FC Transfervrij 2.0: 11 mogelijke aanwinsten na Deadline Day

FC Transfervrij 2.0: 11 mogelijke aanwinsten na Deadline Day

Aan het begin van de wintermercato stelden we een elftal samen met gratis opportuniteiten. Hoewel de transfermarkt intussen gesloten is, mogen vrije spelers zonder contract ook vandaag nog tekenen én direct aansluiten bij een nieuwe werkgever. Een aantal van onze toenmalige targets vond intussen al een club, terwijl anderen nog steeds wachten op een kans. Intussen werden er echter tevens een heleboel verse vissen toegevoegd aan het lijstje van eventuele kandidaten. Wij sloegen in die vijver onze hengel uit en gingen op zoek naar enkele interessante opties voor Belgische teams wiens huiswerk nog niet helemaal af is.


DM: Silvio PROTO (37)
Wellicht hangt hij de handschoenen na zijn vertrek bij Lazio definitief aan de haak, al staat Silvio Proto zelf wie weet toch nog open voor een laatste avontuur in ons land. De ex-doelman van La Louvière, Beerschot, KV Oostende en natuurlijk vooral Anderlecht, goed voor meer dan 400 wedstrijden en zes titels in de hoogste klasse, liet alleszins weten hersteld te zijn van de handblessure die hem al het hele seizoen aan de kant houdt. Voor een rol als doublure, met zicht op een toekomstig plekje in de staf, wil de 13-voudig Rode Duivel zijn pensioen dan ook vast nog even uitstellen.



RA: Helibelton PALACIOS (27)
Andy Najar (ex-RSCA) is eveneens weer beschikbaar, maar blijft een risico op vlak van blessures. Ons oog valt daarom op een andere oude bekende. Na een matig jaar bij Club Brugge keerde Helibelton Palacios in januari 2018 terug naar Colombia, waar hij prompt kampioen werd met Atlético Nacional en het zelfs even opnieuw tot de nationale ploeg schopte. Voor nieuwjaar stond de snelle rechtsachter bovendien nog geregeld aan de aftrap bij de topclub. Tijd voor een nieuwe poging in Europa? Het Turkse Erzurumspor werd alvast reeds genoemd als mogelijke bestemming.

CV: Laurent CIMAN (35)
Een gelijkaardige situatie als die van Proto, al verdiende Laurent Ciman zijn strepen in de Jupiler Pro League uiteraard elders. De voormalige verdediger van Charleroi, KV Kortrijk, Club Brugge en vooral Standard bracht de afgelopen zes jaar dan weer grotendeels in de MLS door, met een korte tussenstop in Frankrijk, maar staat nu open voor een terugkeer naar ons land. Hier en daar wekt de 20-voudige Rode Duivel, wiens ervaring en Belgisch paspoort veel clubs goed kunnen gebruiken, naar eigen zeggen ook al wat interesse op. Het ideale scenario: een thuiskomst bij de Rouches.

LA: Konstantin RAUSCH (31)
De eerste 'onbekende' naam in ons elftal, al zal Konstantin Rausch bij volgers van de Bundesliga vast wel een belletje doen rinkelen. De negenvoudig Russisch international, die in de jeugdreeksen nog de Duitse kleuren verdedigde, kwam daar in totaal bijna 250 keer in actie voor Hannover 96, Stuttgart, Darmstadt en FC Köln alvorens drie jaar geleden naar Dynamo Moskou te verhuizen. In de Russische hoofdstad klokte Rausch nu af op acht assists in 48 wedstrijden, nadat hij post-corona definitief zijn basisplek verloor. Een offensief ingestelde linksback met uitstekende voetjes.



CM: SANDRO (31)
Veel vroegere vedetten op het middenveld, waar een voormalig Argentijns international als Claudio Yacob zelfs uit de boot valt. Zijn twee interlands wegen dan ook niet op tegen de 18 stuks die Sandro bij Brazilië achter de kiezen heeft. De middenvelder speelde aan het begin van het vorige decennium meer dan 100 matchen voor Tottenham, maar nadien ging het mede door knieproblemen in dalende lijn met zijn loopbaan. Via Turkije en de Serie A belandde hij zo een jaar geleden terug in zijn thuisland bij Goias, dat zijn aflopend contract na amper 11 optredens niet verlengde.

CM: Lasse SCHÖNE (34)
Als speler van Genoa deelde Sandro kort de kleedkamer met Lasse Schöne, die na anderhalf seizoen nu eveneens moest beschikken bij de Italiaanse traditieclub. In onze contreien is de Deen met de prima traptechniek evenwel vooral bekend omwille van zijn zeven jaar bij Ajax. Daar mocht hij de laatste tijd zijn conditie onderhouden, terwijl er hier en daar tevens gewag werd gemaakt van een overstap naar Club Brugge. Volgens de laatste geruchten is de 50-voudig international, die reeds op jonge leeftijd naar Nederland trok, echter op weg naar Cagliari. Al is er nog niks officieel.

CAM: Keisuke HONDA (34)
Liefhebbers van de Eredivisie zijn vast ook vertrouwd met Keisuke Honda, meer dan 10 jaar terug een sensatie bij VVV. De geblondeerde linkspoot bouwde vervolgens via CSKA Moskou en AC Milan een fraaie carrière uit, vooraleer een reis rond de wereld te maken met passages langs Mexico, Australië en Brazilië. Intussen bleef hij wel belangrijk voor de nationale elf van Japan, met 37 doelpunten in 98 duels, en ook op het WK 2018 trof Honda – invaller tegen de Rode Duivels – nog raak. Helaas wellicht duurder dan wat hij nog waard is, maar toch een naam om bij weg te dromen.



