Anderlecht in de vuurlinie: toptarget zorgt voor relletje

Anderlecht in de vuurlinie: toptarget zorgt voor relletje

Anderlecht is actief op zoek naar versterkingen voor de aanvallende flankposities, en Sergi Canós (Brentford FC) staat bovenaan het verlanglijstje van Jesper Fredberg. Het probleem is echter dat de 26-jarige Spanjaard zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Valencia CF, de club uit zijn geboorteregio. Dit vormt een zware tegenvaller voor Fredberg, die nu op zoek moet naar alternatieve opties. Ísak Bergmann Jóhannesson (20 jaar, FC Kopenhagen) wordt beschouwd als plan B voor Anderlecht, maar ook zijn transferdossier blijkt zeer complex te zijn en kan zeer uitdagend worden om af te ronden. De IJslander is een veelbesproken figuur in het Deense voetbal. Zowel op als naast het veld.

Op de lijst van Juventus, Man Utd en Liverpool

Met het vertrek van Francis Amuzu op de agenda heeft Anderlecht Sergi Canós van Brentford FC geïdentificeerd als een potentiële vervanger. De 26-jarige Spanjaard staat helemaal bovenaan het verlanglijstje van Jesper Fredberg, maar de hoop op zijn komst naar Anderlecht begint langzaam te vervliegen. Canós heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Valencia CF, de club uit zijn geboorteregio. Dit betekent een stevige tegenvaller voor Fredberg, die nu naar alternatieve opties moet kijken.

Ísak Bergmann Jóhannesson is een van die alternatieven en hij geldt als het plan-B van Anderlecht. De 20-jarige IJslander, momenteel spelend voor FC Kopenhagen, is ontevreden in Denemarken en heeft de wens om te vertrekken. Twee jaar geleden werd Jóhannesson beschouwd als een up and coming supertalent in Europa. In 2020 werd hij uitgeroepen tot de meest veelbelovende speler in de Allsvenskan en in oktober van datzelfde jaar plaatste The Guardian hem op een lijst van de 60 meest veelbelovende spelers in Europa. Op dat moment stonden absolute grootmachten zoals Juventus, Manchester United en Liverpool te popelen om Ísak Bergmann Jóhannesson aan te trekken. Maar met het oog op zijn persoonlijke ontwikkeling koos de vleugelaanvaller uiteindelijk voor een tussenstop bij FC Kopenhagen. De Deense topclub wist een geweldige coup te slaan door Jóhannesson voor een bedrag van 4,5 miljoen euro binnen te halen, waardoor hij vandaag de dag nog steeds de op twee na duurste aankoop in de clubgeschiedenis is.

Kruising tussen De Bruyne en Modric

Ísak Bergmann Jóhannesson is een groot talent met een uitzonderlijk profiel. Hoewel hij niet over een pure snelheid beschikt, compenseert hij dit met extreme onvoorspelbaarheid, uitstekende visie op het veld, scherpe dribbels en doelgerichtheid. Ondanks zijn lengte van 1 meter 83, toont Jóhannesson zich wel atletisch en krachtig. Hoewel zijn natuurlijke positie op de linkerflank is, is hij even capabel op rechts of in het centrum te spelen. Jóhannesson heeft een zeer directe speelstijl, zowel met de bal aan zijn voet als in zijn passing, waarbij hij vaak de verticale weg kiest. Ísak Bergmann Jóhannesson heeft meermaals zijn grote bewondering uitgesproken voor spelers zoals Kevin De Bruyne. “Ik kan veel lopen en ik heb een goede visie en techniek op het veld. Ik kan scoren en assists geven, maar ik geef liever assists dan zelf te scoren, omdat ik graag mijn teamgenoten help.”, zei de 19-voudige IJslandse international aan GOAL. Door zijn unieke profiel, een klein gestalte maar uitstekende visie en ongelooflijke technische vaardigheden, vergeleek The Athletic de speelstijl van Jóhannesson zelfs met die van Real Madrid-middenvelder Luka Modric.

Jóhannesson zorgt voor rel bij FC Kopenhagen

Hoewel Ísak Bergmann Jóhannesson over een indrukwekkend arsenaal aan kwaliteiten beschikt, heeft hij het niet gemakkelijk bij FC Kopenhagen. Onder voormalig coach Jess Thorup werd hij omschreven als een zeer opwindende speler, maar de huidige trainer Jacob Neestrup ziet geen plek voor Jóhannesson in zijn basiselftal. De 20-jarige aanvaller zit meestal op de bank bij FC Kopenhagen en krijgt maar beperkte speeltijd als invaller. Korte invalbeurten van 1 tot 3 minuten zijn geen uitzondering. Jóhannesson heeft het daar erg moeilijk mee en hij heeft recentelijk zijn frustratie hierover kenbaar gemaakt in interviews met de Deense en IJslandse pers.

