Anderlecht droomt van nieuwe Biglia

Foto: Anderlecht droomt van nieuwe Biglia

Volgend seizoen moet Anderlecht opnieuw heropbouwen. Het vertrek van aanvoerder Albert Sambi Lokonga is aanstaande en daarom kijkt Sporting al uit naar eventuele vervangers. Federico Navarro (Club Atlético Talleres) is een optie om naar het Lotto Park te komen, maar ook een transfer van Njegos Petrovic (Rode Ster Belgrado) behoort tot de mogelijkheden. De interesse van Anderlecht in beide spelers wordt alvast bevestigd door verschillende Belgische media.

KOOPJE VAN 4 MILJOEN

RSC Anderlecht staat voor een drukke transferzomer. Opnieuw. In de aanloop naar het volgende seizoen in de Jupiler Pro League worden er volgens Sudpresse minstens vier à vijf grote aanwinsten verwacht. De Franstalige krant stelt daarbij vier profielen voorop: een centrale verdediger, een linksachter, één of twee spitsen en een centrale middenvelder. Voor die laatste positie wordt er proactief een vervanger gezocht voor Albert Sambi Lokonga, die steeds meer aast op een vertrek uit het Lotto Park. Daarnaast blijft ook de toekomst van Adrien Trebel bij Sporting nog onzeker.

In die optiek werd Anderlecht door verschillende Argentijnse media gelinkt aan de centrale middenvelder Federico Navarro van Club Atlético Talleres. Die interesse werd deze week ook bevestigd door de Belgische kranten Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, La Dernière Heure en L'Avenir. Daardoor is het duidelijk dat het Anderlecht serieus overweegt om de 21-jarige aan te werven. Talleres zou voor zijn beloftevolle sterkhouder een bedrag eisen van om en bij de vier miljoen euro.Die vier miljoen euro betekent voor Anderlecht in elk geval een serieuze transfersom, want op financieel gebied is er op Neerpede nog steeds een grote waakzaamheid vereist. En toch kan de Belgische recordkampioen enigszins een koopje doen met Federico Navarro. Zo'n vier maanden geleden verklaarde Talleres-voorzitter Andres Fassi dat Navarro's marktwaarde in de toekomst explosief kan toenemen. “Ik verzeker je dat spelers zoals (Federico) Navarro en Valoyes in de toekomst zullen behoren tot de meest dure spelers in het Argentijnse voetbal”, aldus de preses van Tallares.

NIEUWE LUCAS BIGLIA

De interesse in Federico Navarro doet veel denken aan het succesverhaal met Anderlecht en Lucas Biglia. Die laatste kwam in 2006 aan bij Sporting als 20-jarig talent, en hij had eenzelfde profiel als Navarro. Bij Talleres bepaalt Navarro het tempo en stuurt hij de ploeg. Zo'n speler die gemist wordt wanneer hij er niet bij is. Naarmate de wedstrijdomstandigheden het vereisen, evolueert Navarro ook van een nummer zes naar een nummer tien. De raakvlakken met Biglia zijn op dat vlak alvast treffend.

Toen Lucas Biglia in 2006 arriveerde bij Anderlecht, was de 20-jarige één van de meest veelbelovende Argentijnse spelers van het moment. Biglia werd in de voorrondes van het WK voor -20-jarigen uitgeroepen tot de beste speler, en hij was ook een sterkhouder van Argentinië bij het behalen van datzelfde WK. In die periode stond Biglia dicht bij een eerste selectie voor La Albiceleste. Vandaag wordt ook Federico Navarro, international bij de U20, alvast nauwlettend gemonitord door bondscoach Lionel Scaloni.Een eerste selectie voor de nationale ploeg van Argentinië is dan ook de grote droom van Federico Navarro. Door zijn recente uitstekende prestaties is dat zelfs een doelstelling geworden voor de 21-jarige. “Mijn grootste droom is om bij de nationale ploeg te geraken”, verklaarde Navarro onlangs aan de Argentijnse media. “Hopelijk kan ik op een dag de kleuren van mijn land verdedigen. Ik was al actief in de jeugdploegen maar ik hoop om door te stoten naar de eerste ploeg.”

