KRC Genk gaat hard: transferrecord staat op springen

KRC Genk gaat hard: transferrecord staat op springen

Dankzij de inspanningen van Dimitri de Condé heeft KRC Genk de concurrentie van grote buitenlandse clubs overwonnen en het Ghanese toptalent Christopher Bonsu Baah aangetrokken. Naar verluidt heeft de club een bedrag van 5,2 miljoen euro betaald voor deze toptransfer, met de mogelijkheid om via bonussen nog eens bijna twee miljoen euro extra toe te voegen. Hiermee wordt het uitgaande transferrecord van Sarpsborg verbroken, en met het basisbedrag van 5,2 miljoen euro is Bonsu Baah ook de zevende duurste aankoop ooit voor KRC Genk. Als de bonussen van bijna 2 miljoen euro worden behaald, zou deze transfer zelfs in de buurt kunnen komen van het recordbedrag van Théo Bongonda, die voor 7 miljoen euro werd overgenomen van Zulte Waregem.

Meesterzet van sluwe de Condé

Dimitri de Condé heeft momenteel niet veel transferwerk te verrichten. De Head of Football had tot voor donderdag al twee zomeraanwinsten binnen: Joris Kayembe van Sporting Charleroi en Alieu Fadera van Zulte Waregem. Maar de Condé kijkt nog steeds naar Hendrik Van Crombrugge van RSC Anderlecht als mogelijke versterking, evenals een diepe spits om de concurrentie met Tolu Arokodare aan te gaan. Uiteraard blijft KRC Genk altijd openstaan voor opportuniteiten op de transfermarkt: op donderdag werd Christopher Bonsu Baah gepresenteerd als de derde zomeraanwinst. De Ghanese sensatie heeft de afgelopen maanden veel indruk gemaakt bij Sarpsborg 08 en stond al lange tijd op het verlanglijstje van de Limburgers.

De transferaankondiging van Christopher Bonsu Baah kwam als een grote en plotse verrassing, maar in werkelijkheid was KRC Genk al geruime tijd bezig met onderhandelingen met Sarpsborg. Dimitri de Condé heeft het dossier van Bonsu Baah altijd zeer discreet behandeld, in de binnen-en buitenlandse media werd er geen enkele melding gemaakt van de interesse, omdat hij de felle concurrentie van grotere en kapitaalkrachtigere clubs wilde vermijden. De 18-jarige vleugelaanvaller stond bijvoorbeeld ook in de belangstelling van Brighton & Hove Albion, dat bereid was om maar liefst tien miljoen euro te betalen aan Sarpsborg en hem vervolgens wilde uitlenen aan Union SG. De Condé slaagde erechter in om het jonge talent te overtuigen van het project van KRC Genk.

Tijdens de persconferentie benadrukte Dimitri de Condé dat Christopher Bonsu Baah perfect past in de voetbalvisie van KRC Genk en dat hij extreem blij is dat de club hem heeft kunnen overtuigen van hun project. “Bij KRC Genk komt hij terecht in de ideale omgeving om de volgende stappen te zetten in zijn carrière voor hij de overstap maakt richting de Europese top”, aldus de fiere Head of Football. Christopher Bonsu Baah gaf aan dat hij geen moment heeft getwijfeld toen hij hoorde van de interesse van KRC Genk, ondanks de interesse van andere teams. “Dat ik nu zelf bij de club hoor, voelt aan als de juiste keuze op het juiste moment, ik kan niet wachten om me verder te ontwikkelen”, zei de kersverse zomeraanwinst van KRC Genk.

Transferrecord Sapsborg verbroken, Bongonda in het vizier

Bjørge Øiestad, het hoofd van het sportcomité van Sarpsborg 08, bevestigde aan de Noorse pers dat er veel voorbereidend werk aan voorafging bij de transfer van Christopher Bonsu Baah naar KRC Genk. “We zijn al geruime tijd in gesprek geweest met Genk. Uiteindelijk bereikten we een punt waarop het voor onze club onverantwoord zou zijn geweest om 'nee' te zeggen. Christopher Bonsu Baah en Sarpsborg 08 hebben een avontuurlijk verhaal doorgemaakt.” Øiestad gaf aan dat Sarpsborg het voorstel van Genk niet kon weigeren en voegde eraan toe: “Wat we kunnen zeggen is dat deze transfer onze eerdere verkopen overtreft.”

