Targetman gezocht: 10 mogelijke vervangers van Diagne bij Club Brugge

Targetman gezocht: 10 mogelijke vervangers van Diagne bij Club Brugge

Over and out. Philippe Clement wil het dan wel niet met zoveel woorden gezegd hebben, dat Mbaye Diagne bij Club Brugge geen toekomst heeft lijkt nu echt wel duidelijk. Een terugkeer naar Galatasaray wenkt zelfs komende winter al, waardoor Blauw-Zwart plots op zoek moet naar een nieuwe targetman om de kern te vervolledigen. Wij helpen Vincent Mannaert en co graag op weg met enkele suggesties.


Voor we beginnen eerst nog even dit: ja, Clement zal ook in de tweede helft van de competitie diep in de punt allicht de voorkeur geven aan snelle en beweeglijke types als Emmanuel Dennis, David Okereke, Siebe Schrijvers en Loïs Openda. Een echte topaankoop hoeven we daarom niet meteen te verwachten, de nood aan een profiel als dat van Diagne situeert zich eerder in de sfeer van breekijzer dan die van eventuele titularis. Met dat in gedachten gingen wij op zoek naar een aantal goedkopere opties die Club Brugge op korte termijn kunnen helpen om de ambities in competitie, beker én Europa waar te maken.

Igor DE CAMARGO (36) – KV Mechelen
Beginnen doen we bij de man die ei zo na nu al in Jan Breydel rondliep, ware het niet dat Malinwa vorige zomer het been stijf hield. Vermits Igor De Camargo nog steeds een basispion is voor Wouter Vrancken, lijkt het er dus niet op dat de Braziliaan nu in de winter plots wel mag verkassen. Versleten is de ervaren spits dan ook nog lang niet, zoals hij zelf aangaf past hij zowel sportief áls buiten de lijnen in de plannen van Clement. Een ruil voor een halfjaar met een overbodige speler als Thibault Vlietinck, Dion Cools of zelfs Jelle Vossen kan de Mechelaars wie weet toch overtuigen om De Camargo naar Brugge te laten gaan.



Taiwo AWONIYI (22) – Mainz 05
Nog iemand die in de zomer reeds op de radar stond was Taiwo Awoniyi, de voorbije twee seizoenen door Liverpool al op Belgische bodem gestald. Nu waagde de Nigeriaan zijn kans bij Mainz, maar daar dringt zich hetzelfde scenario op als een jaar geleden in Gent. Ook in Duitsland komt Awoniyi immers weinig aan spelen toe, komende winter lijkt hij zo nog maar eens een nieuwe werkgever te mogen zoeken. Toen werd dat een terugkeer naar Moeskroen, waar de krachtpatser eerder al eens indruk maakte en in de afgelopen campagne een formidabele terugronde afwerkte. Een kunstje dat hij nu misschien in Brugge kan overdoen.

Ilombe MBOYO (32) – KV Kortrijk
Of Club meteen een nieuw woelwater in huis wil halen is nog maar de vraag, ook zijn Brussels verleden kan een hinderpaal vormen. Wanneer we kijken naar de spitsen die indruk maken in de JPL én mogelijk een directe meerwaarde voor de competitieleider zouden vormen, kunnen we evenwel niet om Ilombe Mboyo heen. Zelf speelt de tweevoudige Rode Duivel liever vanaf de flank, maar met zijn 1m90 blonk hij recent tegen Anderlecht nog uit diep in de punt. Zijn wilde haren lijkt 'Petit Pelé' bovendien verloren te hebben, voor een laatste kans aan de top zou hij net als De Camargo vast zijn beste beentje voorzetten.



Cyriel DESSERS (24) – Heracles Almelo
Als ze in Brugge sowieso de Belgische kant willen opgaan, kan ook Cyriel Dessers een optie zijn. Net als in Lokeren kende de Leuvenaar de voorbije jaren veel ups en downs in Nederland, al viel dat tevens te wijten aan het nodige blessureleed. Bij Heracles heeft hij nu met negen treffers in 14 optredens echter eindelijk echt zijn draai gevonden, waarbij Dessers telkens de 90 minuten rondmaakte. Of de ploeg uit Almelo nu al afscheid wil nemen van haar zomeraanwinst valt dan ook te betwijfelen, allicht zou Blauw-Zwart hier dus in de buidel moeten tasten. Een investering die Dessers gezien zijn groeimarge misschien wel waard is.

