Extreme make-over Club Brugge met 3 toptargets

Extreme make-over Club Brugge met 3 toptargets

Club Brugge staat voor een belangrijke zoektocht naar defensieve versterking, aangezien de aanhoudende defensieve kwetsbaarheid een verontrustend patroon vertoont.

In de zoektocht naar oplossingen worden spelers met uiteenlopende prijskaartjes en profielen overwogen, waaronder Nathaniel Adjei (Hammarby), Mihajlo Ilic (Partizan Belgrado) en Pascal Struijk (Leeds United).

Club Brugge is (eindelijk) de zoektocht gestart

De defensieve kwetsbaarheid bij Club Brugge is veel langer een groot probleem dan dit seizoen. Het is bijvoorbeeld al drie seizoenen geleden dat de club voor het laatst de beste verdediging van België had en het gemiddelde aantal tegendoelpunten lager dan één lag.

De verdedigende problemen dateren dus al van veel langer geleden, en ook intern werd deze analyse ongetwijfeld al gemaakt. Dit maakt het des te vreemder dat Vincent Mannaert afgelopen zomer niet heeft geïnvesteerd in de komst van een extra centrale verdediger, ondanks de kosten die dit met zich mee had gebracht.

“Ik vind het jammer – en bijna onbegrijpelijk – dat ze er bij Club ondanks hun enorme vooruitgang de laatste jaren en al hun financiële middelen niet in geslaagd zijn om een goeie linksvoetige centrale verdediger te halen”, zei René Vandereycken eerder dit seizoen al in Het Nieuwsblad.

Diezelfde krant schreef dat een betaalbare verdediger die meer defensieve stabiliteit brengt, ondertussen met stip op het lijstje van Club Brugge staat voor de aankomende wintermercato.

Blauw-Zwart is de zoektocht naar een nieuwe 'topverdediger' volop gestart, waarbij de club al in verband is gebracht met Mihajlo Ilic van Partizan Belgrado, Pascal Struijk van Leeds United en Nathaniel Adjei van Hammarby.

Nathaniel Adjei (Hammarby): richtprijs maximum 4 miljoen

De 21-jarige Ghanees is een grote centrale verdediger (1 meter 91), die van nature een centrale verdediger is. Nathaniel Adjei kan alle defensieve centrale posities innemen, en bovendien ook als rechtsback uit de voeten. Deze multi-inzetbaarheid maakt hem bijzonder interessant voor Club Brugge.

Adjei maakt een indrukwekkend seizoen door bij Hammarby, waarmee hij de interesse heeft gewekt van niet alleen Club Brugge, maar ook van Celtic, Rangers FC, Leeds United, Sunderland, Queens Park Rangers, Middlesbrough, Preston North End, Bologna en … Anderlecht en Standard.

Hammarby zou Adjei beschikbaar stellen voor een uitleenbeurt in januari, aangezien het seizoen in Zweden reeds afgelopen is. Na deze eventuele uitleenperiode, met of zonder aankoopoptie, zou een definitieve transfer bespreekbaar zijn. De geschatte prijs voor Adjei wordt rond de 3,5 tot 4 miljoen euro gesteld.

Dit is een betaalbaar bedrag voor Club Brugge, maar ook zeker niet goedkoop. De duurste centrale verdedigers in de geschiedenis van Club Brugge zijn Stanley Nsoki (OGC Nice, 6,5 miljoen euro), gevolgd door Jack Hendry (KV Oostende, 4,5 miljoen euro) en Joel Ordonez (Independiente, 3,9 miljoen euro).

Marti Cifuentes, voormalig coach van Hammarby en momenteel werkzaam bij Queens Park Rangers, voorspelt een veelbelovende toekomst voor  Adjei. “Hij zal zich, naar mijn mening, ontwikkelen tot een eersteklas verdediger.” Dit seizoen was Adjei een van de meest opvallende spelers bij Hammarby.

Met zijn imposante gestalte van 1 meter 91 en brede schouders is de 21-jarige een krachtige en fysiek sterke centrale verdediger. Daarnaast is hij ook bedrijven in het balbezit.

