Lukaku legt Zlatan definitief het zwijgen op

Foto: Lukaku legt Zlatan definitief het zwijgen op

De liefde is over tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic. De oorspronkelijk speelse vete startte vorig jaar op Twitter maar kende dit kalenderjaar een onverwachte opvallende escalatie. Uiteindelijk was Lukaku de grote winnaar door het winnen van de Serie A maar ook door zijn individuele prestaties ten opzichte van Zlatan.

ULTIEME REVANCHE 

“Campione, campione olé olé olé!” Vanuit het open dak van een auto roepend, de straten van Milaan doorkruisend. En of Romelu Lukaku trots was. Met 21 competitietreffers loodste hij Internazionale naar een negentiende Italiaanse titel, de eerste sinds 2010 nota bene. Qua doelpuntenproductie is dit niet het beste seizoen uit zijn carrière, maar Lukaku was wel beslissender dan ooit. De Rode Duivel is uitgegroeid tot een grote meneer in Milaan en bij uitbreiding ook in het Calcio.De eindoverwinning in de Serie A is ook een ultieme revanche tegenover Zlatan Ibrahimovic, zijn ex-ploegmaat bij Manchester United en tegenwoordig Romelu Lukaku's aartsrivaal bij stadsgenoot AC Milan. Beide heren haalden dit jaar vaak de Italiaanse in internationale voetbalactualiteit, ook al  behandelden de onderwerpen niet altijd hun pure voetbalkwaliteiten of sportieve prestaties. Zlatan was nog niet zo lang geleden een groot voorbeeld van Lukaku, maar sinds kort is de liefde helemaal over. 

TWITTER

De vete tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic kende in januari en februari van dit jaar een ultieme climax, maar het eerste gekibbel tussen beide topspitsen kende haar oorsprong reeds in februari 2020. Al was dat toen nog heel speels. Op 9 februari won Internazionale de stadsderby tegen AC Milan met 4-2, dankzij onder meer een doelpunt van Lukaku. “There is a new king in town”, tweette de Rode Duivel wat stout en uitdagend, verwijzend naar de woorden waarmee Zlatan zichzelf had aangekondigd bij AC Milan.Toen kwam er geen reactie vanuit de kant van Zlatan Ibrahimovic, maar de Zweed hield de tweet van Romelu Lukaku goed indachtig. Acht maanden later was Zlatan de grote meneer in de volgende stadsderby tegen Internazionale en Lukaku, waarbij hij twee doelpunten scoorde in de 1-2 overwinning voor AC Milan. “Milano never had a king, they have a GOD”, publiceerde Zlatan op Twitter daags na de overwinning tegen Internazionale.  Deze speelse reactie van Zlatan kwam er in oktober 2020, maar drie maanden later was het hek helemaal van de dam.VOODOO

In de kwartfinales van de Coppa Italia anno 2021 keken Internazionale en AC Milan elkaar opnieuw in de ogen. De spotlights stonden zoals gewoonlijk terug op de aanvalsleiders van beide ploegen: Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic. De Rossoneri pakten Lukaku die avond hard aan, om hem zo goed als mogelijk in de tang proberen te houden. AC Milan-verdediger Alessio Romagnoli schuwde daarbij het fysieke werk niet. Hij duwde Lukaku naar de grond, waarop de Rode Duivel uiteraard verhaal ging halen bij de Italiaan.

