Club Brugge bereidt groots transferoffensief voor

Club Brugge bereidt groots transferoffensief voor

Ook dit seizoen werd Club Brugge opnieuw vroegtijdig uitgeschakeld in Europa. De ambitieuze topclub wil zich bewijzen buiten de Belgische landsgrenzen heen, maar op het Europees toneel blijft Club op z'n honger zitten. Maar misschien brengt een zomers transferoffensief wel soelaas ...


STILSTAAN IS ACHTERUITGAAN

Ook al ging de veelbesproken beursgang van Club Brugge niet door, de West-Vlamingen blijven desondanks razend ambitieus. Het ultieme doel is om een Europese subtopper te worden, en daarvoor moet Club in alle gelederen continu blijven evolueren en doorgroeien. In de komende jaren zal de sleutel voornamelijk in het transferbeleid komen te liggen. Verschillende spelers zijn namelijk aan het eind van hun cyclus beland, waardoor een nieuwe dynamiek wonderen kan doen.

In de huidige selectie van Club Brugge worden alvast drie spelers gehuurd. Daarmee is het hoogst onzeker dat Nabil Dirar, Stefano Denswil en Tahith Chong volgend seizoen nog zullen vertoeven op Jan Breydel. Anderzijds zal er misschien een oplossing gezocht worden voor de overbodige David Okereke, terwijl Noa Lang, Charles De Ketelaere, Odilon Kossounou en Clinton Mata altijd goed in de markt liggen. Langs uitgaande zijde mag er dus wel het één en ander verwacht worden.



Om het vertrek van één of meerdere spelers op te vangen, kijkt Club Brugge alvast proactief rond naar interessante profielen. Het Kan uiteraard ook de bedoeling zijn om de huidige spelersgroep danig te versterken, zonder dat er spelers zullen vertrekken. In de voorbije weken werd de landskampioen alvast gelinkt aan de boeiende doelwitten Jesper Lindstrom (21, Brondby), Morten Frendrup (19, Brondby) en Sead Haksabanovic (21, Norrköping).

J. LINDSTROM

De 21-jarige aanvallende middenvelder is één van de grote openbaringen bij Brondby en in de Deense Superligaen. Jesper Lindstrom scoorde dit jaar al 9 doelpunten en gaf 9 assists in 22 competitiematchen. De Deense belofte-international houdt dit seizoen een hoog en standvastig niveau aan, zonder een opmerkelijke terugval. Die duurzame en positieve prestaties zijn overigens het resultaat van Lindstroms sterke mentaliteit en focus. In de voorbije jaren versterkte hij zich enorm op het mentale vlak, waardoor hij ook een veel betere voetballer geworden is.

Zijn 9 doelpunten en 9 assists liegen er niet om: Jesper Lindstrom is bij Brondby bezig aan een superseizoen. Door zijn sterke mentaliteit wil hij zich elke wedstrijd opnieuw bewijzen en continu verbeteren. Die ingesteldheid zou alvast goed passen bij de identiteit van Club Brugge, alsook het topsportklimaat in het Belfius Basecamp. Op papier zou Lindstrom alvast een erg nuttige aanwinst zijn voor Blauw-Zwart, maar hij zal wel onvermijdelijk komen met een hoog prijskaartje. Zijn huidige marktwaarde wordt namelijk geschat op 6 miljoen euro.



Naar de grote sterktes van Jesper Lindstrom moeten we niet lang zoeken. Zijn doelpunten en assists zijn het resultaat van doeltreffendheid, infiltratievermogen, vista en présence. De 22-jarige legt bovendien ook veel diepgang en versnellingen in zijn spel, en bovendien is Lindstrom ook erg efficiënt in de box. De enige kanttekeningen zijn een matige passing, die bovendien eerder lateraal dan vooruit georiënteerd is. Op het fysieke vlak kan Lindstrom ook nog wat vooruitgang boeken, net zoals in zijn defensief werk.

