Croky Cup: Union bibbert één helft, broer Rode Duivel scoort

Croky Cup: Union bibbert één helft, broer Rode Duivel scoort

De eerste reeks wedstrijden van vanavond in de Croky Cup hebben geen verrassingen opgeleverd. In Cappellen had Union het één helft niet onder de markt, KV Oostende kon ook pas na de pauze voor het verschil zorgen tegen een moedig Thes. Essevee brak dan weer pas de ban na de inbreng van een pak aanvallende krachten.


Gisteren zagen we al twee klinkende verrassingen in de Croky Cup met de zeges van Seraing en Deinze, vandaag hoopten een pak ploegen uit lagere afdelingen om dat kunststukje te herhalen. Zo nam het vernieuwde Lokeren het op tegen KV Mechelen en Beerschot trok dan weer naar Jan Breydel om Cercle Brugge te bekampen.

KV Mechelen duwt moedige thuisploeg snel kopje onder

Malinwa wou zich vanavond duidelijk niet laten verrassen en begon met een op papier sterk elftal, enkel Thoelen was een echte nieuwkomer in de basis. Toch was het Lokeren dat een vlammende start nam op Daknam en de bezoekers in de openingsminuten tot voor het eigen doel drukte. De eerste mogelijkheid was wel voor KV Mechelen, na dik tien minuten spelen knalde Schoofs naast. Rood-Geel was nadien de betere ploeg en klom voor halfweg de eerste helft ook op voorsprong: Schoofs nam een diepe bal van Hairemans prima mee en liet doelman Merckx uiteindelijk kansloos: 0-1. KV controleerde nadien en prikte op slag van rust opnieuw tegen: Storm pakte uit met een prima actie en Malede zorgde van dichtbij voor de 0-2. Halfweg zat Malinwa al op rozen.

Defour beleeft met zijn team een rustige avond op Daknam.

Meteen na de pauze maakte KV Mechelen het zaakje helemaal af. Malede was plots in scorende vorm en met zijn tweede van de avond zorgde hij voor de 0-3. Da Cruz zorgde voorbij het uur ook al voor 0-4 cijfers met een knap schot in de winkelhaak. Defour wisselde nadien nog een pak van zijn sterkhouders en zag Van Hecke nog de forfaitcijfers op het bord zetten, uiteindelijk werd het een avondwandeling voor Malinwa op Daknam. Komende weekend wil het tegen Charleroi met een goed gevoel de WK-break ingaan.

Scoreverloop:


0-1 (21') Schoofs, 0-2 (43') Malede, 0-3 (49') Malede, 0-4 (61') Da Cruz, 0-5 (87') Van Hecke

Vereniging verlengt knappe reeks tegen Beerschot


Op Jan Breydel begon de Vereniging met vijf nieuwe namen ten opzichte van de partij tegen OHL, de Mannekes van hun kant speelden grotendeels met hun basisploeg. Cercle Brugge kende een kanonstart in eigen huis, na een paar minuten spelen verschalkte Denkey doelman Lathouwers al met een schot in de korte hoek: 1-0. Beerschot toonde nadien wel strijdlust maar veel kansen dwong het niet af, enkel een flauw schot van Verlinden was in het eerste halfuur het vermelden waard. Op slag van rust hingen de Mannekes toch weer de bordjes gelijk: Verlinden pakte op rechts uit met een prima actie en met een fraaie uithaal stond het 1-1.

Verlinden steekt in een prima vorm en hangt de bordjes gelijk.

Beerschot klom vlak voor de pauze op gelijke hoogte maar lang kon het niet genieten van die gelijkmaker. In de eerste minuut na de pauze zorgde Ueda al weer voor een Brugse voorsprong: 2-1 met een knap overhoeks schot. De Mannekes hadden deze keer geen reactie in huis en slikten quasi meteen een derde doelpunt, Denkey kon van dichtbij zijn tweede van de avond maken: 3-1. Cercle Brugge controleerde nadien eenvoudig en trok de overwinning ook eenvoudig over de streep.

Scoreverloop:

1-0 (5') Denkey, 1-1 (44') Verlinden, 2-1 (46') Ueda, 3-1 Denkey (50') 


Invallers van goudwaarde voor Essevee

Essevee verkeerde nog steeds in acuut degradatiegevaar en dus zette Mbaye Leye een pak sterkhouders op de bank, zo werd onder meer Gano en Vossen rust gegund. Lommel begon het beste aan de partij, Roque pakte meteen uit met een ferme streep maar Bossut (vanavond onder de lat) kon eenvoudig redding brengen. Op het halfuur moest Bossut nog eens zijn kunnen tonen bij een poging van Chadli, de Limburgers waren de betere ploeg voor de pauze maar konden voorlopig niet scoren. 

Lommel mag halfweg dromen van een stuntje tegen een zwak Zulte Waregem

Ook na de pauze was het team uit de Challenger Pro League aanvankelijk beter maar met nog een halfuur te gaan kon Leye met Fadera, Vossen en Gano drie aanvallende krachten in het veld gooien. Die laatste toonde zich op twintig minuten van het einde ook trefzeker met de 0-1 op een assist van... Fadera. Zulte Waregem trok de zege uiteindelijk moeizaam over de streep (ondanks nog een paar dikke kansen voor Lommel) en heeft zo een opsteker te pakken richting de degradatiestrijd in de Jupiler Pro League.

