Doublure voor Mignolet: 10 kandidaten voor de Brugse bank

Doublure voor Mignolet: 10 kandidaten voor de Brugse bank

Club Brugge stevent af op een keeperskwestie. Niet voor de positie als nummer één, die veilig in handen van Simon Mignolet ligt, maar wel wat diens doublure betreft. Huidige back-up Ethan Horvath wil immers vast niet eeuwig tweede viool spelen én gaat zijn laatste contractjaar in. Bovendien gaf de 25-jarige Amerikaan recent aan redelijk wat interesse uit het buitenland te genieten, dus een vertrek lijkt in de maak. Vermits jonkies Nick Shinton en Senne Lammens nogal groen achter de oren zien, gaat de landskampioen daarom misschien best nog op zoek naar een meer ervaren reservedoelman. Wij helpen Vincent Mannaert graag op weg met 10 mogelijke opties.


Eerder werd gewag maakt van Joël Drommel, maar de 23-jarige Nederlander ontkent zelf die geruchten. Logisch ook, want allicht trekt Club straks geen beduidend bedrag uit louter voor een stand-in. Aannemelijker is dat de pijlen worden gericht op een goedkopere én meer ervaren piste, die vrede neemt met zijn rol en in geval van nood een betrouwbaar alternatief vormt. Op soortgelijke wijze trok Blauw-Zwart in 2011 de toen 33-jarige Vladan Kujovic aan als doublure voor Bojan Jorgacevic, al draaide dat uiteindelijk anders uit. De geliefde Serviër kwam over van Willem II, na eerder al uitgebreid kennis te hebben gemaakt met de Jupiler Pro League als sluitstuk van Eendracht Aalst en Lierse, en had volgens Transfermarkt destijds een waarde van 400 duizend euro. Wij gaan dus op zoek binnen diezelfde categorie en focussen ons daarbij vooral op Belgen – altijd handig meegenomen – of spelers met een verleden in onze competitie.

Sammy BOSSUT (34, Zulte Waregem) – 400k
Beginnen doen we in de JPL zelf, waar Sammy Bossut een man van vele oorlogen is. 419 stuks om precies te zijn, allemaal bij Zulte Waregem. Essevee lijkt echter klaar voor een nieuw hoofdstuk, want vorige zomer werd de recordhouder nog op kant geschoven. Nadien knokte hij zich wel terug, maar misschien zegt de eenmalige Rode Duivel dus geen neen tegen wat nieuws. In 2014 mocht Bossut als derde keuze mee naar het WK, de kans om nu ook nog de Champions League te beleven zou alleszins lastig om weigeren zijn. Na de overstappen van Jelle Vossen en Timmy Simons leven beide clubs bovendien in goede verstandhouding.



Kenny STEPPE (31, STVV) – 475k

Nog in 1A staat Kenny Steppe naar verluidt op vertrekken bij STVV, waar hij nog maar één jaar vastligt. Hoewel de Kanaries graag met hem verder willen en omgekeerd, komt er voorlopig evenwel geen schot in de zaak. Andere teams liggen bijgevolg reeds op de loer voor het voormalig toptalent, die eerder zelfs bij Anderlecht werd genoemd. Na nieuwjaar won de routinier, die daarvoor bij Beerschot, Waasland-Beveren en Zulte Waregem meer dan 100 duels in eerste klasse verzamelde, dan ook overtuigend het pleit van Daniel Schmidt. Tot dan lag hij zoals wel vaker in de lappenmand, wat veruit zijn grootste minpunt vormt.

Ruud BOFFIN (32, Antalyaspor) – 325k
Als geboren Truienaar is de link naar Ruud Boffin vlug gelegd, hoewel de huidige doelman van Antalyaspor nooit actief was in eigen land. Via de jeugd van Genk verhuisde hij immers op jonge leeftijd al naar PSV, vanwaar het langs MVV en VVV richting Engeland en vervolgens Turkije trok. Daar bracht de stevige bonk van één meter 96, met voorsprong de imposantste figuur in dit lijstje, de voorbije campagne nog steeds grotendeels als titularis door. Of hij bereid is om hier de bank warm te komen houden is dus nog maar de vraag, al lijkt de stap van een Turkse middenmoter naar de Belgische landskampioen ons toch aanlokkelijk.