Mihajlo Ilic (Partizan Belgrado): marktwaarde 1,8 miljoen

Verschillende Servische sportmedia, waaronder Mozzart Sport, Direktno en Espreso, rapporteren dat Club Brugge interesse toont in Mihajlo Ilic (20) van Partizan Belgrado. Ook Het Nieuwsblad bevestigde al de belangstelling van de West-Vlamingen.

De jonge centrale verdediger wordt beschouwd als een van de grootste talenten in Servië en als het absolute goudhaantje van Partizan. De West-Vlamingen moeten wel afrekenen met de concurrentie van Anderlecht, waar Jesper Fredberg bijna alles zou weten over Ilic, zowel op sportief als persoonlijk vlak.

Ook Brian Riemer schijnt al enorm goed op de hoogte te zijn over de indrukwekkende kwaliteiten van Ilic.

Ilic is een grote centrale verdediger (hij meet 1 meter 92), die bekendstaat om zijn sterkte en dominantie in de luchtduels, zowel op defensief als offensief vlak. Daarnaast is hij ook goed met de bal aan de voet, zijn positionering is van een hoog niveau, hij kan snel denken en handelen, en bovendien ook goed passen.

Hij behoort tot de beste centrale verdedigers van de Servische competitie als het gaat om de verticaliteit in de passing, aantal doorsteekpasses en passes naar de final third van het veld. De Servische bondscoach Dragan Stojkovic haalde Ilic dit seizoen voor het eerst bij de Servische nationale ploeg.

“Hij is de toekomst van ons voetbal en hij zal een geweldige speler worden. Zijn prestaties waren van een hoog niveau en hij verdiende zijn eerste selectie”, zei Stojkovic. “Hij wordt een van de sleutelspelers van de nationale ploeg.”

Ivica Iliev, de voormalige sportief directeur van Partizan Belgrado, was nog enthousiaster over de talentvolle verdediger. “Ilic is een speler die het potentieel heeft voor een club in de Serie A”, zei Iliev. “Hij bezit alles om een van de beste verdedigers ter wereld te worden.”

Pascal Struijk (Leeds United): richtprijs 15 miljoen euro

Volgens journalist Sacha Tavolieri staat Pascal Struijk ook op de Brugse shortlist. De 24-jarige sterkhouder van Leeds United zou zelf ook zin hebben in een verhuis naar België, terwijl de vraagprijs voor Struijk zou zijn gedaald van 18 miljoen naar 15 miljoen euro.

De interesse van Club Brugge in Pascal Struijk gaat al veel langer terug, maar toen bleek deze optie financieel niet haalbaar voor de West-Vlamingen. Eind augustus kwam de piste van Struijk opnieuw ter sprake in het Jan Breydelstadion.

Blauw-Zwart dacht zelfs een grotere kans te hebben om tot een akkoord te komen met Leeds United, aangezien de Engelse club afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.

Enkele maanden later is de piste-Struijk weer razend actueel in Brugge, maar Daniel Farke, de coach van Leeds United, is geen voorstander van het laten vertrekken van de Nederlander in januari. Hij was in de laatste wedstrijden de aanvoerder van het team en is belangrijker dan ooit geworden.

Süleyman Öztürk omschrijft Struijk in een video van Voetbal International als een complete en volwassen verdediger, die gemakkelijk zou meekunnen in de verdediging van Tottenham Hotspur. “Die jongen speelt echt op een te laag niveau. Ik kan me goed voorstellen dat er in januari een grote club komt voor hem”, zei de analist.

“Hij is op dit moment echt de beste verdediger uit de Championship.” Aan het einde van vorig jaar verlengde Struijk zijn contract bij de Engelse club, wat hem tot een van de topverdieners bij Leeds maakte.

Daarom zal Club Brugge, naast een transfersom met een richtprijs van 15 miljoen euro, ook aanzienlijk salarisbudget moeten vrijmaken om Struijk naar West-Vlaanderen te halen.