M. FRENDRUP

Hij is nog maar 19 jaar, maar Morten Frendrup schreef toch al clubgeschiedenis bij Brondby. De defensieve middenvelder debuteerde in de hoofdmacht op 16 jaar tien maanden en 4 dagen, waarmee Frendrup bij Brondby in de Deense Superligaen de jongste debutant werd. Sindsdien werkte hij zich stelselmatig op tot een vaste basisspeler bij de Deense topclub, waar hij een goed duo vormt met Jesper Lindstrom (zie hierboven). De jonge middenvelder laat steeds een zekere indruk na en hij is een belangrijke regulator in het team van Brondby.

Als defensieve middenvelder liggen de grote sterktes van Morten Frendrup uiteraard op het verdedigende gebied. Ondanks zijn leeftijd van 19 jaar acteert hij wel opvallend matuur en kalm. Frendrup zoekt steeds naar de juiste oplossing, en onder druk houdt hij zijn hoofd ook altijd koel. Met de spelintelligentie van Frendrup zit het ook wel snor, getuige van zijn kwaliteit om zichzelf vrij te spelen. Bij een dominante ploeg zoals Club Brugge is zo'n profiel dus best wel dankbaar. 



Maar Morten Frendrup heeft ook nog bepaalde werkpunten. Hij is niet bepaald dynamisch en bovendien is hij niet meteen van de snelste. De 19-jarige heeft ook niet meteen een grote invloed op het opbouwende of offensieve spelbeeld. Zijn passing is bijvoorbeeld niet van de hoogste kwaliteit, die bovendien ook eerder lateraal zijn dan in een voorwaartse richting. Toch blijft de jonge Frendrup een talent om in de gaten te blijven houden, want hij bezit toch meerdere sterke defensieve kwaliteiten.

S. HAKSABANOVIC

Vierde keer goede keer? Sinds 2016 aast Club Brugge reeds op Sead Haksabanovic (Norrköping), maar tot dusver waren al deze pogingen dus niet succesvol. De Zweedse media linken de flankaanvaller onlangs terug aan Blauw-Zwart, maar er heerst nog heel wat concurrentie voor Haksabanovic. Ook AS Roma en Atalanta Bergamo hebben namelijk het vizier gericht op de talentvolle Montenegrijnse international. Maar alle geïnteresseerde clubs zijn alvast gewaarschuwd. 

Volgens de laatste berichten uit Zweden verwacht Norrköping namelijk een recordbedrag voor Sead Haksabanovic. De duurste uitgaande transfers van de club waren Jordan Larsson (Spartak Moskou) en Arnor Sigurdsson (CSKA Moskou), die beiden vier miljoen euro opbrachten. Indien Club Brugge dus een vierde poging wil wagen voor Haksabanovic, dan zal het minimum vier miljoen euro op tafel moeten leggen. Voor een speler van zijn kwaliteiten is dat overigens niet te veel geld.



Sead Haksabanovic is een pure voetballer die houdt van veel vrijheid en creativiteit. Vanaf de linkerflank knijpt hij graag naar binnen om via de 'half spaces' doelkansen aan te leveren. Dergelijke tactiek wordt ook gehanteerd bij Club Brugge, waardoor ook Haksabanovic' weleens zou kunnen aanslaan op Jan Breydel. De kleine dribbelaar bezit een laag zwaartepunt waardoor hij gemakkelijk zijn rechtstreekse tegenstander kan uitschakelen. Zijn techniek, snelheid en snelle voetjes maken van Haksabanovic één van de meest gevreesde spelers uit de Allsvenskan.

BEPROEFD TRANSFERRECEPT 

Door de vermeende interesse in Jesper Lindstrom (21, Brondby), Morten Frendrup (19, Brondby) en Sead Haksabanovic (21, Norrköping) grijpt Club Brugge terug naar een oud maar geslaagd transferrecept. De West-Vlamingen waren in de voorbije jaren een ware pionier op het vlak van talentdetectie, en dat meestal bij spelers op een jonge leeftijd. Het trio aan recente transfertargets is alvast veelbelovend, waarbij elke speler beschikt over zijn eigen specifieke kwaliteiten. Op basis hiervan zouden Lindstrom, Frendrup en Haksabanovic best wel interessante nieuwkomers kunnen zijn voor Club Brugge. 

