Megatransfer Lukaku lijkt serieus aanstaande

Foto: Megatransfer Lukaku lijkt serieus aanstaande

Met een transfersom van 74 miljoen euro is Romelu Lukaku de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Internazionale. Dat was op zich al een flinke investering en na dit seizoen bestaat de mogelijkheid dat Lukaku's loonkost kan verdubbelen: in Italië staat het veelbesproken Decreto Crescita ter discussie. Manchester City zou dan opeens een droombestemming kunnen worden voor de Rode Duivel, die nog enkele rekeningen heeft openstaan in de Premier League.

VERVANGER OF OPVOLGER VAN AGUERO 

Back to Manchester. Als we berichtgeving van Daily Telegraph mogen geloven, dan geniet Romelu Lukaku de concrete belangstelling van Manchester City. En ergens is dat logisch ook. In het huidige en vorige voetbalseizoen ontwikkelde Lukaku zich namelijk tot één van de beste spitsen op het Europese grondgebied, en zo'n type wil men er uiteraard graag bij in het Etihad Stadium. Volgens de Britse krant zou het The Citizens menens alvast menens zijn. Ongeacht of Sergio Aguero, de huidige aanvalsleider van Manchester City, er zijn aflopend contract verlengt of niet. Het Argentijnse clubicoon zou namelijk serieus moeten inbinden om bij City te blijven, naar verluidt zou Aguero moeten settelen voor de helft van zijn huidig salaris, en daarom wordt hij ondertussen nadrukkelijk genoemd bij Paris Saint-Germain en FC Barcelona. Romelu Lukaku zou dan één van de grootste kandidaten zijn om bij City in de voetsporen te treden van Aguero, als nieuwe goaltjesdief van de Engelse topclub. Naast Lukaku worden ook Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Darwin Nunez (SL Benfica) genoemd.

TRAINEN MET RANOCCHIA 

't Zou wat zijn mocht Romelu Lukaku straks terugkeren naar de Premier League. Over het Kanaal werd de Rode Duivel nooit helemaal naar waarde geschat, en vooral tijdens zijn passage bij Manchester United – de stadsrivaal van het geïnteresseerde City – kreeg hij veel kritiek te slikken. Er werd bijvoorbeeld vaak neerbuigend gedaan – en soms zelfs gelachen – over zijn eerste balcontrole, die befaamde first touch. Als hij scoorde, dan was het altijd tegen de kleinere ploegen. En op de trainingen zou hij niet hard genoeg werken. 't was hoog tijd voor een andere omgeving.

Anderhalf jaar later blijkt het dat Romelu Lukaku uiteindelijk een gouden carrièremove zette na zijn verhuis naar Internazionale en dat Manchester United een pure goalgetter mist. Onder Antonio Conte, wie Lukaku de beste coach ter wereld noemt, voegde de spits in Italië een extra dimensie aan zijn spel toe. Eén van de eerste lessen van Conte aan Lukaku was het spel met de rug naar doel. Als Lukaku dat onder de knie krijgt, dan zou niemand hem nog kunnen afstoppen.Tijdens de eerste drie maanden bij Internazionale liet Antonio Conte zijn droomspits constant trainen met de rug naar het doel. En die trainingen verliepen keihard. Old school, zoals Big Rom het graag heeft. “Bij elke training plantte hij Andrea Ranocchia ( 1,95 meter en 82 kg, nvdr ) in mijn rug en vroeg hem om er hard in te vliegen. Telkens wanneer ik de bal verloor, moesten we de oefening herbeginnen”, vertelde Lukaku eind december 2020 aan Sport/Voetbalmagazine. En die inspanningen loonden dus. 

WAARDERING EN RESPECT 

Je moet het maar durven. Qua fysieke présence en kracht is Romelu Lukaku gemaakt om potten te breken in de Premier League. Dat deed hij effectief ook, zelfs bij Manchester United scoorde hij nog vlot, maar voor Lukaku moet vooral het gevoel juist zitten. Omdat hij in Italië de perfecte balans vond tussen het sportieve en het mentale, bereikt Lukaku stilaan de beste vorm uit zijn loopbaan. En hij is er nog steeds maar 27. “Ik ben nu anderhalf jaar bij Inter, maar ik speel hier het beste voetbal uit mijn carrière”, zei hij onlangs aan Sky Italia.

