KV Mechelen ontdekt nieuwe Kossounou

KV Mechelen ontdekt nieuwe Kossounou

Speeldag 1 in de Jupiler Pro League is afgerond en daaruit blijkt dat KV Mechelen een club wordt om in de gaten te houden. De Maneblussers komen serieus versterkt uit het tussenseizoen en nieuwkomer Vinicius Souza was vorig weekend bijvoorbeeld een grote uitblinker bij Malinwa.


DRUIJF – CUYPERS 

KV Mechelen begint het nieuwe voetbalseizoen zoals het de vorige jaargang eindigde: met goed voetbal, veel doelpunten en dito spektakel. In de eerste wedstrijd van de nieuwste competitie begon Malinwa dramatisch met een 0-2 achterstand tegen Antwerp FC, maar de troepen van Wouter Vrancken verwezenlijkten een klein voetbalmirakel door alsnog met 3-2 te winnen. Ferdy Druijf was met twee doelpunten de grote man bij KV Mechelen, maar er waren nog verschillende uitblinkers bij de Maneblussers.Hugo Cuypers vormde bijvoorbeeld een complementair en kwalitatief duo met Ferdy Druijf. Het nieuwe aanvalsduo van KV Mechelen wordt er alvast ééntje om in de gaten te houden in het nieuwe voetbalseizoen. “De samenwerking met Cuypers voorin liep al goed, maar ik ben ervan overtuigd dat het de komende weken alleen nog kan verbeteren”, gaf Druijf aan op de clubwebsite. “Het samenspel met Ferdy liep al goed. We vonden elkaar al snel op training en dat zag je ook in de wedstrijd”, klonk het dan weer bij Cuypers.

OUM GOUET – VINCIUS SOUZA

Ook op het centrale middenveld viel er bij KV Mechelen een nieuw duo te bewonderen. Rob Schoofs kreeg er met Samuel Oum Gouet een stevige, hardwerkende collega bij en de Kameroener beschikt tevens over goeie voetjes. Oum Gouet kwam in het voorbije tussenseizoen over van het Oostenrijkse SC Rheindorf Altach en in zijn eerste  competitiematch voor Malinwa toonde hij veelbelovende zaken aan. De 23-jarige centrale middenvelder etaleerde zaterdag zijn indrukwekkende fysieke capaciteiten met veertien gewonnen duels: geen enkele KV Mechelen-speler kon Oum Gouet in dat onderdeel overtreffen.Geen twee zonder drie. Zaterdag maakte ook Vinicius Souza zijn opwachting als nieuwe KV Mechelen-speler. En net zoals de twee andere debutanten Hugo Cuypers en Samuel Oum Gouet deed de Braziliaanse aanwinst het voortreffelijk in zijn eerste competitiewedstrijd. Vinicius Souza startte links centraal achterin naast Jordi Vanlerberghe en hij blonk in het defensief opzicht uit met veelvuldig gepleegde intercepties en opvallend weinig balverlies. Vinicius Souza werd vorig seizoen bij Lommel SK, dat hem dit seizoen verhuurt aan KV Mechelen, doorgaans nochtans uitgespeeld als centrale middenvelder. 

DE NIEUWE KOSSONOU

Die polyvalentie als centrale verdediger en middenvelder speelt alvast in het voordeel van Vinicius Souza, want tegen Antwerp FC bewees Samuel Oum Gouet en Rob Schoofs een erg kwalitatief duo te zijn centraal op het middenveld. Voor Tom Caluwé was de veelzijdigheid van Vinicius Souza een belangrijke factor om hem aan te trekken, want tijdens de persvoorstelling van de Braziliaan was de sportief directeur namelijk erg lovend over zijn polyvalentie. En met rede dus. Hoewel de 22-jarige Vinicius Souza nog alles te bewijzen heeft in de Jupiler Pro League, vertoont zijn profiel toch wat gelijkenissen met dat van Odilon Kossounou. De Ivoriaan werd bij Club Brugge namelijk geprezen door zijn polyvalentie als centrale verdediger en nummer zes, en net door die veelzijdigheid was Bayer Leverkusen bereid om nog enkele miljoenen meer te betalen voor Kossounou. Helaas zal KV Mechelen wellicht nooit zelf kunnen profiteren van een lucratieve verkoop van Vinicius Souza want de Braziliaan behoort nog tot en met 2025 tot de City Football Group.

