Rivalen voor Rits: 10 mogelijke vervangers voor Nakamba bij Club Brugge

Rivalen voor Rits: 10 mogelijke vervangers voor Nakamba bij Club Brugge

De kassa rinkelt deze zomer als nooit tevoren bij Club Brugge, dat in totaal al meer dan 60 miljoen mocht bijschrijven op de rekening. De meest recente toptransfer was daarbij die van Marvelous Nakamba, vorig jaar nochtans vooral tweede keuze op het Brugse middenveld. Toch gaat Blauw-Zwart best op zoek naar een degelijke vervanger voor de Zimbabwaan.


Vorig seizoen wierp Mats Rits zich tijdens Nakamba’s afwezigheid op als de ideale stofzuiger achter Ruud Vormer en Hans Vanaken, in die mate zelfs dat de geblesseerde sterkhouder zich zelfs na zijn herstel niet meer in de ploeg wist te knokken. Ook nieuwe coach Philippe Clement geeft Rits bij de seizoenstart dan ook het volste vertrouwen, al bleek in de Champions League vorig jaar toch al dat het voormalige toptalent soms net iets te licht weegt voor wedstrijden aan een verhoogde intensiteit.

Volledig inzetten op Rits blijft dus een bepaald risico inhouden, zeker omdat die van nature hoger op het veld opereert. Bovendien is Sofyan Amrabat, vorig seizoen toch ook niet altijd even secuur, na het vertrek van Nakamba de enige wisseloptie als breekijzer voor de defensie. Misschien mag er in deze linie dus toch nog wat bij en gaan Vincent Mannaert en co best nog op zoek naar een nieuwe verdedigende middenvelder. Wij geven alvast graag de voorzet met deze tien mogelijke suggesties.

Giannelli Imbula (26) – Stoke City
Meteen nadat Nakamba na de Afrika Cup niet meer kwam opdagen werd de naam van Giannelli Imbula in de geruchtenmolen gestopt. De Congolese Fransman, die in ons land geboren werd, maakte een aantal jaar geleden nog het mooie weer bij Porto en werd daar vervolgens voor bijna 25 miljoen weggekocht door Stoke City. In de Premier League kon de middenvelder echter nooit echt aarden, en ook uitleenbeurten aan Toulouse en Rayo Vallecano werden geen onvervalst succes. In Brugge zou Imbula, vandaag nog ongeveer vijf miljoen waard, zijn carrière dus nieuw leven kunnen inblazen.



Renato Tapia (24) – Feyenoord
De voorbije drie seizoenen moest Club ook al telkens op zoek naar versterking op het middenveld, met Lex Immers, Jordy Clasie en Amrabat werd er toen in navolging van Vormer steeds gekozen voor iemand met een verleden bij Feyenoord. Daar lijkt Renato Tapia na zijn halfjaartje Willem II opnieuw op niet al te veel speelgelegenheid te moeten rekenen, want met Leroy Fer werd er serieuze concurrentie naar De Kuip gehaald. Mogelijk kunnen de Bruggelingen profiteren en de Peruviaan, die recent op de Copa America onderweg naar de finale nog zowat alles speelde, naar Jan Breydel lokken.

Thulani Serero (29) – Vitesse
We blijven nog even in Nederland, waar Blauw-Zwart ook opnieuw zou kunnen gaan shoppen bij Vitesse. De ex-club van Nakamba baadt weer van weelde in het middenveld en versterkte de rangen recent nog met voormalige Ajax-sensatie Riechedly Bazoer, waardoor met Serero een andere ex-Ajacied richting de uitgang wordt geduwd. De ploegmaat van Percy Tau bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika zou met zijn ervaring een directe meerwaarde kunnen leveren en moet nog minder moeten kosten dan de drie miljoen die destijds voor Nakamba werd neergeteld. Een eventueel buitenkansje, dus.