POLL: Wie moet Club zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'PL-club verpulvert transferrecord voor Boniface'
'PL-club verpulvert transferrecord voor Boniface'

Het gaat razendsnel in de carrière van Victor Boniface (23). De Nigeriaan speelde vorig ...

30
30
KV Kortrijk is op zijn hoede: "Speelt in ons achterhoofd"
KV Kortrijk is op zijn hoede: "Speelt in ons achterhoofd"

KV Kortrijk trekt nu zondag naar RWDM in wat een alles-of-niets-duel wordt. Als KVK verliest, is de ...

19
19
"Ik kon naar Club Brugge, AA Gent en Genk"
"Ik kon naar Club Brugge, AA Gent en Genk"

Komend weekend wordt het weer nagelbijten in de Regelation Play-Off. Charleroi kan zich bij gunstige ...

124
124
Boeckx duidt hét verschil aan met laatste titel Anderlecht
Boeckx duidt hét verschil aan met laatste titel Anderlecht

Vrijwel niemand had het wellicht voor de start van het seizoen voorspeld, maar halfweg de Champions' ...

115
115
Vandenbempt doet onthulling: "Duojob Preud'homme-Vanhaezebrouck"
Vandenbempt doet onthulling: "Duojob Preud'homme-Vanhaezebrouck"

Het lijkt intussen enkel nog wachten te zijn tot de scheiding tussen AA Gent en Hein Vanhaezebrouck ...

203
203
'Alarmbellen luiden: Tedesco aan tafel met Europese klepper'
'Alarmbellen luiden: Tedesco aan tafel met Europese klepper'

Na het mislukte WK in Qatar zijn de Rode Duivels het voorbije jaar een nieuwe weg ingeslagen. ...

186
186
'Anderlecht krijgt nieuws over blessures Schmeichel en Dreyer'
'Anderlecht krijgt nieuws over blessures Schmeichel en Dreyer'

Anderlecht wist zich deze week te herpakken na de beschamende vertoning in Genk van vorig weekend. ...

404
404
KV Mechelen ziet verdediger definitief vertrekken
KV Mechelen ziet verdediger definitief vertrekken

KV Mechelen kan al bij al tevreden zijn over zijn seizoen, want na een woelige start streed het tot ...

57
57
TRANSFERUURTJE: 'Club stuurt grote naam door, Antwerp casht onverwacht'
TRANSFERUURTJE: 'Club stuurt grote naam door, Antwerp casht onverwacht'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

213
213
Hoe Anderlecht 3 kleppers misliep: "Werden met de dood bedreigd"
Hoe Anderlecht 3 kleppers misliep: "Werden met de dood bedreigd"

RSC Anderlecht had in het verleden met Peter Ressel een zeer goede scout en technisch adviseur in ...

218
218
'Belgische topclub gaat transferstrijd aan met Liverpool'
'Belgische topclub gaat transferstrijd aan met Liverpool'

De Belgische topclubs speuren de wereld rond naar versterking. Zo kijken ze heel vaak rond in ...

128
128
Kassa voor KRC Genk: kaap van 100 miljoen in aantocht
Kassa voor KRC Genk: kaap van 100 miljoen in aantocht

KRC Genk wil minstens een Europees ticket bemachtigen. Nadien gaat het wellicht een drukke mercato ...

510
510
Anderlecht-aanval afgemaakt: "Bij momenten echt pover"
Anderlecht-aanval afgemaakt: "Bij momenten echt pover"

De Champions' Play-Offs zijn halverweg en RSC Anderlecht heeft de leiding overgenomen van ...

241
241
Antwerp draait knop om na pandoering: "Dat is onze prioriteit"
Antwerp draait knop om na pandoering: "Dat is onze prioriteit"

Royal Union SG won afgelopen donderdag voor het eerst in de Champions' Play-Offs. De Brusselaars ...

167
167
Waar liep het mis voor KV Kortrijk? "Moeilijk om daarmee een ploeg te bouwen"
Waar liep het mis voor KV Kortrijk? "Moeilijk om daarmee een ploeg te bouwen"

KV Kortrijk wist ook in de play-downs nog geen enkele wedstrijd te winnen. De kans dat de ...

165
165