Club Brugge waagt zich aan 'Anderlecht-transfers'

Foto: Club Brugge waagt zich aan 'Anderlecht-transfers'

Na jarenlange geruchten keert Nabil Dirar volgens Turkse media eindelijk terug naar Club Brugge, maar daarmee lijkt het huiswerk op de flank in Westkapelle nog niet af. In de jacht op een nieuwe winger richt de landskampioen volgens de laatste berichten haar vizier namelijk tevens op Christos Tzolis, een beloftevolle Griek die een fikse duit – plus Michael Krmencik? – moet kosten. De voorbije dagen circuleerden met Jaden Philogene-Bidace en vooral Facundo Pellistri dan weer enkele andere namen in de wandelgangen. Nochtans lijkt die laatste net als Dirar een transfer die tegenwoordig eerder bij de rivaal uit Brussel past. Toch valt de interesse van Blauw-Zwart best te begrijpen.

En of het soms snel kan gaan. Nog niet zo lang geleden was Club Brugge vaak afhankelijk van de flitsen van Krépin Diatta of Emmanuel Dennis om de boel open te breken. Nu trokken ze beiden de deuren van Jan Breydel achter zich dicht, maar dankzij de snelle opmars van nieuwe goudhaantjes Charles De Ketelaere en Noa Lang, de goals van Bas Dost en een comfortabele voorsprong van virtueel 12 punten heerst er daar allerminst een paniekstemming. Al oogt de spoeling voorin met ook Krmencik en Siebe Schrijvers die andere oorden opzochten stilaan wel dunnetjes, zeker aan de zijkanten waar enkel David Okereke nog een optie vormt. Een extra flankaanvaller staat de komende dagen dus bovenaan het verlanglijstje van Philippe Clement. Én die van Vincent Mannaert, zo blijkt uit de vele targets die nu de kop opsteken.

RECORD VOOR TZOLIS?

De laatste nieuwkomer in de geruchtenmolen is dus Tzolis, die wij eerder al naar voren schoven als potentiële kandidaat. De 18-jarige winger van PAOK Saloniki wordt dan ook niet alleen in Griekenland, maar tevens in de rest van Europa aanzien als een aanstormend talent. Het prijskaartje is wel navenant, al probeert Club zoals wij eveneens suggereerden naar verluidt wel Krmencik – als huurling aardig op dreef bij het nummer vier in de Super League – in de deal te betrekken. Een verhoopte win-winsituatie dus, waarbij het meteen van de geflopte spits verlost is én in één klap een topaanwinst in huis haalt. Qua profiel past Tzolis immers perfect in het Brugse plaatje: een jong talent met veel progressiemarge, die onmiddellijk een bijdrage kan leveren maar tevens nog wat tijd krijgt om te groeien in de schaduw.Hoewel een bijkomend alternatief op de flank nodig is om de drukke kalender af te haspelen, blijft de tandem Lang-De Ketelaere namelijk allicht intact. De vraag is dus of het wel geoorloofd is om weer zo diep in de buidel te tasten voor iemand die aanvankelijk vooral als versterking in de breedte zal dienen. Griekse media maken gewag van een tiental miljoen, al dan niet nog wat gedrukt door Krmencik in ruil aan te bieden, als vraagprijs. Een nieuw record naar Blauw-Zwarte normen, en zowat de helft van wat het ving voor Diatta. Eerdere dure vogels als Okereke en Krmencik, eveneens een late wintertransfer, indachtig blijkt zulk een inspanning echter lang niet altijd een garantie voor succes. Integendeel zelfs. In die zin vormt Tzolis, ondanks diens kwaliteiten en potentieel, in coronatijden toch een groot risico.

