KV Mechelen ontdekt nieuwe Kossounou

KV Mechelen ontdekt nieuwe Kossounou

Speeldag 1 in de Jupiler Pro League is afgerond en daaruit blijkt dat KV Mechelen een club wordt om in de gaten te houden. De Maneblussers komen serieus versterkt uit het tussenseizoen en nieuwkomer Vinicius Souza was vorig weekend bijvoorbeeld een grote uitblinker bij Malinwa.


DRUIJF – CUYPERS 

KV Mechelen begint het nieuwe voetbalseizoen zoals het de vorige jaargang eindigde: met goed voetbal, veel doelpunten en dito spektakel. In de eerste wedstrijd van de nieuwste competitie begon Malinwa dramatisch met een 0-2 achterstand tegen Antwerp FC, maar de troepen van Wouter Vrancken verwezenlijkten een klein voetbalmirakel door alsnog met 3-2 te winnen. Ferdy Druijf was met twee doelpunten de grote man bij KV Mechelen, maar er waren nog verschillende uitblinkers bij de Maneblussers.



Hugo Cuypers vormde bijvoorbeeld een complementair en kwalitatief duo met Ferdy Druijf. Het nieuwe aanvalsduo van KV Mechelen wordt er alvast ééntje om in de gaten te houden in het nieuwe voetbalseizoen. “De samenwerking met Cuypers voorin liep al goed, maar ik ben ervan overtuigd dat het de komende weken alleen nog kan verbeteren”, gaf Druijf aan op de clubwebsite. “Het samenspel met Ferdy liep al goed. We vonden elkaar al snel op training en dat zag je ook in de wedstrijd”, klonk het dan weer bij Cuypers.

OUM GOUET – VINCIUS SOUZA

Ook op het centrale middenveld viel er bij KV Mechelen een nieuw duo te bewonderen. Rob Schoofs kreeg er met Samuel Oum Gouet een stevige, hardwerkende collega bij en de Kameroener beschikt tevens over goeie voetjes. Oum Gouet kwam in het voorbije tussenseizoen over van het Oostenrijkse SC Rheindorf Altach en in zijn eerste  competitiematch voor Malinwa toonde hij veelbelovende zaken aan. De 23-jarige centrale middenvelder etaleerde zaterdag zijn indrukwekkende fysieke capaciteiten met veertien gewonnen duels: geen enkele KV Mechelen-speler kon Oum Gouet in dat onderdeel overtreffen.



Geen twee zonder drie. Zaterdag maakte ook Vinicius Souza zijn opwachting als nieuwe KV Mechelen-speler. En net zoals de twee andere debutanten Hugo Cuypers en Samuel Oum Gouet deed de Braziliaanse aanwinst het voortreffelijk in zijn eerste competitiewedstrijd. Vinicius Souza startte links centraal achterin naast Jordi Vanlerberghe en hij blonk in het defensief opzicht uit met veelvuldig gepleegde intercepties en opvallend weinig balverlies. Vinicius Souza werd vorig seizoen bij Lommel SK, dat hem dit seizoen verhuurt aan KV Mechelen, doorgaans nochtans uitgespeeld als centrale middenvelder. 

DE NIEUWE KOSSONOU

Die polyvalentie als centrale verdediger en middenvelder speelt alvast in het voordeel van Vinicius Souza, want tegen Antwerp FC bewees Samuel Oum Gouet en Rob Schoofs een erg kwalitatief duo te zijn centraal op het middenveld. Voor Tom Caluwé was de veelzijdigheid van Vinicius Souza een belangrijke factor om hem aan te trekken, want tijdens de persvoorstelling van de Braziliaan was de sportief directeur namelijk erg lovend over zijn polyvalentie. En met rede dus. 



Hoewel de 22-jarige Vinicius Souza nog alles te bewijzen heeft in de Jupiler Pro League, vertoont zijn profiel toch wat gelijkenissen met dat van Odilon Kossounou. De Ivoriaan werd bij Club Brugge namelijk geprezen door zijn polyvalentie als centrale verdediger en nummer zes, en net door die veelzijdigheid was Bayer Leverkusen bereid om nog enkele miljoenen meer te betalen voor Kossounou. Helaas zal KV Mechelen wellicht nooit zelf kunnen profiteren van een lucratieve verkoop van Vinicius Souza want de Braziliaan behoort nog tot en met 2025 tot de City Football Group.

FYSIEK STERK MET GOEIE VOETJES 

Voor het gros van de voetballiefhebbers en -analisten was het vorig weekend een erg aangename kennismaking met Vinicius Souza. De 22-jarige krachtpatser liet tegen Antwerp FC een energieke indruk na en hij zette een uiterst betrouwbare prestatie neer. Vinicius Souza telde onder alle spelers van KV Mechelen het meeste aantal gewonnen duels en hij leed tevens het minste balverlies. Indien Wouter Vrancken van plan is om hem definitief in de centrale verdediging te plaatsen, dan is Vinicius Souza goed op weg om een onmisbare pion te worden Achter de Kazerne.