FYSIEK STERK MET GOEIE VOETJES 

Voor het gros van de voetballiefhebbers en -analisten was het vorig weekend een erg aangename kennismaking met Vinicius Souza. De 22-jarige krachtpatser liet tegen Antwerp FC een energieke indruk na en hij zette een uiterst betrouwbare prestatie neer. Vinicius Souza telde onder alle spelers van KV Mechelen het meeste aantal gewonnen duels en hij leed tevens het minste balverlies. Indien Wouter Vrancken van plan is om hem definitief in de centrale verdediging te plaatsen, dan is Vinicius Souza goed op weg om een onmisbare pion te worden Achter de Kazerne.

Die fysieke sterkte behoort tot de kernkwaliteiten van Vinicius Souza maar dat geldt eveneens voor zijn voetballende kwaliteiten. Vorig seizoen behoorde hij bij Lommel SK tot de drie beste centrale middenvelders in 1B op het gebied van verkregen en verstuurde passes, alsook de accuraatheid ervan. En die uitstekende lijn zet hij dit seizoen verder bij KV Mechelen. Tegen Antwerp FC pakte hij uit met een passing-zuiverheid van maar liefst 98%, waarmee hij zaterdag eveneens de beste Mechelse speler was. Slechts één verstuurde pass eindigde uiteindelijk niet bij een ploegmaat.Voor Tom Caluwé en Wouter Vrancken was dat allerminst een verrassing. Het duo kent de kwaliteiten van Vinicius Souza als geen ander, en toen de Braziliaan beschikbaar kwam voor KV Mechelen twijfelden ze geen seconde. “Alle credits daarvoor aan Tom Caluwé. Hij weet precies welke profielen ik graag heb”, liet Vrancken vallen in Het Laatste Nieuws. En nu zijn de kwaliteiten van Vinicius Souza ook bekend bij het grote publiek. “Souza was sterk aan de bal, zonder gekke dingen te doen”, verklaarde Franky Van der Elst bijvoorbeeld aan Gazet van Antwerpen. “Hij wil niet per se laten zien hoe goed hij wel kan voetballen, wat ik toejuich. Stevige boy, trouwens.”

BUSQUETS? 

In de hoedanigheid van centrale verdediger lijkt Vinicius Souza aldus een zekerheidje te worden in het elftal van Wouter Vrancken. Maar indien nodig kan de Braziliaan zijn team ook een rijtje hogerop grote diensten bewijzen. Dat dankzij zijn krachtige postuur, hij namelijk weegt 84 kilo voor 1 meter 89 lengte, maar ook door zijn uitstekend positiespel en dito vista. Daarnaast kan Vinicius Souza zich ook op het technisch gebied nadrukkelijk laten gelden. Door zijn voetballend vermogen was hij vorig seizoen bij Lommel SK bijvoorbeeld een ideaal verbindingspunt tussen de verdediging en de aanval. Door de combinatie van deze kwaliteiten spiegelt Vinicius Souza zich zelfs aan Sergio Busquets. “Hij heeft ongeveer dezelfde stijl”, verklaarde de Braziliaan eerder aan Het Belang van Limburg. Wees zeker niet verrast mocht Vinicius Souza dit seizoen ook als centrale middenvelder aan de bak komen bij KV Mechelen. En het ook uitstekend doet. 

Kijk en wed live op Europees topvoetbal

POLL: Wordt Vinicius Souza een revelatie in 1A?

