AA Gent wil gedroomde opvolger Vadis binnenhalen

Foto: AA Gent wil gedroomde opvolger Vadis binnenhalen

Het is voor AA Gent een seizoen om snel te vergeten. Volgend jaar willen de Buffalo’s terug competitiever worden, en daarom wordt er ook veel transferactiviteit verwacht in de eerstvolgende zomermercato. Julien De Sart van KV Kortrijk is alvast het hoofddoelwit voor de Oost-Vlamingen.

MET DE GROVE BORSTEL

“Laat dat een les zijn voor iedereen. Voor mij, de spelersgroep en iedereen binnen de club.” Hein Vanhaezebrouck kon zijn frustratie amper verbergen na de teleurstellende 2-1 nederlaag tegen Standard. Het elftal van AA Gent had op papier nochtans voldoende kwaliteit met onder andere Michel Ngadeu, Sven Kums, Vadis Odjidja-Ofoe, Elisha Owusu, Alessio Castro-Montes, Laurent Depoitre en Roman Yaremchuk. Maar niemand van de Buffalo's gaf echter thuis tegen de Rouches, de tegenstander waar de intensiteit, beleving en enthousiasme veel hoger lag. Het ervaren AA Gent moest plooien voor het jonge geweld van Standard.

Daarbij was het erg opvallend hoe de ervaren mannen er niet in slaagden om Gentse ploeg bij de hand te nemen. Hein Vanhaezebrouck benadrukte dit seizoen al meermaals het gebrek aan echte leiders, en dat probleem kwam tegen de Luikenaars opnieuw naar boven. Het is dan ook geen geheim meer dat Gent daarom in de eerst volgende transferperiode wil ingrijpen op de transfermarkt. “Dat er volgend seizoen veel werk aan de winkel is, is duidelijk”, aldus Vanhaezebrouck. “We zijn nog bezig met onze evaluatie, maar dat is niet voor de pers, dat is iets intern.” Volgens Het Nieuwsblad zal Hein Vanhaezebrouck straks zelfs met de grove borstel door de huidige spelersselectie gaan. Daarbij zullen verschillende ervaren spelers niet ongemoeid blijven, de krant somde in die optiek de namen op van Sinan Bolat (30), Michel Ngadeu (30), Vadis Odjidja-Ofoe (32), Sven Kums (33) en Laurent Depoitre (32). Vadis is één van de grootste namen in de selectie van AA Gent, maar zijn prestaties zijn vaak te wisselvallig. Bovendien is hij niet echt een trainingsbeest en ook erg blessuregevoelig. Vadis is tevens geen grote leider, geen echte aanjager zoals Vanhaezebrouck het graag heeft.

ALTERNATIEF GEZOCHT

Desondanks bezit Vadis Odjidja-Ofoe wel een breed en diepgaand scala aan hoogwaardige voetbalkwaliteiten. Maar sinds zijn aankomst in de Ghelamco Arena - in juli 2018 – kwamen die kwaliteiten niet helemaal tot uiting. En zeker al niet consistent tijdens een langere periode. Dat Vadis één van de spelers is die volgens Het Nieuwsblad ter discussie zou staan, zou dan ook niet mogen verrassen - ondanks dat hij vorig jaar in mei een nieuw contract ondertekende tot en met 2023. Toen zag alles er nog rooskleurig uit bij AA Gent, dat als tweede eindigde in de Jupiler Pro League en strandde in de 1/16de finales van de Europa League tegen AS Roma.“Misschien speelde hij in deze campagne wel het beste voetbal in zijn carrière”, liet AA Gent toen weten op de clubwebsite. Dat is goed mogelijk. Maar dit seizoen slaagt Vadis Odjidja-Ofoe er niet in om de ploeg consistent, maar wel sporadisch, naar een hoger sportief niveau te tillen. Bovendien heeft hij niet het voordeel van de tijd, gezien de middenvelder ondertussen reeds 32 lentes telt. Veel toekomstmuziek zit er dus niet meer in. 't Is daarom niet vreemd dat AA Gent de spelersmarkt analyseert, op zoek naar een waardig alternatief die een optimale wisselmogelijkheid kan vormen. Op korte en lange termijn.

DE SART WIL HOGEROP

In die optiek is Julien De Sart van KV Kortrijk vandaag de droomkandidaat bij AA Gent. De centrale middenvelder bereikt op 26-jarige leeftijd stilaan de top van zijn grote kunnen, hij heeft 164 matchen in de Jupiler Pro League op zijn teller, en hij bezit ook nog de nodige progressiemarge. En zeker niet te vergeten, hij is een Belg. Bovendien kan De Sart straks zelf zijn toekomst bepalen. De middenvelder van Veekaa beschikt namelijk over een aflopend contract, waardoor hij per 30 juni 2021 een vrije vogel is.De kans is wel erg reëel dat Julien De Sart al voor 30 juni 2021 een nieuwe werkgever heeft gevonden. En hoewel er veel interesse is vanuit Frankrijk, zal AA Gent hoogstwaarschijnlijk met zijn handtekening gaan lopen. In december vorig jaar ontving De Sart een nieuw voorstel tot contractverlenging van KV Kortrijk, maar hij weigerde dat aanbod vriendelijk – ondanks dat de aanbieding van de Kerels best 'aardig' was. “Ik heb veel aan deze club te danken”, verklaarde De Sart toen aan Het Laatste Nieuws. “Maar het is tijd dat ik hogerop ga.”

