Anderlecht droomt van nieuwe Biglia

Anderlecht droomt van nieuwe Biglia

Volgend seizoen moet Anderlecht opnieuw heropbouwen. Het vertrek van aanvoerder Albert Sambi Lokonga is aanstaande en daarom kijkt Sporting al uit naar eventuele vervangers. Federico Navarro (Club Atlético Talleres) is een optie om naar het Lotto Park te komen, maar ook een transfer van Njegos Petrovic (Rode Ster Belgrado) behoort tot de mogelijkheden. De interesse van Anderlecht in beide spelers wordt alvast bevestigd door verschillende Belgische media.


KOOPJE VAN 4 MILJOEN

RSC Anderlecht staat voor een drukke transferzomer. Opnieuw. In de aanloop naar het volgende seizoen in de Jupiler Pro League worden er volgens Sudpresse minstens vier à vijf grote aanwinsten verwacht. De Franstalige krant stelt daarbij vier profielen voorop: een centrale verdediger, een linksachter, één of twee spitsen en een centrale middenvelder. Voor die laatste positie wordt er proactief een vervanger gezocht voor Albert Sambi Lokonga, die steeds meer aast op een vertrek uit het Lotto Park. Daarnaast blijft ook de toekomst van Adrien Trebel bij Sporting nog onzeker.

In die optiek werd Anderlecht door verschillende Argentijnse media gelinkt aan de centrale middenvelder Federico Navarro van Club Atlético Talleres. Die interesse werd deze week ook bevestigd door de Belgische kranten Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, La Dernière Heure en L'Avenir. Daardoor is het duidelijk dat het Anderlecht serieus overweegt om de 21-jarige aan te werven. Talleres zou voor zijn beloftevolle sterkhouder een bedrag eisen van om en bij de vier miljoen euro.



Die vier miljoen euro betekent voor Anderlecht in elk geval een serieuze transfersom, want op financieel gebied is er op Neerpede nog steeds een grote waakzaamheid vereist. En toch kan de Belgische recordkampioen enigszins een koopje doen met Federico Navarro. Zo'n vier maanden geleden verklaarde Talleres-voorzitter Andres Fassi dat Navarro's marktwaarde in de toekomst explosief kan toenemen. “Ik verzeker je dat spelers zoals (Federico) Navarro en Valoyes in de toekomst zullen behoren tot de meest dure spelers in het Argentijnse voetbal”, aldus de preses van Tallares.

NIEUWE LUCAS BIGLIA

De interesse in Federico Navarro doet veel denken aan het succesverhaal met Anderlecht en Lucas Biglia. Die laatste kwam in 2006 aan bij Sporting als 20-jarig talent, en hij had eenzelfde profiel als Navarro. Bij Talleres bepaalt Navarro het tempo en stuurt hij de ploeg. Zo'n speler die gemist wordt wanneer hij er niet bij is. Naarmate de wedstrijdomstandigheden het vereisen, evolueert Navarro ook van een nummer zes naar een nummer tien. De raakvlakken met Biglia zijn op dat vlak alvast treffend.

Toen Lucas Biglia in 2006 arriveerde bij Anderlecht, was de 20-jarige één van de meest veelbelovende Argentijnse spelers van het moment. Biglia werd in de voorrondes van het WK voor -20-jarigen uitgeroepen tot de beste speler, en hij was ook een sterkhouder van Argentinië bij het behalen van datzelfde WK. In die periode stond Biglia dicht bij een eerste selectie voor La Albiceleste. Vandaag wordt ook Federico Navarro, international bij de U20, alvast nauwlettend gemonitord door bondscoach Lionel Scaloni.



Een eerste selectie voor de nationale ploeg van Argentinië is dan ook de grote droom van Federico Navarro. Door zijn recente uitstekende prestaties is dat zelfs een doelstelling geworden voor de 21-jarige. “Mijn grootste droom is om bij de nationale ploeg te geraken”, verklaarde Navarro onlangs aan de Argentijnse media. “Hopelijk kan ik op een dag de kleuren van mijn land verdedigen. Ik was al actief in de jeugdploegen maar ik hoop om door te stoten naar de eerste ploeg.”

