Anderlecht neemt dure gok met opvolger Miazga

Anderlecht neemt dure gok met opvolger Miazga

Volgend seizoen geen Champions of Europa League voor RSC Anderlecht. Door de nederlaag tegen Antwerp komt Sporting straks wel uit in de Conference League. En dat heeft uiteraard ook financiële gevolgen. Door de mindere inkomsten in de Conference League is de kans bijgevolg groot dat Anderlecht haar transferstrategie zal moeten aanpassen. Zo blijft het afwachten wat de club van plan is met Matt Miazga, terwijl Sporting ook gelinkt wordt aan Cameron Carter-Vickers - een andere Amerikaanse centrale verdediger.


WAT MET MIAZGA? 

't Is één van de hamvragen bij RSC Anderlecht: blijft Matt Miazga ook volgend seizoen bij de club? De huurling van Chelsea zette deze jaargang erg constante prestaties neer bij Sporting, met uitzondering van enkele dure fouten zoals tegen Moeskroen en Genk. Maar zelfs na deze beperkte individuele dwalingen wist Miazga zich steeds te herpakken en in beide wedstrijden leverde hij telkens verder een onberispelijke prestatie af. 't Schijnt dat Amerikanen sterk in het hoofd zijn. Je brengt Miazga dan ook niet zomaar van z'n stuk.

Matt Miazga groeide in het Lotto Park uit tot de leider van de defensie en dat uitte zich in meerdere aspecten. De 25-jarige laat zich gelden met een actieve coaching waardoor hij steeds vocaal nadrukkelijk aanwezig is bij zijn ploegmaats. Het gebeurde dit seizoen zelfs vaak dat de 20-voudige Amerikaanse international na de wedstrijd een droge en pijnlijke keel heeft van al dat roepen. Op het sportief gebied blinkt Miazga vooral uit door zijn duelkracht en grote sterkte in het luchtruim. Miazga wint bijvoorbeeld het meeste luchtduels bij Anderlecht.



Het is dan ook niet erg verwonderlijk dat RSC Anderlecht hem graag langer aan boord wil houden bij de club. Sporting huurt Matt Miazga momenteel voor één seizoen van Chelsea, waarbij het geen aankoopoptie kon afdwingen. Chelsea zal ongetwijfeld luisteren naar elk aanbod voor zijn overbodige speler, want Miazga beschikt bij de Blues over een contract tot en met 2022. Het Laatste Nieuws vernam in makelaarsmiddens alvast dat Anderlecht een poging wil ondernemen om Miazga te houden bij de club.

CCV 

Indien Anderlecht erin slaagt om Matt Miazga over te nemen van Chelsea, dan zal het een transfersom moeten betalen alsook het salaris van de Amerikaan. Beide bedragen zullen wellicht geen goedkope tarieven betreffen, waardoor Anderlecht de spelersmarkt grondig analyseert naar mogelijke alternatieven met de hoop op een meer sportieve en financiële optimalisatie. Cameron Carter-Vickers is alvast zo'n mogelijke vervanger voor Miazga. Het Amerikaanse SBI Soccer meldt namelijk de interesse van Anderlecht in de 23-jarige centrale verdediger van Tottenham Hotspur.



Cameron Carter-Vickers, die over het Kanaal het acroniem CCV krijgt, heeft meerdere gelijkenissen met Matt Miagza. Beide centrale verdedigers bezitten de Amerikaanse nationaliteit, zijn fysiek sterk in de (lucht)duels, beperken het voetballend risico én zijn geboren leiders. Carter-Vickers is bij Tottenham eveneens een typische contractspeler zoals Miazga bij Chelsea. The Blues leenden Miazga eerder uit aan Vitesse, Nantes en Reading. Carter-Vickers passeerde langs Sheffield United, Ipswich, Swansea, Stoke City, Luton en dit seizoen Bournemouth.

WOODGATE – POCHETTINO 

Cameron Carter-Vickers ondervond dit seizoen op huurbasis bij The Cherries een erg moeilijke start maar onder hoofdcoach-ad interim Jonathan Woodgate is de Amerikaan onmisbaar geworden. De 23-jarige startte ondertussen al 19 competitiewedstrijden op rij voor de nummer zes uit de Championship en daarin deed hij het uitstekend. “Hij is zo krachtig, hij is bijna niet te verslaan in de één-tegen-één duels”, verklaarde Bournemouth-coach Woodgate over Carter-Vickers. “En hij is bovendien erg goed in de lucht. Hij is niet erg groot (1,83 meter, nvdr.) maar hij wint bijna alle duels in de lucht.”



De lofzang van Jonathan Woodgate, die als speler uitkwam voor onder meer Leeds United, Real Madrid en Tottenham Hotspur, voor Cameron Carter-Vickers is er dus niet naast. En ook Mauricio Pochettino, de ex-coach van Tottenham, sprak eerder al lovende woorden uit over de Amerikaanse verdediger. De Argentijn verklaarde in het verleden namelijk dat Carter-Vickers in de toekomst één van de beste centrale verdedigers zal worden in Engeland. Intern werd hij dan ook omschreven als één van de beste eigen talenten sinds Engels international Ledley King.

