KV Mechelen wil uithalen met toptrio

Foto: KV Mechelen wil uithalen met toptrio

Het Europees Kampioenschap voetbal moet nog van start gaan, maar ondertussen zijn de Belgische voetbalclubs reeds bezig met hun transferhuiswerk te maken. KV Mechelen legde Igor de Camargo reeds vast voor één extra seizoen, terwijl er nog onderhandelingen lopen om Ferdy Druijf langer bij de club te houden en ook Hugo Cuypers aan te trekken.

DRIE SPITSEN

Vorig seizoen werd KV Mechelen bewierookt door hun mooi en aantrekkelijk voetbal, maar in eerste instantie leverde dat niet bijster veel punten op. Naarmate het seizoeneinde naderde, koppelde de ploeg van Wouter Vrancken opeens wél prima voetbal aan goede resultaten. En die veelbelovende lijn wil Malinwa logischerwijze doortrekken in de volgende jaargang van de Jupiler Pro League. De club zal daarvoor onder meer hard rekenen op de doelpunten van Igor de Camargo en hopelijk ook Ferdy Druijf.En straks ook Hugo Cuypers? De 24-jarige spits van de Griekse topclub Olympiakos wordt namelijk hardnekkig gelinkt aan een transfer naar KV Mechelen. Cuypers is een rasecht jeugdproduct van Standard, dat de aanvaller ook al enkele keren wilde terughalen naar Sclessin. In de voorbije seizoenen was Cuypers erg doeltreffend bij GS Ergotelis, AC Ajaccio en Olympiakos Piraeus. In die periode scoorde hij namelijk 29 doelpunten in 52 wedstrijden, met weliswaar het meeste doelpunten bij de Griekse tweedeklasser Ergotelis.

SLUIPSCHUTTERS

KV Mechelen hoopt aldus om Hugo Cuypers aan te trekken, de aanvaller die bij Olympiakos op een zijspoor beland is. Met zijn potentiële komst hoopt Malinwa straks over flink wat meer aanvallende slagkracht te beschikken, terwijl er nochtans niet geklaagd mag worden over de prestaties van de centrumaanvallers in het voorbije seizoen. Enkel William Togui (verhuurd aan Esperance Tunis) en Gustav Engvall (knieblessure) kunnen eerder beschouwd worden als tegenvallers.

Maar met Ferdy Druijf en Igor de Camargo beschikte KV Mechelen vorig seizoen uiteraard nog over twee centrumaanvallers die regelmatig doelpunten konden scoren én bovendien efficiënt presteerden voor het doel. Omgerekend per 90 minuten scoorde Druijf bijvoorbeeld 0,5 doelpunt per match en de Camargo 0,48. Met dat knap gemiddelde eindigden Druijf en de Camargo in dat onderdeel respectievelijk als dertiende en zestiende centrumspits van de Jupiler Pro League.Met de nakende komst van Hugo Cuypers kan Wouter Vrancken volgend seizoen dus misschien beschikken over maar liefst drie vlotscorende centrumspitsen. Dat kan dus wel tellen voor de ambities van de Maneblussers in de eerstvolgende editie van de Jupiler Pro League. Bovendien zijn Ferdy Druijf en Igor de Camargo echte sluipschutters in de box. De Nederlander was vorig seizoen de vijfde efficiëntste spits in de Belgische competitie en de Camargo de tiende.

HET CONTRACT VAN IGOR

In een ideaal scenario heeft Wouter Vrancken volgend seizoen met Igor de Camargo, Ferdy Druijf en Hugo Cuypers dus drie kwalitatieve keuzemogelijkheden voor de positie als diepe spits(en) – Gustav Engvall en William Togui nog buiten beschouwing gelaten -, maar voorlopig staat van eerstgenoemde drie aanvallers enkel de Camargo officieel onder contract bij KV Mechelen. De 38-jarige verlengde onlangs zijn contract bij Malinwa, waarbij hij ongeveer de helft van zijn salaris moest inbinden, maar hij wordt er niet meer gezien als de onbetwiste aanvalsleider.Met zijn ervaring en neus voor doelpunten kan Igor de Camargo wel nog een belangrijke rol vervullen in de kleedkamer en in de ploeg van Wouter Vrancken, maar KV Mechelen hoopt voluit dat Ferdi Druijf de nieuwe nummer één wordt in het aanvallende compartiment. De Nederlandse spits werd vorig seizoen gehuurd van AZ Alkmaar en Malinwa is de onderhandelingen reeds gestart om Druijf langer bij de club te houden. Op huurbasis of definitief, al lijkt die eerste optie het meest waarschijnlijk te zijn.