Ferdy DRUIJF (21) – AZ Alkmaar
We blijven nog even in de Eredivisie, waar momenteel AZ zich verrassend tot de best of the rest achter het ongenaakbare Ajax ontpopt. De Alkmaarders doen dat met de piepjonge Myron Boadu als aanvalsleider, 18 jaar en sinds kort Oranje-international. Met Ferdy Druijf komt een andere jongeling daardoor amper aan spelen toe, hoewel hij eveneens een garantie op goals is. Dat bewees de boomlange spits eerder deze campagne helaas nog in de verlengingen tegen Antwerp, in de Nederlandse tweede klasse was Druijf vorig jaar zelfs goed voor maar liefst 29 doelpunten in 34 duels. Een pure pinchhitter van het zuiverste soort, al is hij technisch wel erg beperkt. Een type-Vleminckx.



Kwasi WRIEDT (25) – FC Bayern München
Nog een niveautje lager in Duitsland heeft Kwasi Wriedt volgens lokale media de Brugse aandacht nu al getrokken. De Ghanees komt er uit voor het tweede elftal van topclub Bayern München, waar voor hem geen plaats meer is in de A-kern. In de zoektocht naar speelminuten bij een eersteklasser zou Wriedt, dit seizoen al goed voor tien goals in 16 matchen in de derde Bundesliga, dan ook maar al te graag naar Jan Breydel afzakken. Al dan niet voor slechts een halfjaartje op uitleenbasis, want volgende zomer is de tweevoudige international einde contract. Gretiger dan Diagne zal deze targetman dus alvast zeker zijn.

De Jesus JONATHAS (30) – Transfervrij
De enige transfervrije speler in onze lijst – niet Wilfried Bony, nog steeds zonder ploeg maar al vaak genoeg geopperd – had ook geen toekomst meer in Duitsland. Hoewel Hannover 96 twee jaar geleden nog negen miljoen betaalde voor Jonathas de Jesus, mocht de Braziliaan daar eind augustus namelijk gratis de deur uitwandelen. Sindsdien is de spits van vele oorlogen, die ook diverse teams in Italië, Spanje, Rusland en zijn thuisland versleet, op zoek naar een werkgever. Scoren deed Jonathas alleszins zowat overal waar hij kwam, als tijdelijke oplossing past hij uitstekend in het gezochte profiel. Als hij fit kan blijven, tenminste.



Jonathan KODJIA (30) – Aston Villa
Een Ivoriaan die wél ons overzicht haalt is Jonathan Kodjia, overbodig bij Aston Villa sinds de komst van Wesley Moraes. Met zijn transfersom van 25 miljoen zette die zowel in Brugge als in Birmingham dan ook een record neer, dat de kersverse Goddelijke Kanarie volop het vertrouwen geniet is dus niet meer dan logisch. Slecht nieuws voor Kodjia echter, die in de Premier League dit seizoen een luttele 20 minuten wist te verzamelen. Tweedeklasser Nottingham Forest zou al solliciteren naar zijn diensten, maar het goede contact dat Club na de transfer van ook Marvelous Nakamba overhield kan mogelijk de doorslag geven.

Emeka UMEH (20) – AS Trencin
Eens de deal voor Wesley beklonken was stuurde Bart Verhaeghe vast een bedankje naar AS Trencin, het team waar Blauw-Zwart de groeibriljant voor een miljoen oppikte. In Slovakije had die nochtans ook nog maar weinig ervaring opgedaan, net als Emeka Umeh nu. Met zijn 2m05 oogt de Nigeriaan desondanks imposant en doet hij ons spontaan denken aan zijn landgenoot en Genk-spits Paul Onuachu. Flops waren er ook, maar met naast Wesley nog Leon Bailey, Moses Simon en Samuel Kalu leverde Trencin al heel wat winstgevende spelers af in België. De potentiële return-on-investment is hier dus hoe dan ook het hoogst.