RB: Pablo PIATTI (31)
Alex Teixeira is al helemaal geen spek voor de Belgische bekken. De salariseisen van Pablo Piatti blijven daarentegen misschien wel nog enigszins binnen de perken. De tweebenige Argentijn is met zijn één meter 63 niet bepaald van de grootsten, maar compenseert dat gebrek aan gestalte met zijn inzet, balbehandeling en gave traptechniek. Aan het begin van het vorige decennium maakte hij zo nog lange tijd furore bij Valencia, een jaar geleden ruilde de eenmalig international Spanje in voor Toronto. Nu wenkt een terugkeer naar La Liga, tenzij iemand daar een stokje voor steekt.

LB: Bojan KRKIC (30)
Ooit een wereldtopper in spe, maar die hoge verwachtingen kon Bojan Krkic nooit inlossen. Als tiener bij Barcelona lukte het toenmalig godenkind wel nog 41 treffers en 19 assists in 163 optredens, waarna het via AS Roma, AC Milan, Ajax, Stoke City, Mainz, Alavés en Montreal echter alleen maar bergaf ging. Intussen heeft de polyvalente aanvaller, die ook bij Spanje niet verder kwam dan één cap, zowat alles dus reeds gezien. Sinds zijn vertrek uit de MLS blijft het nu opvallend stil rond zijn persoon. Wie weet is hij dan ook al lang tevreden om nog een kans te krijgen in onze competitie.

SP: Junior DUTRA (32)
Een heleboel oude bekenden komen hier in aanmerking, zoals Stefan Scepovic, Júnior Negrão en Junior Kabananga. Ons oog viel evenwel op een andere Junior: Junior Dutra, in een niet eens zó ver verleden smaakmaker bij Lokeren. Zij het wel eentje van het wisselvallige type. Desalniettemin maakte de Braziliaan bijwijlen indruk, en leverde hij de ter ziele gegane club ook een fikse stuiver op. Na passages langs Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en zijn thuisland liet de spits het voorbije anderhalf jaar in Japan alvast zien het scoren nog niet verleerd te zijn, met 10 stuks in 39 duels.



SP: Richmond BOAKYE (28)

Diego Costa en Graziano Pellè, op weg naar Parma, zijn te hoog gegrepen. Wel een haalbaar target: Richmond Boakye. Ooit op de loonlijst bij Juventus, waar hij weliswaar nooit in actie kwam. Nadien volgden een karrenvracht aan clubs, met vooral twee succesvolle periodes bij Rode Ster Belgrado. Daar tekende de Ghanees, goed voor vijf doelpunten in 13 interlands, in totaal voor 60 goals en 15 assists in 104 matchen. Eind 2020 trof hij nog tweemaal raak in twee basisplaatsen, maar toch mocht Boakye tweeënhalf jaar na zijn terugkeer uit China beschikken. Interesse is er uit Zweden.

POLL: Wie zou u het liefst naar de JPL zien komen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Alderweireld én Van Bommel scherp na pijnlijke avond
Alderweireld én Van Bommel scherp na pijnlijke avond

Antwerp FC boekte vorig weekend tegen Cercle Brugge zijn eerste overwinning in de Champions' ...

8
8
De Bruyne leidt ruime zege City in, titelfeest PSV uitgesteld
De Bruyne leidt ruime zege City in, titelfeest PSV uitgesteld

In de Engelse Premier League heeft Manchester City zich opnieuw tot één puntje van de ...

21
21
Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil
Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil

Union SG is dan toch nog niet uitgeteld voor de landstitel. Na vier opeenvolgende nederlagen, konden ...

136
136
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"

RSC Anderlecht won woensdag overtuigend van Cercle Brugge, maar betaalde daar wel een behoorlijke ...

124
124
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen

In de Engelse titelstrijd stond Manchester City donderdagavond behoorlijk onder druk. De regerende ...

140
140
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'

Antwerp FC was vorig seizoen bijzonder succesvol en plukte daar ook de vruchten van op de ...

525
525
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'

Nicky Hayen levert momenteel uitstekend werk als interim-coach bij Club Brugge. Steeds vaker wordt ...

556
556
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling

In de Nederlandse Eredivisie lijkt het kampioenschap zo goed als binnen voor PSV. De Eindhovenaren ...

64
64
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"

Club Brugge maakte woensdagavond opnieuw een flink statement binnen de titelstrijd. Zo haalde ...

179
179
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend

Declan Rice en Arsenal spelen voorlopig een dijk van een seizoen. De recordtransfer paste zich ...

97
97
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'

RSC Anderlecht staat halfweg de Champions' Play-Offs in pole-positie om met de landstitel aan de ...

404
404
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder

Union SG is dramatisch aan de Champions' Play-Offs begonnen en moet donderdagavond op het veld van ...

55
55
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"

Nog één wedstrijd en de heenronde van de Champions' Play-Offs zit erop. Sowieso zal ...

655
655
'Wending op Anfield: Liverpool kent prijskaartje nieuwe coach'
'Wending op Anfield: Liverpool kent prijskaartje nieuwe coach'

Liverpool FC gaat momenteel door enkele moeizame weken. Desondanks wordt er achter de schermen op ...

61
61
Tessa Wullaert kondigt spetterend nieuws aan met Coucke
Tessa Wullaert kondigt spetterend nieuws aan met Coucke

Tessa Wullaert is ongetwijfeld de vaandeldraagster van het vrouwenvoetbal in België. De ...

289
289