HENGELEN IN ENGELAND

Nochtans heeft hij van de drie doelwitten die momenteel de ronde doen, allen tieners, het meeste ervaring op het hoogste niveau. Zij het dan wel in Griekenland. Philogene-Bidace kwam in de Premier League daarentegen nog niet in actie. Voor het overige heeft de Engelsman wel een interessant profiel, én een aflopend contract. Helaas ziet het ernaar uit dat de winger alsnog zal bijtekenen bij Aston Villa. Pech dus voor Club, dat na onder andere Bright Osayi-Samuel, Christian Benteke en Michy Batshuayi voor de zoveelste keer een blauwtje loopt over Het Kanaal. Simon Mignolet moet de afgelopen jaren zowat de enige uitzondering zijn. Toch geeft Mannaert de hoop duidelijk niet zomaar op. Ook voor het derde en blijkbaar voornaamste dossier in zijn schuif, richt hij zijn pijlen tenslotte op de Engelse markt.Aan de absolute top zelfs, waar Pellistri tot dusver evenmin al minuten vergaarde bij de hoofdmacht van Manchester United. Desalniettemin is het geloof op Old Trafford in de jonge Uruguayaan, vorige zomer nog voor 8,5 miljoen weggeplukt uit zijn thuisland, voldoende groot om enkel een uitleenbeurt zónder aankoopoptie te overwegen. Naar verluidt geeft Pellistri zelf nu de voorkeur aan een halfjaar in La Liga, maar Club had alvast oren naar het voorstel. Opvallend, vermits zulke tijdelijke passanten in principe niet echt overeenstemmen met de typische transferstrategie in Westkapelle. Al kwamen de voorbije jaren ook Jordy Clasie, Percy Tau en zopas nog Stefano Denswil in soortgelijke constructies de rangen versterken. Doorgaans mikt Mannaert evenwel vooral op rendement op (middel)lange termijn.

OP Z'N ANDERLECHTS (?)

Een target als Pellistri of Dirar doet dan ook eerder denken aan de politiek die Anderlecht vandaag de dag noodgedwongen hanteert, met Jacob Bruun Larsen – die in Moeskroen meteen al aan de rust inviel – als recentste toevoeging aan het huurlingenlegioen. Toch lijkt het niet geheel onlogisch dat ook Club zich even focust op de korte termijn. Zo hoeft Pellistri, in tegenstelling tot Bruun Larsen en co in het Lotto Park, niet per se een directe meerwaarde voor het elftal van Clement te betekenen. De coach louter van een extra optie voorzien is de belangrijkste betrachting. Uiteraard is het dan nog steeds wel aantrekkelijker om een definitieve aanwinst reeds in te werken. Al houdt een huur op financieel vlak natuurlijk niet alleen minder mogelijke baten, maar tevens veel minder risico's in dan pakweg Tzolis.Geen argument om zomaar over het hoofd te zien, want ondanks de rijkelijk gevulde spaarpot voelen ze ook op Jan Breydel de impact van de coronacrisis. Aangezien de toestand bij veel andere ploegen echter nog veel precairder is, kan het daarom trouwens eveneens interessant zijn om de leemte van Diatta nu slechts tijdelijk in te vullen. Nog even de kat uit de boom kijken, om dan volgende zomer pas écht toe te slaan wanneer er hopelijk betere koopjes te rapen vallen. Vanzelfsprekend mogen terwijl wel de torenhoge ambities in eigen land én Europa niet in het gedrang worden gebracht, zoals ook blijkt uit de komst van Dost. De ervaren goalgetter, die vlammend van start ging, bewijst na eerder Lang dat Club tegenwoordig in een andere vijver vist. Een huur van Pellistri past enigszins in dat plaatje.