VOETBALLENDE REGULATOR

De kwaliteiten van Federico Navarro zijn eerder gelijkaardig aan de speelstijl van Lucas Biglia, met de opmerking dat Navarro vandaag wel niet zo ver staat in zijn ontwikkeling zoals Biglia in 2006. Navarro blinkt vooral uit door zijn uitstekend gevoel voor timing, zijn positiespel én zijn kunde om goed het spel te kunnen lezen. Zijn eerder kleine gestalte (hij meet 1,71 meter) is opvallend genoeg geen probleem bij de fysieke duels, want Navarro is allerminst schuw om de strijd aan te gaan en hij kan eveneens de bal goed afschermen. Daardoor lijdt hij ook weinig balverlies.



De focus van Federico Navarro bij Talleres ligt dan ook voornamelijk op het defensief gebied, om vanuit een lage positie het spel op gang te brengen. In de wedstrijden van dit seizoen telt Navarro bijvoorbeeld veel meer defensieve duels dan aanvallende, maar brengt hij toch versnellingen in het spel én durft hij ook vaak een dribbel aan. Een grote kanttekening hierbij is dat Navarro er wel vaak voor opteert om de bal lateraal in te spelen in plaats van in een voorwaartse richting. Dat kan anderzijds uiteraard ook de bedoeling zijn van Talleres-coach Alexander Medina.

HET ALTERNATIEF: NJEGOS PETROVIC

Maar uiteraard heeft RSC Anderlecht nog een ander alternatief mocht het toch niet tot een deal komen met Club Atlético Tallares en Federico Navarro. Zo kwam de Waalse journalist Sacha Tavolieri naar buiten met de Paars-Witte interesse in Njegos Petrovic van Rode Ster Belgrado. Deze 21-jarige Serviër werd in november nog gelinkt aan Anderlecht en hij bezet op het veld ietwat dezelfde positie zoals Navarro. Petrovic' marktwaarde wordt vandaag geschat op 2,5 miljoen euro maar Rode Ster Belgrado zal ongetwijfeld een iets hogere vraagprijs hanteren voor zijn sterkhouder op het centrale middenveld.

Hoewel Federico Navarro en Njegos Petrovic beiden centrale middenvelders zijn, die doorgaans worden uitgespeeld als nummer zes, is hun speelstijl niet helemaal gelijkaardig. Petrovic kan namelijk beter omschreven worden als een box-to-box-middenvelder, wiens directe en grote meerwaarde zich niet meteen bevindt in de passing. De jonge Serviër blinkt vooral uit door zijn loopvermogen, infiltraties en de mogelijkheid om ruimte te maken voor zijn ploegmaats. Daarnaast is Petrovic ook een belangrijke schakel bij het veroveren van de bal bij de tegenstander.



Njegos Petrovic houdt er ook van om tempo in het spel te brengen, en daarin is het raakvlak met Federico Navarro wél treffend. De 21-jarige opteert doorgaans voor één of twee balcontacten vooraleer hij de bal doorschuift naar een ploegmaat. Op die manier wil hij het balbezit zo snel mogelijk hogerop het veld brengen. Net zoals bij Navarro ligt de focus van Petrovic veeleer op het opbouwende en defensieve vlak dan op het pure aanvallende gebied. Dat was dit seizoen echter niet het geval bij Albert Sambi Lokonga, wiens acties iets meer overhelden naar de offensieve richting.

NAVARRO OF PETROVIC

Door de interesse van RSC Anderlecht in Federico Navarro en Njegos Petrovic lijkt de club aldus te anticiperen op een vertrek van Albert Sambi Lokonga. Het 21-jarige jeugdproduct wordt nauwlettend opgevolgd door clubs zoals AC Milan, FC Sevilla, Bayern München, Borussia Dortmund en RB Leipzig. De entourage van Sambi Lokonga verklaarde aan Het Laatste Nieuws ook al dat er wat beweegt rond de aanvoerder van Anderlecht. Het zou zelfs slechts een kwestie van tijd zijn vooraleer Anderlecht een officieel bod krijgt van een geïnteresseerde partij. Indien dat gebeurt, lijkt de kans dus groot te zijn dat het vertrek van Sambi Lokonga wordt opgevangen door Navarro of Petrovic. Anderzijds kan Peter Verbeke ook nog met een ander hoogwaardig profiel op de proppen komen.

