Sergi Canós loopt al zwaar tegen de lamp bij Anderlecht

Sergi Canós loopt al zwaar tegen de lamp bij Anderlecht

Sergi Canós (Brentford FC) wordt in de voorbije dagen steeds nadrukkelijker gelinkt aan een transfer naar Anderlecht. Volgens Sacha Tavolieri zou de Spanjaard zelfs helemaal overtuigd zijn geraakt van het project van Sporting. Maar de grote wens van Canós is echter om te spelen voor Valencia CF. Hij werd geboren in Nules, een gemeente in de provincie Castellón in de regio Valencia, en hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor Los Che wil voetballen. “ik sta te popelen om voor Valencia te spelen, het is de waarheid”, zei de Spanjaard onlangs in een interview met Relevo. In de afgelopen dagen zou hij zelfs geprobeerd hebben om de clubleiding van Brentford te overtuigen om een akkoord te bereiken over zijn transfer naar Valencia, waardoor Anderlecht slechts zijn tweede keuze lijkt te zijn.

Voorbereiden op vertrek Amuzu

Het lijkt erop dat Francis Amuzu en RSC Anderlecht zich voorbereiden op een afscheid. De snelle flankaanvaller heeft onlangs aangegeven dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en Anderlecht neemt alvast proactieve maatregelen om zich voor te bereiden op zijn vertrek. Jesper Fredberg heeft Sergi Canós (26 jaar, Brentford) geïdentificeerd als een mogelijke vervanger. Volgens Het Nieuwsblad zou er een huurovereenkomst met aankoopoptie kunnen worden gesloten, waardoor de Spaanse flankaanvaller mogelijk deze week nog kan aansluiten bij de oefenstage in Altach, Oostenrijk.



Het Laatste Nieuws meldt momenteel alleen dat er “verregaande interesse” is vanuit Anderlecht. Feit is wel dat Sergi Canós in de voorbije dagen steeds nadrukkelijker gelinkt wordt aan een transfer naar Anderlecht. Volgens Sacha Tavolieri zou de Spanjaard zelfs helemaal overtuigd zijn geraakt van het project van Anderlecht. Riemer en Canós kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Brentford FC, waar de Deen destijds assistent-coach was onder Frank Thomas.

Fantastische Riemer

En Brian Riemer heeft destijds een grote indruk achtergelaten op Sergi Canós. “Hij is fantastisch”, zei Canós eens over Brian Riemer. “Hij is één van de beste coach met wie ik getraind heb. Zijn intensiteit is fenomenaal. Onder hem zijn er no days off”, verklaarde de Spanjaard op de clubwebsite van Brentford FC. “De mentaliteit die hij in de club pompte is ongelofelijk. We genieten er zelfs van om te verdedigen. Dat is de attitude die we moeten hebben. Dat we zover gekomen zijn als ploeg is de grote verdienste van Thomas (Frank, red.) en Brian (Riemer, red.).” Naast de persoonlijke klik tussen Brian Riemer en Sergi Canós, zou de Spanjaard ook op puur sportief gebied een waardevolle aanwinst kunnen zijn voor Anderlecht. De 26-jarige is een snelle flankspeler met een grote aanvallende dreiging. Zijn enorme veelzijdigheid stelt hem in staat om te spelen als aanvaller, aanvallende middenvelder of zelfs als wingback. Canós is een doelgerichte speler met uitstekende technische vaardigheden, een groot dribbelvermogen en een aanstekelijk enthousiasme. Hij is tevens erg populair in de bestuurskamer, kleedkamer en bij de fans van Brentford.

Ongewilde contractverlenging bij Brentford

Sergi Canós is zeer geliefd bij Brentford FC, maar de club is niet van plan om hem zomaar te laten vertrekken. Ondanks zijn grote populariteit binnen de club wordt hij beschouwd als een overbodige speler zonder sportieve toekomst bij The Bees, maar dit betekent echter niet dat Brentford geen financieel voordeel hoopt te halen uit zijn vertrek. Hoewel Canós dit jaar een aflopend contract had, heeft Brentford op 1 juni besloten om de eenzijdige cluboptie te activeren, ondanks de sterke wens van de publiekslieveling om dat niet te doen. In een interview met Relevo begin mei gaf Canós duidelijk aan dat hij hoopte dat Brentford hem op 30 juni transfervrij zou laten vertrekken. “Ik denk dat ik veel aan Brentford heb gegeven, en Brentford heeft mij veel gegeven. Ik denk dat deze relatie hier mooi moet eindigen. Als ze de +1 gebruiken, is er een probleem, want de teams waar ik naar toe wil, zullen het zeker niet met hen eens zijn. Dat gebeurde al met Kerstmis. Ik begrijp dat dit een bedrijf is, maar als je denkt dat dit de manier is om verder te gaan... laat ze het dan maar doen. Als ze me laten verlengen, is het team dat wil betalen voor mij misschien niet het team waar ik naar toe wil. En kan het team waar ik naar toe wil, mij niet betalen”, aldus een wanhopige Canós . Het lijdt dus geen twijfel dat de Spanjaard niet opgezet was met zijn contractverlenging bij Brentford.

Canos wil naar Valencia, Anderlecht tweede keus?