“Ik ben ontevreden over hoe ik behandeld ben”, zei de 20-jarige Jóhannesson tegen de IJslandse website fotbolti.net. “Ik had een goede wedstrijd tegen AFG, maar daarna belandde ik weer op de bank toen we de titel veiligstelden tegen Viborg. Daar ben ik niet blij mee. Ik heb laten zien dat ik een plek verdien in het team wanneer ik op het middenveld speel. Wat kan ik nog meer doen? Ik creëerde veel kansen voor mijn teamgenoten en speelde een geweldige wedstrijd tegen AGF. Wat ik ook doe, ik word aan de zijlijn gezet. Het is natuurlijk de realiteit op dit moment, maar ik ben er niet blij mee. Het voelt oneerlijk, vooral als je goed presteert op het veld. Ik kan niet meer doen”, besloot de teleurgestelde IJslander. Trainer Jacob Neestrup was uiteraard niet blij met de uitlatingen van Ísak Bergmann Jóhannesson, maar hij probeerde de situatie te kalmeren. “Ik moet zeggen dat ik niet blij was toen ik dat las”, zei Neestrup. “Ísak wordt niet slecht behandeld bij FC Kopenhagen. We hebben het grootste respect voor het feit dat hij zich in een lastige positie bevindt. Ik begrijp dat hij gefrustreerd is door het gebrek aan speeltijd, want hij is ambitieus en wil constant beter worden. Maar ik kan met 100% zekerheid zeggen dat hij goed behandeld wordt. Hij wil meer speeltijd, maar hij heeft nog niet bij mij aangeklopt”, aldus Neestrup, die nog liet weten dat dit item wordt besproken met Jóhannesson na de vakantie

Jóhannesson stuurt aan op transfer, probleem voor Anderlecht

Ísak Bergmann Jóhannesson bevindt zich in een lastige situatie bij FC Kopenhagen en naar verluidt zou hij aansturen op een transfer. Zijn voormalige club, Norrköping, toont interesse, evenals enkele topclubs uit Denemarken, Nederland en RSC Anderlecht. Volgens Tipsbladet lijkt een definitieve verkoop van Jóhannesson echter onwaarschijnlijk, gezien het feit dat FC Kopenhagen destijds 4,5 miljoen euro voor hem heeft betaald, waarmee hij tot op heden de op twee na duurste aankoop in de clubgeschiedenis is. Het is wel mogelijk dat Jóhannesson wordt verhuurd, maar dit is niet in lijn met de langetermijnvisie van Jesper Fredberg bij Anderlecht, die de voorkeur geeft aan definitieve transfers om zo een rendement op de investering te realiseren.

POLL: Moet Anderlecht Jóhannesson halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"

Het is intussen al van 16 maart geleden dat Standard nog eens een wedstrijd gewonnen heeft. Toen ...

20
20
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten

Het heeft er alle schijn van dat Hein Vanhaezebrouck bezig is aan zijn laatste weken bij AA Gent. ...

293
293
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af

De afsluiter van de zaterdag in de Premier League heeft voor spektakel gezorgd. Aston Villa leek op ...

21
21
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen

In de Ligue 1 was de verwachting dat Paris Saint-Germain zaterdagavond de champagne zou kunnen laten ...

22
22
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent

Na een wedstrijd met heel wat defensief geklungel heeft AA Gent andermaal de maat genomen van een ...

46
46
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"

Het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool lijkt er stilaan één in mineur te ...

39
39
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa

Domenico Tedesco legt momenteel wellicht de laatste hand aan zijn selectie voor het komende EK met ...

96
96
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL

Het reguliere seizoen was al een pijnlijke zaak voor de supporters van Zulte Waregem, vanavond kreeg ...

179
179
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'

AA Gent kan zaterdag tegen Westerlo opnieuw een grote stap zetten richting de eindwinst in de Europe ...

275
275
Leysen komt met verklaring voor vormdipje
Leysen komt met verklaring voor vormdipje

OH Leuven heeft zaterdagavond na een reeks van vier ongeslagen wedstrijden nog eens kennis gemaakt ...

25
25
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'

Het worden nog spannende weken voor Alexis Saelemaekers. Onze landgenoot moet met Bologna nog een ...

112
112
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers

Ook wedstrijd nummer zes van Standard in de Europe Play-Off heeft geen overwinning opgeleverd. Deze ...

207
207
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep

De strijd om het behoud in de Premier League blijft razend spannend, maar voor Everton is ze dat ...

73
73
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

59
59
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

183
183