Megatransfer Lukaku lijkt serieus aanstaande

Megatransfer Lukaku lijkt serieus aanstaande

Met een transfersom van 74 miljoen euro is Romelu Lukaku de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Internazionale. Dat was op zich al een flinke investering en na dit seizoen bestaat de mogelijkheid dat Lukaku's loonkost kan verdubbelen: in Italië staat het veelbesproken Decreto Crescita ter discussie. Manchester City zou dan opeens een droombestemming kunnen worden voor de Rode Duivel, die nog enkele rekeningen heeft openstaan in de Premier League.


VERVANGER OF OPVOLGER VAN AGUERO 

Back to Manchester. Als we berichtgeving van Daily Telegraph mogen geloven, dan geniet Romelu Lukaku de concrete belangstelling van Manchester City. En ergens is dat logisch ook. In het huidige en vorige voetbalseizoen ontwikkelde Lukaku zich namelijk tot één van de beste spitsen op het Europese grondgebied, en zo'n type wil men er uiteraard graag bij in het Etihad Stadium. Volgens de Britse krant zou het The Citizens menens alvast menens zijn. Ongeacht of Sergio Aguero, de huidige aanvalsleider van Manchester City, er zijn aflopend contract verlengt of niet. 



Het Argentijnse clubicoon zou namelijk serieus moeten inbinden om bij City te blijven, naar verluidt zou Aguero moeten settelen voor de helft van zijn huidig salaris, en daarom wordt hij ondertussen nadrukkelijk genoemd bij Paris Saint-Germain en FC Barcelona. Romelu Lukaku zou dan één van de grootste kandidaten zijn om bij City in de voetsporen te treden van Aguero, als nieuwe goaltjesdief van de Engelse topclub. Naast Lukaku worden ook Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Darwin Nunez (SL Benfica) genoemd.

TRAINEN MET RANOCCHIA 

't Zou wat zijn mocht Romelu Lukaku straks terugkeren naar de Premier League. Over het Kanaal werd de Rode Duivel nooit helemaal naar waarde geschat, en vooral tijdens zijn passage bij Manchester United – de stadsrivaal van het geïnteresseerde City – kreeg hij veel kritiek te slikken. Er werd bijvoorbeeld vaak neerbuigend gedaan – en soms zelfs gelachen – over zijn eerste balcontrole, die befaamde first touch. Als hij scoorde, dan was het altijd tegen de kleinere ploegen. En op de trainingen zou hij niet hard genoeg werken. 't was hoog tijd voor een andere omgeving.

Anderhalf jaar later blijkt het dat Romelu Lukaku uiteindelijk een gouden carrièremove zette na zijn verhuis naar Internazionale en dat Manchester United een pure goalgetter mist. Onder Antonio Conte, wie Lukaku de beste coach ter wereld noemt, voegde de spits in Italië een extra dimensie aan zijn spel toe. Eén van de eerste lessen van Conte aan Lukaku was het spel met de rug naar doel. Als Lukaku dat onder de knie krijgt, dan zou niemand hem nog kunnen afstoppen.



Tijdens de eerste drie maanden bij Internazionale liet Antonio Conte zijn droomspits constant trainen met de rug naar het doel. En die trainingen verliepen keihard. Old school, zoals Big Rom het graag heeft. “Bij elke training plantte hij Andrea Ranocchia ( 1,95 meter en 82 kg, nvdr ) in mijn rug en vroeg hem om er hard in te vliegen. Telkens wanneer ik de bal verloor, moesten we de oefening herbeginnen”, vertelde Lukaku eind december 2020 aan Sport/Voetbalmagazine. En die inspanningen loonden dus. 

WAARDERING EN RESPECT 

Je moet het maar durven. Qua fysieke présence en kracht is Romelu Lukaku gemaakt om potten te breken in de Premier League. Dat deed hij effectief ook, zelfs bij Manchester United scoorde hij nog vlot, maar voor Lukaku moet vooral het gevoel juist zitten. Omdat hij in Italië de perfecte balans vond tussen het sportieve en het mentale, bereikt Lukaku stilaan de beste vorm uit zijn loopbaan. En hij is er nog steeds maar 27. “Ik ben nu anderhalf jaar bij Inter, maar ik speel hier het beste voetbal uit mijn carrière”, zei hij onlangs aan Sky Italia.

