Club mikt op sierlijke parel uit Eredivisie

Club mikt op sierlijke parel uit Eredivisie

Oranje boven. Met Stefano Denswil, Bas Dost, Ruud Vormer en Noa Lang heeft Club Brugge vandaag al vier Nederlanders in de rangen. En misschien komt daar weldra een vijfde landgenoot bij, want volgens het Algemeen Dagblad heeft Club flink wat interesse in Abdou Harroui van Sparta Rotterdam.


OFFENSIEVE WEELDE

Het was indrukwekkend om te zien. Zondagavond etaleerde Club Brugge haar grote klasse tegen Beerschot VA, een ploeg die dit seizoen nochtans niet van het minste kaliber is. De offensieve weelde is dan ook groots met toppers zoals Charles De Ketelaere, Krépin Diatta, Noa Lang en Bas Dost. En dan was tweevoudig Gouden Schoen Hans Vanaken nog geschorst. Er staan Philippe Clement dus nog moeilijke beslissingen te wachten hoe hij die indrukwekkende aanvallende luxe in elkaar zal kunnen passen.

Nochtans was de situatie in het seizoensbegin helemaal anders. Zonder Noa Lang en Bas Dost was er eerder weinig kwalitatieve concurrentie aanwezig op Jan Breydel, en de ploeg oogde toen te voorspelbaar. Dankzij de komst van de twee Nederlanders voegde Club Brugge extra dimensies toe in haar spel, en dat kwam de prestaties en resultaten ten goede. Op dit moment lijkt Club dan ook te freewheelen naar een nieuwe landstitel.



Philippe Clement zal al zijn klasbakken de nodige speelminuten moeten gunnen, maar dat wordt dus een moeilijke opgave. Anderzijds lijkt Krépin Diatta nu echt wel bezig aan zijn laatste seizoen bij Club Brugge, waardoor de offensieve weelde volgend jaar niet zo groot meer zal zijn. Blauw-Zwart werd onlangs gelinkt aan flankspeler Ousame Sahraoui (Valerenga), die in dat opzicht een wissel op de toekomst kan betekenen. Maar ook Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) wordt genoemd als een potentiële aanwinst.

PLEINTJESVOETBALLER

Om steeds sterker en kwalitatiever te worden, moet er continu progressie worden gemaakt in alle gelederen van de club. Zo lijkt Club Brugge druk in de weer te zijn om een opvolger te zoeken voor Krépin Diatta. De 19-jarige Ousame Sahraoui kan een interessante optie betekenen om het eventuele vertrek van de Senegalees op te vangen, maar zijn speelstijl is nog iets offensiever. Qua pure kwaliteiten kan Sahraoui eerder vergeleken worden met Noa Lang, die doorgaans wat hoger gepositioneerd staat dan Diatta.

Abdou Harroui van Sparta Rotterdam is een andere naam die getipt wordt als volgende aanwinst bij Club Brugge. De 23-jarige Nederlander is rijper dan Sahraoui en hij dweilt in het Sparta Stadion vaak de ganse rechterflank af. Bovendien is Harroui polyvalent en kan hij ook als centrale middenvelder uit de voeten. De smaakmaker van Sparta maakt er zelfs geen geheim van dat hij liever een vaste centrale rol krijgt in het team van Henk Fraser.



Mocht Club Brugge erin slagen om Harraoui aan te trekken, dan zou het in één klap ook een extra optie hebben om de schijnbaar onuitputbare Ruud Vormer wat meer rust te gunnen. Tenslotte telt de Brugse aanvoerder ook al 32 lentes. Die veelzijdigheid zal Philippe Clement alvast charmeren, maar ook Vincent Mannaert zal ongetwijfeld een voorstander zijn van Harroui's komst. De manager van Club Brugge heeft een voorliefde voor 'pleintjesvoetballers' genre Noa Lang, en ook Adbou Harroui valt onder die categorie.

3 MILJOEN EURO

Het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer Abdou Harroui zijn huidige werkgever zal verlaten, want in de Eredivisie maakt de 23-jarige veel indruk door zijn grote klasse. In de voorbije zomer leek hij Sparta al te verlaten voor FC Groningen, een actie die gestart werd door zijn zaakwaarnemers. Hoewel de Rotterdamse clubleiding hem op termijn een transfer wel degelijk gunt, behoorde een vertrek naar reeksgenoot Groningen niet bepaald tot het plan.



De Kasteelheren willen in eerste instantie een marktconforme prijs voor hun parel en bovendien is het sportieve verschil tussen Sparta en Groningen niet erg groot. In de zomermercato vroeg Sparta nog 2,5 miljoen euro voor Harroui, een gelijkaardige som die andere Sparta-jeugdproducten Ragnar Ache en Halil Dervisoglu opleverden. Groningen wilde uiteindelijk slechts anderhalf miljoen euro op tafel leggen maar ze beloofden Harroui een mooi salaris én een centrale rol in het team.

MATCH MET CLUB

De sportieve cel van Sparta, met coach Henk Fraser en directeur voetbalzaken Henk van Stee, paaiden Abdou Harroui met de belofte dat hij aan het eind van het seizoen een veel grotere transfer zal kunnen maken. En gezien zijn prestaties in het huidige seizoen van de Eredivisie is dat een erg realistische doelstelling. Harroui steekt er namelijk bovenuit in verschillende spelfacetten, waarbij zijn grote sterktes vooral met de bal aan de voet liggen. Zo'n type waar Vincent Mannaert wel potentieel in ziet.



