De slag van Club: PSG-toptalent met een handleiding

De slag van Club: PSG-toptalent met een handleiding

Na het vertrek van Odilon Kossounou heeft Club Brugge extra financiële middelen vergaard om te spenderen op de transfermarkt. Stanley Nsoki (OGC Nice) zou weldra de overstap maken naar het Jan Breydelstadion, maar het voormalig toptalent van Paris Saint-Germain kon de hoge verwachtingen niet waarmaken in Frankrijk. 

RAZEND AMBITIEUS

Club Brugge begeeft zich op de transfermarkt met bijna 30 miljoen euro extra onder de arm. In de voorbije maanden speelde Odilon Kossounou zich in het vizier van verschillende Europese (sub)topclubs en 't was uiteindelijk Bayer Leverkusen dat de slag om de Ivoriaan won. Knap werk van Club Brugge dus, dat in de zomer van 2019 amper 3 miljoen euro betaalde aan Kossounou’s toenmalige werkgever Hammarby en nu dus stevig casht met een immens transferbedrag van maar liefst bijna 30 miljoen euro.



Voorlopig blijft het op Jan Breydel nog even wachten op de eerste zomeraanwinst, maar dat Club Brugge bezig is met enkele kwalitatieve targets, dat staat helemaal buiten kijf. Tyrell Malacia (Feyenoord), Oussama Idrissi (Sevilla FC) Koni De Winter (Juventus) en Tibo Persyn (Internazionale) worden in de voorbije weken bijvoorbeeld hardnekkig gelinkt aan de Belgische landskampioen. Al deze spelers genieten een welbepaalde reputatie op het Europese voetbaltoneel en de interesse van Club onderstreept de grote Brugse ambitie op de transfermarkt.

DURE JEUGDSPELER

Daarnaast lijkt Club Brugge voluit te gaan voor Stanley Nsoki, een 22-jarige verdediger van OGC Nice. En ook hij is geen kleine naam in Europa want het voormalige toptalent van Paris Saint-Germain werd in de voorbije jaren vaak het hof gemaakt door verschillende topclubs.Toen hij zijn eerste profcontract tekende bij de Parijzenaren probeerden onder andere Olympique de Marseille, Newcastle United en Liverpool FC hem weg te kapen bij PSG.

Uiteindelijk besloot Stanley Nsoki om bij de club te blijven waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Op 19-jarige leeftijd ondertekende het veelbelovend talent zijn eerste profcontract bij Paris Saint-Germain, dat hem voor drie jaar aan de club bond. En daarvoor leverde PSG een serieuze financiële inspanning. Naast het aantrekken van topspelers zoal Neymar of Kylian Mbappé wilden Les Parisiens ook meer inzetten op het doorstromen van hun betere jeugdspelers.



Paris Saint-Germain had in het verleden namelijk verschillende eigen opgeleide goudhaantjes laten schieten, die bij een andere clubs wel konden doorgroeien tot spelers van Europese klasse. Denk bijvoorbeeld aan Kingsley Coman (Juventus en Bayern München), Dan-Axel Zagadou (Borussia Dortmund) en Moussa Dembélé (Celtic, Lyon en Atlético Madrid). Met Stanley Nsoki wilde PSG geen risico’s nemen en volgens L’Equipe betaalde de club maar liefst 3 miljoen euro aan tekengeld voor de youngster.

ZWARE CONCURRENTIE

Bij Paris Saint-Germain wreven ze zich in 2019 alvast in de handen want Stanley Nsoki was klaar om de Franse en Europese voetbaltop te bestormen. En ook de Parijse achterban was wild over hun ruwe talent. Zo’n 2.400 supporters van PSG verkozen Nsoki namelijk tot de beste linksachter die opgeleid werd bij de club. Maar uiteindelijk kwam Nsoki niet erg veel aan de bak in het Parc des Princes, in totaliteit slechts zo’n 16 officiële wedstrijden. 



In het sterrenensemble van Paris Saint-Germain werd Stanley Nsoki vooral beschouwd als een linksachter, terwijl hij ook centraal achterin uit de voeten kan. De concurrentie van Juan Bernat en Layvin Kurzawa was niet minnetjes voor de jonge Nsoki waardoor hij in de hiërarchie der linksachters slechts de derde optie was voor de toenmalige coach Thomas Tuchel. Toch liet Nsoki bij PSG één keer zijn visitekaartje achter bij het grote publiek.

BUITENGEWOON

In de fel gemediatiseerde Classico tegen Olympique de Marseille speelde Stanley Nsoki een dijk van een wedstrijd. De youngster vulde in november 2018 de afwezigheid in van Thiago Silva en Presnel Kimpembé en hij schitterde in het Orange Vélodrome Stadium. Coach Thomas Tuchel was dan ook erg tevreden met de prestatie van zijn jonge verdediger. Op de persconferentie na de wedstrijd sprak hij zich vol lof uit over Nsoki.

“Het was moeilijk voor hem omdat hij in de voorbije wedstrijden nauwelijks had gespeeld. En daarna krijgt hij het vertrouwen van de coach in de Classico,” gaf Thomas Tuchel aan. “Het was niet makkelijk maar hij deed het echt heel goed. Hij maakte wel enkele gemakkelijke fouten en moet zijn spel verbeteren als we de bal hebben, maar dat is niets ernstigs. Het was gewoon echt nodig voor hem om te spelen op dit niveau en daarom mijn felicitaties aan Stanley, was het buitengewoon” .