KNOOP VOOR MANNAERT

Als alternatief voor Dost, die maar anderhalf jaar onder contract ligt en zo tevens als aanwinst voor de korte termijn geldt, werd trouwens een soortgelijke piste verkend. Uit goede bron vernamen wij dat, voor het geval Eintracht Frankfurt niet wou meewerken, Blauw-Zwart nog eens bij Ajax aanklopte om Lassina Traoré te huren. In tegenstelling tot Lang allicht ook hier zonder aankoopoptie. De 20-jarige spits was vooral dankzij een knalprestatie tegen VVV Venlo, met vijf goals en drie assists, dit seizoen per slot van rekening goed voor zeven treffers en zes assists in 11 duels. Nadien liep hij een blessure op, die nu pas stilaan hersteld is. Meteen inzetbaar was de Burkinees dus sowieso niet geweest. Toch zag Club zijn komst wel zitten, en was het met de speler zelf naar verluidt zelfs reeds zo goed als rond.Liefst van al opteert Club voor jonge talenten, bij voorkeur aan een prikje zoals Diatta, Dennis en vele anderen in het verleden, om te kneden en vervolgens met forse winst door te verkopen. Een strategie waar de landskampioen niet volledig van afgestapt is, zo getuigen onder andere Odilon Kossounou en Youssouph Badji. Philogene-Bidace zou eveneens thuishoren in deze categorie. Gezien de onzekere omstandigheden vallen tussentijdse oplossingen zoals Dirar en/of Pellistri evenwel best te verdedigen, in de hoop dat ze niet door de mand vallen. Al mag zelfs dát zonder blessures of schorsingen eigenlijk geen probleem vormen op weg naar landstitel nummer 17. Of gaat Club, in een poging om de volgende stap te zetten, tóch all-in op Tzolis? Aan Mannaert om de knoop binnen de vier dagen door te hakken.

Heb jij nog geen account bij UNIBET? Maak deze dan hier aan en zet je voetbalkennis om in geld!

POLL: Wie lijkt volgens u de beste optie voor Club Brugge?

Gretig Union veegt de vloer aan met hulpeloos Club NXT

Vlap spreekt zich uit over zijn toekomst bij Anderlecht

Vanhaezebrouck heeft zeer slecht nieuws over Nurio en Chakvetadze

Vandaag 16 April 2021

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

Genk stevent af op nieuwe wissel van de wacht

Het betekenisloze duel tussen Charleroi en Eupen terzijde, wordt de slotspeeldag van de reguliere ...

702
{insert image alt}

Club Brugge grijpt in na transferblunder

Ondanks alle lovende woorden over Tahith Chong kan de Nederlander zijn status als toptalent niet ...

1322
{insert image alt}

"Europees voetbal met RSCA of het EK met België? Joker"

Bij RSC Anderlecht hebben ze nog één punt nodig om Play-Off I te halen. Dan zijn de Brusselaars ...

29
{insert image alt}

"Volgend jaar nog bij KV Oostende? Ik denk het wel"

Bij KV Oostende moeten ze komende zomer vrezen voor het vertrek van spelers als Jack Hendry, Jelle ...

23
{insert image alt}

Waasland-Beveren heeft nieuwe functie voor De Maesschalck

Bij Waasland-Beveren hadden ze had afgelopen jaar al meerdere TD's. De club had in het verleden ...

35
{insert image alt}

Gretig Union veegt de vloer aan met hulpeloos Club NXT

Landskampioen Union blijft nog steeds hongerig in 1B. Het team van Felice Mazzu is stilaan aan een ...

170
{insert image alt}

'PSV krijgt enorme injectie van ongeveer 50 miljoen euro'

PSV rekent op een financiële injectie van 'vele tientallen miljoenen'. De club heeft besloten om af ...

62
{insert image alt}

Maes: "Zij zullen niet spelen tegen Anderlecht"

Peter Maes hoopt tegen RSC Anderlecht een strijdvaardig STVV te zien. Tegen KRC Genk lieten ze zich ...

249
{insert image alt}

Vlap spreekt zich uit over zijn toekomst bij Anderlecht

Michel Vlap kon dit seizoen niet overtuigen bij RSC Anderlecht. Hij werd in januari uitgeleend aan ...

271
{insert image alt}

Vanhaezebrouck heeft zeer slecht nieuws over Nurio en Chakvetadze

Komt het ooit nog goed met Giorgi Chakvetadze? Die vraag mogen we stilaan gaan stellen. De Georgiër ...

149
{insert image alt}

Clement zet spelersgroep op scherp: "Zoals Ronaldo"

Club Brugge komt al verschillende weken niet al te best voor de dag. Blauw-Zwart speelde matig tegen ...

100
{insert image alt}

Frutos en Losada krijgen er ex-speler van Anderlecht bij

Andy Najar heeft bijna zijn nieuwe club beet. De Hondurese rechteflankspeler gaat een nieuwe ...

