Antwerp wil uitpakken met veelbesproken spits

Antwerp wil uitpakken met veelbesproken spits

Vorig weekend werd het duidelijk dat Antwerp FC een gebrek aan offensieve slagkracht mist en om die reden heeft The Great Old onlangs haar zinnen gezet op Johannes Eggestein. De 23-jarige aanvaller van Werder Bremen was ooit een veelbelovende jeugdinternational maar Markus Anfang, de nieuwe coach van Die Grün-Weißen wil liever zo snel mogelijk van Eggestein af.  


20 GOALS BIJ LASK 

In de vorige jaargang waren Dieumerci Mbokani, Lior Refaelov en Didier Lamkel Zé verantwoordelijk voor 49% van de doelpuntenproductie bij Antwerp FC, maar in het nieuwe seizoen moet The Great Old verder zonder haar trio aanvallers. De afwezigheid Mbokani, Refaelov en Lamkel Zé is duidelijk voelbaar op de Bosuil en hoewel er nog maar één wedstrijd is gespeeld in de Jupiler Pro League, voorlopig loopt het niet gesmeerd in de Antwerpse voorhoede.

“Vooral offensief hebben we nog werk”, gaf Brian Priske vorig weekend aan na de 3-2 nederlaag tegen KV Mechelen. De nieuwe coach van Antwerp FC hoopt dan ook dat er nog aanvallende versterking zal bijkomen, want voorlopig werden in de voorhoede enkel Michäel Frey en Michel-Ange Balikwisha (momenteel geblesseerd) aangetrokken. “De mensen boven mij zijn uiteraard bezig om de kern te versterken”, gaf de Deense trainer nog mee.



Gazet van Antwerpen weet alvast dat Antwerp in haar zoektocht naar nieuwe aanvallers is uitgekomen bij Johannes Eggestein. De 23-jarige Duitser is overbodig bij zijn club Werder Bremen, nadat hij vorig seizoen op uitleenbasis bij LASK Linz maar liefst 20 doelpunten scoorde, waaronder ook ééntje tegen Antwerp in de Europa League. Desondanks willen Die Grün-Weißen zo snel mogelijk af van Eggestein, want hij heeft nog maar één jaar contract in het Weserstadion.

MARKUS ANFANG

Werder Bremen bereidde zich in het Oostentrijkse Zillertal voor op het nieuwe voetbalseizoen, en tijdens de oefencampagne werd er één ding duidelijk: Johannes Eggestein heeft geen toekomst in het systeem van de nieuwe coach Markus Anfang. In die mate zelfs dat de 23-jarige aanvaller op zoek moet gaan naar een nieuwe werkgever. Bij Werder, dat vorig seizoen uit de Bundesliga tuimelde, is er namelijk geen plaats voor het specifieke profiel van Eggestein.

Markus Anfang is immers een voorvechter van een 4-3-3 systeem met één diepe spits en twee hangende spitsen. En daarin ziet de coach van Werder Bremen geen rol in weggelegd voor Johannes Eggestein. “Hij ziet zichzelf als een '9,5' maar zo'n positie hebben wij niet”, verklaarde Anfang bijvoorbeeld aan de Duitse media. In plaats daarvan werd Eggestein in de voorbereiding uitgeprobeerd als flankaanvaller en nummer tien, maar erg succesvol liep dat echter niet.



“Jojo moet nu voor zichzelf uitmaken of hij zich daar ziet functioneren of niet. Ik kan geen systeem bouwen om één speler tot zijn recht te laten komen. Hij heeft speelgelegenheid nodig. We zullen zien of hij die hier krijgt.” Nochtans was Johannes Eggestein vorig seizoen één van de vlotst scorende centrale spitsen in de Oostenrijkse Bundesliga, waar hij op uitleenbasis speelde bij LASK Linz. De Duitse aanvaller eindigde als achtste in de Oostenrijkse topschuttersstand.

DE LICHTING '98

Markus Anfang neemt wel een risico door Johannes Eggestein aan de zijkant te schuiven. De aanvaller is een rasecht jeugdproduct van Werder Bremen waar hij al zes jaar onder contract staat. Eggestein maakte deel uit van de talentvolle Duitse lichting van 1998, waar ook ploegmaat Niklas Schmidt deel van uitmaakte. Eggestein behaalde met de U17 de finale van het EK en hij won op het WK de prijs van Zilveren Schoen als runner-up in de topschuttersstand.



Markus Anfang kent de lichting van 1998 heel goed, hij volgde hun EK- en WK-campagne namelijk van erg dichtbij. De coach van Werder Bremen zou dus de kwaliteiten van Johannes Eggestein goed moeten kennen, maar dat speelt dus niet in het voordeel van de ondertussen 23-jarige aanvaller. Niklas Schmidt, een generatiegenoot en ex-ploegmaat van Eggestein bij de Duitse jeugdselecties, zou alvast wél op veel speelkansen mogen rekenen.

EGGESTEIN IS GROOT ITEM 

Het gedwongen vertrek van Johannes Eiggestein bij Werder Bremen is een groot item onder de supporters van Die Grün-Weißen maar ook bij de perslieden is dit een vaak opgevoerd onderwerp. In zowat elk gesprek met de media wordt Markus Anfang geconfronteerd met zijn opvallende en veelbesproken ingreep met Eggestein. De coach van Weder Bremen raak zelfs mateloos geïrriteerd omdat het item-Eggestein zo vaak wordt opgerakeld tijdens zijn gesprekken met de pers.



