AA Gent wil gedroomde opvolger Vadis binnenhalen

AA Gent wil gedroomde opvolger Vadis binnenhalen

Het is voor AA Gent een seizoen om snel te vergeten. Volgend jaar willen de Buffalo’s terug competitiever worden, en daarom wordt er ook veel transferactiviteit verwacht in de eerstvolgende zomermercato. Julien De Sart van KV Kortrijk is alvast het hoofddoelwit voor de Oost-Vlamingen.

MET DE GROVE BORSTEL

“Laat dat een les zijn voor iedereen. Voor mij, de spelersgroep en iedereen binnen de club.” Hein Vanhaezebrouck kon zijn frustratie amper verbergen na de teleurstellende 2-1 nederlaag tegen Standard. Het elftal van AA Gent had op papier nochtans voldoende kwaliteit met onder andere Michel Ngadeu, Sven Kums, Vadis Odjidja-Ofoe, Elisha Owusu, Alessio Castro-Montes, Laurent Depoitre en Roman Yaremchuk. Maar niemand van de Buffalo's gaf echter thuis tegen de Rouches, de tegenstander waar de intensiteit, beleving en enthousiasme veel hoger lag. Het ervaren AA Gent moest plooien voor het jonge geweld van Standard.

Daarbij was het erg opvallend hoe de ervaren mannen er niet in slaagden om Gentse ploeg bij de hand te nemen. Hein Vanhaezebrouck benadrukte dit seizoen al meermaals het gebrek aan echte leiders, en dat probleem kwam tegen de Luikenaars opnieuw naar boven. Het is dan ook geen geheim meer dat Gent daarom in de eerst volgende transferperiode wil ingrijpen op de transfermarkt. “Dat er volgend seizoen veel werk aan de winkel is, is duidelijk”, aldus Vanhaezebrouck. “We zijn nog bezig met onze evaluatie, maar dat is niet voor de pers, dat is iets intern.” 



Volgens Het Nieuwsblad zal Hein Vanhaezebrouck straks zelfs met de grove borstel door de huidige spelersselectie gaan. Daarbij zullen verschillende ervaren spelers niet ongemoeid blijven, de krant somde in die optiek de namen op van Sinan Bolat (30), Michel Ngadeu (30), Vadis Odjidja-Ofoe (32), Sven Kums (33) en Laurent Depoitre (32). Vadis is één van de grootste namen in de selectie van AA Gent, maar zijn prestaties zijn vaak te wisselvallig. Bovendien is hij niet echt een trainingsbeest en ook erg blessuregevoelig. Vadis is tevens geen grote leider, geen echte aanjager zoals Vanhaezebrouck het graag heeft.

ALTERNATIEF GEZOCHT

Desondanks bezit Vadis Odjidja-Ofoe wel een breed en diepgaand scala aan hoogwaardige voetbalkwaliteiten. Maar sinds zijn aankomst in de Ghelamco Arena - in juli 2018 – kwamen die kwaliteiten niet helemaal tot uiting. En zeker al niet consistent tijdens een langere periode. Dat Vadis één van de spelers is die volgens Het Nieuwsblad ter discussie zou staan, zou dan ook niet mogen verrassen - ondanks dat hij vorig jaar in mei een nieuw contract ondertekende tot en met 2023. Toen zag alles er nog rooskleurig uit bij AA Gent, dat als tweede eindigde in de Jupiler Pro League en strandde in de 1/16de finales van de Europa League tegen AS Roma.



“Misschien speelde hij in deze campagne wel het beste voetbal in zijn carrière”, liet AA Gent toen weten op de clubwebsite. Dat is goed mogelijk. Maar dit seizoen slaagt Vadis Odjidja-Ofoe er niet in om de ploeg consistent, maar wel sporadisch, naar een hoger sportief niveau te tillen. Bovendien heeft hij niet het voordeel van de tijd, gezien de middenvelder ondertussen reeds 32 lentes telt. Veel toekomstmuziek zit er dus niet meer in. 't Is daarom niet vreemd dat AA Gent de spelersmarkt analyseert, op zoek naar een waardig alternatief die een optimale wisselmogelijkheid kan vormen. Op korte en lange termijn.

DE SART WIL HOGEROP

In die optiek is Julien De Sart van KV Kortrijk vandaag de droomkandidaat bij AA Gent. De centrale middenvelder bereikt op 26-jarige leeftijd stilaan de top van zijn grote kunnen, hij heeft 164 matchen in de Jupiler Pro League op zijn teller, en hij bezit ook nog de nodige progressiemarge. En zeker niet te vergeten, hij is een Belg. Bovendien kan De Sart straks zelf zijn toekomst bepalen. De middenvelder van Veekaa beschikt namelijk over een aflopend contract, waardoor hij per 30 juni 2021 een vrije vogel is.



De kans is wel erg reëel dat Julien De Sart al voor 30 juni 2021 een nieuwe werkgever heeft gevonden. En hoewel er veel interesse is vanuit Frankrijk, zal AA Gent hoogstwaarschijnlijk met zijn handtekening gaan lopen. In december vorig jaar ontving De Sart een nieuw voorstel tot contractverlenging van KV Kortrijk, maar hij weigerde dat aanbod vriendelijk – ondanks dat de aanbieding van de Kerels best 'aardig' was. “Ik heb veel aan deze club te danken”, verklaarde De Sart toen aan Het Laatste Nieuws. “Maar het is tijd dat ik hogerop ga.”