EERSTE POGING IN JANUARI

Omdat Julien De Sart weigerde om zijn contract te verlengen in het Guldensporenstadion, zat KV Kortrijk opgescheept met een groot probleem. De verbintenis van hun belangrijke middenvelder was aflopend, waardoor De Sart eind dit seizoen gratis de deur kan uitlopen. In de voorbije wintermercato was het dus de laatste kans voor Kortrijk om te kunnen cashen voor De Sart. Maar toen al weigerden de West-Vlamingen een transfer … naar AA Gent.In februari verklaarde Matthias Leterme, algemeen manager bij KV Kortrijk, dat de club in januari een bod kreeg van AA Gent voor Julien De Sart. Hoewel de middenvelder einde contract is en sowieso niet wil bijtekenen, weigerde Kortrijk uiteindelijk het aanbod. “We hebben ook nog ambitie”, klonk het bij Leterme in Krant van West-Vlaanderen. Poging één van de Buffalo's was dus niet succesvol. Naargelang de bron betrof het een permanente deal ofwel een huurtransfer (met financiële compensatie).

AA GENT HOOPT NOG STEEDS

De mislukte poging in januari betekende echter niet dat de liefde bekoeld is tussen AA Gent en Julien De Sart. De Buffalo's houden er namelijk van om spelers aan te trekken uit de Belgische competitie én die ook einde contract zijn. In maart waagde Gent alvast en tweede poging om Julien De Sart voor zich te winnen. Dit keer kwam Het Laatste Nieuws op de proppen met de interesse van de Oost-Vlamingen in de sterk presterende middenvelder van KV Kortrijk.Medio maart zouden de onderhandelingen over deze transfervrije overgang nog de goeie kant uitgaan, maar tot begin april bleef het echter windstil rond dit dossier. Tot vorige dinsdag dan toch. Toen bevestigde ook Het Nieuwsblad de concrete interesse van AA Gent in Julien De Sart, waarmee zowat alle toonaangevende Belgische voetbalmedia beide partijen nadrukkelijk linken aan elkaar. Al zou de belangstelling vanuit Frankrijk ook nog niet afgenomen zijn ...

POLL: Moet Gent hem halen?

KRC Genk mag dromen van transfersom van 35 à 40 miljoen euro

Goemaere komt met pijnlijk voorbeeld over slechte band met Verhaeghe

HLN: 'Antwerp laat eerste kop rollen na bestuursheisa'

Vandaag 13 April 2021

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

Bookmaker geeft favorieten voor kwartfinales CL!

Deze week komen we te weten wie de vier halve finalisten van dit seizoen worden in de Champions ...

32
{insert image alt}

Spits dwarsboomt grote transferplannen Club Brugge

Begin dit seizoen stond er weeral geen maat op Kaveh Rezaei. De Iraniër vond zoals vanouds ...

591
{insert image alt}

Anderlecht plots titeluitdager nummer één voor Club Brugge

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Behalve in de Paars-Witte rangen gaf vooraf haast niemand ...

1013
{insert image alt}

Goemaere komt met pijnlijk voorbeeld over slechte band met Verhaeghe

Club Brugge wil een nieuw stadion, maar dat verloopt zeer moeizaam. Cercle Brugge werkt niet mee, ...

24
{insert image alt}

Belgische smaakmaker van RKC: "Ik verlaat de club transfervrij"

Als de Belgische clubs een goedkope versterking willen aantrekken, dan moeten ze eens bij de ...

19
{insert image alt}

KRC Genk mag dromen van transfersom van 35 à 40 miljoen euro

KRC Genk is inzake uitgaande transfers de laatste jaren toch wel de norm geworden in België. ...

216
{insert image alt}

'Club Brugge maakt zich zorgen om Dost'

De winteraanwinsten van Club Brugge zijn vooralsnog niet echt geslaagd. Tahith Chong maakt een ...

9
{insert image alt}

HLN: 'Antwerp laat eerste kop rollen na bestuursheisa'

De voorbije dagen gonsde het van de berichten omtrent de woelige werking in de bestuurskamer van ...

120
{insert image alt}

'Anderlecht mag fluiten naar verhoopte miljoenen'

Nieuwbakken sportief directeur Peter Verbeke werd bij Anderlecht vorige zomer meteen met een ...