Nederig zoals hij is, beseft Lukaku dat hij dat hoge niveau niet op eigen houtje haalt. “Daarvoor moet ik de trainer bedanken, de staf, mijn ploegmaats.” Dergelijk gevoel van gezelligheid, samenhorigheid en waardering vormen de basis van Lukaku's uitzonderlijke resultaten bij Inter. In het kille Engeland was dat bijvoorbeeld helemaal anders. “De kleedkamer is erg verschillend met die in de Premier League”, vertelde Lukaku aan The Times. Het is ook zo'n warm gevoel dat Lukaku vindt bij de Rode Duivels. En ook daar presteert hij steeds op een hoog niveau. Wie respect geeft, die krijgt er ook terug. Lukaku sprak tijdens zijn aankomst in Milaan reeds opvallend vlot de Italiaanse taal, en dat kon alvast tellen als binnenkomer. Vandaag heeft Lukaku, als één van de grote bazen van de kleedkamer, een grote invloed bij Inter. Dat goeie gevoel en vertrouwen heeft hij ook nodig om optimaal te kunnen renderen. Die feeling heeft hij bijvoorbeeld nooit gehad bij Manchester United: in die optiek zal het Lukaku dan ook plezieren dat Pep Guardiola wel graten ziet in zijn komst. 

Bij Manchester United was toenmalig coach José Mourinho in eerste instantie geen tegenstander van Lukaku's komst, maar een fervente aanhanger was hij ook weer niet. 't Was vooral Mino Raiola, de toenmalige makelaar van Lukaku in die periode, die pushte om zijn cliënt te laten tekenen bij Manchester United. Daar zou de voormalige pizzabakker namelijk een veel grotere commissie kunnen opstrijken. Nochtans riep Antonio Conte, toen de coach van Chelsea, destijds luid om de komst van Lukaku. 

IMPONEREND TEGEN ENGELAND  

Daarna liet Romelu Lukaku niet meer met zich sollen, en stelde hij met Federico Pastorello een nieuwe makelaar aan. Lukaku neemt nu zelf de touwtjes in handen. Bij Internazionale neemt de topschutter van de Rode Duivels subtiel wraak op al zijn criticasters uit Engeland, die nooit een echte topspits in hem zagen. Lukaku diende die tegenstanders zélf van antwoord in de laatste interland tussen België en Engeland in november. Lukaku is niet meteen een wraakbeluste persoon, maar wel hyper-gemotiveerd om zijn critici van antwoord te dienen.Tegen Engeland leverde Lukaku met de Duivels een masterclass af. De commentaren in de Britse pers waren opmerkelijk lovend. “De Manchester United-fans zien nu pas wat ze missen”, “Lukaku geselde de verdedigers met een fluwelen balbehandeling”, “Hij speelde een eerste helft zoals we hem die in het shirt van Manchester United nooit hebben zien spelen.” 't Was ongetwijfeld een prestatie die ook Manchester City niet ontgaan was, iets wat nu dus resulteert in de belangstelling voor Lukaku.

REVANCHE 

Eind 2020 gaf Lukaku een interview aan The Times en daar vertelde hij over zijn veelbesproken periode bij Manchester United, iets waar hij trouwens niet vaak op terugkomt. “Toen ik in Engeland speelde was ik zogezegd lui, liep ik niet, deed ik dit of dat niet”, zei Lukaku. “Hier bij Inter noemen ze mij de hardste werker in de kleedkamer. Natuurlijk ben ik erop vooruitgegaan, maar ik ben nog altijd dezelfde Rom. In de Premier League noemden ze me traag. Ik traag? Alsof ik het tempo van Manchester United niet aankon? Als je me nu ziet, zie je mijn vol potentieel. Je ziet wat ik had kunnen doen in Engeland.”Bij Manchester City dromen ze er dus van om Romelu Lukaku in te passen hun ploeg, en de spits heeft in de Premier League zelf duidelijk nog enkele rekeningen te vereffenen. De eerzuchtige Lukaku zou zijn eerdere tegenstanders maar wat graag met hun monden doen openvallen, want sinds zijn vertrek uit Engeland is hij alleen maar beter geworden. Sterker. Verfijnder. Meer ervaren. Een goeie first toch ook. Op 27-jarige leeftijd bereikt hij stilaan de top van zijn kunnen, en waarom zou hij die vorm niet willen etaleren bij Manchester City. Een mooiere revanche bestaat er wellicht niet. 