EERSTE POGING IN JANUARI

Omdat Julien De Sart weigerde om zijn contract te verlengen in het Guldensporenstadion, zat KV Kortrijk opgescheept met een groot probleem. De verbintenis van hun belangrijke middenvelder was aflopend, waardoor De Sart eind dit seizoen gratis de deur kan uitlopen. In de voorbije wintermercato was het dus de laatste kans voor Kortrijk om te kunnen cashen voor De Sart. Maar toen al weigerden de West-Vlamingen een transfer … naar AA Gent.



In februari verklaarde Matthias Leterme, algemeen manager bij KV Kortrijk, dat de club in januari een bod kreeg van AA Gent voor Julien De Sart. Hoewel de middenvelder einde contract is en sowieso niet wil bijtekenen, weigerde Kortrijk uiteindelijk het aanbod. “We hebben ook nog ambitie”, klonk het bij Leterme in Krant van West-Vlaanderen. Poging één van de Buffalo's was dus niet succesvol. Naargelang de bron betrof het een permanente deal ofwel een huurtransfer (met financiële compensatie).

AA GENT HOOPT NOG STEEDS

De mislukte poging in januari betekende echter niet dat de liefde bekoeld is tussen AA Gent en Julien De Sart. De Buffalo's houden er namelijk van om spelers aan te trekken uit de Belgische competitie én die ook einde contract zijn. In maart waagde Gent alvast en tweede poging om Julien De Sart voor zich te winnen. Dit keer kwam Het Laatste Nieuws op de proppen met de interesse van de Oost-Vlamingen in de sterk presterende middenvelder van KV Kortrijk.



Medio maart zouden de onderhandelingen over deze transfervrije overgang nog de goeie kant uitgaan, maar tot begin april bleef het echter windstil rond dit dossier. Tot vorige dinsdag dan toch. Toen bevestigde ook Het Nieuwsblad de concrete interesse van AA Gent in Julien De Sart, waarmee zowat alle toonaangevende Belgische voetbalmedia beide partijen nadrukkelijk linken aan elkaar. Al zou de belangstelling vanuit Frankrijk ook nog niet afgenomen zijn ...

POLL: Moet Gent hem halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

6
6
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'

Het bestuur van Club Brugge staat momenteel voor een bijzonder lastige keuze en moet een nieuwe ...

158
158
<strong>Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen</strong>
Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen

Beerschot is de zoveelste Belgische club die in de problemen zit met buitenlandse eigenaars. Leren ...

67
67
'Antwerp haalt opgelucht adem na Van Bommel-ontwikkelingen'
'Antwerp haalt opgelucht adem na Van Bommel-ontwikkelingen'

Een verlenging van de landstitel zit er niet meer in, maar met de Croky Cup kan Antwerp FC zich ...

111
111
Selectie Club Brugge: gigantische meevaller voor Hayen
Selectie Club Brugge: gigantische meevaller voor Hayen

Club Brugge davert momenteel als een stoomtrein door de Champions' Play-Offs en doet na de recente ...

279
279
<strong>Fredberg haalt alles uit de kast: 'Anderlecht wil hem buiten'</strong>
Fredberg haalt alles uit de kast: 'Anderlecht wil hem buiten'

Het lijkt erop dat Majeed Ashimeru's tijd bij Anderlecht (eindelijk) ten einde loopt. Hoewel coach ...

269
269
Gent nog niet thuis: KV Mechelen pakt levenslijn tegen OHL
Gent nog niet thuis: KV Mechelen pakt levenslijn tegen OHL

In de Europe Play-Offs is de eindzege van AA Gent dan toch nog geen zekerheid. KV Mechelen pakte ...

80
80
Weergaloze Openda rolt Borussia Dortmund eigenhandig op
Weergaloze Openda rolt Borussia Dortmund eigenhandig op

In de Duitse Bundesliga is Bayer Leverkusen al een tweetal weken zeker van de titel. Maar er woedt ...

104
104
Alderweireld: "Zo kunnen we er fantastisch seizoen van maken"
Alderweireld: "Zo kunnen we er fantastisch seizoen van maken"

Antwerp FC wil op 9 mei beslag leggen op zijn tweede bekerwinst op evenveel seizoenen tijd. Maar dan ...

101
101
JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"
JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"

De Champions' Play-Offs zijn inmiddels halfweg en nog steeds zijn er drie ploegen die een grote kans ...

1005
1005
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn

Het dreigt dan toch een afscheid in mineur te worden voor J&uuml;rgen Klopp als hoofdcoach van ...

197
197
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?

Davy Roef zette zijn reputatie als penaltypakker dinsdag tegen STVV nog maar eens in de verf. De ...

162
162
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL

KV Mechelen moet straks de drie punten thuishouden tegen OH Leuven wil het nog aanspraak maken op ...

48
48
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'

KRC Genk ging afgelopen woensdag kansloos onderuit tegen Club Brugge. In de eigen Cegeka Arena, die ...

259
259
'Nieuwe sportieve baas drukt al stempel bij Club Brugge'
'Nieuwe sportieve baas drukt al stempel bij Club Brugge'

Het vertrek van Vincent Mannaert luidt straks een nieuw tijdperk in bij Club Brugge. Om hem te ...

403
403