Teun Koopmeiners (21) – AZ
Ons rondje door de Eredivisie eindigt bij AZ, dat met Koopmeiners en Fredrik Midtsjö zelfs twee beloftevolle controleurs in huis heeft. De eerder al vermelde Clasie ruilde deze zomer Southampton echter definitief in voor Alkmaar, en dus dreigt er daar een overtal te zullen ontstaan op het middenveld. Beide heren zouden waarschijnlijk wel nog steeds een aardige duit moeten kosten, maar vooral Koopmeiners – die makkelijk scoort én ook achterin uit de voeten kan – wordt een grote toekomst voorspeld. Als Club hem zou kunnen binnenhalen moet het dan ook geen seconde twijfelen.

Orel Mangala (21) – VfB Stuttgart
Na een geslaagde uitleenbeurt aan Hamburg leek Mangala dit seizoen zijn kans te zullen gaan bij Stuttgart, maar de onverwachte nieuwe degradatie van de Duitse traditieclub beslist daar mogelijk anders over. De belofteninternational ziet nog een extra jaar in de tweede klasse vermoedelijk niet zitten en werd dan ook al veelvuldig in verband gebracht met een transfer. Een bod van zeven miljoen van Fenerbahce werd wel reeds afgeslagen, en dus zou Blauw-Zwart flink uit zijn pijp moeten komen om het jeugdproduct van Anderlecht binnen te halen. Een huur met aankoopoptie kan een uitweg bieden.



Marco Ilaimaharitra (24) – Charleroi
De grootste tongtwister in onze competitie wordt gevreesd door alle commentatoren ter lande, voor de meeste van zijn tegenstander is dat niet anders. Ilaimaharitra speelt intussen twee jaar bij Charleroi en wisselt daarbij nog net iets te vaak hoogtes en laagtes af, maar op zijn goede dag behoort de bikkelharde Fransman ongetwijfeld bij de beteren op zijn positie. Charleroi liet de laatste jaren wel nog maar weinig spelers vertrekken naar rechtstreekse concurrenten voor de top zes en zal dus zeker boter bij de vis vragen. Ilhaimaharitra zou echter wel eens de moeite waard kunnen zijn.

Frank Boya (23) – Moeskroen
Een nog ruwere diamant in de Jupiler Pro League is Frank Boya. De beer van Moeskroen werd drie jaar geleden op jonge leeftijd al Kameroens international en liet vorig seizoen vooral in de sterke terugronde van Les Hurlus geregeld vlagen zien van zijn talent. Boya moet uiteraard wel nog bevestigen en zou dus een stevige, zij het eerder goedkope gok zijn voor Club Brugge. Met zijn kwaliteiten beantwoordt hij alleszins volledig aan het profiel dat Clement doorgaans voor ogen heeft als verdedigende middenvelder. Misschien moeten Mannaert en co het er dus toch maar op wagen.



Samuel Asamoah (25) – STVV
Ook Samuel Asamoah maakte de afgelopen jaren indruk bij een stabiele subtopper op de Belgische velden. De Ghanees werd vier jaar geleden al door Eupen naar ons land gehaald, maar aan de Kehrweg kon de kleine kuitenbijter zich nooit doorzetten. Bij Sint-Truiden lukte dat de voorbije twee seizoenen wel, waarbij hij vooral vorig jaar onder de vleugels van Marc Brys helemaal ontbolsterde. Ook Clement zou vast wel weg weten met de gretige kilometervreter, die tevens over de juiste voetjes lijkt te beschikken om een bijdrage te kunnen leveren aan het beoogde snelle combinatiespel.

Ryan Donk (33) – Galatasaray
Anderlecht verwelkomde Vincent Kompany opnieuw en AA Gent haalde Laurent Depoitre terug, dus waarom zou Club Brugge niet delen in die nostalgische trend? Op Jan Breydel speelde Donk vooral achterin – naast huidig assistent Carl Hoefkens – maar in Turkije staat hij meestal hoger op het veld. De Nederlander zou alvast prima in Clement zijn plaatje passen, en hoewel hij in Brugge nooit onbesproken was liet Donk ook na zijn vertrek vaak nog zijn liefde blijken voor Blauw-Zwart. Toch vertrok hij uiteindelijk door een achterdeurtje, nu is het misschien wel tijd voor een terugkeer door de grote poort.



