Club mikt op sierlijke parel uit Eredivisie

Foto: Club mikt op sierlijke parel uit Eredivisie

Oranje boven. Met Stefano Denswil, Bas Dost, Ruud Vormer en Noa Lang heeft Club Brugge vandaag al vier Nederlanders in de rangen. En misschien komt daar weldra een vijfde landgenoot bij, want volgens het Algemeen Dagblad heeft Club flink wat interesse in Abdou Harroui van Sparta Rotterdam.

OFFENSIEVE WEELDE

Het was indrukwekkend om te zien. Zondagavond etaleerde Club Brugge haar grote klasse tegen Beerschot VA, een ploeg die dit seizoen nochtans niet van het minste kaliber is. De offensieve weelde is dan ook groots met toppers zoals Charles De Ketelaere, Krépin Diatta, Noa Lang en Bas Dost. En dan was tweevoudig Gouden Schoen Hans Vanaken nog geschorst. Er staan Philippe Clement dus nog moeilijke beslissingen te wachten hoe hij die indrukwekkende aanvallende luxe in elkaar zal kunnen passen.

Nochtans was de situatie in het seizoensbegin helemaal anders. Zonder Noa Lang en Bas Dost was er eerder weinig kwalitatieve concurrentie aanwezig op Jan Breydel, en de ploeg oogde toen te voorspelbaar. Dankzij de komst van de twee Nederlanders voegde Club Brugge extra dimensies toe in haar spel, en dat kwam de prestaties en resultaten ten goede. Op dit moment lijkt Club dan ook te freewheelen naar een nieuwe landstitel.Philippe Clement zal al zijn klasbakken de nodige speelminuten moeten gunnen, maar dat wordt dus een moeilijke opgave. Anderzijds lijkt Krépin Diatta nu echt wel bezig aan zijn laatste seizoen bij Club Brugge, waardoor de offensieve weelde volgend jaar niet zo groot meer zal zijn. Blauw-Zwart werd onlangs gelinkt aan flankspeler Ousame Sahraoui (Valerenga), die in dat opzicht een wissel op de toekomst kan betekenen. Maar ook Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) wordt genoemd als een potentiële aanwinst.

PLEINTJESVOETBALLER

Om steeds sterker en kwalitatiever te worden, moet er continu progressie worden gemaakt in alle gelederen van de club. Zo lijkt Club Brugge druk in de weer te zijn om een opvolger te zoeken voor Krépin Diatta. De 19-jarige Ousame Sahraoui kan een interessante optie betekenen om het eventuele vertrek van de Senegalees op te vangen, maar zijn speelstijl is nog iets offensiever. Qua pure kwaliteiten kan Sahraoui eerder vergeleken worden met Noa Lang, die doorgaans wat hoger gepositioneerd staat dan Diatta.

Abdou Harroui van Sparta Rotterdam is een andere naam die getipt wordt als volgende aanwinst bij Club Brugge. De 23-jarige Nederlander is rijper dan Sahraoui en hij dweilt in het Sparta Stadion vaak de ganse rechterflank af. Bovendien is Harroui polyvalent en kan hij ook als centrale middenvelder uit de voeten. De smaakmaker van Sparta maakt er zelfs geen geheim van dat hij liever een vaste centrale rol krijgt in het team van Henk Fraser.Mocht Club Brugge erin slagen om Harraoui aan te trekken, dan zou het in één klap ook een extra optie hebben om de schijnbaar onuitputbare Ruud Vormer wat meer rust te gunnen. Tenslotte telt de Brugse aanvoerder ook al 32 lentes. Die veelzijdigheid zal Philippe Clement alvast charmeren, maar ook Vincent Mannaert zal ongetwijfeld een voorstander zijn van Harroui's komst. De manager van Club Brugge heeft een voorliefde voor 'pleintjesvoetballers' genre Noa Lang, en ook Adbou Harroui valt onder die categorie.