KRC Genk heeft naar verluidt een bedrag van 5,2 miljoen euro betaald voor de transfer van Christopher Bonsu Baah, met de mogelijkheid om via bonussen daar nog eens bijna twee miljoen euro extra aan toe te voegen. Hiermee wordt het uitgaande transferrecord van Sarpsborg verbroken, waarbij Ibrahima Koné twee jaar geleden voor 4 miljoen euro aan FC Lorient werd verkocht. Met een basisbedrag van 5,2 miljoen euro is Isaac Bonsu Baah ook de zevende duurste aankoop ooit voor KRC Genk. Als de bonussen van bijna 2 miljoen euro worden voldaan, zou hij zelfs in de buurt kunnen komen van de recordtransfer Théo Bongonda, die voor 7 miljoen euro werd overgenomen van Zulte Waregem.

Beste proefspeler ooit

KRC Genk heeft duidelijk de transfer van Isaac Bonsu Baah gerealiseerd met het oog op een directe impact op de ploeg. “Als flankaanvaller is hij een echte dribbelaar die, in combinatie met zijn snelheid, maar al te graag de één-tegen-éénconfrontatie met een verdediger opzoekt”, zei Dimitri de Condé tijdens de persvoorstelling van zijn nieuwste zomeraanwinst. “Ook zijn fysieke parameters zijn voor zijn leeftijd ongezien.” Bonsu Baah wordt omschreven als een snelle flankaanvaller die in staat is zijn tegenstanders zowel aan de binnen- als buitenkant te passeren. Hij stond op de 59e plaats in de laatste Golden Boy Award en volgens Het Nieuwsblad heeft de Ghanees een gigantisch potentieel.

Isaac Bonsu Baah kwam begin dit jaar als een onbekende tester naar Sarpsborg 08, maar hij wist zowel de Noorse club als externe analisten vanaf het eerste moment te overtuigen. Tijdens een oefenwedstrijd tegen Strømsgodset maakte hij bijvoorbeeld een enorme indruk op analist Yaw Amakwah van TV 2. “Er moet een contract voor hem klaarliggen, anders gaat een grotere club er met hem vandoor.” Enkele dagen later tekende Bonsu Baah effectief een vierjarig profcontract bij Sarpsborg. Sportmanager Thomas Berntsen zei toen: “We halen een speler binnen met een grote X-factor.” Zijn teamgenoot en flankverdediger Eirik Wichne noemde Bonsu Baah zelfs een van de beste spelers die de club ooit heeft aangetrokken.

Eirik Wichne omschreef Isaac Bonsu Baah als een ongelooflijk getalenteerde speler met een opmerkelijke volwassenheid voor zijn leeftijd. Hij prees Bonsu Baah als een droom om mee samen te spelen en benadrukte zijn leergierigheid en positieve instelling. Yaw Amankwam, analist bij TV 2, verklaarde dat Isaac Bonsu Baah de beste proefspeler was die hij ooit had gezien. Hij was onder de indruk van Bonsu Baah's vermogen om zich keer op keer te los te dribbelen van zijn directe tegenstanders in één-tegen-één-situaties, wat hij zelfs als bijna komisch beschreef. Ook in de SA podcast deelden Svend Rene Nygaard en Bjørn Inge Nilsen hun enthousiasme over de Ghanees. Nilsen merkte op dat hij Bonsu Baah ook op YouTube had zien spelen en dat er iets heel unieks aan hem is. Nygaard voegde eraan toe dat Bonsu Baah zeer, zeer veelbelovend lijkt.

POLL: Zal Bonsu Baah knallen bij Genk?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Hayen duidt opdracht Club aan: "Zo lang mogelijk vasthouden"
Hayen duidt opdracht Club aan: "Zo lang mogelijk vasthouden"

Niemand lijkt in deze play-offs Club Brugge wat te kunnen doen. Zondag kwam Blauw-Zwart zelfs mee ...