In het interview met Relevo maakte Sergi Canós duidelijk dat de club waar hij naar verwees en graag voor wil spelen, Valencia CF is. Hij werd geboren in Nules, een gemeente in de provincie Castellón in de regio Valencia, en hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor Los Che wil voetballen. “Ik heb het altijd gezegd, ik zou heel graag voor Valencia willen spelen, ondanks dat de situatie waarin ze zich bevinden erg complex is. Ik wil het niet zo zeggen, maar het is zo: ik sta te popelen om voor Valencia te spelen, het is de waarheid. Voor één keer in mijn leven wil ik transparant zijn, want met Kerstmis zou ik veel moeite hebben gedaan om voor Valencia te spelen.” Volgens Spaanse media, waaronder Estadio Deportivo en Super Deporte, heeft Sergi Canós zijn droom om voor Valencia te spelen zeker niet opgegeven. In de afgelopen dagen zou hij zelfs geprobeerd hebben om de clubleiding van Brentford te overtuigen om een akkoord te bereiken over zijn transfer naar Valencia. Hoewel de clubs al geruime tijd aan het onderhandelen zijn, biedt Valencia momenteel alleen een percentage op een toekomstige verkoop, terwijl Brentford nog steeds een vaste transfersom wil ontvangen. Volgens Super Deporte blijft de wens van Canós om voor Valencia te spelen, waardoor Anderlecht slechts zijn tweede keuze lijkt te zijn.

POLL: Moet Anderlecht doorduwen voor Canós?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Inter-Voorzitter komt met subtiele sneer richting Lukaku
Inter-Voorzitter komt met subtiele sneer richting Lukaku

Inter Milan verzekerde zich afgelopen maandag al van de landstitel nadat het stadsgenoot en ...

12
12
Albert ziet titelkandidaat opstaan: "Ze weten hoe ze moeten lijden"
Albert ziet titelkandidaat opstaan: "Ze weten hoe ze moeten lijden"

Na zes speeldagen in de Champions' Play-Offs heeft Club Brugge de leiding overgenomen van ...

183
183
Janssen (Antwerp) haalt eigen ploeg onderuit na nieuwe "domme fouten"
Janssen (Antwerp) haalt eigen ploeg onderuit na nieuwe "domme fouten"

Royal Antwerp FC ging afgelopen weekend met 4-1 de boot in tegen Royal Union SG. Een vreselijke ...

79
79
'Man United dokt 100 miljoen voor supertalent'
'Man United dokt 100 miljoen voor supertalent'

Manchester United kwam het afgelopen weekend niet verder dan 1-1 tegen het Burnley van Vincent ...

27
27
Union emotioneel na comeback: "Hij heeft gehuild"
Union emotioneel na comeback: "Hij heeft gehuild"

Union SG is helemaal terug. De Brusselaars pakten zes op zes tegen Royal Antwerp FC en naderen tot ...

37
37
Anderlecht in de sh*t: "Dan wordt het moeilijk"
Anderlecht in de sh*t: "Dan wordt het moeilijk"

RSC Anderlecht speelde zondag 1-1 gelijk op het veld van Cercle Brugge. Paars-Wit kon niet ...

199
199
Anderlecht bestolen? Ex-ref duidelijk over penaltyfase
Anderlecht bestolen? Ex-ref duidelijk over penaltyfase

RSC Anderlecht bleeft zondagnamiddag op een 1-1-gelijkspel steken op bezoek bij Cercle Brugge. ...

514
514
'Barça zet transfermarkt in vuur met deal van 80 miljoen'
'Barça zet transfermarkt in vuur met deal van 80 miljoen'

FC Barcelona dreigt het seizoen zonder prijzen te gaan afsluiten, zomerse versterking is dan ook ...

116
116
Tolu komt met eerste reactie na voorbeeldige actie Mechele
Tolu komt met eerste reactie na voorbeeldige actie Mechele

Club Brugge won zondagmiddag na een intense wedstrijd met 0-3 van KRC Genk. Het werd een aangenaam ...

550
550
Riemer spreekt zich uit over situatie Dreyer en Schmeichel
Riemer spreekt zich uit over situatie Dreyer en Schmeichel

RSC Anderlecht blijft ook na zes speeldagen op kop staan in het klassement van de Champions' ...

245
245
<strong>Ultieme wanhoopspoging: Gheysens door de knieën</strong>
Ultieme wanhoopspoging: Gheysens door de knieën

De toekomst van Antwerp FC wordt bedreigd door een impasse rond de bouw van een nieuwe tribune, die ...

765
765
De Bruyne doet monden openvallen met fenomenaal record
De Bruyne doet monden openvallen met fenomenaal record

Manchester City laat voorlopig geen steken vallen in de Engelse titelstrijd. Zondagavond werd ook ...

188
188
Antwerp sukkelt: Van Bommel doet belofte voor bekerfinale
Antwerp sukkelt: Van Bommel doet belofte voor bekerfinale

Antwerp FC zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De uittredende kampioen verloor zondag ...

227
227
Eén zwakke schakel in Brugse machine: toptransfer in gevaar
Eén zwakke schakel in Brugse machine: toptransfer in gevaar

Club Brugge staat momenteel op een wolk te voetballen. Blauw-Zwart won zondagmiddag ook met 0-3 op ...

608
608
Anderlecht in de penarie: analisten unaniem over titelstrijd
Anderlecht in de penarie: analisten unaniem over titelstrijd

Een drietal wedstrijden geleden werd RSC Anderlecht nog naar voren geschoven als d&eacute; grootste ...

636
636