3 MILJOEN EURO

Het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer Abdou Harroui zijn huidige werkgever zal verlaten, want in de Eredivisie maakt de 23-jarige veel indruk door zijn grote klasse. In de voorbije zomer leek hij Sparta al te verlaten voor FC Groningen, een actie die gestart werd door zijn zaakwaarnemers. Hoewel de Rotterdamse clubleiding hem op termijn een transfer wel degelijk gunt, behoorde een vertrek naar reeksgenoot Groningen niet bepaald tot het plan.De Kasteelheren willen in eerste instantie een marktconforme prijs voor hun parel en bovendien is het sportieve verschil tussen Sparta en Groningen niet erg groot. In de zomermercato vroeg Sparta nog 2,5 miljoen euro voor Harroui, een gelijkaardige som die andere Sparta-jeugdproducten Ragnar Ache en Halil Dervisoglu opleverden. Groningen wilde uiteindelijk slechts anderhalf miljoen euro op tafel leggen maar ze beloofden Harroui een mooi salaris én een centrale rol in het team.

MATCH MET CLUB

De sportieve cel van Sparta, met coach Henk Fraser en directeur voetbalzaken Henk van Stee, paaiden Abdou Harroui met de belofte dat hij aan het eind van het seizoen een veel grotere transfer zal kunnen maken. En gezien zijn prestaties in het huidige seizoen van de Eredivisie is dat een erg realistische doelstelling. Harroui steekt er namelijk bovenuit in verschillende spelfacetten, waarbij zijn grote sterktes vooral met de bal aan de voet liggen. Zo'n type waar Vincent Mannaert wel potentieel in ziet.Bovendien is Harroui een echte professional die zich steeds nauwkeurig voorbereidt op zijn wedstrijden. Fysiek maar ook mentaal. De Nederlander bezit een echte winnaarsmentaliteit en hij analyseert telkens elke spelsituatie tot in de puntjes. Ambitieus én professioneel. Zijn profiel sluit daarom nauw aan bij de filosofie van Club Brugge, dat hyper-ambitieus is en een professioneel topsportklimaat uitademt. Zowel op mentaal als sportief vlak is Harraoui het type dat een grote slaagkans zou hebben op Jan Breydel.

OPEN VOOR TRANSFER

Het pareltje van Sparta ontpopte zich dit seizoen tot een beslissende patron. Abdou Harroui wordt vaak als pure middenvelder uitgespeeld, en niet meteen als offensieve flankaanvaller – wel als rechtermiddenvelder en soms als uiterst rechtse pion in het centrale middenveld.. Ondanks zijn iets lager positie op het veld kon hij toch al 5 doelpunten scoren. Op zijn positie kon geen enkele collega uit de Eredivisie meer scoren dan Harroui. Per 90 minuten staat hij garant voor 0,34 doelpunt, en dat is een hoog gemiddelde voor een speler op zijn positie.

Vanuit Nederland klinkt het alvast dat Abdou Harroui straks mag dromen van een mooie nieuwe club, een knappe transfer waarmee die naar Groningen niet te vergelijken valt. Feyenoord of AZ Alkmaar zou zomaar eens kunnen, maar het Algemeen Dagblad weet dat enkel Club Brugge concreet genoemd wordt in de race voor Harroui. En wie weet slaan de West-Vlamingen zelfs toe tijdens de wintermercato. Harroui zelf laat alvast alle opties open.“Ja, ik weet dat er weer een transferwindow aankomt in de winter”, klonk het medio december in het Algemeen Dagblad. “En dan weet je dat spelers van de ene naar de andere club kunnen gaan. Zo werkt het in het voetbal. Als er een mooie club voor me komt die het bedrag wil betalen dat Sparta voor ogen heeft, is een vertrek niet ondenkbaar. Ik wacht geduldig af. Maar zo lang ik voor Sparta speel, geef ik alles”, toonde Harroui nog niet het achterste van z'n tong. Maar het is duidelijk: de ambitieuze smaakmaker van Sparta staat niet weigerachtig tegenover een sportieve stap hogerop.