Bovendien is Harroui een echte professional die zich steeds nauwkeurig voorbereidt op zijn wedstrijden. Fysiek maar ook mentaal. De Nederlander bezit een echte winnaarsmentaliteit en hij analyseert telkens elke spelsituatie tot in de puntjes. Ambitieus én professioneel. Zijn profiel sluit daarom nauw aan bij de filosofie van Club Brugge, dat hyper-ambitieus is en een professioneel topsportklimaat uitademt. Zowel op mentaal als sportief vlak is Harraoui het type dat een grote slaagkans zou hebben op Jan Breydel.

OPEN VOOR TRANSFER

Het pareltje van Sparta ontpopte zich dit seizoen tot een beslissende patron. Abdou Harroui wordt vaak als pure middenvelder uitgespeeld, en niet meteen als offensieve flankaanvaller – wel als rechtermiddenvelder en soms als uiterst rechtse pion in het centrale middenveld.. Ondanks zijn iets lager positie op het veld kon hij toch al 5 doelpunten scoren. Op zijn positie kon geen enkele collega uit de Eredivisie meer scoren dan Harroui. Per 90 minuten staat hij garant voor 0,34 doelpunt, en dat is een hoog gemiddelde voor een speler op zijn positie.

Vanuit Nederland klinkt het alvast dat Abdou Harroui straks mag dromen van een mooie nieuwe club, een knappe transfer waarmee die naar Groningen niet te vergelijken valt. Feyenoord of AZ Alkmaar zou zomaar eens kunnen, maar het Algemeen Dagblad weet dat enkel Club Brugge concreet genoemd wordt in de race voor Harroui. En wie weet slaan de West-Vlamingen zelfs toe tijdens de wintermercato. Harroui zelf laat alvast alle opties open.



“Ja, ik weet dat er weer een transferwindow aankomt in de winter”, klonk het medio december in het Algemeen Dagblad. “En dan weet je dat spelers van de ene naar de andere club kunnen gaan. Zo werkt het in het voetbal. Als er een mooie club voor me komt die het bedrag wil betalen dat Sparta voor ogen heeft, is een vertrek niet ondenkbaar. Ik wacht geduldig af. Maar zo lang ik voor Sparta speel, geef ik alles”, toonde Harroui nog niet het achterste van z'n tong. Maar het is duidelijk: de ambitieuze smaakmaker van Sparta staat niet weigerachtig tegenover een sportieve stap hogerop.

SCHITTEREN MET JONG ORANJE

Sparta Rotterdam zal sowieso vastklampen aan hun oorspronkelijke vraagprijs van drie miljoen, een richtprijs die reeds werd bepaald in de laatste zomermercato. Toch houdt men bij de club elke dag rekening dat Harroui weleens zijn laatste gespeeld zou hebben bij Sparta. Henk van Stee, directeur voetbalzaken bij de club, bevestigde aan het Algemeen Dagblad dat er reeds veel clubs informeerden naar Harroui maar hij noemde Club Brugge niet bij naam. “Ik wil pas van interesse spreken als we ook daadwerkelijk een bieding binnen hebben gekregen”, citeerde AD. “En dat is tot nu toe niet het geval.”

Bij Sparta gaat men er voorlopig vanuit dat Abdou Harroui gewoon het seizoen zal uitspelen bij de club. Dat zou alvast geen slechte zaak betekenen voor de clubfinanciën, want als vaste klant bij Jong Oranje staat er komende zomer het EK gepland. Dat is voor Harroui hét grote moment om zich in de kijker te spelen van meerdere buitenlandse clubs.En meer concurrentie betekent logischerwijze meer kans op een lucratief bedrag voor Groningen. Club Brugge kan dus maar best niet té lang aarzelen ...

POLL: Moet Club hem halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"
Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"

KV Kortrijk begint als voorlaatste aan de Play-Downs. De West-Vlaamse club hoopt ook volgend jaar ...

16
16
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler

Een uiterst bizar horrorverhaal dook zopas op uit Kortrijk. Daar staat momenteel een ...

7
7
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf

Sofian Kiyine, de speler van OH Leuven dit vorig jaar met zijn auto in de sporthal van ...

19
19
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"

Het gaat momenteel niet goed met Zulte Waregem. De degradant uit de Jupiler Pro League stelde voor ...

43
43
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"

Geen Champions' Play-Offs voor KV Mechelen. De 'Kakkers' grepen op de laatste speeldag naast een ...

17
17
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels

Slecht nieuws uit het kamp van de Rode Duivels. Romelu Lukaku zal niet in actie komen in de ...

73
73
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident

De maat is vol bij Real Madrid. Na het zoveelste racistische incident tegen sterspeler Vinicius ...

47
47
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"

KRC Genk beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en wist doorheen de jaren heel wat jonge ...

721
721
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"

Club Brugge liep afgelopen weekend een zoveelste teleurstelling op en verloor met 2-1 op het veld ...

253
253
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"

Antwerp FC heeft de reguliere competitie uiteindelijk afgesloten op een knappe derde plaats. De ...

188
188
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"

De slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League leverde weer heel wat voet tot ...

495
495
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'

Maandagochtend is definitief een einde gekomen aan de lijdensweg van Ronny Deila bij Club Brugge. ...

491
491
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'

Kylian Mbappé mag sinds januari met andere ploegen praten over een transfervrije overgang na ...

150
150
Anderlecht gaat in beroep: "Zonde voor Belgisch voetbal"
Anderlecht gaat in beroep: "Zonde voor Belgisch voetbal"

Een jaartje geleden zat het seizoen van RSC Anderlecht er al op na de reguliere competitie. Nu moet ...

873
873
<strong>'Europese topcoach' trapt aanbod Club Brugge in de vuilbak</strong>
'Europese topcoach' trapt aanbod Club Brugge in de vuilbak

Ondanks interesse van Club Brugge blijft Jesse Marsch op zoek naar een uitdaging die zijn ambities ...

786
786