Nederig zoals hij is, beseft Lukaku dat hij dat hoge niveau niet op eigen houtje haalt. “Daarvoor moet ik de trainer bedanken, de staf, mijn ploegmaats.” Dergelijk gevoel van gezelligheid, samenhorigheid en waardering vormen de basis van Lukaku's uitzonderlijke resultaten bij Inter. In het kille Engeland was dat bijvoorbeeld helemaal anders. “De kleedkamer is erg verschillend met die in de Premier League”, vertelde Lukaku aan The Times. Het is ook zo'n warm gevoel dat Lukaku vindt bij de Rode Duivels. En ook daar presteert hij steeds op een hoog niveau. 



Wie respect geeft, die krijgt er ook terug. Lukaku sprak tijdens zijn aankomst in Milaan reeds opvallend vlot de Italiaanse taal, en dat kon alvast tellen als binnenkomer. Vandaag heeft Lukaku, als één van de grote bazen van de kleedkamer, een grote invloed bij Inter. Dat goeie gevoel en vertrouwen heeft hij ook nodig om optimaal te kunnen renderen. Die feeling heeft hij bijvoorbeeld nooit gehad bij Manchester United: in die optiek zal het Lukaku dan ook plezieren dat Pep Guardiola wel graten ziet in zijn komst. 

Bij Manchester United was toenmalig coach José Mourinho in eerste instantie geen tegenstander van Lukaku's komst, maar een fervente aanhanger was hij ook weer niet. 't Was vooral Mino Raiola, de toenmalige makelaar van Lukaku in die periode, die pushte om zijn cliënt te laten tekenen bij Manchester United. Daar zou de voormalige pizzabakker namelijk een veel grotere commissie kunnen opstrijken. Nochtans riep Antonio Conte, toen de coach van Chelsea, destijds luid om de komst van Lukaku. 

IMPONEREND TEGEN ENGELAND  

Daarna liet Romelu Lukaku niet meer met zich sollen, en stelde hij met Federico Pastorello een nieuwe makelaar aan. Lukaku neemt nu zelf de touwtjes in handen. Bij Internazionale neemt de topschutter van de Rode Duivels subtiel wraak op al zijn criticasters uit Engeland, die nooit een echte topspits in hem zagen. Lukaku diende die tegenstanders zélf van antwoord in de laatste interland tussen België en Engeland in november. Lukaku is niet meteen een wraakbeluste persoon, maar wel hyper-gemotiveerd om zijn critici van antwoord te dienen.



Tegen Engeland leverde Lukaku met de Duivels een masterclass af. De commentaren in de Britse pers waren opmerkelijk lovend. “De Manchester United-fans zien nu pas wat ze missen”, “Lukaku geselde de verdedigers met een fluwelen balbehandeling”, “Hij speelde een eerste helft zoals we hem die in het shirt van Manchester United nooit hebben zien spelen.” 't Was ongetwijfeld een prestatie die ook Manchester City niet ontgaan was, iets wat nu dus resulteert in de belangstelling voor Lukaku.

REVANCHE 

Eind 2020 gaf Lukaku een interview aan The Times en daar vertelde hij over zijn veelbesproken periode bij Manchester United, iets waar hij trouwens niet vaak op terugkomt. “Toen ik in Engeland speelde was ik zogezegd lui, liep ik niet, deed ik dit of dat niet”, zei Lukaku. “Hier bij Inter noemen ze mij de hardste werker in de kleedkamer. Natuurlijk ben ik erop vooruitgegaan, maar ik ben nog altijd dezelfde Rom. In de Premier League noemden ze me traag. Ik traag? Alsof ik het tempo van Manchester United niet aankon? Als je me nu ziet, zie je mijn vol potentieel. Je ziet wat ik had kunnen doen in Engeland.”