VOETBALLENDE REGULATOR

De kwaliteiten van Federico Navarro zijn eerder gelijkaardig aan de speelstijl van Lucas Biglia, met de opmerking dat Navarro vandaag wel niet zo ver staat in zijn ontwikkeling zoals Biglia in 2006. Navarro blinkt vooral uit door zijn uitstekend gevoel voor timing, zijn positiespel én zijn kunde om goed het spel te kunnen lezen. Zijn eerder kleine gestalte (hij meet 1,71 meter) is opvallend genoeg geen probleem bij de fysieke duels, want Navarro is allerminst schuw om de strijd aan te gaan en hij kan eveneens de bal goed afschermen. Daardoor lijdt hij ook weinig balverlies.De focus van Federico Navarro bij Talleres ligt dan ook voornamelijk op het defensief gebied, om vanuit een lage positie het spel op gang te brengen. In de wedstrijden van dit seizoen telt Navarro bijvoorbeeld veel meer defensieve duels dan aanvallende, maar brengt hij toch versnellingen in het spel én durft hij ook vaak een dribbel aan. Een grote kanttekening hierbij is dat Navarro er wel vaak voor opteert om de bal lateraal in te spelen in plaats van in een voorwaartse richting. Dat kan anderzijds uiteraard ook de bedoeling zijn van Talleres-coach Alexander Medina.

HET ALTERNATIEF: NJEGOS PETROVIC

Maar uiteraard heeft RSC Anderlecht nog een ander alternatief mocht het toch niet tot een deal komen met Club Atlético Tallares en Federico Navarro. Zo kwam de Waalse journalist Sacha Tavolieri naar buiten met de Paars-Witte interesse in Njegos Petrovic van Rode Ster Belgrado. Deze 21-jarige Serviër werd in november nog gelinkt aan Anderlecht en hij bezet op het veld ietwat dezelfde positie zoals Navarro. Petrovic' marktwaarde wordt vandaag geschat op 2,5 miljoen euro maar Rode Ster Belgrado zal ongetwijfeld een iets hogere vraagprijs hanteren voor zijn sterkhouder op het centrale middenveld.

Hoewel Federico Navarro en Njegos Petrovic beiden centrale middenvelders zijn, die doorgaans worden uitgespeeld als nummer zes, is hun speelstijl niet helemaal gelijkaardig. Petrovic kan namelijk beter omschreven worden als een box-to-box-middenvelder, wiens directe en grote meerwaarde zich niet meteen bevindt in de passing. De jonge Serviër blinkt vooral uit door zijn loopvermogen, infiltraties en de mogelijkheid om ruimte te maken voor zijn ploegmaats. Daarnaast is Petrovic ook een belangrijke schakel bij het veroveren van de bal bij de tegenstander.Njegos Petrovic houdt er ook van om tempo in het spel te brengen, en daarin is het raakvlak met Federico Navarro wél treffend. De 21-jarige opteert doorgaans voor één of twee balcontacten vooraleer hij de bal doorschuift naar een ploegmaat. Op die manier wil hij het balbezit zo snel mogelijk hogerop het veld brengen. Net zoals bij Navarro ligt de focus van Petrovic veeleer op het opbouwende en defensieve vlak dan op het pure aanvallende gebied. Dat was dit seizoen echter niet het geval bij Albert Sambi Lokonga, wiens acties iets meer overhelden naar de offensieve richting.