SCHITTEREN MET JONG ORANJE

Sparta Rotterdam zal sowieso vastklampen aan hun oorspronkelijke vraagprijs van drie miljoen, een richtprijs die reeds werd bepaald in de laatste zomermercato. Toch houdt men bij de club elke dag rekening dat Harroui weleens zijn laatste gespeeld zou hebben bij Sparta. Henk van Stee, directeur voetbalzaken bij de club, bevestigde aan het Algemeen Dagblad dat er reeds veel clubs informeerden naar Harroui maar hij noemde Club Brugge niet bij naam. “Ik wil pas van interesse spreken als we ook daadwerkelijk een bieding binnen hebben gekregen”, citeerde AD. “En dat is tot nu toe niet het geval.”

Bij Sparta gaat men er voorlopig vanuit dat Abdou Harroui gewoon het seizoen zal uitspelen bij de club. Dat zou alvast geen slechte zaak betekenen voor de clubfinanciën, want als vaste klant bij Jong Oranje staat er komende zomer het EK gepland. Dat is voor Harroui hét grote moment om zich in de kijker te spelen van meerdere buitenlandse clubs.En meer concurrentie betekent logischerwijze meer kans op een lucratief bedrag voor Groningen. Club Brugge kan dus maar best niet té lang aarzelen ...

POLL: Moet Club hem halen?

De 11 namen: twee grote verrassingen in basiself Club

Zwaar geklungel bij Antwerp: "Geef het maar helemaal weg"

'Kompany broedt op tweede verrassing tegen Standard'

Vandaag 25 Februari 2021

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

11 toppers uit 1B die moeiteloos meekunnen in de JPL

Het toonaangevende Transfermarkt.com kwam eerder deze week met een update van de marktwaardes voor ...

770
{insert image alt}

Club Brugge rijdt laatste kloof met Anderlecht dicht

Odilon Kossounou, Charles De Ketelaere, Ignace Van der Brempt, Youssouph Badji en Thomas Van den ...

1462
{insert image alt}

Bookmakers: Club favoriet, Antwerp quasi kansloos

In de Europa League strijden de twee overgebleven Belgische deelnemers donderdagavond voor een ...

244
{insert image alt}

De 11 namen: twee grote verrassingen in basiself Club

Club Brugge wil zich donderdagavond absoluut plaatsen voor de 1/8ste finale van de Europa League. ...

146
{insert image alt}

Zwaar geklungel bij Antwerp: "Geef het maar helemaal weg"

Royal Antwerp FC had gehoopt om donderdagavond voor een Europese stunt van formaat te zorgen. Om de ...

73
{insert image alt}

'Kompany broedt op tweede verrassing tegen Standard'

RSC Anderlecht staat toch onder de nodige druk voor de clash van zondagmiddag op het veld van ...

148
{insert image alt}

Henry zorgt voor schok in MLS: "Met pijn in het hart"

Voormalig Rode Duivel Laurent Ciman kondigde deze week zijn spelerspensioen aan en ging meteen aan ...

82
{insert image alt}

Vandendriessche speelt open kaart over transfer naar KVK

KV Oostende is bezig aan een uitstekend seizoen, maar de Kustploeg dreigt komende zomer opnieuw te ...

90
{insert image alt}

'Klopp grote fan: Liverpool zet Duivel bovenaan verlanglijst'

Liverpool FC kon vorig seizoen eindelijk nog eens beslag leggen op de Engelse landstitel, maar de ...

271
{insert image alt}

Haaland geniet van rivaal: "Gekkenwerk wat hij doet"

Erling Braut Haaland is een absoluut fenomeen, een doelpuntenmachine van het zuiverste soort. Maar ...

145
{insert image alt}

Clement heeft laatste woord vlak voor Europese clash

Club Brugge strijdt donderdagavond om 21u tegen Dynamo Kiev voor een plek in de 1/8ste finales van ...

301
{insert image alt}

De 11 namen: Vercauteren voert 4 wissels door in Glasgow

De heenmatch tussen Antwerp en Rangers leverde een spektakelstuk op, waarbij de Great Old met ...

154
{insert image alt}

Van den Brom krijgt fikse opsteker voor D-day in Charleroi

Zelf wil hij het niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar vrijdag in Charleroi is het erop of ...