3,5 MILJOEN EURO

Ferdy Druijf staat naar verluidt open om een tweede seizoen aan te vatten bij KV Mechelen, en de club heeft reeds de gesprekken gestart met AZ Alkmaar om een vervolg te kunnen breien aan de vruchtbare samenwerking met de Nederlander. Maar dan zal Malinwa financieel wel over de brug moeten komen. Oorspronkelijk werd er gemeld dat de aankoopoptie van Druijf 1,2 miljoen euro zou bedragen maar de laatste berichten spreken tegenwoordig van maar liefst 3,5 miljoen euro.Daarom lijkt KV Mechelen in eerste instantie eerder een nieuwe huurdeal te willen afsluiten in plaats van een definitieve aankoop. De Maneblussers incasseren straks nochtans 8 miljoen euro door de verkoop van Aster Vranckx aan VfL Wolfsburg en vorig jaar rinkelde de kassa ook al door de transfer van Issa Kaboré aan Manchester City (4,5 miljoen euro). Toch beschikt KVM tegenwoordig niet over al te beste financiële papieren want op de geplande kapitaalsinjectie is het nog wachten tot eind 2021.

IDEALE SPITS VOOR KVM

KV Mechelen wil aldus een (haalbare) inspanning leveren om Ferdi Druijf langer bij de club te houden. Nochtans ging zijn passage in het AFAS-stadion niet erg geweldig van start. Pas in de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie mocht Druijf zich zonder discussie een vaste basisspeler noemen in de ploeg van Wouter Vrancken. De Nederlander moest zich een tijdje aanpassen aan de Mechelse voetbalcultuur, die toch wat verschillend is met die van AZ Alkmaar.

Ferdi Druijf ondervond aldus moeite om zich oorspronkelijk in de ploeg te spelen, maar op de training gaf hij steeds het beste van zichzelf. “Hij is gegroeid in zijn nieuwe rol en op training zien we elke dag hoe ongelooflijk sterk en koelbloedig hij is. Ik sta dus zeker niet weigerachtig tegenover een verlengd verblijf”, verklaarde Wouter Vrancken in april aan Het Nieuwsblad over zijn Nederlandse spits. De coach van Malinwa hoopt dus ook dat Druijf straks bij de club zal blijven.Wouter Vrancken gelooft dus duidelijk in de kwaliteiten van Ferdy Druijf en dat gestelde vertrouwen betaalde zich vorig seizoen ook uit. In totaal scoorde de huurling van AZ Alkmaar 6 doelpunten in 20 competitiewedstrijden, waarvan 3 goals in 6 play-off matchen, en leverde hij ook nog eens 4 assists af. Daarnaast viel Druijf op in een positieve zin door zijn loopacties en samenspel in de combinaties. Volgens Piet den Boer, clublegende bij Malinwa, is Druijf zelfs “de ideale spits voor KV Mechelen”, citeerde Het Nieuwsblad nog in mei.

POLL: Zal KV Mechelen volgend seizoen meer punten halen dan vorig seizoen?

MATCHDAY LIVE: Mogelijke ploeg bekend, gunstige tegenstander wenkt

Geen Lukaku? 'Batshuayi mag hopen op basisplaats'

'Gent stuurt twee opvallende namen naar B-kern'

Vandaag 21 Juni 2021

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

Pak 30.000 euro met jouw gratis prono op Finland-België!

De Rode Duivels zijn op het EK al zeker van hun plekje in de 1/8ste finales, maar de groepswinst is ...

37
{insert image alt}

Witsel verbluft alle tegenstand op EK

Na bijna een halfjaar zonder één officiële wedstrijd in de benen, maakte Axel Witsel donderdag ...

673
{insert image alt}

Tielemans open over tegenvallend EK: "Zeer frustrerend"

In aanloop naar het EK werd bij de Rode Duivels heel wat verwacht van Youri Tielemans. De ...

11
{insert image alt}

Geen Lukaku? 'Batshuayi mag hopen op basisplaats'

De Rode Duivels vertoeven momenteel in Sint-Petersburg, waar ze maandagavond hun laatste ...

35
{insert image alt}

MATCHDAY LIVE: Mogelijke ploeg bekend, gunstige tegenstander wenkt

De Rode Duivels werken maandagavond om 21u hun laatste poulewedstrijd af. De Belgen hebben aan een ...

