Anderlecht heeft absolute groeibriljant in het vizier

Anderlecht heeft absolute groeibriljant in het vizier

Het is nog even wachten tot de opening van de winterse transferperiode, maar stilaan worden onze Belgische clubs reeds gelinkt aan verschillende targets. Zo wordt Bryan Reynolds van FC Dallas alvast gelinkt aan een transfer naar RSC Anderlecht. En dat zou een goede zet betekenen voor Sporting.


CASHEN VOOR MURILLO  

In januari wordt het opnieuw wheelen & dealen op de transfermarkt, maar de nakende wintermercato zorgt bij RSC Anderlecht voor een dubbel gevoel. Om terug de topclub van weleer te worden, moet Sporting zich enerzijds aanzienlijk versterken. Maar anderzijds heeft de club ook te weinig financiële middelen voorhanden om dat te realiseren. Enter Peter Verbeke. De innovatieve Head of Sports wist de voorbije mercato's opvallend creatief om te springen met een erg beperkt budget, een lijn die hij straks moet doortrekken – en qua rendement het liefst zelfs overstijgen. Anderlecht werd de afgelopen periode al gelinkt aan Nassim Hnid, maar de Tunesiër lijkt niet meteen te beschikken over het benodigde profiel voor paars-wit. 


Nassim Hnid

Een ander vermeend target, Bryan Reynolds, bezit echter wél de essentiële kwaliteiten om een impact te maken bij Anderlecht. Volgens het doorgaans betrouwbare CBS Sports heeft Sporting de 19-jarige offensieve rechtsachter op het oog. De Amerikaanse jeugdinternational maakte al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Major League Soccer bij FC Dallas, en daar is hij dit seizoen een onbetwiste basisspeler geworden na het vertrek van Reggie Cannon naar Boavista. Ondanks zijn jonge leeftijd behoort de tiener reeds tot één van de beste rechtsachters van de MLS, en dat is naast Anderlecht ook een resem andere clubs niet ontgaan.

Reynolds bezit een gelijkaardig profiel zoals Michael Amir Murillo, de beste Anderlecht-transfer in de recente jaren, wat erop kan wijzen dat Anderlecht misschien overweegt om de Panamees te verkopen in de nabije toekomst. Reynolds zou alvast eenzelfde speelstijl kunnen bieden zoals Murillo, en voor die laatste kan Anderlecht alvast serieus cashen. In januari 2020 betaalde Anderlecht namelijk 680 duizend euro aan New York Red Bulls, maar ondertussen bedraagt Murillo's marktwaarde al zo'n vier miljoen euro – een aanzienlijk kapitaal voor Anderlecht. De actuele waardering van Reynolds schommelt dan weer rond een haalbare twee miljoen euro. Een transactie Murillo-out en Reynolds-in zou dan bijvoorbeeld geen zo'n gek idee zijn. Maar dan moet Anderlecht er wél in slagen om de concurrentie af te troeven. En dat wordt niet zo gemakkelijk …

CITY FOOTBALL GROUP & JUVENTUS 

De meest kapitaalkrachtige concurrent voor RSC Anderlecht in de strijd om Bryan Reynolds wordt ongetwijfeld de City Football Group. De holding is de eigenaar van Manchester City en heeft tentakels in alle uithoeken van de wereld: New York City FC, Montevideo City Torque, Mumbai City FC, Melbourne City FC, Girona, Yokohama Marinos, Sichuan Jiuniu, Troyes en ook Lommel SK. Indien de City Group doorzet, is de kans erg reëel dat Reynolds voor één of meerdere jaren wordt gestald bij een van de clubs in hun netwerk. Dat was bijvoorbeeld ook het geval bij Jordan Kadiri en Manfred Ugalde, twee spitsen die in het tussenseizoen op de radar stonden bij Club Brugge, maar momenteel actief zijn bij Lommel SK – enkel en alleen dankzij de tussenkomst van de City Football Group. 