POLL: Wie moet Anderlecht halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder

Union SG is dramatisch aan de Champions' Play-Offs begonnen en moet donderdagavond op het veld van ...

22
22
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"

Nog één wedstrijd en de heenronde van de Champions' Play-Offs zit erop. Sowieso zal ...

272
272
Declan Rice slikt walgelijke gezangen, X reageert vernietigend
Declan Rice slikt walgelijke gezangen, X reageert vernietigend

Declan Rice en Arsenal spelen voorlopig een dijk van een seizoen. De recordtransfer paste zich ...

25
25
'Wending op Anfield: Liverpool kent prijskaartje nieuwe coach'
'Wending op Anfield: Liverpool kent prijskaartje nieuwe coach'

Liverpool FC gaat momenteel door enkele moeizame weken. Desondanks wordt er achter de schermen op ...

31
31
Tessa Wullaert kondigt spetterend nieuws aan met Coucke
Tessa Wullaert kondigt spetterend nieuws aan met Coucke

Tessa Wullaert is ongetwijfeld de vaandeldraagster van het vrouwenvoetbal in België. De ...

82
82
'KBVB houdt adem in: Europese topclub zet zinnen op Tedesco'
'KBVB houdt adem in: Europese topclub zet zinnen op Tedesco'

Domenico Tedesco is momenteel druk in de weer met het vormen van zijn EK-selectie bij de Rode ...

55
55
<strong>Attractie voor Anderlecht: jonge ster die Europa verbaast</strong>
Attractie voor Anderlecht: jonge ster die Europa verbaast

Anderlecht richt zijn pijlen op David Oduro, een veelbelovende 17-jarige Ghanese wingback die indruk ...

155
155
Club Brugge krijgt gunstig advies over Jan Breydel 2.0
Club Brugge krijgt gunstig advies over Jan Breydel 2.0

Na de 4-0 zege daverde Jan Breydel op zijn grondvesten. Plots is het stadion van Club Brugge weer ...

292
292
'Louwagie zet alle zeilen bij: recorddeal voor AA Gent'
'Louwagie zet alle zeilen bij: recorddeal voor AA Gent'

De overname door Sam Baro luidt een nieuw tijdperk in bij AA Gent, dat dankzij de kersverse eigenaar ...

151
151
'Hayen krijgt kans: Club Brugge staakt zoektocht naar T1'
'Hayen krijgt kans: Club Brugge staakt zoektocht naar T1'

Van een schokeffect gesproken. Sinds het ontslag van Ronny Deila onderging Club Brugge een heuse ...

744
744
Riemer verschaft update over terugkeer van Verschaeren
Riemer verschaft update over terugkeer van Verschaeren

Na het uitvallen van Anders Dreyer en Kasper Schmeichel dreigt Anderlecht de titelrace flink ...

214
214
Verwachte 11: Van Bommel onthult plan, 2 wissels bij Union
Verwachte 11: Van Bommel onthult plan, 2 wissels bij Union

Na de zeges van Anderlecht en Club Brugge kan Union maar beter winnen van Antwerp op de ...

214
214
'Over en out: grootverdiener richting exit bij Club Brugge'
'Over en out: grootverdiener richting exit bij Club Brugge'

Terwijl de sportieve successen mekaar plots weer in sneltempo opvolgen blijkt Club Brugge op de ...

802
802
AA Gent deelt heuglijk nieuws: toptalent tekent tot 2027
AA Gent deelt heuglijk nieuws: toptalent tekent tot 2027

Jorthy Mokio vierde dinsdag zijn debuut als titularis bij AA Gent, dat het 16-jarig toptalent op die ...

229
229
Anderlecht krijgt hoopgevende update uit ziekenboeg
Anderlecht krijgt hoopgevende update uit ziekenboeg

Dankzij een vlotte 3-0 zege tegen Cercle Brugge blijft Anderlecht voorlopig eenzaam koploper. Niks ...

625
625