124
{insert image alt}

'Gent stuurt twee opvallende namen naar B-kern'

AA Gent heeft in de komende jaargang iets recht te zetten na een erg tegenvallend seizoen en dus ...

122
{insert image alt}

Bronstige Chilenen bezorgen Copa America nieuw schandaal

Er is andermaal een rel uitgebroken tijdens de Copa América. Een groep van minimaal zes spelers van ...

114
{insert image alt}

Nederlandse criticus enthousiast: "Hij kan België hoofdprijs bezorgen"

De Rode Duivels speelden tot dusver nog niet hun beste toernooi, maar wisten hun twee voorbije ...

142
{insert image alt}

'Hete zomer voor Club: Lang in running voor transfer'

Nadat de spelers eind vorige week hun medische en fysieke proeven aflegden, gaan maandag ook de ...

293
{insert image alt}

'Lokonga vindt akkoord: miljoenentransfer in aantocht'

Een deelname aan het EK zat er ondanks een volledige voorbereiding niet in, toch werd het niet ...

423
{insert image alt}

Opstelling Duivels: Martinez gooit ploeg helemaal overhoop

De Rode Duivels willen maandagavond ook beslag leggen op de eindwinst in hun EK-poule. Een puntje ...

251

Gisteren 20 Juni 2021

{insert image alt}

'Barça richt zijn pijlen op EK-sensatie'

FC Barcelona stelde zondag met Memhis Depay zijn vierde aanwinst voor volgend seizoen voor, na ...

157
{insert image alt}

'Atalanta blijft doordrukken voor De Ketelaere'

Bij Club Brugge werden de spelers in de voorbije weken en dagen onderworpen aan hun medische en ...

311
{insert image alt}

'Inter wil zeer pittige transfer realiseren bij stadsrivaal AC Milan'

Voor de eerste keer in jaren vochten Internazionale en AC Milan dit seizoen nog eens een titelduel ...

118
{insert image alt}

Wilmots verwijst gerucht over nieuwe club naar prullenmand

Terwijl Roberto Martinez en de Rode Duivels deze zomer op zoek zijn naar een eerste Europese titel, ...

96
{insert image alt}

Turkse bondscoach reageert op mogelijk ontslag na dramatisch EK

Voor het toernooi werd Turkije nog naar voor geschoven als een outsider om ver te raken op dit EK, ...

82
{insert image alt}

Barça krijgt injectie van 500 miljoen en blijft voor Super League gaan

Zondag stond er bij FC Barcelona een Algemene Vergadering van de socio's op het programma en die ...

219
{insert image alt}

Frankrijk moet grote naam missen voor klepper tegen Portugal

Frankrijk begon aan dit EK als dé topfavoriet, want als regerend wereldkampioen gelden Les Bleus ...

327
{insert image alt}

UEFA laat onderzoek tegen Neuer vallen

Duitsland moest in zijn openingsmatch op dit EK nog zijn meerdere erkennen in wereldkampioen ...

141
{insert image alt}

Italië zorgt voor primeur met vele wissels

Italië heeft zich zondag tot groepswinnaar gekroond in groep A, want het won ook zijn derde partij ...

167
{insert image alt}

Seraing shopt bij Charleroi en STVV

Seraing is volop bezig met de voorbereiding op zijn eerste seizoen terug op het hoogste niveau, maar ...

76
{insert image alt}

Bayern neemt na negen jaar afscheid van middenvelder

Bayern München zag deze zomer al David Alaba transfervrij de deur uitlopen naar Real Madrid en ook ...

135
{insert image alt}

Finse sterspeler: "België verslaan is mogelijk"

De Rode Duivels zijn dankzij een zes op zes tegen Rusland en Denemarken al zeker van een plaats in ...

356
{insert image alt}

Mancini legt onwaarschijnlijk straffe cijfers voor bij Italië

Roberto Mancini is bezig aan zijn strafste werk als trainer. De bondscoach van Italië kan geweldige ...

88
{insert image alt}

Eden Hazard: "Enkel dan zijn we toernooifavoriet"

België won van Rusland en Denemarken. Vooral tegen de Denen viel op dat de Rode Duivels niet zonder ...

437
{insert image alt}

Martinez laat zich uit over situatie van Vanaken

Hans Vanaken kwam nog niet in actie op het EK en de smaakmaker van Club Brugge zat zelfs nog niet op ...

878