MIAZGA OF CARTER-VICKERS 

Ondanks zijn eerder kleine gestalte staat Cameron Carter-Vickers meer dan zijn mannetje in de keiharde Championship. De achtvoudige Amerikaanse international heeft de fysiek van een American Football-speler en in de rechtstreekse duels maakt hij dankbaar gebruik van zijn lichaam. In de Championship wint hij bijvoorbeeld 77% van al zijn aangegane defensieve duels, waarbij hij de best presterende centrale verdediger is in dat onderdeel. En daar koppelt Carter-Vickers ook een betrouwbare passing aan toe, waarmee hij de nummer vijf is onder de centrale verdedigers uit de Championship. 

Die zuivere passing heeft hij wel grotendeels te danken aan een eerder behouden manier van passing. Cameron Carter-Vickers speelt de bal namelijk veel vaker lateraal naar zijn ploegmaats dan in een voorwaartse richting. En dat strookt toch niet meteen met de veeleisende visie van Anderlecht-coach Vincent Kompany. Anderzijds is Matt Miazga ook niet bepaald een pure uitvoetballende centrale verdediger, maar op het vlak van leiderschap en defensieve inbreng heeft hij wel een grote meerwaarde bij Sporting. 



Cameron Carter-Vickers beschikt wel degelijk over een pak intrinsieke kwaliteiten maar of hij volledig voldoet aan het vooropgestelde profiel van Anderlecht, dat is toch een andere zaak. Bovendien zou Tottenham om en bij de elf miljoen euro vragen voor de verkoop van Carter-Vickers, wat uiteraard een te grote transfersom is voor Peter Verbeke & Co. Door de optelsom van alle factoren lijkt het behouden van Miazga op het financiële en het sportieve gebied een meer duurzame oplossing te zijn.

POLL: Is CCV Anderlecht-materiaal?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Slim AA Gent doet gouden zaak, concurrentie faalt hopeloos
Slim AA Gent doet gouden zaak, concurrentie faalt hopeloos

In de strijd om een Europees ticket zorgden de voorbije duels in deze Play-Offs al voor heel wat ...

19
19
Muslic stuurt Anderlecht flinke waarschuwing
Muslic stuurt Anderlecht flinke waarschuwing

De Champions' Play-Off zal de komende dagen mogelijk weer enkele nieuwe wendingen kennen. Er staat ...

33
33
Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon
Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon

Anderlecht zal zich de komende weken volop focussen op het binnenhalen van de titel, want na vier ...

20
20
Trossard schittert weer voor Arsenal: "Een kleine magiër"
Trossard schittert weer voor Arsenal: "Een kleine magiër"

De laatste maanden zit Leandro Trossard in bloedvorm bij Arsenal. Hij was in de Champions League ...

38
38
Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref
Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref

De titelstrijd in de Jupiler Pro League ligt sinds vorig weekend weer helemaal open. Met nog zes ...

91
91
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd

Cercle Brugge plaatste zich pas op de slotspeeldag voor de Champions' Play-offs maar nam daarin wel ...

172
172
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'

Eerder vandaag kon u al lezen dat Ruben Amorim, de manager van Sporting CP, een grote kandidaat is ...

75
75
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"

Supportersgeweld is sinds corona zienbaar weer toegenomen in het Belgische voetbal. Niet ...

192
192
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV

Het mag dan een 'voorproefje' zijn voor de komende dagen, voor een aantal ploegen is het vandaag van ...

73
73
<strong>Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag</strong>
Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag

Anderlecht overweegt de jonge en veelbelovende Nederlandse doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro (19) aan ...

247
247
Peter Maes klaar voor voetbalsprookje: 'Van hel naar hemel?'
Peter Maes klaar voor voetbalsprookje: 'Van hel naar hemel?'

De (in ons land) in ongenade gevallen trainer Peter Maes maakt momenteel furore in Nederland. Bij ...

203
203
Malinwa en Anderlecht gaan unieke 'samenwerking' aan
Malinwa en Anderlecht gaan unieke 'samenwerking' aan

Zo meteen begint een razend spannende midweekspeeldag in de Jupiler Pro League, al zijn de ...

133
133
Drama RWDM: Aanwinst betrokken bij zwaar verkeersongeval
Drama RWDM: Aanwinst betrokken bij zwaar verkeersongeval

RWDM zit momenteel in volle degradatiestrijd en tankte de afgelopen weken vertrouwen met een paar ...

201
201
Vrancken deelt goed en slecht nieuws uit ziekenboeg Genk
Vrancken deelt goed en slecht nieuws uit ziekenboeg Genk

Nadat ze allebei met een fraaie 10 op 12 van start gingen in de Champions' Play-Offs staan Club ...

180
180
'Buitenkans voor Club Brugge: volgende zomerdeal op til'
'Buitenkans voor Club Brugge: volgende zomerdeal op til'

Terwijl het van alle Belgische ploegen nog het zwaarste schema afwerkt blijkt Club Brugge ook al het ...

651
651