190
{insert image alt}

'Club Brugge springt in de dans voor Anderlecht-target'

Anderlecht moet het dezer dagen met beperkte middelen zien te redden op de transfermarkt, wat maakt ...

747
{insert image alt}

'Antwerp zet stappen richting eerste zomertransfer'

Antwerp hoop vanavond in Glasgow te stunten tegen Rangers, maar achter de schermen zijn Luciano ...

174
{insert image alt}

Van den Brom gerust over toekomst in Genk

Het lot van John van den Brom in Genk hangt aan een zijden draadje. Winst op bezoek bij Charleroi is ...

226
{insert image alt}

'Meubelstuk vertrekt bij Club Brugge, opvolger(s) al bepaald'

Geen vierde optreden voor Ethan Horvath dit seizoen, want Simon Mignolet kreeg alsnog groen licht ...

1166
{insert image alt}

'Van Crombrugge & Anderlecht slikken dubbele transferdomper'

Door de blunder van Timon Wellenreuther tegen KV Kortrijk klinkt de roep om Hendrik Van Crombrugge ...

421

Gisteren 24 Februari 2021

{insert image alt}

Courtois reageert na vierde clean-sheet op rij

Thibaut Courtois heeft woensdagavond andermaal zijn netten schoon weten te houden bij Real Madrid. ...

159
{insert image alt}

Zware kritiek op Zidane: "Wat heeft het voor zin?"

Real Madrid heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de 1/8ste finales van de Champions League. De ...

387
{insert image alt}

Degryse geeft twee topfavorieten voor eindzege CL

De heenwedstrijden in de 1/8ste finales van de Champions League zitten er sinds woensdagavond ...

269
{insert image alt}

Coach Dynamo legt druk bij gehavend Club Brugge

In de Europa League beschikt Club Brugge over een goede uitgangspositie om de 1/8ste finale te ...

616
{insert image alt}

Real profiteert nipt van rode kaart, City blijft doorstomen

Real Madrid heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de kwartfinales van de Champions ...

242
{insert image alt}

Titularis Real onbestaande: "Slechtste speler in Madrid"

Real Madrid kon woensdagavond gouden zaken doen in de Champions League. Op het veld van Atalanta ...

273
{insert image alt}

Romo sluit discussie: "Was géén strafschop voor Club"

OH Leuven slaagde er maandagavond niet in om Club Brugge voor de tweede keer dit seizoen te kloppen. ...

342
{insert image alt}

Vercauteren heeft plannetje: "Leggen er ons niet bij neer"

Antwerp had gehoopt op een nieuwe Europese stunt door de 1/8ste finale van de Europa League te ...

228
{insert image alt}

Onverslijtbare Messi pakt uit met erg straffe statistiek

FC Barcelona heeft zich woensdagavond herpakt na de teleurstellende prestaties tegen Paris ...

177
{insert image alt}

Zware discussie bij Atalanta-Real: "Nóóit een rode kaart!"

In de Champions League moest Real Madrid het woensdagavond met een waslijst aan geblesseerden ...

345
{insert image alt}

'Genkie kan fraaie transfer naar Spaanse top maken'

KRC Genk zit momenteel in een serieuze sportieve dip en behaalde slechts 5 punten in zijn laatste 9 ...

710
{insert image alt}

Club draait duimschroeven aan: "Het is de enige manier"

Club Brugge geraakt maar niet verlost van de corona-uitbraak binnen de club. De voorbije dagen zaten ...

675
{insert image alt}

Flitsende Messi knalt Barça terug in titelstrijd

FC Barcelona was de laatste week toch weer op de sukkel geraakt, met een nieuwe pandoering in de ...

171
{insert image alt}

Vercauteren vreest niet voor LZ7: "Hij is volwassen genoeg"

Antwerp reisde woensdag af naar Glasgow, waar het stiekem hoopt op een stunt in de Europa League. Om ...

154
{insert image alt}

Anderlecht lijkt Standard-sterkhouder niet te moeten vrezen

Komende zondag staat er een nieuwe Clasico tussen Standard en Anderlecht op het programma. Dat is ...

340