Urko PARDO (37, zonder club) – 100k
Een soortgelijk geval is dat van Urko Pardo, een ex-RSCA'er die ongetwijfeld veel minder gevoelig ligt dan Silvio Proto. Het jeugdproduct van Paars-Wit ruilde namelijk al vroeg Neerpede in voor La Masia, het vermaarde opleidingscentrum van FC Barcelona. Na enkele omzwervingen belandde het ooit zo beloftevolle sluitstuk uiteindelijk in Cyprus, waar hij zich intussen achtvoudig international mag noemen en vorig jaar in maart zelfs nog tussen de palen stond tegen de Rode Duivels. Nu zijn contract ook bij zijn derde Cypriotische werkgever ten einde kwam, is het echter mogelijk tijd om na 20 jaar nog eens huiswaarts te keren.

Davino VERHULST (32, zonder club) – 300k
Terug naar België, waar Davino Verhulst ook zonder werk zit. De ex-keeper van Beveren, Genk en STVV speelde al zeven seizoenen in Lokeren en stond zopas nog 20 keer onder de lat bij de failliete hekkensluiter in 1B, een plek die hij na nieuwjaar wel verloor. In afwachting van een aanbod traint Verhulst nu op eigen houtje, al viel zijn naam ook al in Anderlecht en is er naar eigen zeggen wel wat op til. Wij achten hem alvast beter dan Wouter Biebauw, Koen Van Langendonk, Kristof Van Hout, Yves De Winter of oude bekende Sébastien Bruzesse, andere opties in 1B of zonder club. Aan maatje Hans Vanaken om wat te lobbyen.



Anthony MORIS (30, Virton) – 425k
Dat geldt zeker voor Anthony Moris, die zelfs Beerschot –en vermeend Anderlecht-target Mike Vanhamel aftroefde als Doelman van het Jaar in de Proximus League. De 28-voudig Luxemburgs international, die geboren werd in Aarlen en bij de jeugd nog de kleuren van de Rode Duivels verdedigde, mag met 10 clean sheets in 24 optredens dan ook terugblikken op een prima campagne bij Virton. OH Leuven kwam daarom reeds aankloppen, maar het vroegere Standard-talent liet weten louter oren te hebben naar een team op het hoogste niveau. Daar waagde hij eerder zonder veel succes ook al zijn kans bij STVV en KV Mechelen.

Michel VORM (36, zonder club) – 800k
De enige speler in dit overzicht die geen binding heeft met de JPL. Net zoals Pardo is Michel Vorm op de koop toe nogal naar de oude kant, al heeft hij wel meer ervaring aan de absolute top dan al de rest samen. Na zijn vertrek bij Tottenham is de voormalig Oranje-international bovendien transfervrij en allicht bereid fors in te leveren op zijn loon, want hier en daar wordt zelfs een terugkeer naar Utrecht geopperd. Dan lijkt een laatste avontuur op hoger niveau, zelfs in de schaduw van Mignolet, iets interessanter. Dankzij de Brugse boon voor Nederlanders denken we tevens aan Piet Velthuizen en Boy Waterman als alternatieven.



Eiji KAWASHIMA (37, Strasbourg) – 150k
De nestor onder onze kandidaten is dan weer maar al te vertrouwd met de Belgische competitie, want Eiji Kawashima beleefde een aantal mooie jaren bij achtereenvolgens Lierse en Standard. De populaire Japanner eindigde in 2014 zelfs op het podium in de verkiezing van Doelman van het Jaar, maar nadien ging het stijl bergaf met zijn prestaties in Luik. Tegenwoordig vertoeft hij bij RC Strasbourg in de Ligue 1, waar hij vorig seizoen evenwel geen enkele keer in actie kwam. Dan toch liever wortel schieten in Jan Breydel, al hebben ze daar na de Zuid-Afrikaanse invasie dankzij Percy Tau mogelijk nog geen zin in een horde Japanners.

