Neymar zet Lang met beide voeten op de grond

Neymar zet Lang met beide voeten op de grond

Noa Lang werd in Nederland reeds omschreven als de Neymar van de lage landen, en woensdag zette de ster van Club Brugge die vergelijking extra kracht bij. Lang leverde een grootse prestatie af tegen Paris Saint-Germain, en dat bovendien in het zicht van zijn idool Neymar. Hoewel Lang woensdag nadrukkelijker in het spel voorkwam dan de Braziliaan, was Neymar toch een onderschatte en belangrijke factor bij de Parijzenaren.


DE DROOM VAN NOA

Noa Lang is emotie. En ook ambitie. De Nederlander wil constant zijn grenzen verleggen en alles uit zijn enorm intrinsiek talent halen. En dat mag gebeuren aan een hoge moeilijkheidsgraad. Dat bleek alvast toen hem werd gevraagd naar zijn droomloting voor de groepsfase van de Champions League. Manchester City was de eerste ploeg die hij bij naam noemde. “City is gewoon een hele goeie ploeg onder Pep Guardiola. Ze spelen heel goed voetbal en het is een hele mooie uitdaging om ons daarmee te meten”, vertelde Lang op de website van Club Brugge

De tweede ploeg waarop Noa Lang hoopte, was … Paris Saint-Germain. “Dat spreekt voor zich. Dan speel je tegen Neymar, Messi, Mbappé, Di Maria, Verratti, Ramos, .. moet ik nog doorgaan?” Als afsluiter kon je ervan op aan dat de Nederlander voor Ajax koos. “Het is m'n ex-club, natuurlijk zou ik dat echt heel leuk vinden. Als we een loting zouden hebben zoals ik het wil, dan hebben we onze supporters echt wel nodig. Tegen Beerschot en zelfs met een half stadion merkte je meteen al het verschil.”



Noa Lang stelde een droomloting samen die tot de verbeelding spreekt van iedere profvoetballer, maar tegelijk ook een haast onmogelijke groep om te overwinteren. Zo'n houding irriteert Simon Mignolet bijvoorbeeld mateloos, de ervaren doelman opteert liever voor een sportief haalbare groep. “Natuurlijk is het wel moeilijk om door te stoten”, aldus Lang “Maar het is Champions League, niks is makkelijk. Dit is mijn droomloting en dat verandert niks aan mijn doelstelling om te overwinteren in de Champions League”, verraadde Lang andermaal zijn grenzeloze ambitie.

30 MILJOEN GERECHTVAARDIGD

Met Paris Saint-Germain in de poule van Club Brugge werd Noa Lang aldus op z'n wenken bediend. En aan zijn prestatie te merken woensdagavond, is het wel degelijk zijn doelstelling om te overwinteren in de Champions League. Ambitie. Maar ook om zich te meten met de beste spelers van de wereld. “Hij moet dit seizoen absoluut uitdoen bij ons”, verklaarde Philippe Clement vorige week in Het Laatste Nieuws, voor de match tegen Paris Saint-Germain. “Als Noa stappen blijft zetten, acht ik hem in staat om volgende zomer naar een grote club in een grote competitie te gaan.”



Maar dan zullen die geïnteresseerde clubs wel met een pak geld over de brug moeten komen. Volgens hetzelfde medium verlangt Club Brugge niets minder dan dertig miljoen euro voor z'n goudhaantje. Dat was even schrikken, maar na zijn glanspartij woensdagavond rechtvaardigde Lang zijn fiks prijskaartje met overtuiging. Samen met Charles De Ketelaere en Hans Vanaken boezemde hij het Parijse sterrenensemble grote angst in, en aan het eind van de wedstrijd werd Lang door de UEFA zelfs uitgeroepen tot de Player of the Match.
 
NEYMAR VAN DE LAGE LANDEN

Noa Lang straalde een enorme gretigheid uit om zich te tonen op het allerhoogste voetbalniveau. Met succes, gelet op zijn gewonnen trofee van Player of the Match. Met zijn glansprestatie wekte Nederlander alvast grote verbazing op in het binnen- en buitenland. Op die manier komt Lang zelfs nadrukkelijk in beeld bij Oranje, waar hij nog steeds vruchteloos wacht op zijn eerste selectie. Eentje die zelfs zonder zijn knalprestatie tegen Paris Saint-Germain helemaal verdiend zou zijn, maar dat is een andere discussie.

De Nederlandse analist Hans Kraay junior was bijvoorbeeld enorm onder de indruk over de prestatie van Noa Lang tegen Paris Saint-Germain, en dat was ook het geval bij Pieter Zwart, hoofdredacteur van het vakblad Voetbal International. “Het is waanzinnig knap als je dit laat zien in de Champions League. Als hij zo speelt tegen een Hakimi, dan maak je wel grote stappen in je ontwikkeling. Ik ben benieuwd of Louis van Gaal ook heeft gekeken. Hij heeft bij Oranje wel wat concurrentie, ik ben benieuwd of hij die er kan uitspelen.”