Hamdi HARBAOUI (34) – Al Arabi
Hij vertrok pas in juli weer naar Qatar, maar Hamdi Harbaoui zou niet de eerste zijn die snel terugkeert van een lucratief avontuur in de zandbak. Met negen goals in 13 duels voelt de Tunesiër zich daar wel in zijn sas, al kan het vooruitzicht van een Belgische landstitel – een manco op het palmares van de regerend tweevoudige topschutter – hem misschien toch nog eens naar ons land leiden. Zijn beperkte verleden bij Anderlecht, waar hij toen wel moeite had met de rol van supersub, vormt hier allicht geen probleem. Harbaoui zijn kwaliteiten staan alvast buiten kijf, of Club zich aan hem wil wagen is een ander paar mouwen.

POLL: Wie zou volgens u de beste targetman voor Club Brugge zijn?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Blessin verbaast: "Die twee clubs kunnen comeback maken voor titel"
Blessin verbaast: "Die twee clubs kunnen comeback maken voor titel"

In de Jupiler Pro League is het aftellen naar de start van de play-offs. In PO 1 zal Union nog maar ...

10
10
'Man United en Atlético strijden om ex-Genkverdediger'
'Man United en Atlético strijden om ex-Genkverdediger'

Manchester United hoopt in extremis nog een Champions League-ticket te veroveren in de Premier ...

19
19
Promes kwijnt weg in cel: 'Kaalgeschoren en misbruik'
Promes kwijnt weg in cel: 'Kaalgeschoren en misbruik'

Quincy Promes (32) haalde de afgelopen tijd meermaals negatief het nieuws na een veroordeling voor ...

0
0
'Xabi Alonso hakt knoop door over toekomst'
'Xabi Alonso hakt knoop door over toekomst'

Waar ligt de toekomst van Xabi Alonso? De Spaanse succescoach van Bayer Leverkusen maakt indruk en ...

34
34
'Bliksemtransfer Noa Lang? PSV krijgt duidelijkheid'
'Bliksemtransfer Noa Lang? PSV krijgt duidelijkheid'

PSV beleeft een uitstekend seizoen. De Eindhovenaren schopten het tot in de achtste finales van de ...

48
48
'Bayern München mag één topcoach al vergeten'
'Bayern München mag één topcoach al vergeten'

Bayern München lijkt de titel dit seizoen aan Bayer Leverkusen te moeten laten. Der ...

28
28
Hasi duidelijk over toekomst: "Als het van mij afhangt ..."
Hasi duidelijk over toekomst: "Als het van mij afhangt ..."

KV Mechelen greep net naast PO 1 en moet dus aan de bak in de Europe Play-offs. De Kakkers starten ...

216
216
'Liverpool berooft Real Madrid van sterkhouder'
'Liverpool berooft Real Madrid van sterkhouder'

Liverpool doet volop meer voor de titel in de Premier League. De Reds moeten afrekenen met Arsenal ...

156
156
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"

Standard neemt het vanavond op tegen AA Gent. De Rouches moeten winnen als ze nog een goed einde van ...

93
93
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"

KRC Genk hoopt de play-offs aan te vatten met een stuntje tegen Union SG. De Limburgers krijgen ...

210
210
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging

Voor Olivier Deschacht viel het voetballeven nooit helemaal stil. De assistent van de jonge Rode ...

113
113
<strong>Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen</strong>
Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen

RSC Anderlecht speelde in de oefenpot tegen Zulte Waregem 2-2 gelijk. Het was de terugkeer van ...

211
211
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"

Zulte Waregem neemt het komende zaterdag op tegen Deinze. Essevee moet winnen als het de hoop op een ...

261
261
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"

Club Brugge kende een seizoen met heel wat ups en downs. De West-Vlamingen zijn nog steeds actief in ...

542
542
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs

RSC Anderlecht begint morgen aan de Champions' Play-Offs met een duel tegen Royal Antwerp FC. ...

541
541