Rémy RIOU (32, Caen) – 325k
Nog in Frankrijk, doch slechts in de tweede afdeling, heeft Rémy Riou wél nog steeds een basisplaats beet. Als jeugdproduct van Olympique Lyon werd de Fransman lange tijd als groot talent aanzien en trad hij zelfs zes keer aan voor de U21 van Les Bleus, maar vervolgens bleef de bevestiging toch ietwat uit. Riou kende wel nog een sterke periode bij Nantes en heeft in totaal bijna 200 wedstrijden in de Lique 1 achter de kiezen, maar sindsdien kende hij weinig geluk in zijn passages langs Turkije en Charleroi. Na amper één jaar lieten de Zebra's hem al terug naar zijn thuisland vertrekken, waar zijn carrière nu weer op de rails zit.



Joris DELLE (30, Orlando Pirates) – 400k
Afsluiten doen we met nóg een Fransman die het tot belofteninternational schopte en een korte doortocht in België maakte, zij het wel met meer succes. Mede dankzij de saves van toenmalige Nice-huurling Joris Delle bleef Cercle Brugge in 2014 in eerste klasse, maar eens terug bij zijn moederclub scheurde hij helaas zijn kruisbanden. Daarna ging het via Lens naar Nederland, waar Feyenoord hem twee jaar geleden oppikte bij NEC. Opvallend genoeg koos Delle vorige zomer alweer voor een nieuw avontuur in Zuid-Afrika, zonder daar voorlopig veel plezier aan te beleven weliswaar. In de gangen van Jan Breydel kent hij alvast zijn weg.

POLL: Wie van deze 10 is volgens u de beste optie?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Liverpool berooft Real Madrid van sterkhouder'
'Liverpool berooft Real Madrid van sterkhouder'

Liverpool doet volop meer voor de titel in de Premier League. De Reds moeten afrekenen met Arsenal ...

33
33
Pro League heeft ambitieus plan voor Lotto Super League en Flames
Pro League heeft ambitieus plan voor Lotto Super League en Flames

Het vrouwenvoetbal zit duidelijk in de lift, maar er zijn nog héél veel werkpunten. ...

6
6
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"

Standard neemt het vanavond op tegen AA Gent. De Rouches moeten winnen als ze nog een goed einde van ...

56
56
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"

KRC Genk hoopt de play-offs aan te vatten met een stuntje tegen Union SG. De Limburgers krijgen ...

156
156
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging

Voor Olivier Deschacht viel het voetballeven nooit helemaal stil. De assistent van de jonge Rode ...

72
72
<strong>Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen</strong>
Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen

RSC Anderlecht speelde in de oefenpot tegen Zulte Waregem 2-2 gelijk. Het was de terugkeer van ...

141
141
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"

Zulte Waregem neemt het komende zaterdag op tegen Deinze. Essevee moet winnen als het de hoop op een ...

192
192
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"

Club Brugge kende een seizoen met heel wat ups en downs. De West-Vlamingen zijn nog steeds actief in ...

349
349
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs

RSC Anderlecht begint morgen aan de Champions' Play-Offs met een duel tegen Royal Antwerp FC. ...

424
424
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?

Standard neemt het zaterdagavond op tegen AA Gent. Als ze nog iets van hun seizoen willen maken, dan ...

202
202
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

76
76
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"

Bij Standard hopen ze hun betere spelers aan boord te houden, maar dat wordt zeer moeilijk. Zo is er ...

327
327
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?

Bij KV Mechelen grepen ze alsnog naast de Champions&rsquo; Play-Offs. De club likte zijn wonden, ...

191
191
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"

Nog voor nieuwjaar kwam er een einde aan het sprookje tussen Marc Brys en OHL. De trainer was al ...

296
296
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren

Yari Verschaeren viel tegen KV Kortrijk uit met een spierblessure. De aanvallende middenvelder zal ...

115
115