0,70 per 90 minuten) tevens van een totaal ander kaliber dan vorig seizoen (0,41 per 90 minuten). Niet toevallig verklaarde CDK vorige zomer dat hij vaker in een scoringspositie moest komen. Of eens naar doel trappen.

TOP TIEN IN CHAMPIONS LEAGUE

De langverwachte evolutie qua rendement is er dus gekomen. En dat zelfs ook op het niveau van de Champions League. Op dit moment is Charles De Ketelaere namelijk de tiende meest dreigende speler van het Kampioenenbal, als we de combinatie nemen van het aantal expected goals en expected assists. Enkel toppers zoals onder andere Robert Lewandowski (Bayern München), Mohamed Salah (Liverpool), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Alvaro Morata (Juventus) en Paulo Dybala (Juventus) overtreffen De Ketelaere op dat gebied.

Op die manier ziet Club Brugge de marktwaarde van Charles De Ketelaere gevoelig toenemen, nadat eerder al bekend raakte dat hij minstens 30 miljoen euro moet kosten. Samen met zijn grote impact op de Champions League – al dient hij dat uiteraard nog te bevestigen – én zijn recente contractverlenging tot en met 2023, acteert Club reeds proactief om volgend seizoen serieus te cashen voor zijn goudhaantje. En dan zit er misschien wel meer in dan 30 miljoen euro?



Zijn status als één van de grootste Europese talenten werd onlangs ook bevestigd als één van de veertig genomineerden voor de Golden Boy Award anno 2021. De Italiaanse organisator nomineerde Charles De Ketelaere samen met onder andere grote namen zoals Jérémy Doku (Stade Rennes), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Edouard Camavinga (Real Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Ryan Gravenberch (Ajax) en Bukayo Saka (Arsenal) als de beste speler onder de 21 jaar. 

POLL: Is De Ketelaere meer waard dan 30 miljoen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

TRANSFERUURTJE: 'Fredberg behandelt cruciaal dossier, toekomst KDB gekend'
TRANSFERUURTJE: 'Fredberg behandelt cruciaal dossier, toekomst KDB gekend'

De winterse transferperiode zit erop, maar transfervrije spelers kunnen nog steeds hun kribbel bij ...

55
55
Xavi komt met hoge eisen voor verlengd verblijf bij Barca
Xavi komt met hoge eisen voor verlengd verblijf bij Barca

Xavi gaf eerder dit jaar al aan dat hij na dit seizoen zou stoppen als coach bij FC Barcelona. De ...

36
36
Westerlo komt met opvallend nieuw 'statement' na schandaal
Westerlo komt met opvallend nieuw 'statement' na schandaal

Er is ondertussen al heel veel gezegd en geschreven over de 'salonremise' tussen Westerlo en Racing ...

55
55
Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"
Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"

KV Kortrijk begint als voorlaatste aan de Play-Downs. De West-Vlaamse club hoopt ook volgend jaar ...

57
57
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler

Een uiterst bizar horrorverhaal dook zopas op uit Kortrijk. Daar staat momenteel een ...

31
31
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf

Sofian Kiyine, de speler van OH Leuven dit vorig jaar met zijn auto in de sporthal van ...

57
57
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"

Het gaat momenteel niet goed met Zulte Waregem. De degradant uit de Jupiler Pro League stelde voor ...

140
140
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"

Geen Champions' Play-Offs voor KV Mechelen. De 'Kakkers' grepen op de laatste speeldag naast een ...

40
40
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels

Slecht nieuws uit het kamp van de Rode Duivels. Romelu Lukaku zal niet in actie komen in de ...

145
145
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident

De maat is vol bij Real Madrid. Na het zoveelste racistische incident tegen sterspeler Vinicius ...

59
59
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"

KRC Genk beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en wist doorheen de jaren heel wat jonge ...

1065
1065
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"

Club Brugge liep afgelopen weekend een zoveelste teleurstelling op en verloor met 2-1 op het veld ...

309
309
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"

Antwerp FC heeft de reguliere competitie uiteindelijk afgesloten op een knappe derde plaats. De ...

220
220
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"

De slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League leverde weer heel wat voet tot ...

563
563
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'

Maandagochtend is definitief een einde gekomen aan de lijdensweg van Ronny Deila bij Club Brugge. ...

550
550