“Het voelt alsof er in elk interview naar hem wordt gevraagd”, aldus Markus Anfang in de Duitse pers. Toch blijft de behandeling van Johannes Eggestein erg vreemd waarbij Anfang heel weinig zin en ruimte heeft voor emoties. De 23-jarige zou nochtans een belangrijke figuur kunnen worden in de sportieve heropbouw van Werder Bremen. “Ik weet dat hij zoiets is als een boegbeeld van de Werder-jeugd. Maar misschien bewijs je de speler een slechte dienst door hem altijd publiekelijk in de etalage te plaatsen. Ik word altijd naar hem gevraagd en dat vind ik overdreven.”

DE KWALITEITEN VAN EGGESTEIN

In elk geval, een spits die vorig seizoen 20 doelpunten kon scoren voor LASK Linz, die heeft ongetwijfeld bepaalde kwaliteiten. Johannes Eggestein boezemt zijn tegenstanders grote angst in door zijn grote mate van snelheid en hij houdt ook steeds een hoge intensiteit aan. Daarnaast beschikt de 23-jarige aanvaller over een goede balbehandeling en kan hij zijn lichaam ook uitstekend plaatsen bij individuele acties met de bal aan de voet. 



Bovendien is Johannes Eggestein een goede dribbelaar en heeft hij een goed oog voor het doel. Hij heeft uiteraard ook nog wat schaafwerk te verrichten, en dat ligt bij hem voornamelijk op het fysieke gebied. De Duitser heeft een gestalte van 1 meter 83 maar hij is eerder een lichtgewicht. Dat komt zijn technisch spel en beweeglijkheid ten goede maar anderzijds is Eggestein daardoor niet de meest balvaste spits. Ook in het luchtruim brengt de 23-jarige niet meteen een grote meewaarde.

POLL: Moet Antwerp Eggestein halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Barça slikt titelkater door: PL-smaakmaker topt verlanglijst'
'Barça slikt titelkater door: PL-smaakmaker topt verlanglijst'

FC Barcelona moest zich zaterdag ook mathematisch gewonnen geven in de Spaanse titelstrijd. En dus ...

299
299
Spaanse pers reageert na grote terugkeer 'Campeone Courtois'
Spaanse pers reageert na grote terugkeer 'Campeone Courtois'

Real Madrid verzekerde zich zaterdag ook mathematisch van de Spaanse landstitel. Thibaut Courtois ...

37
37
Van Bommel herschikt aanvalslinie, Hayen wisselt zes keer
Van Bommel herschikt aanvalslinie, Hayen wisselt zes keer

Tussen zijn twee Europese opdrachten door moet Club Brugge ook in eigen land nog vol aan de bak. Zo ...

297
297
TU: 'Anderlecht onderhandelt met Bayern, Inter wil JPL-revelatie'
TU: 'Anderlecht onderhandelt met Bayern, Inter wil JPL-revelatie'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

140
140
Marc Coucke gooit hoge ogen: "Dit is gewoon absolute top"
Marc Coucke gooit hoge ogen: "Dit is gewoon absolute top"

Vanavond staat Marc Coucke met zijn club voor de altijd beladen derby tegen Union. Andermaal is het ...

149
149
<strong>'Drama: toptransfer Club Brugge op de klippen'</strong>
'Drama: toptransfer Club Brugge op de klippen'

Ondanks de stevige interesse van Bologna, roepen Bjorn Meijers dalende prestaties en marktwaarde ...

359
359
Erling Haaland haalt snoeihard uit richting ex-PL held
Erling Haaland haalt snoeihard uit richting ex-PL held

Erling Haaland was gisteren andermaal de gevierde man bij Manchester City. De Noor deed alle monden ...

257
257
Wouter Vrancken reageert emotioneel na nieuw fiasco
Wouter Vrancken reageert emotioneel na nieuw fiasco

De ontgoocheling van deze Play-Offs was voorlopig Antwerp maar stilaan kunnen we ook Racing Genk aan ...

426
426
Cameron Puertas doet spectaculaire onthulling: "Steekt enorm"
Cameron Puertas doet spectaculaire onthulling: "Steekt enorm"

Vanavond staat de kraker op het programma tussen buren Union en Anderlecht. Mogelijk kan het team ...

260
260
Erik Van Looy ontboezemt bij Van Gucht: "Angstaanjagend"
Erik Van Looy ontboezemt bij Van Gucht: "Angstaanjagend"

Erik Van Looy en Ruben Van Gucht hebben al serieus naam gemaakt in de mediawereld. Van Gucht doet ...

178
178
KV Mechelen opgeschrikt door ontploffing na bizar incident
KV Mechelen opgeschrikt door ontploffing na bizar incident

Het werd een pijnlijke avond gisteren voor KV Mechelen. Malinwa hoopte om zich terug in de running ...

132
132
Messi draait scorende Vanzeir door gehaktmolen in MLS
Messi draait scorende Vanzeir door gehaktmolen in MLS

Lionel Messi blijft als een wervelwind door de MLS razen. Samen met 'partner in crime' Luis Suarez ...

133
133
<strong>Anderlecht staat perplex: omstreden speler gaat uit zijn dak</strong>
Anderlecht staat perplex: omstreden speler gaat uit zijn dak

Kasper Schmeichel staat op het punt om zijn positie als doelman van Anderlecht weer in te nemen na ...

554
554
Karl Vannieuwkerke clasht met 'rivaal': "Waar hart van vol is"
Karl Vannieuwkerke clasht met 'rivaal': "Waar hart van vol is"

Karl Vannieuwkerke is al jarenlang &eacute;&eacute;n van de boegbeelden van de VRT. De veelzijdige ...

469
469
Yannick Ferrera reageert scherp na zwaar debacle RWDM
Yannick Ferrera reageert scherp na zwaar debacle RWDM

RWDM leek in deze nacompetitie vlot richting plek twee te gaan maar moet stilaan vrezen voor ...

122
122