Die fysieke sterkte behoort tot de kernkwaliteiten van Vinicius Souza maar dat geldt eveneens voor zijn voetballende kwaliteiten. Vorig seizoen behoorde hij bij Lommel SK tot de drie beste centrale middenvelders in 1B op het gebied van verkregen en verstuurde passes, alsook de accuraatheid ervan. En die uitstekende lijn zet hij dit seizoen verder bij KV Mechelen. Tegen Antwerp FC pakte hij uit met een passing-zuiverheid van maar liefst 98%, waarmee hij zaterdag eveneens de beste Mechelse speler was. Slechts één verstuurde pass eindigde uiteindelijk niet bij een ploegmaat.



Voor Tom Caluwé en Wouter Vrancken was dat allerminst een verrassing. Het duo kent de kwaliteiten van Vinicius Souza als geen ander, en toen de Braziliaan beschikbaar kwam voor KV Mechelen twijfelden ze geen seconde. “Alle credits daarvoor aan Tom Caluwé. Hij weet precies welke profielen ik graag heb”, liet Vrancken vallen in Het Laatste Nieuws. En nu zijn de kwaliteiten van Vinicius Souza ook bekend bij het grote publiek. “Souza was sterk aan de bal, zonder gekke dingen te doen”, verklaarde Franky Van der Elst bijvoorbeeld aan Gazet van Antwerpen. “Hij wil niet per se laten zien hoe goed hij wel kan voetballen, wat ik toejuich. Stevige boy, trouwens.”

BUSQUETS? 

In de hoedanigheid van centrale verdediger lijkt Vinicius Souza aldus een zekerheidje te worden in het elftal van Wouter Vrancken. Maar indien nodig kan de Braziliaan zijn team ook een rijtje hogerop grote diensten bewijzen. Dat dankzij zijn krachtige postuur, hij namelijk weegt 84 kilo voor 1 meter 89 lengte, maar ook door zijn uitstekend positiespel en dito vista. Daarnaast kan Vinicius Souza zich ook op het technisch gebied nadrukkelijk laten gelden. 



Door zijn voetballend vermogen was hij vorig seizoen bij Lommel SK bijvoorbeeld een ideaal verbindingspunt tussen de verdediging en de aanval. Door de combinatie van deze kwaliteiten spiegelt Vinicius Souza zich zelfs aan Sergio Busquets. “Hij heeft ongeveer dezelfde stijl”, verklaarde de Braziliaan eerder aan Het Belang van Limburg. Wees zeker niet verrast mocht Vinicius Souza dit seizoen ook als centrale middenvelder aan de bak komen bij KV Mechelen. En het ook uitstekend doet. 

POLL: Wordt Vinicius Souza een revelatie in 1A?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"

Het is intussen al van 16 maart geleden dat Standard nog eens een wedstrijd gewonnen heeft. Toen ...

23
23
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten

Het heeft er alle schijn van dat Hein Vanhaezebrouck bezig is aan zijn laatste weken bij AA Gent. ...

318
318
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af

De afsluiter van de zaterdag in de Premier League heeft voor spektakel gezorgd. Aston Villa leek op ...

22
22
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen

In de Ligue 1 was de verwachting dat Paris Saint-Germain zaterdagavond de champagne zou kunnen laten ...

22
22
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent

Na een wedstrijd met heel wat defensief geklungel heeft AA Gent andermaal de maat genomen van een ...

48
48
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"

Het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool lijkt er stilaan één in mineur te ...

40
40
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa

Domenico Tedesco legt momenteel wellicht de laatste hand aan zijn selectie voor het komende EK met ...

97
97
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL

Het reguliere seizoen was al een pijnlijke zaak voor de supporters van Zulte Waregem, vanavond kreeg ...

183
183
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'

AA Gent kan zaterdag tegen Westerlo opnieuw een grote stap zetten richting de eindwinst in de Europe ...

281
281
Leysen komt met verklaring voor vormdipje
Leysen komt met verklaring voor vormdipje

OH Leuven heeft zaterdagavond na een reeks van vier ongeslagen wedstrijden nog eens kennis gemaakt ...

25
25
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'

Het worden nog spannende weken voor Alexis Saelemaekers. Onze landgenoot moet met Bologna nog een ...

114
114
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers

Ook wedstrijd nummer zes van Standard in de Europe Play-Off heeft geen overwinning opgeleverd. Deze ...

212
212
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep

De strijd om het behoud in de Premier League blijft razend spannend, maar voor Everton is ze dat ...

73
73
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

59
59
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

185
185