NAVARRO OF PETROVIC

Door de interesse van RSC Anderlecht in Federico Navarro en Njegos Petrovic lijkt de club aldus te anticiperen op een vertrek van Albert Sambi Lokonga. Het 21-jarige jeugdproduct wordt nauwlettend opgevolgd door clubs zoals AC Milan, FC Sevilla, Bayern München, Borussia Dortmund en RB Leipzig. De entourage van Sambi Lokonga verklaarde aan Het Laatste Nieuws ook al dat er wat beweegt rond de aanvoerder van Anderlecht. Het zou zelfs slechts een kwestie van tijd zijn vooraleer Anderlecht een officieel bod krijgt van een geïnteresseerde partij. Indien dat gebeurt, lijkt de kans dus groot te zijn dat het vertrek van Sambi Lokonga wordt opgevangen door Navarro of Petrovic. Anderzijds kan Peter Verbeke ook nog met een ander hoogwaardig profiel op de proppen komen.

POLL: Wie moet Anderlecht halen?

België maakt grote kans op zeer gunstige loting voor 1/8ste finales

Martinez laat zich uit over situatie van Vanaken

Italië heeft perfect rapport beet, horrortornooi voor de Turken

Vandaag 20 Juni 2021

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

Pak 30.000 euro met jouw gratis prono op Finland-België!

De Rode Duivels zijn op het EK al zeker van hun plekje in de 1/8ste finales, maar de groepswinst is ...

24
{insert image alt}

Witsel verbluft alle tegenstand op EK

Na bijna een halfjaar zonder één officiële wedstrijd in de benen, maakte Axel Witsel donderdag ...

604
{insert image alt}

Priske loodst droomspits naar Antwerp

Brian Priske, de nieuwe hoofdcoach van Antwerp FC, brengt in zijn zog een nieuwe technische staff ...

2383
{insert image alt}

Bayern neemt na negen jaar afscheid van middenvelder

Bayern München zag deze zomer al David Alaba transfervrij de deur uitlopen naar Real Madrid en ook ...

13
{insert image alt}

Finse sterspeler: "België verslaan is mogelijk"

De Rode Duivels zijn dankzij een zes op zes tegen Rusland en Denemarken al zeker van een plaats in ...

61
{insert image alt}

Mancini legt onwaarschijnlijk straffe cijfers voor bij Italië

Roberto Mancini is bezig aan zijn strafste werk als trainer. De bondscoach van Italië kan geweldige ...

48
{insert image alt}

Eden Hazard: "Enkel dan zijn we toernooifavoriet"

België won van Rusland en Denemarken. Vooral tegen de Denen viel op dat de Rode Duivels niet zonder ...

192
{insert image alt}

Martinez laat zich uit over situatie van Vanaken

Hans Vanaken kwam nog niet in actie op het EK en de smaakmaker van Club Brugge zat zelfs nog niet op ...

419
{insert image alt}

België maakt grote kans op zeer gunstige loting voor 1/8ste finales

De eerste speelronde van de poulefase op het EK is sinds zaterdagavond achter de rug, vanaf zondag ...

1008
{insert image alt}

Italië heeft perfect rapport beet, horrortornooi voor de Turken

Ook in zijn laatste groepswedstrijd hebben de fiere Turken hun blazoen niet kunnen oppoetsen. In ...

114
{insert image alt}

'AA Gent zet enorme vraagprijs achter de naam van Yaremchuk'

Bij AA Gent wisten ze zich al stevig te versterken. Toch zullen de Buffalo’s met Niklas Dorsch en ...

312
{insert image alt}

Martinez spreekt zich uit over speelkansen Lukaku en Doku

België heeft aan een punt genoeg tegen Finland om groepswinnaar te worden. Bondscoach Roberto ...

228
{insert image alt}

Asamoah van STVV naar Roemenië

STVV liet onlangs weten dat Samuel Asamoah de club mocht verlaten. Hij beschikt over een aflopend ...

18
{insert image alt}

Hazard eerlijk: "Ben niet klaar voor 90 minuten"

De Rode Duivels zijn zondagnamiddag opnieuw afgereisd naar het Russische Sint-Petersburg. Daar ...

153
{insert image alt}

Shaqiri zet troosteloze Turken te kijk met heerlijke treffer (🎥)

Turkije werd op voorhand getipt als 'dark horse' op het EK, maar de Turken stelden in hun eerste ...