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

'Knaltransfer Tielemans vlak na Leicester City-vertrek'
'Knaltransfer Tielemans vlak na Leicester City-vertrek'

Tijdens de zomermaanden lijken weer heel wat Rode Duivels van club te gaan veranderen. Thorgan ...

12
12
'Fredberg content: nieuwe Anderlecht-transfer op komst'
'Fredberg content: nieuwe Anderlecht-transfer op komst'

CEO Sports Jesper Fredberg is bij RSC Anderlecht inmiddels druk in de weer op de transfermarkt. De ...

41
41
'Club Brugge drukt door voor eerste grote Deila-aanwinst'
'Club Brugge drukt door voor eerste grote Deila-aanwinst'

Deze week raakte bekend dat voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert van plan zijn hun ...

96
96
Koningen van Europa League: Sevilla klopt Roma na penalty's
Koningen van Europa League: Sevilla klopt Roma na penalty's

Sevilla FC heeft zich woensdagavond voor de zevende keer in zijn geschiedenis verzekerd van de ...

60
60
Genk-preses rekent op Noa Lang: "Je maakt het mij niet wijs"
Genk-preses rekent op Noa Lang: "Je maakt het mij niet wijs"

KRC Genk staat op de slotspeeldag van de Champions' Play-Offs voor een loodzware opdracht indien het ...

174
174
'Messi stelt FC Barcelona voor pittige deadline'
'Messi stelt FC Barcelona voor pittige deadline'

Kersvers Frans kampioen Paris Saint-Germain sluit zijn seizoen komend weekend af met een ...

135
135
Pech voor Genk en Antwerp? "Club gaat niet voluit op Union"
Pech voor Genk en Antwerp? "Club gaat niet voluit op Union"

Zondag valt de ontknoping in de titelstrijd van de Jupiler Pro League tijdens de slotspeeldag van ...

575
575
'Benzema verstomt Real Madrid met transferbesluit'
'Benzema verstomt Real Madrid met transferbesluit'

Real Madrid beëindigt komend weekend zijn seizoen met een thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao. ...

148
148
'Club Brugge kent voorwaarde voor transfer van 15 miljoen'
'Club Brugge kent voorwaarde voor transfer van 15 miljoen'

Dinsdag raakte bekend dat Club Brugge te koop staat, maar dat overnameproces zal nog een tijdje in ...

316
316
Oorlog bij RWDM compleet: "Grote, stomme leugens"
Oorlog bij RWDM compleet: "Grote, stomme leugens"

RWDM won dit seizoen de Challenger Pro League en dus mag de Brusselse traditieclub in de komende ...

140
140
Nieuw hoofdstuk van start: Tielemans kondigt vertrek aan
Nieuw hoofdstuk van start: Tielemans kondigt vertrek aan

Nu het seizoen in het clubvoetbal er bijna opzit, gaan heel wat spelers transfervrij op zoek naar ...

359
359
Pijnlijk: Club en Anderlecht compleet genegeerd bij 'Speler vh Jaar'
Pijnlijk: Club en Anderlecht compleet genegeerd bij 'Speler vh Jaar'

Komend weekend valt het doek over de jaargang 2022-2023 in de Jupiler Pro League met een razend ...

264
264
'Brute machtsgreep Pochettino: 15 Chelsea-spelers te koop'
'Brute machtsgreep Pochettino: 15 Chelsea-spelers te koop'

Voor Chelsea FC zit het seizoen er sinds afgelopen weekend definitief op en daar zal men binnen de ...

254
254
<strong>Bloedstollende overnamestrijd Club Brugge barst los</strong>
Bloedstollende overnamestrijd Club Brugge barst los

Bart Verhaeghe heeft Raine Group een mandaat gegeven om de verkoop van Club Brugge te begeleiden, ...

655
655
"Terugkeren naar Club Brugge? Dat is niet de bedoeling"
"Terugkeren naar Club Brugge? Dat is niet de bedoeling"

Bij Club Brugge zijn ze al begonnen met het voorbereiden van het volgende seizoen. Met Ronny Deila ...

389
389