18
18
"50 miljoen euro voor Bakayoko? Dat is belachelijk"
"50 miljoen euro voor Bakayoko? Dat is belachelijk"

Ontkurkt werd de champagne dit weekend nog niet bij PSV, maar koud staat ze wel al. Doordat eerste ...

28
28
'Rode Duivels krijgen uitsluitsel over blessure Tielemans'
'Rode Duivels krijgen uitsluitsel over blessure Tielemans'

Zaterdagavond zal bondscoach Domenico Tedesco zich wellicht toch even een hoedje geschrokken hebben. ...

27
27
Ferrera en RWDM incasseren mokerslag: "Extra druk...?"
Ferrera en RWDM incasseren mokerslag: "Extra druk...?"

RWDM had zondagavond zeker kunnen zijn dat het rechtstreekse degradatie uit de Jupiler Pro League ...

16
16
KV Kortrijk leeft nog: "Het is nu all or nothing"
KV Kortrijk leeft nog: "Het is nu all or nothing"

In de strijd om het behoud heeft KV Kortrijk het zondagavond spannend gehouden. Een nederlaag op het ...

25
25
Van Bommel en Janssen trekken conclusies na nieuw verlies
Van Bommel en Janssen trekken conclusies na nieuw verlies

Voor Antwerp dreigt de Champions' Play-Off een regelrecht fiasco te worden. De uittredende kampioen ...

283
283
Union herrijst: "Alles uit reguliere competitie lukt weer"
Union herrijst: "Alles uit reguliere competitie lukt weer"

Na een nul op twaalf leek stilaan afgeschreven te mogen worden voor de titel, maar sindsdien zijn de ...

77
77
Late goal Fofana doet de champagne bij PSG alsnog knallen
Late goal Fofana doet de champagne bij PSG alsnog knallen

Zaterdagavond liet Paris Saint-Germain zijn titelfeestje nog verstoren door niet verder te raken dan ...

66
66
KV Kortrijk grijpt laatste strohalm met zege op RWDM
KV Kortrijk grijpt laatste strohalm met zege op RWDM

Dit weekend had de degradatiestrijd in de Jupiler Pro League helemaal beslist kunnen worden, maar ...

127
127
Club Brugge waarschuwt concurrentie: "Kunnen iedereen pakken"
Club Brugge waarschuwt concurrentie: "Kunnen iedereen pakken"

Club Brugge blijft doorstomen in de Champions' Play-offs. Na een 4-0 thuis boekte Blauw-Zwart nu een ...

257
257
Dirigent Puertas brengt Union opnieuw helemaal in titelstrijd
Dirigent Puertas brengt Union opnieuw helemaal in titelstrijd

De titelstrijd lijkt alsmaar spannender te worden. Union SG liet zondag de kans niet liggen om ...

146
146
Vrancken zag kantelpunt tegen Club Brugge: "Dat was een tik"
Vrancken zag kantelpunt tegen Club Brugge: "Dat was een tik"

KRC Genk heeft geen revanche kunnen nemen voor de 4-0-nederlaag op het veld van Club Brugge. De ...

465
465
Anderlecht panikeert niet: "Alle respect voor Club, maar ..."
Anderlecht panikeert niet: "Alle respect voor Club, maar ..."

RSC Anderlecht blijft ook na zes speeldagen aan de leiding staan in het klassement van de Champions' ...

831
831
Assist-fenomeen De Bruyne leidt City persoonlijk naar zege
Assist-fenomeen De Bruyne leidt City persoonlijk naar zege

Manchester City heeft zondagavond geen steken laten vallen binnen de Engelse titelstrijd. De ...

263
263
Duidelijkheid over penaltyfases in Cercle-Anderlecht
Duidelijkheid over penaltyfases in Cercle-Anderlecht

RSC Anderlecht heeft voor de derde keer op rij punten verspeeld tijdens een uitwedstrijd in de ...

732
732