Harry Arter (29) - Bournemouth
Tot slot eindigen we waar we begonnen waren: de Premier League. Een speler van Aston Villa huren in ruil voor de overgang van Nakamba zag Club niet zitten, maar bij Bournemouth – waar het Arnaut Danjuma sleet – valt er met Arter mogelijk wel nog iets te rapen. De Ier is er stilaan overbodig en kan met Fulham, Stoke City, Cardiff en Sheffield alvast op genoeg interesse rekenen. Zelf gaf Arter ook aan bij voorkeur in de Premier League te blijven, al kan het vooruitzicht van Europees voetbal daar wie weet wel verandering in brengen en de ervaren international naar Brugge lokken.

POLL: Welke van deze 10 suggesties moet Club proberen in huis te halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Vanaken oordeelt over Brugse kansen op Europese finale
Vanaken oordeelt over Brugse kansen op Europese finale

In 1992 greep Club Brugge net naast een plaats in de finale van de Beker der Bekerwinnaars na een ...

82
82
<strong>Anderlecht in turbomodus met grootse 8 miljoen-topdeal</strong>
Anderlecht in turbomodus met grootse 8 miljoen-topdeal

Vorige zomer stonden Anderlecht en Francis Amuzu open voor een transfer, maar geen enkele ploeg kon ...

120
120
Bizar: Martinez pakt tweede geel in penaltyreeks, maar blijft staan
Bizar: Martinez pakt tweede geel in penaltyreeks, maar blijft staan

Club Brugge plaatste zich donderdagavond uiteindelijk vlotjes voor de halve finales van de ...

33
33
Club Brugge kent speeldata voor halve finales Conference League
Club Brugge kent speeldata voor halve finales Conference League

Krijgt Antwerp na 31 jaar eindelijk een opvolger in een Europese finale? De kans is donderdag alvast ...

137
137
Blijven of vertrekken? Amuzu maakt zijn keuze bekend
Blijven of vertrekken? Amuzu maakt zijn keuze bekend

Zaterdagavond mag Anderlecht voor de eerste keer als leider in de Jupiler Pro League aan de bak. Het ...

117
117
Hayen schenkt klare wijn over plotse vertrek Skov Olsen
Hayen schenkt klare wijn over plotse vertrek Skov Olsen

Club Brugge zette donderdagavond een ijzersterke prestatie neer in Thessaloniki. Het ging met 0-2 ...

418
418
Kranten zien maar liefst 8 uitblinkers bij Club Brugge
Kranten zien maar liefst 8 uitblinkers bij Club Brugge

Voor de eerste keer in 31 jaar staat er nog eens een Belgisch team in een Europese halve finale. ...

562
562
Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond
Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond

Club Brugge heeft zich verzekerd van een plekje in de halve finales van de Conference League. Daarin ...

1334
1334
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie

Club Brugge heeft donderdag een fraai stukje Belgische voetbalgeschiedenis geschreven. Blauw-Zwart ...

320
320
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt

Donderdagavond werden de tickets voor de halve finales in de Europa en Conference League uitgedeeld. ...

124
124
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales

Club Brugge heeft zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg ooit geplaatst voor de halve ...

304
304
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel

In de Europa League konden enkele Rode Duivels zich donderdag verzekeren van een plek in de halve ...

108
108
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel

Beerschot VA zal vrijdag in de bloemetjes gezet worden voor het behalen van de titel in de ...

221
221
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"

Club Brugge kreeg donderdagavond een uitgelezen kans om zich te plaatsen voor de halve finales van ...

493
493
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's

In de Conference League zijn de eerste halve finalisten bekend. Indien Club Brugge zich kan ...

240
240