81
{insert image alt}

'Antwerp kan zich vertrek D'Onofrio nog beklagen'

Dankzij een zege tegen Moeskroen is Antwerp dan wel verzekerd van PO I, en duikt het zelfs als ...

196
{insert image alt}

AA Gent-fans razend: "Amateurisme ten top"

Doorgaans worden op de laatste twee speeldagen alle wedstrijden tegelijk afgewerkt, maar afgelopen ...

118
{insert image alt}

'Sobol moet vrezen bij Club: opvolger staat voor de deur'

De beursgang van Club Brugge werd uiteindelijk een flop, maar bij de prospectus gaf Blauw-Zwart wel ...

388
{insert image alt}

'Anderlecht steekt grootse comeback nog even in koelkast'

Anderlecht lijkt na de overwinning tegen Club Brugge stevig op weg naar Play-Off 1, en mag zo ook ...

168
{insert image alt}

Dessers scoort vijf (!) keer in Genkse oefenpot

Als topschutter van de Eredivisie haalde Genk hem met de nodige verwachtingen in huis, maar het werd ...

174
{insert image alt}

Telenet de mist in: slotspeeldag niet volledig uitgezonden

Doorgaans worden op de laatste twee speeldagen alle wedstrijden tegelijk afgewerkt, maar afgelopen ...

547
{insert image alt}

Beerschot reageert op Vlaams Belang-rel

Beerschot staat zondag voor een cruciaal duel. Op het veld van Standard hoopt de promovendus immers ...

263
{insert image alt}

'Dennis blaast bruggen met Club definitief op'

Het loopt de laatste weken allemaal wat minder bij Club Brugge, maar sinds nieuwjaar bouwde de ...

333
{insert image alt}

Anderlecht met de billen dicht richting STVV

Na een negen op negen, waaronder twee knappe zeges tegen Antwerp en Club Brugge, staat Anderlecht ...

734

Gisteren 12 April 2021

{insert image alt}

Vercauteren in de wolken: "Staan waar we moeten staan"

Royal Antwerp FC verzekerde zich vanavond van een POI-ticket. Een moeilijke wedstrijd op Le ...

311
{insert image alt}

Sonck twijfelt over Lang: "Waarom deed Ajax hem dan weg?"

In de topper tussen Anderlecht en Club Brugge trok Paars-Wit uiteindelijk aan het langste eind. In ...

861
{insert image alt}

Trossard pakt punt met Brighton, West Brom timmert aan redding

Naar goede gewoonte wordt er op maandagavond ook in de Premier League gevoetbald. West Bromwich ...

65
{insert image alt}

Cercle zeker van behoud, WBE of Moeskroen degradeert

Vanavond werd in Moeskroen de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie afgewerkt. Na een ...

302
{insert image alt}

Van Himst geniet: "Beste spits van de laatste vijf jaar"

RSC Anderlecht zette gisteren een grote stap richting POI door Club Brugge te verslaan. In een ...

377
{insert image alt}

Antwerp is zeker van POI na spektakelwedstrijd op Moeskroen

Moeskroen en Antwerp stonden vanavond voor een levensbelangrijk duel. Bij winst van de thuisploeg ...

281
{insert image alt}

Rode kaart van Zlatan zorgt voor opvallende wending

AC Milan lijkt de Italiaanse Scudetto te mogen vergeten. De Rossoneri telt ondertussen al negen ...

197
{insert image alt}

'Manchester United mengt zich in strijd om ex-Genkie'

Manchester United is in Engeland goed op weg om zich te verzekeren van de tweede plaats. De ...

125
{insert image alt}

Onvrede over onbestrafte actie van Vormer groeit

RSC Anderlecht wist gisteren vriend en vijand te verrassen door tegen leider Club Brugge de ...

1165
{insert image alt}

Antwerp op voorsprong, maar met man minder: "Heeft hij een keuken besteld?"

Moeskroen en Antwerp sluiten vanavond de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie af. Beide ...

272
{insert image alt}

'Lichtpunt Waasland-Beveren staat voor zomerse toptransfer'

Waasland-Beveren staat op een zucht van de degradatie richting 1B. De Waaslanders kunnen enkel en ...

571
{insert image alt}

'Club Brugge mag toptransfer Mandzukic helemaal vergeten'

Tijdens de voorbije zomermercato raakte bekend dat Club Brugge niemand minder dan Mario Mandzukic op ...

240
{insert image alt}

Lierse K. haalt ex-speler van Beerschot terug naar België

Lierse Kempenzonen beleeft een seizoen om snel te vergeten. De ploeg verloor ook tijdens de ...

156
{insert image alt}

KV Oostende tekent voor opmerkelijk record

Door de zege op Beerschot maakt KV Oostende nog steeds kans op een plaats in POI. Desondanks zijn de ...

166
{insert image alt}

'Aguero verrast vriend en vijand met transferbeslissing'

Sergio Aguero kondigde enkele weken geleden aan dat hij op het einde van het seizoen vertrekt bij ...

514