Sinds de overname door de City Football Group is de sky the limit bij Lommel SK, er werd op verschillende vlakken geïnvesteerd om van de Limburgse club een echte opleidingsclub te maken – al wil Lommel ook nog steeds inzetten op talent uit de eigen regio. Op sportief vlak werd er opeens voor bijna twaalf miljoen euro aan spelers gekocht, daarnaast werd ook de organisatie en infrastructuur serieus aangepakt. Bryan Reynolds zou dus goed kunnen passen in het opleidingsscenario van The City Group, dat zoals vermeld eerder ook al Club Brugge aftroefde in de strijd om Ugalde en Kadiri. Nu kan het weleens de beurt zijn aan RSC Anderlecht. Anderzijds kan de band van Vincent Kompany met Manchester City er misschien wel voor zorgen dat Reynolds tijdelijk gestald wordt bij Sporting. Ook aandeelhouder Michaël Verschueren onderhoudt door zijn mandaten bij de UEFA en de European Club Association goede banden met het City-bestuur.



Naast City Football Group wordt ook het Franse Strasbourg genoemd als geïnteresseerde partij voor Bryan Reynolds. Maar in november dit jaar sprong ook de Italiaanse grootmacht Juventus in de dans voor de jonge Amerikaan, die geruchten werden bevestigd door ESPN en Calciomercato. Naar verluidt is de Oude Dame zelfs bereid om tussen vijf en zes miljoen euro te besteden aan Reynolds. Met dat bedrag zou de 19-jarige de op drie na duurste uitgaande transfer worden van de MLS, na Jozy Altidore, Alphonso Davies en Miguel Almiron. Bij Juventus zou Reynolds met Weston McKennie alvast een landgenoot treffen met een gemeenschappelijke band. Beide spelers genoten namelijk hun jeugdopleiding bij FC Dallas.

TYPE VOOR KOMPANY 

RSC Anderlecht heeft dus af te rekenen met flink wat concurrentie voor Bryan Reynolds, maar in het City Football Group-scenario heeft de club dus ook enkele aanknopingspunten. Voor de speler zélf is het belangrijk om aan spelen toe te komen, en bovendien is het zijn droom om ooit in Europa te voetballen. “Mijn doel is om naar Europa te gaan en er te spelen”, verklaarde hij onlangs in de Amerikaanse media. Vroeg of laat zullen we Reynolds wellicht zien spelen op het Europese grondgebied, want op 19-jarige leeftijd behoort hij al tot één van de beste rechtsachters van de MLS. Enkele jaren geleden was dat ook het geval bij Michael Amir Murillo, en die transfer was voor Anderlecht alleszins een schot in de roos, zowel op financieel als sportief vlak. 

Reynolds zou een degelijk alternatief betekenen mocht de Panamees de club verlaten, waardoor Anderlecht op sportief vlak niet veel zou moeten inbinden. In de Verenigde Staten wordt de Amerikaanse jeugdinternational geroemd om zijn crosses en centers, waarbij hij een accuraatheid haalt van maar liefst 48 procent. Met dat gemiddelde is Reynolds de op één na zuiverste crosser van alle rechtsachters uit de MLS. Bovendien is dat 14 procent meer dan het huidig seizoensgemiddelde van Murillo bij Anderlecht, en kan geen enkele flankverdediger van Sporting die betreffende cijfers van Reynolds evenaren. Ook andere rechtsachters uit de Jupiler Pro League hebben moeite om die zuiverheid van voorzetten te halen.



De sterktes van Bryan Reynolds liggen ook meer op het offensieve gebied dan het defensieve, en dat is ook een grote gelijkenis met Michael Amir Murillo. De 19-jarige bezet in de MLS de tweede plaats qua geslaagde aanvallende acties per wedstrijd. Daarnaast vinden we Reynolds ook terug in de top tien van het aantal aangegane dribbels én de efficiëntie daarvan. Bovendien houdt de talentvolle youngster er ook van om meerdere acceleraties in te zetten met de bal aan de voet, en bovendien over een lange afstand. In beide categorieën eindigt Reynolds zelfs op de derde plaats. Als afsluiter is ook zijn passing in een voorwaartse richting van een hoog niveau. Een profiel die Vincent Kompany dus wel kan smaken. 

MSL-SHOPPEN 

Bryan Reynolds bezit de specifieke kenmerken om uit te groeien tot een echte topper op zijn positie. In de Amerikaanse MLS behoort hij als tot het summum van de rechtsachters en hij bezit nog een ruime progressiemarge. Daardoor is de gesuggereerde interesse van Anderlecht dus zeker gerechtvaardigd, al heeft Sporting wel te kampen met flink wat concurrentie van City Football Group, Juventus en Strasbourg. Anderzijds is de vermeende paars-witte belangstelling ook logisch. Met Michael Amir Murillo en Kemar Lawrence pikte Anderlecht onlangs nog twee flankverdedigers op in de MLS, een competitie dat de club grondig scout en analyseert. Op basis van zijn huidige prestaties bij Dallas FC lijkt Bryan Reynolds dus zeker wel een gokje waard.