Scoreverloop:

0-1 (70') Gano

Moedige Limburgers bezwijken ondanks doelpunt broer Rode Duivel

Nieuwe coach Thalhammer won afgelopen weekend meteen het belangrijke degradatieduel met zijn team tegen KV Kortrijk. Vandaag posteerde de Oostenrijker wat nieuwe namen in het elftal op bezoek bij Thes, de nummer vier uit eerste nationale. De kustploeg leek een droomstart te nemen in Limburg, Bätzner zette al vroeg de netten bol maar deed dat vanuit buitenspelpositie. KVO had het daarna niet onder de markt met een energieke thuisploeg, pas op het halfuur moest Valkenaers nog eens redding brengen bij een ferme uithaal van Sakamoto. Nog voor de pauze werd ook een doelpunt van Katelaris (KVO) afgekeurd wegens buitenspel, halfweg kon de kustploeg nog niet het verschil maken.

KVO bijt voorlopig zijn tanden stuk op een stug THES.

Thalhammer bracht na de pauze Ambrose op het veld en die wissel rendeerde meteen. De invaller zorgde vlak na de pauze voor de verdiende 0-1 met een rake kopbal. KVO was nu een pak dominanter en iets voorbij het uur mocht Atanga op doelman Valkenaers afgaan, hij omspeelde de thuisdoelman en legde de 0-2 in doel. De bezoekers maakten het zaakje op een kwartier van het einde helemaal af, Bätzner scoorde deze keer wel een geldig doelpunt en maakte er 0-3 van. De thuisploeg werd op tien minuten van het einde nog beloond met de eerredder, het was Vanaken (de broer van Rode Duivel Hans) die voor 1-3 zorgde. Het laatste woord was nog voor Berte, hij zorgde voor de 1-4 eindcijfers.

Scoreverloop:

0-1 (54') Ambrose, 0-2 (62') Atanga, 0-3 (75') Bätzner, 1-3 (79') Vanaken, 1-4 (87') Berte

Union zwalpt één helft tegen laagvlieger maar staat dan op


Union had al een razend druk programma achter de rug en dus gaf trainer Geraerts een pak spelers rust voor de wedstrijd op het veld van de tweedenationaler. De bezoekers begonnen wel het beste in het Jos Van Wellen stadion maar voorlopig kon het geen gaatje vinden in de prima thuisverdediging, de eerste (halve) kansen werden de nek omgewrongen door Nilsson en Sykes. Aan de overzijde mikte Ristovic een eerste mogelijkheid iets voorbij het kwartier nipt naast. Het was verrassend de thuisploeg die iets voor het halfuur op voorsprong kwam: El Madani werd diep gestuurd en zorgde met een fraaie lob voor de 1-0. De Antwerpse ploeg kon die voorsprong niet tot aan de pauze vasthouden, op slag van rust zorgde Adingra toch nog voor een 1-1 tussenstand.

Cappellen klimt verrassend op voorsprong tegen de vice-kampioen.

Meteen na de pauze maakte Union korte metten met de thuisploeg. El Azzouzi zorgde na vijf minuten spelen voor de 1-2 en even later maakte de Nederlander zelfs al de 1-3. Union was nu zegerijp en iets voorbij het uur toonde Nilsson nogmaals zijn waarde voor het team van Karl Geraerts met de knappe 1-4. Cappellen deed het één helft fantastisch maar moest na de rust de wet van de sterkste ondergaan. Adingra maakte halfweg al de 1-5, op aangeven van Eckert, even snel gevolgd door de 1-6 van Nilsson. Uiteindelijk zorgde Puertas nog voor strenge 1-7 eindcijfers, na een eerste helft die heel moeizaam verliep voor Geraerts en co. Union zette finaal dus nog stevig orde op zaken en mag ook in de Croky Cup een ronde verder.

Scoreverloop:

1-0 (26') El Madani, 1-1 (38') Adingra, 1-2 (50') El Azzouzi, 1-3 (55') El Azzouzi, 1-4 (61') Nilsson, 1-5 (67') Adingra, 1-6 (75') Nilsson, 1-7 (83') Puertas

POLL: Had u meer verrassingen verwacht?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"

Het is intussen al van 16 maart geleden dat Standard nog eens een wedstrijd gewonnen heeft. Toen ...

23
23
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten

Het heeft er alle schijn van dat Hein Vanhaezebrouck bezig is aan zijn laatste weken bij AA Gent. ...

318
318
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af

De afsluiter van de zaterdag in de Premier League heeft voor spektakel gezorgd. Aston Villa leek op ...

22
22
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen

In de Ligue 1 was de verwachting dat Paris Saint-Germain zaterdagavond de champagne zou kunnen laten ...

22
22
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent

Na een wedstrijd met heel wat defensief geklungel heeft AA Gent andermaal de maat genomen van een ...

48
48
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"

Het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool lijkt er stilaan één in mineur te ...

40
40
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa

Domenico Tedesco legt momenteel wellicht de laatste hand aan zijn selectie voor het komende EK met ...

97
97
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL

Het reguliere seizoen was al een pijnlijke zaak voor de supporters van Zulte Waregem, vanavond kreeg ...

183
183
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'

AA Gent kan zaterdag tegen Westerlo opnieuw een grote stap zetten richting de eindwinst in de Europe ...

281
281
Leysen komt met verklaring voor vormdipje
Leysen komt met verklaring voor vormdipje

OH Leuven heeft zaterdagavond na een reeks van vier ongeslagen wedstrijden nog eens kennis gemaakt ...

25
25
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'

Het worden nog spannende weken voor Alexis Saelemaekers. Onze landgenoot moet met Bologna nog een ...

114
114
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers

Ook wedstrijd nummer zes van Standard in de Europe Play-Off heeft geen overwinning opgeleverd. Deze ...

212
212
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep

De strijd om het behoud in de Premier League blijft razend spannend, maar voor Everton is ze dat ...

73
73
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

59
59
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

185
185