Zlatan Ibrahimovic ging zich ook moeien in de discussie tussen Romelu Lukaku en Alessio Romagnoli, waarbij de Zweed zijn kans schoon zag om zijn reputatie als meester-provocateur alle eer aan te doen. Wat arrogant begon hij te lachen naar Lukaku, die reageerde als door een wesp gestoken. “Kom naar binnen, dan vechten we het daar uit”, zou Lukaku op een bepaald moment gezegd hebben tegen Zlatan. “Ga jouw voodoo doen, jij kleine ezel”, repliceerde de Zweed volgens verschillende Italiaanse media aan Lukaku. Die vermeende voodoo-opmerking is een verwijzing naar een opmerkelijk maar niet bevestigd verhaal vanuit de Engelse media. In de zomer van 2018 dubde toenmalig Everton-aanvaller Romelu Lukaku over een transfer naar Chelsea of Manchester United. Farhad Moshiri, bestuurder bij Everton, claimde dat Lukaku destijds voor Chelsea moest tekenen omdat zijn moeder een voodoo-priester had geraadpleegd. Uiteindelijk trok Lukaku weliswaar niét naar Chelsea, maar wel naar Manchester United.

Romelu Lukaku was uit zichzelf van woede na de niet zo fraaie woorden van Zlatan Ibrahimovic over zijn moeder en beste vriendin Adolophine. “Hij wil over mijn moeder praten. Wil je over mijn moeder praten, fils de p***?” Het duurde erg lang vooraleer Lukaku terug bij zin zinnen kwam en voor rede vatbaar werd. Maar uiteindelijk kwam Lukaku wel als grote winnaar uit het duel. Na een uur voetballen werd Zlatan uitgesloten na een tweede gele kaart, terwijl Lukaku de gelijkmaker kon scoren.Een kleine maand later troffen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic elkaar voor de laatste keer dit seizoen. En opnieuw won Lukaku het pleit. Big Rom scoorde één doelpunt in de 0-3 overwinning van Internazionale tegen AC Milan. “Ik heb het je gezegd! Ik heb het je gezegd, verdomme!” riep Lukaku na zijn doelpunt. Die avond zweeg het kanon en ook de provocaties van Zlatan. Of liever, Lukaku legde hem het zwijgen op. En enkele weken later ook definitief door het winnen van de Serie A, waarin AC Milan nochtans maandenlang op titelkoers lag. 

LUKAKU WINT

Met de eindoverwinning in de Italiaanse competitie haalde Romelu Lukaku aldus de ultieme revanche op Zlatan Ibrahimovic. Maar ook in verschillende individuele facetten was de Rode Duivel dit seizoen de betere van Zlatan. Zo scoorde Lukaku deze jaargang 21 doelpunten, terwijl Zlatan 6 stuks minder telt. Bovendien was Big Rom ook efficiënter voor het doel. Het jeugdproduct van Anderlecht scoorde die 21 goals middels 89 doelpogingen, waardoor hij voor 23% efficiënt is voor het doel. Zlatan was dit seizoen minder efficiënt met 19% omgezette doelpogingen.

Romelu Lukaku had ook een grotere bijdrage op het gebied van assisteren, de aanvalsleider van Internazionale voorzag namelijk acht assists voor zijn ploegmaats. Die inbreng lag dit seizoen een pak lager bij Zlatan Ibrahimovic, die 'maar' twee assists kon aanbrengen bij AC Milan. Dat had niet zozeer te maken omdat de spelers van Internazionale efficiënter waren voor het doel, maar eerder aan het feit dat Lukaku gewoon veel meer kansen kon creëeren voor zijn ploegmaats in vergelijking met Zlatan bij AC Milan.Omdat Romelu Lukaku veel meer kansen creëerde dan Zlatan Ibrahimovic, telt de Rode Duivel logischerwijze ook meer sleutelpasses. Daarnaast overtrof de meer mobiele Lukaku zijn Zweedse collega ook op het vlak van versnellingen en lange rushes met de bal aan de voet, alsook op het gebied van de zuivere passing. Zelfs bij een globale paramater zoals het aantal succesvolle offensieve acties per wedstrijd steekt Lukaku Zlatan de loef af. 't Is duidelijk dat Romelu Lukaku de afgetekende winnaar is in het onderlinge duel met Zlatan. Althans voor dit seizoen toch. 

POLL: Is Lukaku dit seizoen beter dan Zlatan?