POLL: Moet Anderlecht hem halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Riemer voert 2 wijzigingen door in Anderlecht-selectie
Riemer voert 2 wijzigingen door in Anderlecht-selectie

Anderlecht zat vorige week op een wolk nadat een felbevochten zege tegen zwarte beest Union hen de ...

56
56
Voetbalbond kondigt nieuwe directeur Sport aan
Voetbalbond kondigt nieuwe directeur Sport aan

Bij de Belgische voetbalbond is er de voorbije maanden heel wat veranderd. Onlangs ging bijvoorbeeld ...

3
3
STVV steekt tandje bij: "Dromen waar laten maken"
STVV steekt tandje bij: "Dromen waar laten maken"

STVV kent een zeer goed seizoen en de Kanaries willen verder op die weg gaan. De Truienaars trekken ...

21
21
Van Bommel plots mysterieus: "Dat zijn nogal teksten, hé"
Van Bommel plots mysterieus: "Dat zijn nogal teksten, hé"

Morgenavond nemen Royal Antwerp FC en Union SG het tegen elkaar op. Beide ploegen kunnen maar best ...

127
127
Was er ook 'gesjoemel' bij transfer van Boussoufa?
Was er ook 'gesjoemel' bij transfer van Boussoufa?

Herman Van Holsbeeck kwam de afgelopen jaren een aantal keren in opspraak vanwege niet al te ...

182
182
Muslic waarschuwt Anderlecht: "Dan pakken wij er punten"
Muslic waarschuwt Anderlecht: "Dan pakken wij er punten"

Cercle Brugge trekt vanavond naar het Lotto Park om er RSC Anderlecht partij te geven. De Vereniging ...

208
208
Match in de match bij Club-Genk: "Levert zeer goed werk"
Match in de match bij Club-Genk: "Levert zeer goed werk"

Ze hadden het vroeger wellicht nooit durven dromen, maar Nicky Hayen en Wouter Vrancken zijn nu de ...

258
258
Riemer over 'verloren zoon': "Zie hem als een supersub"
Riemer over 'verloren zoon': "Zie hem als een supersub"

Bij RSC Anderlecht weten ze wat ze vanavond moeten doen tegen Cercle Brugge: winnen. Brian Riemer ...

155
155
Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union
Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union

De voorbije weken kende Union een spectaculaire implosie. Maandenlang waren de Brusselaars de ...

43
43
Hazard legt uit waarom terugkeer naar België niet doorging
Hazard legt uit waarom terugkeer naar België niet doorging

Afgelopen zomer slaagde Anderlecht erin om Thorgan Hazard terug naar België te halen. Een ...

99
99
'Antwerp bibbert: Van Bommel in polepositie bij grootmacht'
'Antwerp bibbert: Van Bommel in polepositie bij grootmacht'

Bij Antwerp lijken we in de zomer een uittocht te mogen verwachten. De club zal enkele smaakmakers ...

180
180
Ramazani krijgt waanzinnige sanctie opgelegd in La Liga
Ramazani krijgt waanzinnige sanctie opgelegd in La Liga

Het voorbije jaar stroomden al een aantal jonge talenten door naar de Rode Duivels en er zit nog het ...

70
70
'Standard neemt beslissing over transfer Balikwisha'
'Standard neemt beslissing over transfer Balikwisha'

Standard kon vorig weekend alweer niet winnen, want het bleef deze keer steken op een 0-0 tegen KV ...

190
190
OH Leuven meldt dramatisch nieuws over aanvaller
OH Leuven meldt dramatisch nieuws over aanvaller

Dinsdagavond wist OH Leuven zijn ongeslagen reeks te verlengen tot vier wedstrijden, want het ...

52
52
'Liverpool heeft opvolger Klopp gekozen'
'Liverpool heeft opvolger Klopp gekozen'

Liverpool werd onlangs wel uitgeschakeld in de Europa League, maar heeft nog steeds uitzicht op de ...

145
145