Door zijn uitstekende prestatie in de topmatch tegen Olympique de Marseille leek Stanley Nsoki bij Paris Saint-Germain eindelijk vertrokken te zijn voor meer speelminuten in de hoofdmacht. Maar in de eerstvolgende match tegen Lille OSC werd hem een invalbeurt gegund van amper één speelminuut. Daarna haalde Nsoki zelfs verschillende keren het wedstrijdblad niet meer. En die geringe speeltijd zorgde uiteindelijk voor grote vragen vanuit Nsoki’s entourage.

FELLE KRITIEK BIJ NICE

In de zoektocht naar meer speelminuten verhuisde Stanley Nsoki in 2019 van Paris Saint-Germain naar OGC Nice, ondanks de interesse van Juventus en Olympique Lyon. Les Aiglons betaalden een hoge transfersom van 12,5 miljoen euro, maar ook in de Allianz Riviera was Nsoki geen basisspeler. De voormalige Franse jeugdinternational wekte door zijn gebrek aan concentratie en nonchalance zelfs ergernis op bij de achterban van Nice.

“Balotelli was ook nonchalant, maar hij was in ieder geval beslissend”, vertelde Solange Camus, de voorzitter van de supportersclub CDS 47, aan  de Franse krant Le Parisien. “Hij speelde overal in de verdediging en presteerde nooit goed. Hij komt van PSG, dus we hadden een hoger niveau verwacht. Hij is de duurste verdediger in de geschiedenis van de club maar we hadden betere verdedigers die goedkoper waren”, was Camus keihard voor Nsoki.



Stanley Nsoki kwam bij OGC Nice ook in een slecht daglicht te staan door een woordenwisseling op training met spits Dan Ndoye. Vorig seizoen laaide de nervositeit hoog op bij de club, dat erg tegenvallend presteerde in de Ligue 1. Dat resulteerde dus in een woordenwisseling tussen Nsoki en Ndoye, die uiteindelijk uit elkaar konden gehaald worden. Ondanks deze schermutseling besloot de clubleiding uiteindelijk om geen sanctie te geven aan de kemphanen.

POLL: Zal Nsoki slagen bij Club Brugge?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer
Club Brugge deelt geweldige beelden na Europese krachttoer

Een maand geleden zat Club Brugge nog zowat in zak en as, maar intussen is Blauw-Zwart weer ...

27
27
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'
'Zizou is back: Zidane volgend seizoen bij deze grootmacht'

Maar weinig trainers kunnen in de 21ste eeuw zo'n indrukwekkend palmares voorleggen als Zinedine ...

63
63
De Rossi komt met update over blessure Lukaku
De Rossi komt met update over blessure Lukaku

Het is donderdag een uitstekende avond geworden voor de Belgen die nog actief waren op het Europese ...

31
31
Fiorentina haalbare kaart voor Club? "Ze hebben hun zwaktes"
Fiorentina haalbare kaart voor Club? "Ze hebben hun zwaktes"

Historisch, anders kan de prestatie van Club Brugge op donderdagavond niet omschreven worden. Het ...

218
218
'Belgische Charleroi-flop voor miljoenen naar Bundesliga'
'Belgische Charleroi-flop voor miljoenen naar Bundesliga'

Een aantal Belgische voetballers legden de voorbije jaren een opmerkelijk parcours af. Denk ...

17
17
Nagelsmann bezorgt Bayern mokerslag in zoektocht naar coach
Nagelsmann bezorgt Bayern mokerslag in zoektocht naar coach

Bayern München kondigde al een hele tijd geleden aan dat het na dit seizoen afscheid neemt van ...

25
25
TRANSFERUURTJE: 'Overmars vertrekt, AA Gent passeert langs kassa'
TRANSFERUURTJE: 'Overmars vertrekt, AA Gent passeert langs kassa'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

267
267
'Kandidaat-overnemer duikt al op bij Standard'
'Kandidaat-overnemer duikt al op bij Standard'

Standard kent de zoveelste crisis. De Rouches hopen zo snel mogelijk verlost te zijn van de ...

210
210
Hayen verklaart hoe hij Club Brugge weer op de rails zette
Hayen verklaart hoe hij Club Brugge weer op de rails zette

Nicky Hayen heeft Club Brugge weer helemaal op de rails gezet. In Europa en de Jupiler Pro League ...

431
431
Smaakmaker Genk doet onthulling over Anderlecht
Smaakmaker Genk doet onthulling over Anderlecht

Als KRC Genk zich nog in de titeldebatten wil mengen, moet het morgenavond winnen van RSC ...

246
246
Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt
Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt

Club Brugge won afgelopen donderdag tegen het Griekse PAOK en mag zich opmaken voor de halve finales ...

475
475
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"

RSC Anderlecht is bijzonder goed begonnen aan de Champions' Play-Offs. De Brusselse recordkampioen ...

122
122
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie

Beerschot kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen in de Challenger Pro League en treedt volgend ...

208
208
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats

De strijd om de titel in de Jupiler Pro League blijft razend spannend. Ook bij KRC Genk dromen ze ...

322
322
Europese kwalificatie levert Club Brugge fraai extraatje op
Europese kwalificatie levert Club Brugge fraai extraatje op

Club Brugge heeft donderdagavond zijn afspraak met de geschiedenis niet gemist, want het wist de hel ...

447
447