Bij Manchester City dromen ze er dus van om Romelu Lukaku in te passen hun ploeg, en de spits heeft in de Premier League zelf duidelijk nog enkele rekeningen te vereffenen. De eerzuchtige Lukaku zou zijn eerdere tegenstanders maar wat graag met hun monden doen openvallen, want sinds zijn vertrek uit Engeland is hij alleen maar beter geworden. Sterker. Verfijnder. Meer ervaren. Een goeie first toch ook. Op 27-jarige leeftijd bereikt hij stilaan de top van zijn kunnen, en waarom zou hij die vorm niet willen etaleren bij Manchester City. Een mooiere revanche bestaat er wellicht niet. 

CITY BRENGT DE REDDING 

Bovendien ziet de financiële situatie van Internazionale er niet erg rooskleurig uit en op het sportief vlak stond Antonio Conte al meermaals ter discussie. Bij Manchester City heeft Romelu Lukaku ook een groter perspectief op bekers en trofeeën, want daarvan heeft de spits er nog maar weinig in zijn kast staan. En sinds de Italiaanse overheid het veelbesproken Decreto Crescita dreigt op te geven, lijkt Lukaku – op financieel gebied – straks helemaal onhoudbaar te worden voor de Milanezen. 



Dat groeidecreet zorgde ervoor dat buitenlandse werknemers, zoals Romelu Lukaku, die minstens twee jaar werken in Italië 50 procent korting krijgen op hun belastingen. Dat gunstig financieel maakte het bijvoorbeeld mogelijk voor Internazionale om Lukaku aan te trekken. Maar eind december 2020 trad het Decreto Crescita nog steeds niet in werking en dreigt de Italiaanse overheid zelfs om het decreet te blokkeren. Op die manier zou de loonkost van Lukaku eind dit seizoen verdubbelen. En dan komt de interesse van Manchester City dus als geroepen. 

POLL: Moet Lukaku naar City trekkenn?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk

AA Gent was een van de verliezers van de slotspeeldag. Nochtans vervulden de Buffalo's zelf hun ...

238
238
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen

Op zijn oude dag is Jan Vertonghen nog steeds een baken van rust centraal achterin bij Anderlecht. ...

65
65
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge

Ronny Deila beleefde zijn zwanenzang bij Club Brugge zondag helemaal op zijn eentje, want het ...

538
538
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie stond er op een aantal velden nog bijzonder veel ...

156
156
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'

Na het ontslag van Ronny Deila rekent Club Brugge op Nicky Hayen om alsnog succes te boeken in de ...

164
164
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs

Daags na de afsluiter van de reguliere competitie stelde de Pro League de kalender van de Play-Offs ...

576
576
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job

Club Brugge moet wederom op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ronny Deila werd maandag immers op ...

224
224
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker

De Rode Duivels verzamelden maandag in Tubeke. Daar bereiden ze tijdens de komende dagen de ...

92
92
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'

Bayern München neemt na het seizoen afscheid van hoofdcoach Thomas Tuchel. En mogelijk ziet Der ...

88
88
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'

Wat al enkele weken in de lucht hing, is sinds maandagochtend ook een feit. Zo heeft Club Brugge dan ...

576
576
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats

KRC Genk plaatste zich zondag dan toch voor de Champions' Play-Offs. Die kwalificatie werd maandag ...

464
464
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'

Verschillende Rode Duivels komen tijdens de zomermercato in aanmerking voor een fraaie transfer. ...

144
144
<strong>Geraerts rekent genadeloos af met Club Brugge</strong>
Geraerts rekent genadeloos af met Club Brugge

Na een teleurstellende nederlaag tegen Sint-Truiden heeft Club Brugge afscheid genomen van ...

1691
1691
'Verhaeghe versus Deila: sappige details ontslag lekken uit'
'Verhaeghe versus Deila: sappige details ontslag lekken uit'

Vlak voor de play-offs besloot Club Brugge om Ronny Deila de laan uit te sturen.&nbsp;Behalve de ...

1054
1054
'Fredberg in actie: Anderlecht opent onderhandelingen'
'Fredberg in actie: Anderlecht opent onderhandelingen'

Ondanks de valse noot tegen KV Kortrijk begint Anderlecht straks als de grote uitdager van koploper ...

281
281