92
{insert image alt}

Opstelling gelekt? Nederland in ban van 'briefje' De Boer

Nederland was al zeker van groepswinst op het EK, maar speelt maandag nog zijn laatste ...

162
{insert image alt}

'Bale heeft club voor volgend seizoen gekozen'

De rentree van Gareth Bale bij Tottenham Hotspur lijkt beperkt te blijven tot slechts één seizoen. ...

166
{insert image alt}

Rode Duivels nu al aan de haal met miljoenenbuit

De Rode Duivels speelden voorlopig nog niet hun beste voetbal, maar qua resultaten valt er niets op ...

362

Gisteren 19 Juni 2021

{insert image alt}

Ronaldo reageert na zware nederlaag Portugal

Titelverdediger Portugal begon uitstekend aan het EK en haalde het tijdens de openingsspeeldag met ...

709
{insert image alt}

'Okereke wil Club verlaten: vier clubs geïnteresseerd'

Bij landskampioen Club Brugge werden de spelers in de voorbije dagen medisch en fysiek gescreend, ...

929
{insert image alt}

EK-groepsfase zorgt nu al voor krankzinnig record

Op het Europees kampioenschap zijn de eerste twee speelrondes van de groepsfase inmiddels achter de ...

184
{insert image alt}

Voorlopige stand: Duivels moeten klepper vrezen in 1/8ste finale

De eerste speelronde van de poulefase op het EK is sinds zaterdagavond achter de rug, vanaf zondag ...

3077
{insert image alt}

Dure missers brengen Spanjaarden in vieze papieren

Ook na twee wedstrijden blijft schaduwfavoriet Spanje op zoek naar zijn eerste zege op het EK. Net ...

293
{insert image alt}

De Laet reageert verrast op RSCA-transfer Hoedt

RSC Anderlecht verraste afgelopen week met een straffe transfer. Zo kondigden de Brusselaars de ...

1490
{insert image alt}

Ronaldo verbluft iedereen met waanzinnige sprint (🎥)

Op het EK heeft Duitsland zaterdagavond een statement gemaakt door met 4-2 te winnen van Portugal. ...

159
{insert image alt}

Topfavoriet Italië nóg sterker: "Hij is weer fit"

Italië heeft al behoorlijk veel indruk gemaakt op het Europees kampioenschap. En La Squadra wordt ...

213
{insert image alt}

Spanje opent rekening op het EK via Morata (🎥)

Zaterdagavond spelen Spanje en Polen hun tweede duel op het EK. De Zuid-Europeanen kwamen op de ...

20
{insert image alt}

Duitse international neemt wraak na arrogant gebaar Ronaldo

Duitsland walste vandaag over Portugal met 2-4. Bij de Duitsers was Robin Gosens (Atalanta) de grote ...

586
{insert image alt}

'Barcelona geeft Depay bizarre clausule'

FC Barcelona heeft Memphis Depay binnengehaald, zo communiceerden de Catalanen eerder op de ...

494
{insert image alt}

'Nmecha kan ploegmaat worden van Belg in Bundesliga'

RSC Anderlecht had hem graag gehouden, maar Lukas Nmecha zal toch andere oorden opzoeken volgend ...

371
{insert image alt}

Radzinski duidt de achilleshiel van de Fransen aan

Frankrijk is er vandaag niet in geslaagd om zes op zes te pakken. Onze zuiderburen bleven in een ...

206
{insert image alt}

Ronaldo maakt Rüdiger belachelijk met geniaal hoogstandje (🎥)

Duitsland heeft vandaag Portugal op knappe wijze verslagen met 2-4. Het was een heerlijke wedstrijd ...

166
{insert image alt}

Griezmann heeft opmerkelijke verklaring voor Frans puntenverlies

Bijna iedereen had toch wel gerekend op een makkelijke EK-overwinning van Frankrijk op Hongarije, ...

322