48
{insert image alt}

Anderlecht aast op linksachter uit Kameroen

RSC Anderlecht kijkt altijd uit naar jeugdig talent, in binnen- en buitenland. De Brusselaars hebben ...

152
{insert image alt}

Cercle en Club krijgen nieuwe stadiondomper

Het stadiondossier van Club Brugge is een soap die intussen al meer dan een decennium aan de gang ...

434
{insert image alt}

'Club kan scoren met vleugelflitser, RSCA lijkt kansloos'

Op donderdag kwam het nieuws naar buiten dat er Belgische interesse heerst in de Nigeriaanse parel ...

162
{insert image alt}

'Neymar-deal beklonken, monstersalaris incluis'

Officieel nieuws vanuit de club is er tot op heden nog niet, maar volgens transfergoeroe Fabrizio ...

237
{insert image alt}

Arsenal-parel transfervrij naar de JPL?

Na het 1-1 gelijkspel in het eigen Emirates Stadium zag het er benard uit voor Arsenal in de ...

155

Gisteren 15 April 2021

{insert image alt}

Anderlecht zet titelambities kracht bij met straffe cijfers

Voor Anderlecht zag het er enkele weken geleden heel benard uit om nog in Play-Off 1 te geraken. ...

519
{insert image alt}

'Club dreigt 10 à 15 miljoen te verspelen'

Ook Club Brugge maakt zich stilaan op voor alweer een drukke transferzomer. Zo zal het zich ...

429
{insert image alt}

'Raiola creëert Haaland-gekte: kostenplaatje 500 (!) miljoen'

Erling Braut Haaland hoopt deze zomer een imposante transfer te maken. Zijn zaakwaarnemer Mino ...

528
{insert image alt}

Overlegcomité doet hoop op fans in PO’s groeien

Woensdag vond er een nieuw Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land plaats. Daar ...

250
{insert image alt}

EL: Ajax-drama in Rome, Arsenal maakt imponerende comeback

Dinsdag en woensdag kregen we de terugwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League, en ...

235
{insert image alt}

'Anderlecht komt snel met heuglijk contractnieuws'

RSC Anderlecht heeft een jeugdopleiding van Europees topniveau. De jonge talenten die via Neerpede ...

223
{insert image alt}

Malaria velt Aubameyang, Arsenal-spits in ziekenhuis

Een wedstrijd missen om medische redenen is heel normaal in de voetbalwereld, maar malaria komt ...

0
{insert image alt}

'Ajax strijdt met JPL-clubs voor recordtransfer'

Precies een jaar geleden werd een nieuw Nigeriaans pareltje in verband gebracht met een transfer ...

299
{insert image alt}

Anderlecht onder druk gezet: "Zou een ernstige fout zijn"

Anderlecht leek lange tijd naast Play-Off I te gaan grijpen, maar in de laatste weken heeft de ploeg ...

289
{insert image alt}

United op rozen na volley met 'verkeerde' voet (🎥)

In de Europa League werden donderdagavond de tickets voor de halve finales verdeeld. Manchester ...

64
{insert image alt}

'Genk moet zich haasten voor opvolger Onuachu'

KRC Genk heeft zich helemaal herpakt na de dip van begin dit kalenderjaar. De Limburgers willen ...

322
{insert image alt}

Zidane lyrisch: "Wat Courtois doet is fenomenaal"

Voor aanvang van de campagne werd Real Madrid niet bij de topfavorieten gerekend voor de eindzege in ...

544
{insert image alt}

'PSG is onzekerheid beu: Neymar krijgt strikte deadline'

Er breken spannende tijden aan bij Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht is nog volop in de race ...

233
{insert image alt}

Deschacht: "Zondag kan laatste profwedstrijd worden"

Zulte Waregem heeft de voorbije maanden een inhaalrace van formaat ingezet. Vlak voor de ...

119
{insert image alt}

'Gent verlangt enorm bedrag voor Yaremchuk'

AA Gent strijdt zondagavond in een rechtstreeks duel met Zulte Waregem voor een plekje in Play-Off ...

386