Noa Lang scoorde woensdag internationale punten tegen Paris Saint-Germain, en dat deed hij in de nabije aanwezigheid van zijn grote idool Neymar. Het is een publiek geheim dat Lang de Braziliaanse vedette adoreert, vooral omdat beide spelers eenzelfde spelstijl en lichaamstaal hebben. In die optiek wordt de uitspraak van de gerenommeerde Nederlandse analist Süleyman Öztürk terug gretig opgepikt. “In België is iedereen gek van hem en dat begrijp ik ook wel. Hij doet me denken aan Neymar. Hij is niet zó goed. Maar qua spel, positie, ... dan denk ik: Lang is de Neymar van de lage landen.”

LANG VS. NEYMAR

Neymar was woensdag een schim van zichzelf, terwijl Noa Lang wél helemaal op de afspraak was. De Nederlander verzorgde de show, pakte uit met zijn creativiteit én was dreigend. Dat in tegenstelling van de ondermaatse, maar wel hardwerkende Neymar. Lang maakte een grote impact op het algemeen speelbeeld, terwijl dat veel minder het geval was bij Neymar. De Braziliaan mag dan wel scherp staan en enkele kilo’s afgevallen zijn, echt op topniveau acteerde hij niet. Al was de duurste transfer ooit in het voetbal, wél efficiënter en actiever dan Lang.

Neymar verrichte namelijk een pak defensief werk, waardoor zijn totale aangegane acties tegen Club Brugge 87 stuks bedroeg. Dat waren er bijvoorbeeld 13 meer dan Noa Lang. En ook in de efficiëntie van deze acties was Neymar (68%) flink wat zuiverder dan Lang (47%). Hoewel Neymar goed in bedwang werd gehouden door Clinton Mata, had de Braziliaan een cruciale ondersteunende en achterliggende waarde bij Paris Saint-Germain. Verschillende media waren het er dan ook over eens dat Neymar de bedrijvigste speler was bij de Parijzenaren, én meer aan de bal én dreigender dan Lionel Messi en Kylian Mbappé.



Noa Lang had een groot aandeel in het onverhoopte 1-1 gelijkspel van Club Brugge tegen Paris Saint-Germain, en op het einde van de wedstrijd raakte zijn tank logischerwijze leeg. Hoewel Neymar minder nadrukkelijk aanwezig was, door zijn grote ervaring op het Champions League-niveau en zijn pure kwaliteit, bewees hij de Franse topclub toch nog grote diensten. Niet naar zijn individuele hoge standaarden en normen, maar toch op een acceptabel niveau voor een doorsnee speler op het Kampioenenbal. Neymar telde woensdag bijvoorbeeld 18 offensieve acties (12 geslaagd), het meeste van alle spelers op het veld, en Noa Lang 17 (9 geslaagd).

POLL: Speelt Lang volgend seizoen bij Club Brugge?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Xavi komt met hoge eisen voor verlengd verblijf bij Barca
Xavi komt met hoge eisen voor verlengd verblijf bij Barca

Xavi gaf eerder dit jaar al aan dat hij na dit seizoen zou stoppen als coach bij FC Barcelona. De ...

1
1
Westerlo komt met opvallend nieuw 'statement' na schandaal
Westerlo komt met opvallend nieuw 'statement' na schandaal

Er is ondertussen al heel veel gezegd en geschreven over de 'salonremise' tussen Westerlo en Racing ...

2
2
Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"
Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"

KV Kortrijk begint als voorlaatste aan de Play-Downs. De West-Vlaamse club hoopt ook volgend jaar ...

33
33
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler

Een uiterst bizar horrorverhaal dook zopas op uit Kortrijk. Daar staat momenteel een ...

18
18
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf

Sofian Kiyine, de speler van OH Leuven dit vorig jaar met zijn auto in de sporthal van ...

40
40
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"

Het gaat momenteel niet goed met Zulte Waregem. De degradant uit de Jupiler Pro League stelde voor ...

77
77
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"

Geen Champions' Play-Offs voor KV Mechelen. De 'Kakkers' grepen op de laatste speeldag naast een ...

30
30
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels

Slecht nieuws uit het kamp van de Rode Duivels. Romelu Lukaku zal niet in actie komen in de ...

100
100
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident

De maat is vol bij Real Madrid. Na het zoveelste racistische incident tegen sterspeler Vinicius ...

49
49
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"

KRC Genk beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en wist doorheen de jaren heel wat jonge ...

868
868
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"

Club Brugge liep afgelopen weekend een zoveelste teleurstelling op en verloor met 2-1 op het veld ...

282
282
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"

Antwerp FC heeft de reguliere competitie uiteindelijk afgesloten op een knappe derde plaats. De ...

195
195
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"

De slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League leverde weer heel wat voet tot ...

528
528
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'

Maandagochtend is definitief een einde gekomen aan de lijdensweg van Ronny Deila bij Club Brugge. ...

516
516
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'

Kylian Mbappé mag sinds januari met andere ploegen praten over een transfervrije overgang na ...

163
163