CITY BRENGT DE REDDING 

Bovendien ziet de financiële situatie van Internazionale er niet erg rooskleurig uit en op het sportief vlak stond Antonio Conte al meermaals ter discussie. Bij Manchester City heeft Romelu Lukaku ook een groter perspectief op bekers en trofeeën, want daarvan heeft de spits er nog maar weinig in zijn kast staan. En sinds de Italiaanse overheid het veelbesproken Decreto Crescita dreigt op te geven, lijkt Lukaku – op financieel gebied – straks helemaal onhoudbaar te worden voor de Milanezen. Dat groeidecreet zorgde ervoor dat buitenlandse werknemers, zoals Romelu Lukaku, die minstens twee jaar werken in Italië 50 procent korting krijgen op hun belastingen. Dat gunstig financieel maakte het bijvoorbeeld mogelijk voor Internazionale om Lukaku aan te trekken. Maar eind december 2020 trad het Decreto Crescita nog steeds niet in werking en dreigt de Italiaanse overheid zelfs om het decreet te blokkeren. Op die manier zou de loonkost van Lukaku eind dit seizoen verdubbelen. En dan komt de interesse van Manchester City dus als geroepen. 

POLL: Moet Lukaku naar City trekkenn?

De 11 namen: twee grote verrassingen in basiself Club

Zwaar geklungel bij Antwerp: "Geef het maar helemaal weg"

Cercle slikt zware domper in volle degradatiestrijd

Vandaag 25 Februari 2021

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

11 toppers uit 1B die moeiteloos meekunnen in de JPL

Het toonaangevende Transfermarkt.com kwam eerder deze week met een update van de marktwaardes voor ...

775
{insert image alt}

Club Brugge rijdt laatste kloof met Anderlecht dicht

Odilon Kossounou, Charles De Ketelaere, Ignace Van der Brempt, Youssouph Badji en Thomas Van den ...

1467
{insert image alt}

Bookmakers: Club favoriet, Antwerp quasi kansloos

In de Europa League strijden de twee overgebleven Belgische deelnemers donderdagavond voor een ...

244
{insert image alt}

Cercle slikt zware domper in volle degradatiestrijd

Cercle Brugge deed afgelopen weekend een gouden zaak in de degradatiestrijd, door de volle buit te ...

30
{insert image alt}

De 11 namen: twee grote verrassingen in basiself Club

Club Brugge wil zich donderdagavond absoluut plaatsen voor de 1/8ste finale van de Europa League. ...

276
{insert image alt}

Zwaar geklungel bij Antwerp: "Geef het maar helemaal weg"

Royal Antwerp FC had gehoopt om donderdagavond voor een Europese stunt van formaat te zorgen. Om de ...

97
{insert image alt}

'Kompany broedt op tweede verrassing tegen Standard'

RSC Anderlecht staat toch onder de nodige druk voor de clash van zondagmiddag op het veld van ...

182
{insert image alt}

Henry zorgt voor schok in MLS: "Met pijn in het hart"

Voormalig Rode Duivel Laurent Ciman kondigde deze week zijn spelerspensioen aan en ging meteen aan ...

104
{insert image alt}

Vandendriessche speelt open kaart over transfer naar KVK

KV Oostende is bezig aan een uitstekend seizoen, maar de Kustploeg dreigt komende zomer opnieuw te ...

103
{insert image alt}

'Klopp grote fan: Liverpool zet Duivel bovenaan verlanglijst'

Liverpool FC kon vorig seizoen eindelijk nog eens beslag leggen op de Engelse landstitel, maar de ...

293
{insert image alt}

Haaland geniet van rivaal: "Gekkenwerk wat hij doet"

Erling Braut Haaland is een absoluut fenomeen, een doelpuntenmachine van het zuiverste soort. Maar ...

155
{insert image alt}

Clement heeft laatste woord vlak voor Europese clash

Club Brugge strijdt donderdagavond om 21u tegen Dynamo Kiev voor een plek in de 1/8ste finales van ...