Dure missers brengen Spanjaarden in vieze papieren

'Okereke wil Club verlaten: vier clubs geïnteresseerd'

Voorlopige stand: Duivels krijgen topaffiche in 1/8ste finale

Vandaag 20 Juni 2021

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

Wie overleeft Groep A? Bookmaker geeft favorieten

Zondag gaat de laatste speelronde van de groepsfase op het EK van start, Poule A is de eerste groep ...

17
{insert image alt}

Priske loodst droomspits naar Antwerp

Brian Priske, de nieuwe hoofdcoach van Antwerp FC, brengt in zijn zog een nieuwe technische staff ...

1993

Gisteren 19 Juni 2021

{insert image alt}

Ronaldo reageert na zware nederlaag Portugal

Titelverdediger Portugal begon uitstekend aan het EK en haalde het tijdens de openingsspeeldag met ...

154
{insert image alt}

'Okereke wil Club verlaten: vier clubs geïnteresseerd'

Bij landskampioen Club Brugge werden de spelers in de voorbije dagen medisch en fysiek gescreend, ...

250
{insert image alt}

EK-groepsfase zorgt nu al voor krankzinnig record

Op het Europees kampioenschap zijn de eerste twee speelrondes van de groepsfase inmiddels achter de ...

89
{insert image alt}

Voorlopige stand: Duivels krijgen topaffiche in 1/8ste finale

De eerste speelronde van de poulefase op het EK is sinds zaterdagavond achter de rug, vanaf zondag ...

675
{insert image alt}

Dure missers brengen Spanjaarden in vieze papieren

Ook na twee wedstrijden blijft schaduwfavoriet Spanje op zoek naar zijn eerste zege op het EK. Net ...

199
{insert image alt}

De Laet reageert verrast op RSCA-transfer Hoedt

RSC Anderlecht verraste afgelopen week met een straffe transfer. Zo kondigden de Brusselaars de ...

531
{insert image alt}

Ronaldo verbluft iedereen met waanzinnige sprint (🎥)

Op het EK heeft Duitsland zaterdagavond een statement gemaakt door met 4-2 te winnen van Portugal. ...

103
{insert image alt}

Topfavoriet Italië nóg sterker: "Hij is weer fit"

Italië heeft al behoorlijk veel indruk gemaakt op het Europees kampioenschap. En La Squadra wordt ...

130
{insert image alt}

Spanje opent rekening op het EK via Morata (🎥)

Zaterdagavond spelen Spanje en Polen hun tweede duel op het EK. De Zuid-Europeanen kwamen op de ...

16
{insert image alt}

Duitse international neemt wraak na arrogant gebaar Ronaldo

Duitsland walste vandaag over Portugal met 2-4. Bij de Duitsers was Robin Gosens (Atalanta) de grote ...

268
{insert image alt}

'Barcelona geeft Depay bizarre clausule'

FC Barcelona heeft Memphis Depay binnengehaald, zo communiceerden de Catalanen eerder op de ...

296
{insert image alt}

'Nmecha kan ploegmaat worden van Belg in Bundesliga'

RSC Anderlecht had hem graag gehouden, maar Lukas Nmecha zal toch andere oorden opzoeken volgend ...

259
{insert image alt}

Radzinski duidt de achilleshiel van de Fransen aan

Frankrijk is er vandaag niet in geslaagd om zes op zes te pakken. Onze zuiderburen bleven in een ...

147
{insert image alt}

Ronaldo maakt Rüdiger belachelijk met geniaal hoogstandje (🎥)

Duitsland heeft vandaag Portugal op knappe wijze verslagen met 2-4. Het was een heerlijke wedstrijd ...

127
{insert image alt}

Griezmann heeft opmerkelijke verklaring voor Frans puntenverlies

Bijna iedereen had toch wel gerekend op een makkelijke EK-overwinning van Frankrijk op Hongarije, ...

193