POLL: Wie moet Club Brugge halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Union emotioneel na comeback: "Hij heeft gehuild"
Union emotioneel na comeback: "Hij heeft gehuild"

Union SG is helemaal terug. De Brusselaars pakten zes op zes tegen Royal Antwerp FC en naderen tot ...

4
4
Anderlecht in de sh*t: "Dan wordt het moeilijk"
Anderlecht in de sh*t: "Dan wordt het moeilijk"

RSC Anderlecht speelde zondag 1-1 gelijk op het veld van Cercle Brugge. Paars-Wit kon niet ...

86
86
Anderlecht bestolen? Ex-ref duidelijk over penaltyfase
Anderlecht bestolen? Ex-ref duidelijk over penaltyfase

RSC Anderlecht bleeft zondagnamiddag op een 1-1-gelijkspel steken op bezoek bij Cercle Brugge. ...

335
335
'Barça zet transfermarkt in vuur met deal van 80 miljoen'
'Barça zet transfermarkt in vuur met deal van 80 miljoen'

FC Barcelona dreigt het seizoen zonder prijzen te gaan afsluiten, zomerse versterking is dan ook ...

81
81
Tolu komt met eerste reactie na voorbeeldige actie Mechele
Tolu komt met eerste reactie na voorbeeldige actie Mechele

Club Brugge won zondagmiddag na een intense wedstrijd met 0-3 van KRC Genk. Het werd een aangenaam ...

445
445
Riemer spreekt zich uit over situatie Dreyer en Schmeichel
Riemer spreekt zich uit over situatie Dreyer en Schmeichel

RSC Anderlecht blijft ook na zes speeldagen op kop staan in het klassement van de Champions' ...

213
213
<strong>Ultieme wanhoopspoging: Gheysens door de knieën</strong>
Ultieme wanhoopspoging: Gheysens door de knieën

De toekomst van Antwerp FC wordt bedreigd door een impasse rond de bouw van een nieuwe tribune, die ...

621
621
De Bruyne doet monden openvallen met fenomenaal record
De Bruyne doet monden openvallen met fenomenaal record

Manchester City laat voorlopig geen steken vallen in de Engelse titelstrijd. Zondagavond werd ook ...

157
157
Antwerp sukkelt: Van Bommel doet belofte voor bekerfinale
Antwerp sukkelt: Van Bommel doet belofte voor bekerfinale

Antwerp FC zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De uittredende kampioen verloor zondag ...

194
194
Eén zwakke schakel in Brugse machine: toptransfer in gevaar
Eén zwakke schakel in Brugse machine: toptransfer in gevaar

Club Brugge staat momenteel op een wolk te voetballen. Blauw-Zwart won zondagmiddag ook met 0-3 op ...

548
548
Anderlecht in de penarie: analisten unaniem over titelstrijd
Anderlecht in de penarie: analisten unaniem over titelstrijd

Een drietal wedstrijden geleden werd RSC Anderlecht nog naar voren geschoven als d&eacute; grootste ...

587
587
Hayen duidt opdracht Club aan: "Zo lang mogelijk vasthouden"
Hayen duidt opdracht Club aan: "Zo lang mogelijk vasthouden"

Niemand lijkt in deze play-offs Club Brugge wat te kunnen doen. Zondag kwam Blauw-Zwart zelfs mee ...

311
311
"50 miljoen euro voor Bakayoko? Dat is belachelijk"
"50 miljoen euro voor Bakayoko? Dat is belachelijk"

Ontkurkt werd de champagne dit weekend nog niet bij PSV, maar koud staat ze wel al. Doordat eerste ...

181
181
'Rode Duivels krijgen uitsluitsel over blessure Tielemans'
'Rode Duivels krijgen uitsluitsel over blessure Tielemans'

Zaterdagavond zal bondscoach Domenico Tedesco zich wellicht toch even een hoedje geschrokken hebben. ...

133
133
Ferrera en RWDM incasseren mokerslag: "Extra druk...?"
Ferrera en RWDM incasseren mokerslag: "Extra druk...?"

RWDM had zondagavond zeker kunnen zijn dat het rechtstreekse degradatie uit de Jupiler Pro League ...

67
67