310
{insert image alt}

De 11 namen: Vercauteren voert 4 wissels door in Glasgow

De heenmatch tussen Antwerp en Rangers leverde een spektakelstuk op, waarbij de Great Old met ...

155
{insert image alt}

Van den Brom krijgt fikse opsteker voor D-day in Charleroi

Zelf wil hij het niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar vrijdag in Charleroi is het erop of ...

197
{insert image alt}

'Club Brugge springt in de dans voor Anderlecht-target'

Anderlecht moet het dezer dagen met beperkte middelen zien te redden op de transfermarkt, wat maakt ...

764
{insert image alt}

'Antwerp zet stappen richting eerste zomertransfer'

Antwerp hoop vanavond in Glasgow te stunten tegen Rangers, maar achter de schermen zijn Luciano ...

175
{insert image alt}

Van den Brom gerust over toekomst in Genk

Het lot van John van den Brom in Genk hangt aan een zijden draadje. Winst op bezoek bij Charleroi is ...

231
{insert image alt}

'Meubelstuk vertrekt bij Club Brugge, opvolger(s) al bepaald'

Geen vierde optreden voor Ethan Horvath dit seizoen, want Simon Mignolet kreeg alsnog groen licht ...

1190

Gisteren 24 Februari 2021

{insert image alt}

Courtois reageert na vierde clean-sheet op rij

Thibaut Courtois heeft woensdagavond andermaal zijn netten schoon weten te houden bij Real Madrid. ...

159
{insert image alt}

Zware kritiek op Zidane: "Wat heeft het voor zin?"

Real Madrid heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de 1/8ste finales van de Champions League. De ...

388
{insert image alt}

Degryse geeft twee topfavorieten voor eindzege CL

De heenwedstrijden in de 1/8ste finales van de Champions League zitten er sinds woensdagavond ...

269
{insert image alt}

Coach Dynamo legt druk bij gehavend Club Brugge

In de Europa League beschikt Club Brugge over een goede uitgangspositie om de 1/8ste finale te ...

617
{insert image alt}

Real profiteert nipt van rode kaart, City blijft doorstomen

Real Madrid heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de kwartfinales van de Champions ...

242
{insert image alt}

Titularis Real onbestaande: "Slechtste speler in Madrid"

Real Madrid kon woensdagavond gouden zaken doen in de Champions League. Op het veld van Atalanta ...

275
{insert image alt}

Romo sluit discussie: "Was géén strafschop voor Club"

OH Leuven slaagde er maandagavond niet in om Club Brugge voor de tweede keer dit seizoen te kloppen. ...

343
{insert image alt}

Vercauteren heeft plannetje: "Leggen er ons niet bij neer"

Antwerp had gehoopt op een nieuwe Europese stunt door de 1/8ste finale van de Europa League te ...

228
{insert image alt}

Onverslijtbare Messi pakt uit met erg straffe statistiek

FC Barcelona heeft zich woensdagavond herpakt na de teleurstellende prestaties tegen Paris ...

177
{insert image alt}

Zware discussie bij Atalanta-Real: "Nóóit een rode kaart!"

In de Champions League moest Real Madrid het woensdagavond met een waslijst aan geblesseerden ...

346
{insert image alt}

'Genkie kan fraaie transfer naar Spaanse top maken'

KRC Genk zit momenteel in een serieuze sportieve dip en behaalde slechts 5 punten in zijn laatste 9 ...

712
{insert image alt}

Club draait duimschroeven aan: "Het is de enige manier"

Club Brugge geraakt maar niet verlost van de corona-uitbraak binnen de club. De voorbije dagen zaten ...

675
{insert image alt}

Flitsende Messi knalt Barça terug in titelstrijd

FC Barcelona was de laatste week toch weer op de sukkel geraakt, met een nieuwe pandoering in de ...

171
{insert image alt}

Vercauteren vreest niet voor LZ7: "Hij is volwassen genoeg"

Antwerp reisde woensdag af naar Glasgow, waar het stiekem hoopt op een stunt in de Europa League. Om ...

154
{insert image alt}

Anderlecht lijkt Standard-sterkhouder niet te moeten vrezen

Komende zondag staat er een nieuwe Clasico tussen Standard en Anderlecht op het programma. Dat is ...

340